MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

eSaS 2012-09-24 11:43

kiek mazdaug gali silti automatas kol pilnai susyla ? :)

Tomskis 2012-09-24 12:59

pas mane kai variklis pasiekia darbine temperatura, tai ir deze veikia taip pat kaip pusdieni vazinejant, o kol darbines nepasiekia tai biski vangesne deze. tai reliai kazkur pravaziavus 10minuciu, jeigu uzkuri ir iskart vaziuoji

eSaS 2012-09-24 13:49

nu bet kiek zn deze syla ilgiau nei variklis? tai pagal varikli kaip ir negali vadovautis ?
aj ir dar viens klausimas kamuoja,niekaip neina issiaiskint nes draudejai visi skirtingai sneka tai krc jeigu masina yra registruota ant mamos ar gali ji but drausta ant tevo? ar butinai turi but drausta ant mamos tai yra transporto priemones savininkes? esmte tame yra kad mama neturi teisiu bet ant jos registruota yra kelios masinos net o draudimas ant tevo ar dar kito asmens ir sake kad taip jokiu budu negali but,negalioja draudimas krc ir viskas.Kai pirkom caddy jurbarke aiskino kad masina gali but drausta ant mamos nors ji ir neturi teisiu nes draudimas skaiciuojamas pagal amziu nu krc cia painu jau pasidaro

Apple 2012-09-24 14:01

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231253)
nu bet kiek zn deze syla ilgiau nei variklis? tai pagal varikli kaip ir negali vadovautis ?
aj ir dar viens klausimas kamuoja,niekaip neina issiaiskint nes draudejai visi skirtingai sneka tai krc jeigu masina yra registruota ant mamos ar gali ji but drausta ant tevo? ar butinai turi but drausta ant mamos tai yra transporto priemones savininkes? esmte tame yra kad mama neturi teisiu bet ant jos registruota yra kelios masinos net o draudimas ant tevo ar dar kito asmens ir sake kad taip jokiu budu negali but,negalioja draudimas krc ir viskas.Kai pirkom caddy jurbarke aiskino kad masina gali but drausta ant mamos nors ji ir neturi teisiu nes draudimas skaiciuojamas pagal amziu nu krc cia painu jau pasidaro

Skaiciuojamas ne tik nuo metų, bet ir nuo vairavimo stažo. Manau, kad negalima drausti žmogaus, kuris neturi teisių, vardu. Bet čia tik nuomonė, nežinau tiksliai.

eSaS 2012-09-24 14:29

tai vat kad ne,draudimas skaicuojamas nuo metu ,stazas ne prieko.Jurbarke taip aiskino kad ant mamos galiu draust ir registruot kad ji ir neturi teisiu,jeigu draudimas yra ant kito asmens ne ant saviniko jis negalioja,tokios mano zinios.Reiks dar nueit pasiklaust nes cia bardaks.Db primeskit krc mama issilaiko teises,seda vista uz vairo atsiprasant ten su savaites stazu ir jai draudimas pigiau kainuoja nei man nors as vairuoju 4m vien del to kad jai virs 25m krc kai issiaiskinau iki galo net pikta pasidare durna sistema vamzdiec

Tomskis 2012-09-24 14:31

draudimo polise yra toks punktas "ar automobili vairuos kiti asmenys", jeigu pazymesi si punkta, tada turetu apdrausti, bet automatiskai draudimas pabrangsta. nes jei nepazymetas tas punktas tai nesvarbu ar ant tevo ar ant draugo ji bus drausta, tau draudimas negalioja, tiksliau draudimo sutarty yra parasyta "draudimo ismoka gali buti neismoketa arba ismoketa ne visa suma"

eSaS 2012-09-24 14:55

nu jo ,bet jei nevairuos jausnesni asmenys nei 25m vistiek reik zymet ? jei vairuos jaunesni tada jo reik zymet ir jis pabrangsta,

