MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

Finalfour 2015-05-06 16:46

Primityvus, paprastas klausimas, nors.... ;) Taigi:
Kaip taisyklingai pamatuoti V6 variklio tepalo lygi? Matuoti kada: ant salto variklio, ant karsto, ar po uzgesinimo praejus 5 min? 10 min? Valandai?

sportbatis 2015-05-06 16:49

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 389141)
Primityvus, paprastas klausimas, nors.... ;) Taigi:
Kaip taisyklingai pamatuoti V6 variklio tepalo lygi? Matuoti kada: ant salto variklio, ant karsto, ar po uzgesinimo praejus 5 min? 10 min? Valandai?

kuo matavimas V6 turetu skirtis nuo kitu? matuoji ant salto. arba ant matuokles turi but lygis kiek turi but ant karsto, nors ant merso nesu mates tokiu o ir siaip mersuose jau nebededa tu matuokliu, kartery plude stovi ir nebera fiziniu matuokliu.

Hunter 2015-05-06 16:55

tas pats ar v6 ar v8 ar I4 ar pan. Lygi geriausia matuoti kai motoras karstas ir pastovejo bent 5 min. Tada tepalas yra karstas-issipletes ir nubeges i karteri. Nes jeigu bus MAX ant salto, tai gali mest pranesimus nuleist tepala kai motoras gerai pasyla

Gabris 2015-05-06 16:57

Studentui reik pagalbos, dega uzpakalis. Reikalingas zmogus mokantis dirbti su PROTEUS programa, t.y reikia nubrezti elektrine - principine schema. Beabejo ne uz aciu. Galbut zinot toki? Arba gal is forumo dalyviu kasnors tai atlieka? Labai dekingas uz bet kokia suteikta informacija

AudriusU 2015-05-06 17:16

Kokio lygio pagalbos reikia? Proteus - neblogai padarytas, intuityviai valdomas ir nesunkiai perprantamas; jei tik schemą nubraižyt ir/ar PCB sugeneruot - tai pasidaro gana greitai. Paprastų schemų simuliacija irgi neblogai veikia. Jei užpakalis dega nestipriai - galiu pamėgint rast laiko ;)

Finalfour 2015-05-06 17:38

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 389145)
tas pats ar v6 ar v8 ar I4 ar pan. Lygi geriausia matuoti kai motoras karstas ir pastovejo bent 5 min. Tada tepalas yra karstas-issipletes ir nubeges i karteri. Nes jeigu bus MAX ant salto, tai gali mest pranesimus nuleist tepala kai motoras gerai pasyla

Nu va, vienas sako ant salto, Hunter siulai po 5 min., o dar venas meistriukas man aiskino kad V6 motorams tik ant salto matuojama. Nors manuale raso kad matuot po 15 min. :) Ko pakslausi vis skirtingas atsakymas, tad ir uzklausiau tokio atrodytu primityvaus klausimo :)
O uzklausiau del ko, nes pasidare smalsu:
pas mane ant ka tik uzgesinto karsto rodo vos minimuma, po 5 minuciu per viduri tarp min ir max., po valandos maximuma, o ryte po nakties ant saltutelio variklio gerokai virs max. Nu, ir kiek pas mane tepalu, protingieji kurmiai? ;)

Gabris 2015-05-06 17:46

Citata:

Pradžioje rašė limestone (Post 389147)
Kokio lygio pagalbos reikia? Proteus - neblogai padarytas, intuityviai valdomas ir nesunkiai perprantamas; jei tik schemą nubraižyt ir/ar PCB sugeneruot - tai pasidaro gana greitai. Paprastų schemų simuliacija irgi neblogai veikia. Jei užpakalis dega nestipriai - galiu pamėgint rast laiko ;)

Susisiekta PM :)

alteroja 2015-05-06 18:20

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 389151)
Nu va, vienas sako ant salto, Hunter siulai po 5 min., o dar venas meistriukas man aiskino kad V6 motorams tik ant salto matuojama. Nors manuale raso kad matuot po 15 min. :) Ko pakslausi vis skirtingas atsakymas, tad ir uzklausiau tokio atrodytu primityvaus klausimo :)
O uzklausiau del ko, nes pasidare smalsu:
pas mane ant ka tik uzgesinto karsto rodo vos minimuma, po 5 minuciu per viduri tarp min ir max., po valandos maximuma, o ryte po nakties ant saltutelio variklio gerokai virs max. Nu, ir kiek pas mane tepalu, protingieji kurmiai? ;)

tai nelabai suprantu kur čia šaknį knisi, jei manualas rašo, kaip matuot? šaltas neturi viršyt max.

Finalfour 2015-05-06 18:24

Citata:

Pradžioje rašė alteroja (Post 389156)
tai nelabai suprantu kur čia šaknį knisi, jei manualas rašo, kaip matuot? šaltas neturi viršyt max.

Bet virsija. O po tu 15 min. buna per viduri, gal kiek i virsu. Tai ir idomu, kas cia per tokie dideli lygio svyravimai susije su temperatura. Nei vienoj auto tokiu ciudu nemaciau.

Hunter 2015-05-06 19:39

beveik visas tepalas nuo temperaturos labai stipriai pleciasi. ATF'e net kita skale yra zymiai didesne

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 10:10.