![]() |
Ne, su varikliu viskas tvarkoj. Bent jau ne vienas zmogus tikrino kazhkaip, pagal visus pozymius viskas tvarkoje.
Citata:
Kita savaite uzsakysiu nauja antifrizo bakelio kamsti. Panarsiau dar per forumus, zodziu kadangi kas pas mane viskas pakeista, tai liko tik patikrinti ar sandari visa sistema, pirma - pakeisti bakelio kamsti, jei nepades ieskot gal koks chamutas nedasuktas, ar kokia skylute atsirado kur, pro kuria bishki lasa ir tuo paciu slegis sistemoje krenta. |
vanix jei tau nereikalingas kamstis gal siandien eitu perleist ji man? noriu pasibandyt irgi
|
Tai bandykit keisti termostata. gal blogai atsidarineja. Neturetu brangiai kastuoti :) O ir sistema bus pilnai perrinkta.
O gal tokiems dideliems peciams normalu didesne temperatura? Ir ar isvis isijungia ventiletorius ausinimo uzkaitus? |
Neskaitei pasutiniu postu visiskai, ventiliatoriai isijungia, temperatura lyginta su analogisku modeliu ir ji nera normali.
|
Citata:
Citata:
Zodziu pirmadieni vaziuoju kur nors ieskot nuotekio sistemoje, jau praktishkai 99% isitikines, kad pas mane kazhkur isleidzia minimaliai tesiog ji ir slegis krenta, tuo paciu ir temperatura auga. Tomski, tau ta pati rekomenduoju padaryt. |
tavo penkialitriui radiatorius stovi toks koks priklauso pagal dydį? Difuzorius yra? Radiatorius neužkalkėjęs? hermetikai niekada nebuvo pilti į sistemą?
|
Citata:
|
pasibandyk dar vieną variantą - kai rodys skydelyje 100 laipsnių išsimatuok su buitiniu termometru skysčio temperatūrą išsiplėtimo bakelyje
|
kam? Visi temperaturiniai davikliai pakeiti i naujus.
|
nebūk elektronikos vergas - niekada nepasitikiu tuo ką rodo skydelis.
Pavyzdžiui pas mane pagal skydelio parodymus variklis turėtų būti 50 laipsnių kai jau atsidaręs termostatas. Pajungus kompą rodo 90, skydelyje 50. O jei skydelyje rodys 90 , tai realiai variklis bus jau pradėjęs lydytis |
pagal tave seni ir dabar naujai pakeisti davikliai gryba pjauna? Temperatura tikrai virs normos. Stebiu ir skydelyje ir per klimos langeli, elektroninis skaicius temperaturos. Zodziu, pirmadieni ieskosiu kur gali but nesandari sistema..
|
siandien isploviau sistema su kazkokiu birzgalu is tanagros, du kartus perskalavau dar, aisku i kamscius nepapuoliau siandien, tai mieste seip vaziuojant 90 laipsniu temperatura. bus matyt, aisku apskritai i kamscius nepataikau, labai jau retai, tai nelabai suksiu pautus jei daugiau ir nekais. bet pastebesiu paziuresiu
|
shiaip vaziuojant ir pas mane 90. Kiek laiko bendrai vaziavai? Pas mane tai ne taip greitai uzkyla ta temperatura.
|
jūs nelyginkit visiškai skirtingų savo variklių. Pas vieną dyzelis kaista, pas kitą benzas. Panašumų yra, bet skirtumų daug daugiau.
Vanix, pas tave antifrizą reik dapilinėt, kad ieškosi nesandarumų? O jei galvoji nesandarumas kamštyje bakelio, tai dabar esant karštam varikliui atsuk probkę ir jei bus slėgis, tai kaitimo priežastis ne probkėje. Tik žiūrėk rankų nenusiplikyk Beje, net netinkamas degimas irgi įtakoja variklio kaitimą |
o rimc pas mane irgi degima isstatinejo. ale viskas kaip ir ciki piki su degimu. antifrizo ir as dapilu, gal koki litra kas tris men. kai probke atsuku daro pshyyy. issileidzia slegis.
vanix - vaziavau nuo pasilaiciu iki vingio parko. tai tikrai nedaug ir praktiskai nestovejau. kieme paskui dar pastovejau gryzes, nu nekilo. bet kol neuzkaitini tai ir nekyla. vakar irgi vazinejau gerai kol neuzkaito, o kai uzkaito tai jau nejo numusti temperaturos. rytoj pasimatuosiu su termometru antifrizo temparatura. |
reikia dapilinet, bet retai. Ir kazhkaip keistai, lyg ir stebiu stebiu, visada lyg ir vienoj vietoj, o buna atidarai ir jau puslitri reikia dapilt.
