MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic Skelbimai (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=174)
-   -   Autokosmetikos prekės (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=14596)

Apple 2017-04-03 12:28

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468771)
:unreal: kosmiškai daug naudoji vaško, bent mūsiškio užtekdavo pora papurškimų ant kapoto, po vieną papurškimą ant kitų detalių ir su vandens srove paskirstai. Man 500ml tiek ilgai užteko, kad net apypilnį buteliuką Dariui atidaviau pasibandyt :D
Vakar to vaško per daug prisimaišėm, apie 1,5l. Tai naudojom 2 mašinom, purškėm jau kiek eina ir tai liko ~200 ml :D

Vėl tu su tuo nenorėjimu trinti :D Pasikartosiu - bekontakčių plovimų nebūna, kurie nuvalytu švariai automobilį. Purvo sluoksnis vis tiek lieka visada. Jei nori apsigaudinėt - tada ok, bet ir vaškas normaliai nelaikys :)

Tinka perforuotai odai, netgi iš forumo kažkas pirko ir pasibandėm greitai. Blogiausia kas gali atsitikti, tai liks kremo likučiai skylutėse, tai teks pasiimti mikropluošto šluostę ir įspaudinėjant surinkti produkto likučius.

Aš taip nežaidžiu, kad užpurški ir su vandeniu paskirstai, aš imu ir purškiu, kol vanduo nelimpa prie kėbulo, o nubėga ir tada viska nupurškiu aukšta srove.

Tai suorganizuosi vaško?
Parekomenduok geriausia šampūną tada :) kurį galima būtų pilti į putų purkštuvą
Man dar reikia valiklio su kuriuo galima valyti tentą (man reikia nuvalyti baseiną), ten tokia kaip ir guma.
Reikia kokio valiklio luboms ir kilimams.
Ir reikia kokio valiklio atnaujintojo panelei (bet, kad nebutu blizgus).

Padėk pasirinkt ir užsisakysiu. Gal vėl kolega galės užvežti kada nors į Vilnių?

Pavidolis 2017-04-03 12:32

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 468774)
Nesekek taip, kad nebuna, yra kaune bekontaktes plovyklos pats netikejau, kad taip yra bet nuvariau nusiplauti masina buvo baisi molina ir tt nei sveist nieko uzvariau tu pitu nuploviau nuvaskavau viskas ciki. Yra tu priemoniu tikrai

Pabrauk kitą kartą su švaria balta šluoste ir pamatysi, kad ji išsipurvins - purvo sluoksnis lieka visada. Ir išvis visiem nuoširdžiai rekomenduoju APLENKTI tas bekontaktes putų plovyklas. Tai yra didžiausias blogis jūsų automobiliui. Mūsų vokietis chemikas išvis apsiputoja, nes nesupranta, kaip tokį ėdantį daiktą leidžia sąžinė pardavinėti plovykloms, o didelės įmonės auto parkas pasidarė visas matinis, nes plaudavo su stebuklingom putom :)

pucenas 2017-04-03 12:34

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468777)
Pabrauk kitą kartą su švaria balta šluoste ir pamatysi, kad ji išsipurvins - purvo sluoksnis lieka visada. Ir išvis visiem nuoširdžiai rekomenduoju APLENKTI tas bekontaktes putų plovyklas. Tai yra didžiausias blogis jūsų automobiliui. Mūsų vokietis chemikas išvis apsiputoja, nes nesupranta, kaip tokį ėdantį daiktą leidžia sąžinė pardavinėti plovykloms, o didelės įmonės auto parkas pasidarė visas matinis, nes plaudavo su stebuklingom putom :)

Nieko ten nelieka viskas gerai yra :) kokia gera masina uz daug simtu tukstanciu gal ir jo. Bet musu geldas tai nieko ten nesugadinsi daugiau nei yra gyvenimo sugadintos :)

Apple 2017-04-03 15:06

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468775)
Aš taip nežaidžiu, kad užpurški ir su vandeniu paskirstai, aš imu ir purškiu, kol vanduo nelimpa prie kėbulo, o nubėga ir tada viska nupurškiu aukšta srove.

Tai suorganizuosi vaško?
Man dar reikia valiklio su kuriuo galima valyti tentą (man reikia nuvalyti baseiną), ten tokia kaip ir guma.

Padėk pasirinkt ir užsisakysiu. Gal vėl kolega galės užvežti kada nors į Vilnių?

Pavidoli, ar patarsi man?

Pavidolis 2017-04-03 15:25

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468775)

Tai suorganizuosi vaško?