Tomskis 2012-09-24 15:02

kur tu matai parasyta jaunesni? parasyta aiskiai " ar vairuos kiti asmenys" tu kitas asmuo? ar tu mama? ten amziu ir ivesi kai pazymesi varnele. pakaityk draudimo poliso taisykles, parasyta kad draudimas galioja tik draudejui, t.y. drausta tevo vardu - jam ir galioja, visi kiti yra kiti asmenys, nepriklausomai nei nuo metu nei nuo uzimamu pareigu. aisku kas liecia policija, tai baika, draudimas yra, niekas taves nenubaus, gali vaizinet, bet lygiai taip pat gali net nesidraust, atsispausdint su fotosopu polisa ir viskas, vistiek abiem atvejais draudimas negalioja, o mentai jau nebemato kompuose ar masina drausta ar ne.

o seip jeigu tavo masina, tai registruok ant saves, kam ten motina kankinti? volvai pinigu radai, draudimui nerasi?

aware 2012-09-24 15:11

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231258)
nu jo ,bet jei nevairuos jausnesni asmenys nei 25m vistiek reik zymet ? jei vairuos jaunesni tada jo reik zymet ir jis pabrangsta,

Dabar Pzu kazkaip kitaip draudzia, praita sav draudem MB, bet sutarty vietoj punkto, kad vairuos asmenys iki 25m, buvo punktas, kad gali vairuot asmenys turintys daugiau kaip 3m staza, bet nesulauke 25m. amziaus :)

eSaS 2012-09-24 15:23

ta volvo nekainavo 300k :xx: krc visur viguruoja asmens amziaus,nesnuo tuo yra skaicuojamas draudimas,draudeja taip sake ir yra klausiama draudziant ar vairuos JAUNESNI asmenys.Mes caddy jurbarke norejom draust ant manes,ir regint nes tevas ten del anstoliu bijojo :xx: nu tai krc jau pridavem dokus registracijai ant manes nuejom draudima darytis bet kai pasake draudimo kaina tai natfik tik stalcius atsidare :xx: 250lt men :xx: :xx: atsoko fantazija draust ant manes :xx: krc uzsieni bubant ner tolko vapscie draustis aisku bus bedu jeigu isvaziuosi kam nors nes zalia korta galioja 45d tai nafik man mest 300lt metam kai tegaliu vaziuot 45d per m cia neverta net,draustis verta del grizimo i lt vien delto,vistiek ant kaledu grisim .O pilnas uzsieny dradimas kainuoja virs 2k tai nafik as geriau pagalvoju apie svediska registracija,aisku ji kainuos dvigubai brangiau bet ka padarysi.Dar yra dela imtdraudima kas men su zalia korta ir moket ten 80lt bus vistiek brangiau ir dar sake galim gaut metam zalia korta ne uz kosmosa bet reik rasyt masinas ant uab imones na kolkas jos ner

Tomskis 2012-09-24 15:26

tu uzsiregistruok masina ant saves ir paskaiciuok draudimo kaina internete, daugiau 500lt nekainuos pigiausias variantas. nera cia kazkokia problema. as visas masinas registravau ant saves ir draudziau, gerai paieskojus draugu, pazystamu ar seip ant akcijos papuolant, normali ta kaina gaunasi, daugiausia 400lt esu mokejes

eSaS 2012-09-24 17:04

nesamones sneki :) o kam regint ? ne viena kart skaiciavau ,gaunasi 940 metam,vat db isijungiau draudimo skaicuokle,nu vat pasirinkau kad man kiba 26m ir 8m stazas meta 556lt metam

Tomskis 2012-09-24 17:07

tai ka tu ten skaiciuoji tai lempas rodo, visu pirma kai masina ant taves registruota tada jau visai kita kaina musa su tavo asmens kodu, o svetima masina su tavo asmens kodu irgi kita kaina, o dar geriau kreiptis i brokeri, paderins kaina, nu bet tavo reikalas, dabar paziurek ant tevo ar mamos draudima su galimybe vairuoti tau, irgi rodys tuos pacius 940. be to ne menesiui, o metams

eSaS 2012-09-24 17:10

draudimo skaicuoklej vardas niekieno nefiguruoja,nk neklausia ten,klausia krc ar vairuos kiti asmenys ir ar vairuosi uzsieny ir viskas ,uzmetu ne ne ir fsio

