Citata:
Pradžioje rašė Apple
(Post 232213)
Kad išgirstum visą tą garsų išgrojimą turi būti melomanas. Paprasto vartotojo ausims - jokio skirtumo. Man pvz standartinių w211 kolonėlių per akis.
Čia kaip ir su Bang & Olufsen, kainuoja kosmosinius pinigus, bet kad pajaustum ta, ka jos sugeba turi turėti kaip minimum aukštąjį muzikinį išsilavinimą. Ir klausytis reikia ne "bum bum bum" muzikos, o kaip minimum Metalikos repertuaro.
|
Buti melomanu, gal tiksliau, tureti tam tikras gamtos duotas fizines savybes reikia kai kalba eina apie 10 gabalu ir i virsu kainuojancias koloneles ir t.t. Muzikinis isilavinimas cia ne prie ko. Paprasciausiai gamta ne kiekvienam zmogui dave galimybe "isgirsti". Galimybes isgirsti kinta ir su amziumi. Kalbame apie fizines galimybes girdeti ir skirti garsa.
As asmeniskai kiek esu dalyavves hi fi aparaturos perklausose, sugebedavu atskirti 10 k kainuojancos koloneles skambesi nuo 30 k. Taciau koloneles, kuriu kaina 60 k. litu uz vieneta jau nebeskyriau nuo pigesnes. O yra zmoniu, kurie jaucia skirtumus ir daug toliau, ir perka aparaturas, kur viena kolonele kainuoja 300 k litu. Nekalbant apie kitu sistemos komponentu kaina (viskas turi buti suderinama, savaime aisku).
Kad isgirsti muzika naujai, kitaip, nereikia jokios metalikos. Uzeik i Hi fi pasauli Vilniuje ir paprasyk kad tau elementaru Erros Ramazotti paleistu per apie 20 k kainuojanti komplekteli, suvoksi, kad is tiesu niekada ir nesi girdejes Erros Ramazocio :)
Kalbant apie automobilines aparaturas, tiksliau butu sakyti, kad mes negalime sau leisti/neturime tokiu lesu, kad susimontuoti muzika i masina uz 5 gabalus tarkime. As irgi sakau kad man W211 pakanka, bet tas pasakymas tereiskia, kad iseities kitos neturiu. Nes jei butu litu, tikrai viska pakeisciau i normalia sistema.
Pamenu, Celicoj buvau susikroves sistema uz 4500 lt., kur didzioji dalis sumos beja nuejo ne i bum bum (tas irgi be abejo buvo), bet i komponentus, izoliacija, elektra, kokybe. Tai, kaip sakytu melomanai, pas mane jau siek tik, vos vos "grojo". Nors kai paklausydavo paprasti pilieciai ir mergaites muzika girdeje anksciau tik is gamykliniu garsaikalbiu arba "pumpuojanciame" galofe, likdavo be zado. W211 originali aparatura yra tik laikrodzio garsiaklabis, lyginant su tai kas buvo celicoj. O kai sakoma kad paprasti gamykliniai 13-tukai gali kazka uzgroti is gamyklinio mago kazka perlitavus, tai... Kiek turi meskos ant ausu mindzoti? :)
As tevo tarnybinej Jettoj 2010 metu, klausau tik ziniu radija. Kai tevas sako gal muzika paleidziam, sakau, tevai, gal geriau pasikalbam tiesiog :)
P.S. Musu teisingam garso suvokimo formavimuisi vaikysteje nepaprasta zala padare legendines S-90. Dauguma pasamoneje lyginame koloneliu garsa su tuo, kaip grodavo s-90. O is tiesu, tai s-90 chrestomatinis pavyzdys, kaip negalima gaminti akustikos.
Tuoj ateis pilieciai, kurie sakys kad s-90 nerealios koloneles :)