Vaškas litras 9€, skiest ~1:20.
Šampūnas (aktyviosios putos) litras 5€, skiedimo tiksliai nepasakysiu, nes gali priklausyti nuo įrenginio. Dažniausiai gaunasi 1:10. Galiu duot dabar litrą pabandymui, o kai pamatysi, kad patiko, tai ir po 3l ar daugiau papilstysiu.
Baseinui koncentruotas 1l 7€, skiest 1:3-1:5 (čia stiprus koncentratas, primetant, kad tikriausiai pirmą kartą bus plaunamas rimtai, kitais kartais užteks mažesnio koncentrato).
Luboms ir kilimams paruoštas - Universalus valiklis
Panelei valiklis . Pradžioj jis man nelabai patiko, nes spalvą neryškiai keičia, bet dabar pradedu kaifuot nuo jo, ypač kai ir nuvalo visą blizgelynę nuo neprižiūrėtų panelių.

Rytoj važiuoja žmogus, galiu įdėti arba jau kitą savaitę (dar šis penktadienis 50/50).

Apple 2017-04-03 15:39

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468819)
Vaškas litras 9€, skiest ~1:20.
Šampūnas (aktyviosios putos) litras 5€, skiedimo tiksliai nepasakysiu, nes gali priklausyti nuo įrenginio. Dažniausiai gaunasi 1:10. Galiu duot dabar litrą pabandymui, o kai pamatysi, kad patiko, tai ir po 3l ar daugiau papilstysiu.
Baseinui koncentruotas 1l 7€, skiest 1:3-1:5 (čia stiprus koncentratas, primetant, kad tikriausiai pirmą kartą bus plaunamas rimtai, kitais kartais užteks mažesnio koncentrato).
Luboms ir kilimams paruoštas - Universalus valiklis
Panelei valiklis . Pradžioj jis man nelabai patiko, nes spalvą neryškiai keičia, bet dabar pradedu kaifuot nuo jo, ypač kai ir nuvalo visą blizgelynę nuo neprižiūrėtų panelių.

Rytoj važiuoja žmogus, galiu įdėti arba jau kitą savaitę (dar šis penktadienis 50/50).

IMU viska.
Man dar tą pienelį odai įdėk ir aišku nuolaidą padaryk :)

Pavidolis 2017-04-03 15:45

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468823)
IMU viska.
Man dar tą pienelį odai įdėk ir aišku nuolaidą padaryk :)

Rytoj tinka?

Apple 2017-04-03 15:48

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468830)
Rytoj tinka?

Taip :) kiek laiko dar turiu ką nors išsirinkt?

P.S. su tuo panelių atnaujintoju galima kietas salono plastmases valyti?

Pavidolis 2017-04-03 16:00

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468832)
Taip :) kiek laiko dar turiu ką nors išsirinkt?

P.S. su tuo panelių atnaujintoju galima kietas salono plastmases valyti?

Dar 30 min :D iš bėdos iki ryt 7 ryto..... bet geriau būtų dabar :D
Galima valyti, bet jeigu yra labiau užteršta, tai rekomenduočiau plastmasės valiklį.

Apple 2017-04-03 16:12

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468840)
Dar 30 min :D iš bėdos iki ryt 7 ryto..... bet geriau būtų dabar :D
Galima valyti, bet jeigu yra labiau užteršta, tai rekomenduočiau plastmasės valiklį.

Nu idek dar plastmases valikli ir vsio :) dar + nuolaida ir dovanu

Pavidolis 2017-04-03 16:33

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468845)
Nu idek dar plastmases valikli ir vsio :) dar + nuolaida ir dovanu

Dovanų negausi :D Praeita dovana dar garaže dulkes renka tikriausiai :bebebe:
Ryt pasiskambins, susitarsit kur kaip kada. Viso 44.3€ bus.

Apple 2017-04-03 18:41

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468848)
Dovanų negausi :D Praeita dovana dar garaže dulkes renka tikriausiai :bebebe:
Ryt pasiskambins, susitarsit kur kaip kada. Viso 44.3€ bus.

galiu grazint ta dovana, o man kazka praktiskesnio duok :D

P.S. tam zmogui grynus paduot ar pavedima padaryt?

Edga005 2017-04-03 19:49

Gal ne i tema antradeniais ir penktadeniais vazuoju kaunas-panevezis-kaunas galiu perduot jai kam ko reik

Pavidolis 2017-04-03 20:11

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468867)
galiu grazint ta dovana, o man kazka praktiskesnio duok :D

P.S. tam zmogui grynus paduot ar pavedima padaryt?