Tomskis 2012-09-24 18:00

masinos duomenis jie mato pagal masinos numeri, t.y. gauna savininko asmens koda automatiskai, gali nezymet kad vairuos kiti asmenys, lygiai taip pat gali ir nesidraust, kokia prasme? nusiperka volva v70, neturi pinigu draudimui, o tai jeigu suges kas nors rimciau ir reiks 1000lt paklot uz remonta? kas tada? lauksi kol finansine situacija pageres? cia vadinas kai negali islaikyt masinos. pirktum su 1.6 kubatura, butu keliais simtais pigiau draudimas

DTM 2012-09-24 18:07

Gal avarija buvo padares per pastaruosius metus ? Tada automatiskai kita rizikos grupe :)

Tomskis 2012-09-24 18:10

tai kad ne visi draudimai mato avarijas, viename rodo, kitame nerodo, draudies ten kur nerodo :)

eSaS 2012-09-24 18:14

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 231278)
masinos duomenis jie mato pagal masinos numeri, t.y. gauna savininko asmens koda automatiskai, gali nezymet kad vairuos kiti asmenys, lygiai taip pat gali ir nesidraust, kokia prasme? nusiperka volva v70, neturi pinigu draudimui, o tai jeigu suges kas nors rimciau ir reiks 1000lt paklot uz remonta? kas tada? lauksi kol finansine situacija pageres? cia vadinas kai negali islaikyt masinos. pirktum su 1.6 kubatura, butu keliais simtais pigiau draudimas

prie ko cia negali islaikyt,galiu ir ta stuke ismest kas cia tera,bet kam man to reik,bereikalo nesimetau pinigais,galiu ir volvo centre taisyt masina galiu ir rolex ir pora apple nusipirkt bet nafik man to reik.Esme tame kad tu ismesi tuos 900 ir tau galios draudimas 45d tai nafik man reiks,ismeti litus ir fig nk negauni suprasciau kad bent draudimas galiotu normaliai,o jei lt vazineciau aisku klausimu nekiltu draudziu normaliai vistiek nedrausciau ant saves,ant mamos ismesciau ten 450lt bet buciau tikras kad jis galioja ne kai db 45d tegalioja zalia.As tau sakiau kad metam zalia korta kainuoja ciut ne kai tavo 124 :)
Citata:

Pradžioje rašė DTM (Post 231280)
Gal avarija buvo padares per pastaruosius metus ? Tada automatiskai kita rizikos grupe :)

ar as ? draudimas brangus del to kad ner 25m visa esme cia yra

DTM 2012-09-24 18:14

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 231281)
tai kad ne visi draudimai mato avarijas, viename rodo, kitame nerodo, draudies ten kur nerodo :)

Absurdas turi matyti visi, nes draudimo polise yra irasoma rizikos grupes numeris.

''Kaip transporto priemonių civilinės atsakomybės draudime nustatomos drausmingumo kategorijos?

Drausmingumo kategorija parodo, kiek metų Jūs drausmingai vairuojate savo automobilį. Pvz., jei dvejus metus su savo automobiliu nepatyrėte įvykių (kuriuose Jūs būtumėte pripažintas kaltu), Jūsų drausmingumo kategorija bus D2; jei trejus metus su savo automobiliu nepatyrėte įvykių (kuriuose Jūs būtumėte pripažintas kaltu), Jūsų drausmingumo kategorija bus D3 ir taip toliau. Jei patyrėte 1 įvykį (kuriame buvote pripažintas kaltu) praėjusiais draudiminiais metais, Jūsų drausmingumo kategorija bus N1 ir už draudimą teks mokėti brangiau. ''

Kodėl keičiasi rizikos grupė keičiant automobilį?