Vakar atsukau, bet ne is karto, o po 5 minuciu po to kai uzgesinau varikli, jokio psssss nebuvo, t.y. slegio neperdaugiausiai. Kaip suzinot, kad degimas netinkamas? Vedasi visada puikiai.. Tomski, tai nedaug pravaziavai, as irgi jei tiek prasuku nespeja virs 100 pakylt, o jei sakai be kamsciu, tai tuo labiau, kazhkur 90 ir laikosi, gal kiek daugiau. |
amžiaus klausimai: žiemą nešyla - vasarą kaista :D
ir visada taip būna ledinėms mašinoms su tikra 180 000 rida :xx: |
ziema tai kaip tik puikia syla :) tik garaza speju uzdaryt jau peciukas siltu oru pucia.
|
su sildymu ir pas mane jokiu bedu, prie didziausiu salciu 82 laipsniai ar mieste ar trasoj. jokiu kartonu kaisiot nereikia
|
kas dyzeliui vasarą yra kritinė perkaitimo temperatūra, tai benzui dar tik leidžiamose ribose
|
autodatoj info nerandu, kokia kritine riba mano motorui? tai ka rodo skydelije? kol nepasieks raudonos linijos? man jau per baisiai atrodo, ten virs 120 laipsniu. ar nesukt pautu, tegu kyla kol raudonos nepasieks?
|
Citata:
110 dyzeliui riba - čia sakau iš praktikos |
shiaip didele temperatura kenkia viskam, tuo paciu ir varikliui.
Kur moderatoriai dinge? Kada pagaliau visa sita pokalbi atskirs i atskira tema "Kaista W140"? |
Citata:
|
Ok, bet tegul i atskira tema permeta viska :)
|
kompetetingi zmones rusu forume rekomenduoja, jeigu kamstis jau pakeistas, ziureti sandaruma zarneles, kuri uz variklio, kur eina variklio skyriaus skydas, taip vadinamas peciuko trisakis. Pirmadieni bus matyt.
Tesiant tema apie savo masina, tai buvau ant dienu pas viena auksaranki elektrika ir shiaip gera visu galu meistra. Centrinio kompresorius pas mane vis delto papumpuodavo vaziuojant, pats jau nesugebejau atkast pro kur leidzia. Jis rado, kad peciuko sklendes kazhkur bishki leidzia, rast kur konkreciai perdaug ardymo, tai pastate kazhkoki tai return voztuva ir dar leido pro faru aukcio reguliavima, ji tesiog atjunge. Dabar ledas pagaliau :) Dar pakeite lemputes, kurios nedege, peciuko angu reguliatoriai per viduri peneles nedege ir lempu jungiklio apsvietimas. Ir vakar nukoviau ledinius abeju duru ribotuvus, dabartiniai mano skleidzia baisius garsus. Nuo sedano netinka, gerai, kad Vilniuje vienintelis kupas yra ardomas :) |
kad atjunge faru reguliavima tai cia ne auksarankis o xalturscikas :) o lemputes ortakiu ir sviesu jungiklio pasikeist kaip du pirstus apmyzt :)
|
Citata:
pas mane ijungus degima kompresorius dirba kelias minutes,ka jis pompuoja neisiaiskinau,bandziau po viena glushint slangele,vis vien tas pats.Kaip dar galima atsikast ka jis pompuoja? |
Citata:
Gali but, kad nesudetinga, tesiog pats tingiu daryt :) Citata:
Atjunk kompresoriu kol nesugede dar ;) nes kaskast po dvi minutes jei dirbs ruosk 100-150 litu ant kito varikliuko. |
butu normalus, butu sutvarkes ir faru reguliavima, ten isvis tiesiai vamzdis eina nuo paneles. Pas mane seip irgi kas kazkiek laiko sudirba kompresorius, bet as suprantu taip ir turi but
|
Citata:
http://i265.photobucket.com/albums/i...ps11d9080b.jpg taip atrodo pas mane |
Citata:
Normalus meistras, nevaryk, gerai :) galejo sutvarkyt, bet tam reikia laiko, kurio jis tuo metu tiek neturejo ir be to kaip ir sakiau nebandau daryt idealiausios visapusiskai masinos :) |
Citata:
Cia paskaityk, didele tema, bet gal kazhka naudingo sau rasi http://www.benzclub.ru/forum/showthread.php?t=226911 Bet shiaip jei sakai keli metai taip dirba, tai vistiek jam gyvent nedaug liko ;) taip kad nedelsk su sita problema. |
pas mane sitas kompresorius su masina i LT ivaziavo, o LT jau 6metai eina, tai ner ko sukt pautu. kartais zuzyzia.
|
jeigu kartais tai nieko baisaus, bet jei pastoviai po kelias minutes dirba, tai greit amen jam bus. Is savo patirties sako :) jei pas Mb 140 du metai taip pumpuoja ir dar nemire, tesiog gal kompresorius ledinis (buvo) ir varikliukas irgi, bet shiaip tarnavimo laikas ju nedidelis kai taip ilgai pumpuoja ir perkaista jis greitai.
|
ner ten kam kaist, elektromagnetinis variklis. Arba supuna nuo dregmes arba sepeteliai baigias.
|
Citata:
|
Nieko sau neilgai tarnauja :D po 20 metu pradirba be problemu, dar po 5 metu sepetelius papraso pakeist :D
|
Ot atsiprasant zinovai :) pagal jus tegul jis ten ir pumpuoja kiek nori? 20 metu jis dirba ne tokiais kruviais. O kai pastoviai jis ten sukasi po kiekvieno uzvedimo po kelias minutes, tai tikrai sumazina tarnavimo laika stipriai. Pas mane taip tris varikliukai numire, irgi po uzvedimo padirbdavo kelias minutes. Varikliukai aisku is shroto, neaisku kokios bukles, bet tai esmes nekeicia.
|
Citata:
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 16:41. |