MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W210 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=201)
-   -   W210 E290 baltas dumas (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=8585)

ldalius 2011-12-02 18:26

Man su panašia bėda šią savaitę irgi vienas kolega skambino konsultacijai, bet tegalėjau pasakyti tik tiek, kad toks dūmijimas galėtų būti jei:
1. Nespėjęs sudegti kuras jau išmetamas iš cilindrų dėl vėlyvoko degimo.
2. Siurblys duoda per didelę kuro dozę ir gaunasi kad variklis "springsta"
3. Trūksta oro degimo mišiniui (per didelė koncentracija kuro su oru - oro mažiau nei reikia tvarkingam kuro sprogimui)

Dar neatmetu galimybės, kad yra labai smarkiai priaugę cilindrai nuodegomis (apaugę vožtuvai ir stūmoklių degimo kameros nuodegomis. Reiktų pabandyt tą mašiną pravaikyti maksimaliomis apsūkomis ar apkrovomis. Taip kartais nutinka kai mašina eksploatuojama trumpais atstumais vien miesto režimu.

Isiurbimo kolektorius neužneštas nuodegomis nuo dujų gražinimo per EGR vožtuvą?

ezeras 2011-12-02 18:29

Citata:

Pradžioje rašė Dalius/68 (Post 179427)
užkurus auto (dabar šaltuoju metu laiku) pašildžius ir pradedant vaziuoti ,maždaug pora km bus baltas dumas ,nes kondensatas kol išeina is išmetimo ,užgesinus masina vel kol atvesta ,kondensuojasi dregme kuri seda rasos pavidalu ....manau ieškai ko nera....

zinau kaip atrodo kondensato duminimas ir zinau kaip dumina pas mane, beto dumina daugiau nei pora km.

http://www.youtube.com/watch?v=CQ2UOtQo8X0 mano duminimas panasus i sita, tik dar daugiau ir tirstesni dumai, o cia tikrai ne kondensatas.

Tomskis 2011-12-02 18:30

Citata:

Pradžioje rašė Dalius/68 (Post 179427)
užkurus auto (dabar šaltuoju metu laiku) pašildžius ir pradedant vaziuoti ,maždaug pora km bus baltas dumas ,nes kondensatas kol išeina is išmetimo ,užgesinus masina vel kol atvesta ,kondensuojasi dregme kuri seda rasos pavidalu ....manau ieškai ko nera....

neskaitej ponas visos temos matos :)

ldalius 2011-12-02 18:31

o žinai aš dar kompresiją pas tave pramatuočiau ar nebus kokia tarpinė tarp cilindrų plyšusi

ezeras 2011-12-02 18:32

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 179429)
Man su panašia bėda šią savaitę irgi vienas kolega skambino konsultacijai, bet tegalėjau pasakyti tik tiek, kad toks dūmijimas galėtų būti jei:
1. Nespėjęs sudegti kuras jau išmetamas iš cilindrų dėl vėlyvoko degimo.
2. Siurblys duoda per didelę kuro dozę ir gaunasi kad variklis "springsta"
3. Trūksta oro degimo mišiniui (per didelė koncentracija kuro su oru - oro mažiau nei reikia tvarkingam kuro sprogimui)

Dar neatmetu galimybės, kad yra labai smarkiai priaugę cilindrai nuodegomis (apaugę vožtuvai ir stūmoklių degimo kameros nuodegomis. Reiktų pabandyt tą mašiną pravaikyti maksimaliomis apsūkomis ar apkrovomis. Taip kartais nutinka kai mašina eksploatuojama trumpais atstumais vien miesto režimu.

Isiurbimo kolektorius neužneštas nuodegomis nuo dujų gražinimo per EGR vožtuvą?

1. Degimo netikrinau, tai kad tvarkingai stovi patikint negaliu.
2. Siurblys galimas, variantas, reiktu gal spaudima pamatuot, gal turi monometra?
3. Kaip tai issiaiskint?

isiurbimo kolektorius pakankamai svarus, esu mates ir labiau apaugusiu, bet kiek buvo imanoma issiploviau. Del pravaikymo, tai ta masina tikrai nesivelka kaip vezlys per miesta.

Tomskis 2011-12-02 18:32

Citata:

Pradžioje rašė ezeras (Post 179428)
bent jau zarnelese prie kuro filtro nera.

Gal kas Vilniui/Panevezy turit kaip patikrint purkstukus?? Nes vel kazkam vezt dar karta tikrint ir kad pasakys viskas normos ribose nebenoriu.

Jei neturi bedu su rusu kalba, tai geras meistriukas yra 868852445 Albert (kaina pas ji dalinama is dvieju pagal autoservisu kainas, pvz purkstuko isrinkimas, surinkimas, reguliavimas - 20lt), jis dirbo dizelservise, dabar dirba pats sau garaze, ir purkstukus gali patikrint ir degima sureguliuot Vilniuje, antakalnyje, salia bistrycios gatves. Jei panevezy tai vaziuok pas lDaliu

ezeras 2011-12-02 18:33

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 179432)
o žinai aš dar kompresiją pas tave pramatuočiau ar nebus kokia tarpinė tarp cilindrų plyšusi

Sitas mane irgi domina, gal turi kompresometra? Butu idomu kada gryzus i Panevezy pasimatuot.

ldalius 2011-12-02 18:33

siurbliio dozatorių galima patikrinti tik ant stendo nuėmus siurblį nuo mašinos.

ldalius 2011-12-02 18:33

Citata:

Pradžioje rašė ezeras (Post 179436)
Sitas mane irgi domina, gal turi kompresometra? Butu idomu kada gryzus i Panevezy pasimatuot.

kompresiją pamatuoti galiu

ezeras 2011-12-02 18:34

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 179434)
Jei neturi bedu su rusu kalba, tai geras meistriukas yra 868852445 Albert (kaina pas ji dalinama is dvieju pagal autoservisu kainas, pvz purkstuko isrinkimas, surinkimas, reguliavimas - 20lt), jis dirbo dizelservise, dabar dirba pats sau garaze, ir purkstukus gali patikrint ir degima sureguliuot Vilniuje, antakalnyje, salia bistrycios gatves. Jei panevezy tai vaziuok pas lDaliu

Ruskai nekertu :X Panevezy tai reiks gal apsilankyt pas IDaliu jei turi jis kuo patikrint purkstukus ir kompresija pamatuot.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 05:52.