Nes Lietuvoje visi draudikai naudoja drausmingumo nustatymo sistemą, kuri apibūdina Jūsų kaip vairuotojo drausmingumą su konkrečiu automobiliu. Jei Jūs įsigyjate naują, kitą, automobilį, Jūsų drausmingumo kategorija visais atvejais tampa D0.

Tomskis 2012-09-24 18:34

nu tai nedrausk tada isvis jeigu negalioja sveduose. kam metyt pinigus

Rolandasss 2012-09-24 19:31

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231283)
draudimas brangus del to kad ner 25m visa esme cia yra

Drauskis pzu draudime. Man bent ten geriausia buvo neturinciam 25metu, nes ten ima arba 25metus, arba daugiau nei 3m. staza neatsizvelgiant i tavo metus.

eSaS 2012-09-24 19:52

kiek sumokejai ?

ufonautas 2012-09-24 20:25

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231283)
prie ko cia negali islaikyt,galiu ir ta stuke ismest kas cia tera,bet kam man to reik,bereikalo nesimetau pinigais,galiu ir volvo centre taisyt masina galiu ir rolex ir pora apple nusipirkt bet nafik man to reik.Esme tame kad tu ismesi tuos 900 ir tau galios draudimas 45d tai nafik man reiks,ismeti litus ir fig nk negauni suprasciau kad bent draudimas galiotu normaliai,o jei lt vazineciau aisku klausimu nekiltu draudziu normaliai vistiek nedrausciau ant saves,ant mamos ismesciau ten 450lt bet buciau tikras kad jis galioja ne kai db 45d tegalioja zalia.As tau sakiau kad metam zalia korta kainuoja ciut ne kai tavo 124 :)

ar as ? draudimas brangus del to kad ner 25m visa esme cia yra

Na apie Lietuvos draudima uzsienyje ir as si ta galiu papasakot:wave:
Zodziu taip: Lt numeriais registruota masina drauzdavau kas menesi vieno menesio draudimu ir gaudavau zalia korta kuri galiodavo visas 30d,o draudziant metams paprastu Lt draudimu zalia korta israsydavo tik 30dienu aplamai.Norint,kad galiotu zalia korta visus metus,tai reikdavo draustis LT ir uzsieniniu draudimu.Tai as drausdavausi kekviena men pavedimu ir visad budavo zalia kurta veikianti.Aisku tas ciut brangiau kainuodavo,bet ne tiek kiek visu metu zalia korta

eSaS 2012-09-24 20:40

tai jo,bet man rods draudimas gali prikirpt viena karta

DTM 2012-09-24 21:39

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231312)
tai jo,bet man rods draudimas gali prikirpt viena karta

Uz ka ? Kad draudi kas menesi ? :)

eSaS 2012-09-24 22:17

nu taip,kad piknaudziauji nors as nzn kaip is tikro.

Markko 2012-09-24 22:47

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 231329)
nu taip,kad piknaudziauji nors as nzn kaip is tikro.

Niekur nera nurodyta kiek minimaliai ar maximaliai gali pirkti draudima,naudokis spraga.

Lengvas 2012-09-25 20:38

Nesuprantu as cia jokios problemos, skambink brokeriui kokiam nors ir klausinekis kas kaip, jei ka savo brokerio nr galiu palikt kuris man pigiausiai pasiule draudima kai ieskojau pries du metus, LD buvo virs 1000, man 450 per Compensa padare, po metu draudimas pabrango visiems, man irgi uzkele kaina, sakau nemokesiu tiek, tai zyze, bet pritaike nuolaida ir gavosi pigiau nei buvo. O per interneta daug brangiau rodo tuos draudimus nei akis i aki sneki.

juozavas 2012-09-25 20:57

Kas galit pasiūlyt draudimą civil+kasko, nes gerai būtų, kad toj pačioj firmoj. LD per brangiai užlankstė.

