MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W124 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=200)
-   -   S124 300D Universalas vibracija (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=9251)

Gytautas 2012-03-03 11:52

Uoj, ne taip supratau. Jeigu truktelėjimo būdu buvo traukta, gal geometrija pajudėjo ?

mancia 2012-03-03 16:34

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 197225)
būt automatas, būt aišku, o dabar visvien esu linkęs prie savo nuomonės (jei prasidėjo po gerų kelių timptelėjimų) kažkas plyšo arba sulinko.
Realiai vibraciją važiuojant gali duot:
kardanas su jungiamosiomis dalimis bei tarkim nuskridusi kardano balansavimo plokštelė, bei linkęs pats kardanas ploniausioje vietoje ties pakabinamu guoliu. Toliau reduktorius. linkę pusašiai, granatos ratų guoliai, galinės padangos.

Kaip supratau draugą ištraukė iš griovio tik "mušimo būdu" todėl visvien kažkas tikrai yra plyšę arba sulinkę. O taip ir bet ką galima nuplėšt

Reduktorius bandziau keisti, pas mane vibracija pas drauga net mano normaliai, gumas ir ir pakabinama keiciau, kardano ploksteles vietoje ar sulinkes nezinau kaip patikrinti, ratu guoliai ir padangos tvarkoj. Matyt lieka pusasiai ir granatos. Tiesa ar galejo kardano centravimo yvores pareiti? :confused:

ldalius 2012-03-04 15:49

apie kokias centravimo įvores kalbi?

mancia 2012-03-04 18:09

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 197554)
apie kokias centravimo įvores kalbi?

Kardane is vienos ir kitos puses yra per centra skyles kuriomis maunam kardana i greiciu deze ir reduktoriu tik poto sukam. Tiesa pas mane jau senai antivibracines gumos nera, kai plyso ja nupjovem.

ldalius 2012-03-04 20:30

Citata:

Pradžioje rašė mancia (Post 197575)
Kardane is vienos ir kitos puses yra per centra skyles kuriomis maunam kardana i greiciu deze ir reduktoriu tik poto sukam. Tiesa pas mane jau senai antivibracines gumos nera, kai plyso ja nupjovem.

nupjovei ar visai nuėmei? Tai du skirtingi dalykai. Beje tas centravimo įvores tavo atveju drįstu atmest.

Beje bandau isivaizduoti su kokia deformacijos jėga buvo veikiama transmisija, kai traukei mušimu savo draugą iš griovio ir visvien linkstu prie nuomonės apie linkusį kardaną arba netgi .... pavarų dėžės kokio nors veleno deformacija (kas sunkiai tikėtina, bet....)
Būt idomu pamatyt kaip viskas sukasi ant keltuvo kabant mašinai su dirbančiu varikliu, ijungta 5 pavara ir rodant spidometrui tarkim 80 ar 100

mancia 2012-03-04 21:31

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 197633)
nupjovei ar visai nuėmei? Tai du skirtingi dalykai. Beje tas centravimo įvores tavo atveju drįstu atmest.

Beje bandau isivaizduoti su kokia deformacijos jėga buvo veikiama transmisija, kai traukei mušimu savo draugą iš griovio ir visvien linkstu prie nuomonės apie linkusį kardaną arba netgi .... pavarų dėžės kokio nors veleno deformacija (kas sunkiai tikėtina, bet....)
Būt idomu pamatyt kaip viskas sukasi ant keltuvo kabant mašinai su dirbančiu varikliu, ijungta 5 pavara ir rodant spidometrui tarkim 80 ar 100

Na visai nuimt turbut ir galima tik nezinau kaip, ten liko kaip trikampis apvaliais kampais, tik guma apipjaustyta iki metalo. Apie tas centro ivores man bande kazka trint vienas auksarankis. Su kardanu man sunkiai gaunasi, nes nelabai randu neisardyta, o kaip del pavaru dezes, mestriukas kuris buvo nuemes sake jog viskas tvarkoj. Idaliau gal galetum pasakyti ar skiriasi pusasiu ilgiai mano variante su ASD sistema, kairys ir desinys. Paskutinis variantas sunkokas, nes nera kelyuko.

ldalius 2012-03-04 21:45

apie pusašius su ASD Edgis tiksliau atsakyt gali, o aš tik žinau kad viena granata didesnė už kitą.
Šiaip man tavo atvejis yra idomus, bet bėda ta, kad vibracija atsiranda nuo didesnio greičio kaip 70, o čia jau ir kardanui eina nemenkos apsūkos, todėl tarkim kardano vaikščiojimas nors 1mm į šonus nuo jo išilginės ašies, jau gali pilnai duot vibraciją. Šiaip kardanus tikrina ir balansuoja Kaune tokia firma netgi berods vadinasi Kardanas. O beje kokia kryžmės būklė? Tik dabar apie tai pagalvojau

mancia 2012-03-04 21:55

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 197670)
apie pusašius su ASD Edgis tiksliau atsakyt gali, o aš tik žinau kad viena granata didesnė už kitą.
Šiaip man tavo atvejis yra idomus, bet bėda ta, kad vibracija atsiranda nuo didesnio greičio kaip 70, o čia jau ir kardanui eina nemenkos apsūkos, todėl tarkim kardano vaikščiojimas nors 1mm į šonus nuo jo išilginės ašies, jau gali pilnai duot vibraciją. Šiaip kardanus tikrina ir balansuoja Kaune tokia firma netgi berods vadinasi Kardanas. O beje kokia kryžmės būklė? Tik dabar apie tai pagalvojau

Tu kalbi apie kardano kryzme, na tiesa sakant nelabai kreipiau demesio, ir kaip ja patikrint. O pots kardanas prie greiciu dezes lyg ir turi nedideli musima, kai buvau pakeles ant kaladziu ir ijunges 5 begi, pridejau atsargiai rakta prie jo tai siek tiek jauciasi nedidelis musimas.

Edgis 2012-03-04 22:01

Ilgiai berods vienodi. ASD ir ne ASD patys pusašiai skiriasi. Skiriais taip pat ir štangų storiai.

mancia 2012-03-04 22:09

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 197675)
Ilgiai berods vienodi. ASD ir ne ASD patys pusašiai skiriasi. Skiriais taip pat ir štangų storiai.

Na ten kur ASD ir be tai as zinojau jog ju ilgiai skirtingi, tik man pasirode kai sudejau du pusasius, kad ju ilgiai siek tiek skirtingi nes ant vienos stangos viduje dvi juosteles o ant kito viena, nors stangos vienodo storio.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 05:54.