![]() |
Citata:
|
Citata:
Pvz man (ne LT) buvo taip: pirkau mašina už simbolinę 3000 kainą. Sako jie man, tu čia nesvaik, tau tokios kainos neužskaitysim. Sakau bet tai tiek mokėjau, sako visi jūs taip šnekat. Atsivertė knygutę, sako tavo mašina mažiausiai verta 8950. Sakau tai tas palūžę, ten neveikia, tas sugadinta. Dar normali pasitaikė, sako gerai, numažinu iki 6900. Mokestį susimokėsi nuo šios sumos. Pataisė blankuose mano įrašytą sumą iš 3000 į 6900 ir vsio. |
Citata:
|
Kadangi aš dažnai perku-parduodu mašinas ir turiu įmonę ir man privaloma pavasariais deklaruoti savo pajamas tai tenka į VMI pristatyti visas pirkimo pardavimo sutartis.
Kol kad galioja taip: Parduoti nemokant valstybei jokių mokesčių gali tik vieną automobilį už bet kokią kainą, jei jį išlaikei savo vardu daugiau kaip 3 metus. Priešingu atveju jei parduodi nors 1 litu brangiau, jau moki 15 procentų nuo pelno. Kad ir perparduodamas mašinas jų ant savęs neregistruoji, o pirkėjui atiduodi 2 pirkimo pardavimo sutartis (pirkęs tipo ant savęs ir perparduodi kitam jos neįregistravęs) privalai susimokėti 15 procentą, jei sumą parodai didesnę. Kol kas nėra dar pas mus priimto įstatymo vertinti mašinas rinkos verte, todėl kol taip galima visas mašinas perku parduodu rašydamas sumas sakykim 100 Lt. Jei pirkdamas mašiną matau, kad žmogus ją turėjo ilgiau nei tris metus arba yra mandras abelis nežinantis kas kur kaip - rašau sumą, kokia reali rinkoje arba už kurią planuoju parduot. Nors šitos pirkimo pardavimo sutartys yra laisvos formos, tačiau pavardės esančios jose yra traukiamos į regitros duomenų bazes o toliau į bendrą katilą kur mato ir VMI |
taigi daryk kaip sakau. pasiklausk tik pirma, nes gal kazka pakeite. padovanok tevam, ar kitam seimos nariui ir jo vardu padovanok. tik dovanojimo verte parasyk tokia, uz kuria parduosi:)
|
ar yra dabar galimybe kokiu nors budu isvaryti masina su LT registracija i NVS salys ir parduoti ja pagal generalini igaliojima? susiduriau su tuo. tai kas antras skambineja sako kad ims su salyga kad isvarau ja is LT. tik truputi pasidomejes man tai gali apsisukti sunkumais ateityje. tai ar yra legalus budas viska padaryti tvarkingai?
|
visas biznis tame, kad tave apgauna, nes parduodi uz prasoma kaina, o jie uzdirba daugiau nes muitu nemoka, realiai tokiu atveju bent jau turetu daugiau sumoketi uz tai kad tu pasiaukoji, o pasiaukoji tai kad deklaruoji masinos isvaziavima trim menesiam, o ji negryzta, tai reiskia jeigu kada nors gyvenime ( jei kazkas nepasikeis taisyklese), vaziuosi su bet kokia masina uz vairo per siena NVS, is taves ta masina konfiskuos be kalbu ir paaiskinimu. Jeigu kaip keleivis tai nieko
|
taip - įmanoma ir viskas legalu.
Pirmiausia užsipildai pirkimo-pardavimo sutartį įrašant ne tik sutarties sudarymo datą, bet ir laiką (nuo to laiko juridiškai tu nebesi transporto priemonės valdytojas) ir sudarai pas notarą įgaliojimą perkančiam asmeniui. Tada sutari laiką, per kiek dienų jis pasieks savo tikslą (tarkim 10 dienų), kad tu galėtum nuvažiuoti į regitrą paskui ir įforminti mašinos pardavimą ir išregistravimą nuo savęs. Tada regitroje pildai prašymą išregistruoti auto ir parašai pagal pirkimo pardavimo sutartį kam pardavei mašiną į kokią šalį ir į kokį miestą ir parašai, kad valstybinius numerius ir tech pasą palikai naujam savininkui. Lygiai taip pat jei nori nurašyti mašiną, kurį jau seniai išardyta: 1. Pagal galiojančius LR įstatymus pristatai pažymą apie automašinos utelizavimą (ko niekas nedaro) 2. Pasakai, kad mašiną nupirko koks latvis ar rusas ir ji tau be problemų išregistruojama :xx: |
O nepaprasciau, be visu situ pribumbasu, pries isvarant masina i NVS ja ant kokio bomzo uzregistruot, o poto tegu ant jo ir kaba nors ir 100metu ta masina:)
|
Citata:
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 13:19. |