eSaS 2012-09-25 21:22

Citata:

Pradžioje rašė Lengwas (Post 231456)
Nesuprantu as cia jokios problemos, skambink brokeriui kokiam nors ir klausinekis kas kaip, jei ka savo brokerio nr galiu palikt kuris man pigiausiai pasiule draudima kai ieskojau pries du metus, LD buvo virs 1000, man 450 per Compensa padare, po metu draudimas pabrango visiems, man irgi uzkele kaina, sakau nemokesiu tiek, tai zyze, bet pritaike nuolaida ir gavosi pigiau nei buvo. O per interneta daug brangiau rodo tuos draudimus nei akis i aki sneki.

draudimas jau yra ant mamos,64lt men volvo, cadziui 34 :xx: kaip kw zaidzia cia jau

simaso 2012-09-25 22:21

ar galima w210 priekinį guolį pasikeist namų sąlygom, ar reikia ten jį įpresuot ?

Darius 2012-09-25 22:31

Reikia aboijmą presuoti.

simaso 2012-09-25 22:38

Citata:

Pradžioje rašė Arisimo (Post 231487)
Reikia aboijmą presuoti.

supratau. ačiū

vampyras 2012-09-26 08:28

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 231485)
ar galima w210 priekinį guolį pasikeist namų sąlygom, ar reikia ten jį įpresuot ?

galima, jaigu nezvairas ir moki naudotis plaktuku :)

Hunter 2012-09-26 08:31

ir turi tepalo, saldymo kamera ir statybini fena

simaso 2012-09-26 09:03

na reiks pasižiūrėt kaip ten kas, bet manau dėl laiko stokos paprasčiau bus nuvežt į servisą ;]

yamato 2012-09-26 18:32

turiu tokį įdomų klausimą:

žodžiu darbui reikalingas man vienas excel failas, kurį vis redaguoju ir pildau, tai per telefoną, tai per galaxy tab 10,1, o gale dienos viską pabaigiu prie kompiuterio namuose.

klausimas būtų toks:
ar įmanoma kokiu nors būdų sinchronizuoti viską taip, kad tas failas visur atsinaujintų po paskutinio išsaugoti mygtuko paspaudimo?

gal rekomenduotumėte programas, geriau nemokamas, kuriomis būtų įmanoma taip daryti? :) kompiuteryje windows 7, tabe android 3,2 , o telefonas htc one x su android 4.0.4.

Arturas 2012-09-26 18:43

Citata:

Pradžioje rašė yamato (Post 231576)
turiu tokį įdomų klausimą:

žodžiu darbui reikalingas man vienas excel failas, kurį vis redaguoju ir pildau, tai per telefoną, tai per galaxy tab 10,1, o gale dienos viską pabaigiu prie kompiuterio namuose.

klausimas būtų toks:
ar įmanoma kokiu nors būdų sinchronizuoti viską taip, kad tas failas visur atsinaujintų po paskutinio išsaugoti mygtuko paspaudimo?

gal rekomenduotumėte programas, geriau nemokamas, kuriomis būtų įmanoma taip daryti? :) kompiuteryje windows 7, tabe android 3,2 , o telefonas htc one x su android 4.0.4.

Įsikelt failą į Dropbox. www.dropbox.com

ldalius 2012-09-26 20:38

Vyrai, gal kartais kas nors turite informacijos ar nuorodų, kur galima būtų pasižiūrėt įvairiems modeliams ratų suvedimui reikalingus parametrus ta prasme išvirtimo laipsnius ir ratų suvedimo atstumų skirtumus tarp ratų priekinės ir galinės dalies. Žinome, kad yra kas sėkmingai daro suvedimus liniuočių pagalba, bet tam reik žinot keletą skaičių galvoje.

Gal kas turite kokių nors duomenų?

eSaS 2012-09-26 22:31

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 231485)

keturakiui buvo keistas kieme,abu priekiniai guoliai,jie verziami yra nepresuojami :mastau:

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 18:03.