Ai realiai, kaip nori. Pavedimu patogiau abiem pusėm manyčiau. Parašyk, ką nuspresi :)

Apple 2017-04-03 20:15

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 468883)
Ai realiai, kaip nori. Pavedimu patogiau abiem pusėm manyčiau. Parašyk, ką nuspresi :)

pavedimu daug geriau. Imesk saskaitos NR i PM

Apple 2017-04-04 10:55

1 Attachment(s)
Puikus aptarnavimas :) vos spejau uzsakyt, o ptekes jau pas mane!

Viena pastaba - ant litriniu buteliu atspauzdink aprasyma (kaip naudot, kokiom proporcijom skiest).

Bendrai paemus 10 balu :)

Aciu!

Rawwslt 2017-04-04 11:47

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468965)

Viena pastaba - ant litriniu buteliu atspauzdink aprasyma (kaip naudot, kokiom proporcijom skiest).

Aciu!

Uzpavydejau :geda:

Pavidolis 2017-04-04 12:05

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468965)

Aciu!

Galvojau, kad reiktų, bet jau labai tingėjau :D Tu esi pirmas, kuris gavo plovyklų vaško ir putų litriniame butelyje :) Aprašymų paruoštų tiesiog nėra :geda:

Bendrai:
Vaškas - skiesk maždaug 1:20, supilti reikia į rankinį purkštuvą, kuris purškia dulksną, o ne srovę (dulksna, tai purškia kaip tie purkštuvai, kuriuos gavai). Užpurški ant drėgnos, švarios mašinos ir nuskalauji/paskirstai su vandeniu.
Putos - putų generatoriui dažniausiai naudojam 1:10, bet gali skirtis nuo pačio įrenginio ir net reguliavimų ant jo. Toliau viskas paprasta - užpurški putas ir darai, ką nori - arba nuvalai normaliai arba lauki ir skalauji ir apsigauni, kad viską nuplovė (jos tarp kitko ir valo/transportuoja nešvarumus nuo paviršiaus).
KBR - čia sudėtingiau. Tai yra stiprus skystis, negalima su juo apsižaisti. Jei baseino būklė nekokia, skiesk 1:3 - 1:5, užpurkšk ant paviršiaus, labai gerai būtų chemiją paskirstyti po paviršių su kokiu šepetėliu ar kempine. Tuomet palieki chemijai daryti savo darbą ir po kelių minučių nuskalauji gausiai gausiai su vandeniu. Jokiu būdų negalima dirbti ant saulės! Ir neleisti išdžiūti. Naudoti apsaugines pirštines būtų protinga.

Kils klausimų - visada pasiruošęs atsakyti :wave:

Apple 2017-04-04 12:45

nesugrauš tento man tas baisus valiklis? gal reikėjo geriau universalaus valiklio (to melyno)?

Galima iškarto parasiskiesti priemonių didesnį kiekį ir pasilikti ar geriau skieti tiek, kiek reikia vienam kartui?

Pavidolis 2017-04-04 12:59

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468974)
nesugrauš tento man tas baisus valiklis? gal reikėjo geriau universalaus valiklio (to melyno)?

Galima iškarto parasiskiesti priemonių didesnį kiekį ir pasilikti ar geriau skieti tiek, kiek reikia vienam kartui?

Neleisk išdžiūti ir nesugrauš. Pasidaryk pradžiai 1:5, jei visko neišvalys, galėsi 1:3 pasidaryt. Baseinų nešvarumai bus dėl kalkių, nors patys nešvarumai gali būti ir ne pačios kalkės, bet jie tarp jų tūno. Pašalinsi terpę, kurioje renkasi nešvarumai, tai išsiplaus viskas. Nebijok, čia ne lenkiškas produktas, kur agresyvumas trys tūkstančiai, jis tiesiog labai pajėgus, dėl to netinkamai naudojant galima pažeisti paviršių. Bet jei neleisi išdžiūti ir po visko gausiai nuskalausi - nieko tikrai neatsitiks :) Kiti tie valikliai kalkių nevalo - nepadės tiesiog.

Praktiškiau būtų prasiskiesti, kiek reikia tam kartui - tiesiog kiekvieną kartą bus galima reguliuoti koncentracijos lygį. Jei dėl kažkokių priežasčių norisi iš karto prasiskiest didelį kiekį, tai tavo valia, blogiau nebus :wave:

Papildymas: dar nežinau, kokio dydžio baseinas. Jeigu labai didelis, tai gali valyti dalimis. Ant šlapio paviršiaus chemiją purkšti irgi galima, tik koncentratas tampa šiek tiek mažesnis - purškalas skiedžiasi su vandeniu likusiu ant paviršiaus.

