![]() |
Mano boba čia :)
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Bandžiau pabūt normaliu :D
|
Reik registracijos, nes atrodo kaip perekupo isvaziavusio pavazinet masina :)
|
Santuokos rumuose?:D
|
Citata:
|
:)
|
Citata:
Citata:
Citata:
|
As apie registracija cia:)) tai pasiuliau iregistruoti santuokos rumuose:))
|
Dašuto:ohne: na jau laikas būtų :)
|
:xx::xx::xx::xx::xx:
|
Prie tamsiai zalio kostiumo agurkas bus kaip tik:))
|
žalias kostiumas labai gerai atrodo ir jis yra mano planuose, bet ne vestuvėm tokios spalvos. vestuvėm skirta tik viena spalva - juoda, kaip ir laidotuvėm :))
https://i.pinimg.com/736x/c3/dd/55/c...highlights.jpg |
Citata:
|
tikrai taip :)
|
Susiraskit normalias zmonas:)). Nera taip blogai kai pripranti:))
|
Citata:
p.s. as ne apie ta papuosala kuri sildosi prie merso. ;) |
sunkiausia pirmus 25 metus,po to viskas gereja:xx::xx::xx:
|
Citata:
Citata:
|
Citata:
|
|
:D :D :D :D
|
nu ačiū, kolega :) dar ir pūko radijo užkietėjęs klausytojas pasirodo esi :D
|
Sveiki, nieko ypatingo per daug nenuveikiau prie merso, susitvarkiau važiuoklę, dar keletą smulkmenų. Vakar priėjau prie darbų pasikeist varyklio paskirstymo dirželį ir kitus susidėvėjusius komponentus. Vienas rolikas ir įtempėjo guolis skleidžia garsus, viskas su jais aišku, jau užsakiau dalis, pasikeisiu, O kaip daryt su kondiškės kompresoriaus guoliu? keičiasi ? Labai panašiai pas mane skamba, kaip šitam video:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QMatl22zK58" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> |
EGR nekastravai? As dabar uzsakiau komplekta daliu EGR naikinimui. Atlaisvinsiu truputi dirzelio enercija. Dar sekantis etapas tai termomovos naikinimas ir perejimas prie elektrinio ausinimo. Nes ta movos sistema mano manymu yra gaidys. Temperatura sokineja nuolat..
Pas taves gi M113 motoras.. pamirsk viska ka rases cia :D |
pas mane m119 tik naujesnis nei pas Tave, jau be žvaklaidžių kur eina :) apie jokį kastravimą dar negalvojau.
|
Tada susimastyk. Kai nupirkes buvau, man patare iskart padaryti tuos veiksmus. Nesuprasdavau kam listi i konstrukcija..
bet pavazinejus dvi vasaras - ausinimo sistemos netobulumas akivaizdus. Elektriniai ventiliatoriai skirti padeti ausinimo sistemai su savo gromezdisku plastikiniu korpusu stovi pries visus radiatorius ir tas trukdo ausinti. Aisku R129 gal kitaip |
ką turi omeny aušinimo problemą? pas mane motoro temperatūra stabiliai laikos ties 90 laipsnių berods :)
|
Citata:
Elektriniai ventiliatoriai yra dėl kondicionieriaus. Ventiliatorius be difuzoriaus yra neefektyvūs, nereikalingų skylių apie radiatorius ir ventiliatorius būti neturi. Ir MB tuo atžvilgiu yra kruopščiai padirbėję. Termomova yra oldchool sprendimas, taip ji atima galios, jos neina valdyti programeriams - bet tai patikima geležis, kuri nenustos staiga veikti dėl perdegusio saugiklio, nukirmijusios jungties, daviklio, laido etc. Bet visas auto toks. |
Jokiu budu nepretenduoju i proto boksto titula ir juolab neabejoju inzinieriu kompetencija. Gamintojas sukure maksimaliai subalansuota gamini tarp efektivumo ir ilgaamziskumo + jie negali branginti konstrukcijos iki begalybes, nes visada skaiciojami kastai.
Ir jeigu sistema atidirbo gerai 25 metus, kodel po 25 metu as negaliu padaryti kad dirbtu dar geriau ir efektiviau?! Tiesiog per tuos 25 metus ne vienas kulibinas isbande ivairius patobulinimus ir perdarimus ir deka forumams kaip sitas pasidalino su kitais. O toliau jau kiekvienas asmeniskai sprendzia sau ar palikti viska originaliai sekantiems 25 metams ar pasiduoti perdarimui, surizikuoti galbut ilgaamziskumu ar dar kokiais faktoriais, kad isgauti truputi daugiau galios, ar palengvinti konstrukcija ar ivairiu kitu tikslu siekiant. |
Citata:
Suprantu jei būklė kaip vakar iš fabriko - radiatoriai nauji originalai, aušinimo kanalai blizga - nėra prie ko prikibt. Bet motoras kaista, keturios turbinos, galia 700Ag, greičiai 300km/h - su stockiniu aušinimu jau niekaip. Bet jei lyg temperatūra šokinėja, lyg kažkas netvarkoj - užknisa ieškot, todėl išmest viską velniop ir padaryti savaip gali būti veiksminga, bet nežinau ar logiška ir tikrai nebūtinai geriau. Jau buvo pavyzdys forume su w140 projektu. |
Na kolkas mano agurko nekamuoja šios problemos, tai palikim ramybėj šitą temą gal :) Šiandien nusiimiau vairo stiprintuvo siurblį, nes leidžią kažkur skystį, reiks perrinkt visas tas gumines tarpines naujomis. Šita problema, turbūt daugelį kamuoja, paprasčiausiai dėl senumo:bounce:
|
Išsiimiau kondyškės kompresorių, nes guolis sankabėlės žiaurius garsus skleidžia. MB kaip visada siūlo pasikeist į naują kompresorių ir EPC jokios info neduoda apie dalis, bet aš pasikeisiu tik patį guolį, nes kompresorius geras ir kondyškė veikė :)
https://mb1.ltd/mazos/IMG_0073.JPG |
Citata:
|
Nu lygtais normaliai šaldė, gal tik yra problema pačiam klimos bloke ar dar kur, nes arba šaldė arba nebešaldė keičiant temperatūrą, nebuvo to tokio juntamo perėjimo teperatūrų. Kur čia ta problema galėtų būt? :)
|
Gavau reikiamas dalis, pasikeičiau AC kompresoriaus guolį, pakeistos vairo stiprintuvo siurblio tarpinės ir riebokšlis, viskas surinkta, sistema nuorinta, lygtais niekur neprasisunkia skystis, varyklis juntamai daug tyliau dirba. Visa tai kainavo 12eur tarpinių komplektas + keli pusdieniai laisvo laiko :)
https://mb1.ltd/mazos/IMG_20181120_1813120.jpg https://mb1.ltd/mazos/IMG_20181121_1337411.jpg |
:good: kondicioneriaus sistemą užpildysi ar lauksi pavasario?
|
manau, kad po žiemos kažkada :)
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 09:49. |