Pradžioje rašė Finalfour
(Post 242188)
Galiu pasakyti sia tema: matote kiek per telika daugybe ala labdaringu renginiu, aukojimu, babkiu rinkimu globos namams ir t.t.? Atrodytu, visi globos namu vaikai turetu visai neblogai gyventi. Tai va: Mano tevas yra alytaus vaiku glbobos namu direktorius. Tai didziausi vaiku globos namai ne tik LT, bet ir visoje europoje (ES paprasciausiai nesteigiami tokio dydzio globnamiai), ten pas ji siuo metu yra 183 vaikai. Taigi, spek, kiek jo globnamis mato is visu tu labdaru? Procentaliai - asara. Taip, kazka gauna, bet palyginti su labdara is uzsienio, tai yra visska asara. Jei ir nuperka koki kompa, tai ispiarina per visas tv kokia televizija, o realiai...o realiai yra taip - mano tevas pastoviai keliauja po danija, prancuzija ir turi labai gerus rysius su siu saliu organizacjomis. Vat ten zmones tikrai nuosirdziai aukoja, renka pinigus, kad isleisti tuos vaikus i mokslus, remontams, kompams ir viam kitam. Alytaus vaiku globos namuose jei uzeitumete, butumete nustebe - kiekvienoje grupeje stovi po keliolika kompiueriu, ir ne senu grabu beja, o nauju stacionariu ir nesiojamu pc, pastatas suremontuotas, vaikai aprengti, pamaitinti, dabar net stadiona renovuoja salia globnamio, kasio aikste ir t.t. Ir visa tai - is uzsienio labdaru pagrinde. Ne is lietuvisku toli grazu. Ir labai maza dalimi tik is valstybes remimo. Uzienieciai atvaro tarkime fura drabuziu, paliinki sekmes ir isvaziuoja. TV3 nuperka nauja spaudintuva, ir rodo paskui savaite pr tv, kokie jie didvyriai, kaip vaikams padejo... Mano tevas net nelabai ir bendrauti stengiasi su visais tais labdaringais televiziju projektais, nes tai tik piaras ju rengejams, o ne reali nauda globnamio vaikams.
Jeigu kas norite paremti - remkite tiesiai globos namus, ju LT yra nemazai. O ne per tuos visus tv projektus, kur didziaja dali babkiu pasiima operatoriai uz skambucius (nors ir teigia kitaip), tada dar organizatoriai ir kam reikia, na ir kazkas lieka aisku vaikams. Kazkas.
|