Apple 2017-04-04 13:05

ne, mano baseino vidus svarus, man purvina isore, ten pasitryne ir purvas įvairus įsigėręs (žemės ir panašiai). Aš iš laiko noriu plaut. Pas mane tas baseinas kur viršutinis žiedas prisipučia ir pakyla tentas.

Pavidolis 2017-04-04 21:18

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 468982)
ne, mano baseino vidus svarus, man purvina isore, ten pasitryne ir purvas įvairus įsigėręs (žemės ir panašiai). Aš iš laiko noriu plaut. Pas mane tas baseinas kur viršutinis žiedas prisipučia ir pakyla tentas.

Tai matyt per skubėjimą ne tą produktą įgrūdau :D Geriausia, tai atsiųsk foto baseino. Sava fotkė su nešvarumais ir aplinka, kurioje jis yra būtų geriausia, bet jei galimybių nėra, tai bent foto iš interneto. Painspektuot reikia, galimas daiktas, kad teks pakeist vieną produktą kitu :blush:

samagonas 2017-04-04 21:30

Jus chia apie baseinus? Tingiu nuo pradzhiu skaityti :geda:

Pavidolis 2017-04-04 21:35

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 469055)
Jus chia apie baseinus? Tingiu nuo pradzhiu skaityti :geda:

Toks vaizdas, kad išvis neskaitei :D ¿O no puedes leer en lituano tan tarde? :daro:
Taip, dabar apie baseinus :D

samagonas 2017-04-04 22:10

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 469057)
Toks vaizdas, kad išvis neskaitei :D ¿O no puedes leer en lituano tan tarde? :daro:
Taip, dabar apie baseinus :D

Demasiado tarde para leer en Lituano :xx: Tuomet ryt paskaitysiu, idomu su kuom jus ten tas kalkes baseine naikinate? Ash tai su chloro rugshtimi :)

Pavidolis 2017-04-04 22:33

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 469075)
Demasiado tarde para leer en Lituano :xx: Tuomet ryt paskaitysiu, idomu su kuom jus ten tas kalkes baseine naikinate? Ash tai su chloro rugshtimi :)

Yra specialus valiklis KBR, buitiškai verčiasi kaip kalkių, betono ir rūdžių valiklis. Anksčiau būdavo po 500ml buteliukais, bet dabar eina mažiausiai po 10l kanistruose. Obuoliui nupyliau litrą.
http://www.pyrmolita.lt/produktas/ka...-valiklis-kbr/

Apple 2017-04-05 07:43

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 469048)
Tai matyt per skubėjimą ne tą produktą įgrūdau :D Geriausia, tai atsiųsk foto baseino. Sava fotkė su nešvarumais ir aplinka, kurioje jis yra būtų geriausia, bet jei galimybių nėra, tai bent foto iš interneto. Painspektuot reikia, galimas daiktas, kad teks pakeist vieną produktą kitu :blush:

gerai, kad nepradėjau plaut. Aš kažkaip ir pagalvojau, kad kažkas ne to, kai pasakei, kad čia betono valiklis :D

Prisegu foto. Jis yra tentinis, plausiu iš lauko, tuos tamsius nešvarumus.

Manau, kad man reikia arba šito: http://www.pyrmolita.lt/produktas/ko...ereiniger-w99/
Arba šito: http://www.pyrmolita.lt/produktas/un...litz-reiniger/

Pavidolis 2017-04-05 08:42

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469105)
gerai, kad nepradėjau plaut. Aš kažkaip ir pagalvojau, kad kažkas ne to, kai pasakei, kad čia betono valiklis :D

Prisegu foto. Jis yra tentinis, plausiu iš lauko, tuos tamsius nešvarumus.

Manau, kad man reikia arba šito: http://www.pyrmolita.lt/produktas/ko...ereiniger-w99/
Arba šito: http://www.pyrmolita.lt/produktas/un...litz-reiniger/

Jūs teisus, kolega. W99 jūsų darbui skirtas :D Po paskaitų užlėksiu darban, pažiūrėsiu, kaip čia operatyviau apkeist prekes.

O betono valiklis labai geras :D Šiaip niekad taip ir nemačiau, kad kažkas betoną valytų - žiauriai gerai nusiplauna pageltonavusios jachtos, vonios, apkalkėję langai ir t.t.

Su šituo darbo principas bus panašus - praskiesti 1:5-1:20 pagal užterštumo ir savo jėgų pasitikėjimo lygį (~1:10 būtų optimaliausia). Išpurkšti ant paviršiaus, švelniai paskirstyti chemiją po paviršių su kempine. Palaukti kelias minutes - leisti chemijai veikti. Tuomet su vandens srove (ne aukštu slėgiu) viską labai gerai nuskalauti ir net su kempine švelniai patrinti skalaujamas vietas, kad visas preparatas pasišalintu nuo paviršiaus. Vėlgi - neleisti išdžiūti ir nedirbti ant saulės!

Apple 2017-04-05 09:04

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 469048)

Kuo blogai aukštas slėgis?

Pavidolis 2017-04-05 09:25

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469114)
Kuo blogai aukštas slėgis?

Vandens mažiau :) Jei visgi norėsi su aukštu slėgiu birzgintis, tai bent plauk taip iš širdies - nors ir viskas švaru atrodys, bet dar vis tiek kelias minutes skalauk ir skalauk :good:

Robis 2017-04-05 09:35

Citata:

Pradžioje rašė Pavidolis (Post 469113)
Jūs teisus, kolega. W99 jūsų darbui skirtas :D Po paskaitų užlėksiu darban, pažiūrėsiu, kaip čia operatyviau apkeist prekes.

O betono valiklis labai geras :D Šiaip niekad taip ir nemačiau, kad kažkas betoną valytų - žiauriai gerai nusiplauna pageltonavusios jachtos, vonios, apkalkėję langai ir t.t.

Su šituo darbo principas bus panašus - praskiesti 1:5-1:20 pagal užterštumo ir savo jėgų pasitikėjimo lygį (~1:10 būtų optimaliausia). Išpurkšti ant paviršiaus, švelniai paskirstyti chemiją po paviršių su kempine. Palaukti kelias minutes - leisti chemijai veikti. Tuomet su vandens srove (ne aukštu slėgiu) viską labai gerai nuskalauti ir net su kempine švelniai patrinti skalaujamas vietas, kad visas preparatas pasišalintu nuo paviršiaus. Vėlgi - neleisti išdžiūti ir nedirbti ant saulės!

to nukalkintojo ir man reikėtų, dušo kabinai ir plytelėms pravalyti :)

Apple 2017-04-05 09:37

Citata:

Pradžioje rašė Robis (Post 469117)
to nukalkintojo ir man reikėtų, dušo kabinai ir plytelėms pravalyti :)

tai imk iš manęs tą KBR, o aš iš Pavidolio nusipirksiu W99. 7 EUR

Robis 2017-04-05 10:23

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469118)
tai imk iš manęs tą KBR, o aš iš Pavidolio nusipirksiu W99. 7 EUR

turi prie savęs? važiuosiu į miestą po valandos kokios, paimčiau. Kur randiesi?

Apple 2017-04-05 10:24

Citata:

Pradžioje rašė Robis (Post 469124)
turi prie savęs? važiuosiu į miestą po valandos kokios, paimčiau. Kur randiesi?

Oj ne, namie viskas palikta. Galiu rytoj/poryt į bagažinę įsimest. Aš būnų Liepkalnio gatvėj.

Robis 2017-04-05 10:26

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469125)
Oj ne, namie viskas palikta. Galiu rytoj/poryt į bagažinę įsimest. Aš būnų Liepkalnio gatvėj.

labai jau toli važiuot :D O gyveni kur?

Apple 2017-04-05 10:36

Citata:

Pradžioje rašė Robis (Post 469126)
labai jau toli važiuot :D O gyveni kur?

dar toliau :D prie Vilnojos ežero

Robis 2017-04-05 10:49

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469128)
dar toliau :D prie Vilnojos ežero

pro Pilaitę važiuoji turbūt? :) po darbo gali sustot tada.

Apple 2017-04-05 12:02

Citata:

Pradžioje rašė Robis (Post 469131)
pro Pilaitę važiuoji turbūt? :) po darbo gali sustot tada.

aplinkeliu važiuoju iki galo. Galėčiau prie Prismos užsukt

Robis 2017-04-05 12:13

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 469135)
aplinkeliu važiuoju iki galo. Galėčiau prie Prismos užsukt

tinka :good: ryt?

Apple 2017-04-05 12:28

Citata:

Pradžioje rašė Robis (Post 469136)
tinka :good: ryt?

OK, pasuksiu tau. Primink per viber link pabaigos, kad nepamirščiau

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 08:57.