MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W211 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=202)
-   -   W211 nusedo galas (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=11223)

virgis111 2012-12-10 23:13

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 243793)
Na, as neagituoju, tiesa sakant ir pats nezinojau sitos info ka pasake Vampyras.
Bet anyway, as manau kad deti to paties modelio ir gamintojo amortizatorius sachs kaip ir originalas, nors jie gal ir nebus pagal kokybe 100 % identiski, yra geriau nei pirkti kokius nors kito gamintojo noname :)

As pirkau SACHS priekines spyruokles savo 210, nes radau, kad SACHS specifikuoja spyruokles pagal masinos svori, taip pati kaip MB. Taigi parinkau spyruokles pagal balus, nors man atrodo, kad naujos spyruokles truputi yra minkstesnes ( senos buvo viena geltona dvi baltos). Bet tai tik geriau, nes senos buvo labai kietos - ir naujos ir senos spyruokles yra sport.

Finalfour 2012-12-10 23:21

Citata:

Pradžioje rašė virgis111 (Post 243810)
As pirkau SACHS priekines spyruokles savo 210, nes radau, kad SACHS specifikuoja spyruokles pagal masinos svori, taip pati kaip MB. Taigi parinkau spyruokles pagal balus, nors man atrodo, kad naujos spyruokles truputi yra minkstesnes ( senos buvo viena geltona dvi baltos). Bet tai tik geriau, nes senos buvo labai kietos - ir naujos ir senos spyruokles yra sport.

Tiesa, o kiek spyruokliu eina gale? Po viena ar po dvi vienoje puseje? Tik dabar susimasciau :blush:

DTM 2012-12-10 23:32

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 243812)
Tiesa, o kiek spyruokliu eina gale? Po viena ar po dvi vienoje puseje? Tik dabar susimasciau :blush:

Po viena vienoje puseje.

nova 2012-12-10 23:34

o koks mobilas ir kokiose MB bonkese supiltas? :mastau:

virgis111 2012-12-11 08:07

Citata:

Pradžioje rašė nova (Post 243814)
o koks mobilas ir kokiose MB bonkese supiltas? :mastau:

Realiai visai nesvarbu koks mobilas , reikia ziureti, kad ant pakuotes butu uzrasyta MB 236.14, jeigu APD yra 722.6.

virgis111 2012-12-11 08:10

Citata:

Pradžioje rašė virgis111 (Post 243810)

viena geltona ir dvi baltos yra spyruokles markiruote o ne spyruokliu spalva. Spyruokle viena.

Hunter 2012-12-11 08:29

O ka tada reiskia pvz Lemforder pakabos detales su aiskiai matomais MB zenklais ir detaliu numeriais, kuriuos "ale nutryne" ir vel supakuoja i Lemforder pakuotes?
Tas pats pasitaiko ir Febi pakuotese ir t.t..

ezeras 2012-12-11 09:36

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 243831)
O ka tada reiskia pvz Lemforder pakabos detales su aiskiai matomais MB zenklais ir detaliu numeriais, kuriuos "ale nutryne" ir vel supakuoja i Lemforder pakuotes?
Tas pats pasitaiko ir Febi pakuotese ir t.t..

Todel kad Lemforder neturi atskiros linijos atsarginems dalims. Tarkim, jeigu i mb pakaba ejo lemforder dalys originaliai, reiskia tu pirkdamas is intercars gausi tapati originala ka sudejo gamykloi tik nutrintu zenklu ir kodu. Del kitu gamintoju nzn, buvau tik lemforder apmokymuose.

Hunter 2012-12-11 10:18

Nu ir issprestas gincas

eSaS 2012-12-11 10:36

Citata:

Pradžioje rašė Melionas (Post 243792)
Smūgiai į kiaušus :xx::xx::xx:

teisingai sako jie,man vienas veikejas sake pats dirbantis auto aibej kad nks neturi teises pardavinet originaliu daliu isskyrus atstova:)

Melionas 2012-12-11 11:30

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 243844)
teisingai sako jie,man vienas veikejas sake pats dirbantis auto aibej kad nks neturi teises pardavinet originaliu daliu isskyrus atstova:)

Dabar visai, net raktu pakabuku ir numeriu remeliu su automobilio marke negali pardavinet, tik oficialus atstovas. Taip, kad norint pakabuko su merso zenku, tai tik i turgu arba pas atstova :)

pauliukas 2012-12-11 11:45

As pries pusmeti uzsisakinejau naujas originalias spyruokles Kaune is Autopaslaugos. Tai man jas rinko pagal masinos komplektacija t.y. kas sudeta ir kokia itakai tai svoriui turi, nes ziurejo tokius dalykus kaip panorama ir t.t. Kiek atsimenu buvo viena geltona ar balta ir kelios melynos juosteles. Manau, kad kai savajam MB pirksi lygiai taip pat turetu taves paklausti ar i programa suvesti vin'a kad matytu kas per komplektacija pas tave ir koks svoris bendras gaunasi.

P.S. kada prie progos galesiu paziureti saskaitoj kokia kaina buvo tu originaliu spyruokliu. Galiu is kart pasakyt, kad tikrai ne 80lt uz vieneta kaip kad cia kazkas sake.

eSaS 2012-12-11 14:27

Citata:

Pradžioje rašė Melionas (Post 243848)
Dabar visai, net raktu pakabuku ir numeriu remeliu su automobilio marke negali pardavinet, tik oficialus atstovas. Taip, kad norint pakabuko su merso zenku, tai tik i turgu arba pas atstova :)

kad net pakabuku neber turguj,as apie klp o kaip kitur nzn net

Finalfour 2012-12-11 15:25

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 243844)

Ok ok, nesiginciju. Pries tai gincijausi, nes nezinojau :) Kaltas. Nieko gedingo gal nezinoti? ;) Taika, kolegos? :love:
Citata:

Pradžioje rašė pauliukas (Post 243851)
Manau, kad kai savajam MB pirksi lygiai taip pat turetu taves paklausti ar i programa suvesti vin'a kad matytu kas per komplektacija pas tave ir koks svoris bendras gaunasi.

Hunter viska siandien man uzsake, as vin parases buvau jam, tai tikiuosi intercarse paklause ir susivede :) Spiruokles kaip supratau LESJOFORS. Del to ir kaina ju draugiska. Cia labai negerai, kad aftermarkt?

nova 2012-12-11 21:33

Citata:

Pradžioje rašė virgis111 (Post 243826)
Realiai visai nesvarbu koks mobilas , reikia ziureti, kad ant pakuotes butu uzrasyta MB 236.14, jeigu APD yra 722.6.

tiesiog idomu pasidare. niekad negirdejau, kad originaliose bonkese butu mobil'as. buvo fuchs'as, bet gal kazkas pasikeite?

Citata:

Pradžioje rašė ezeras (Post 243836)
Todel kad Lemforder neturi atskiros linijos atsarginems dalims. Tarkim, jeigu i mb pakaba ejo lemforder dalys originaliai, reiskia tu pirkdamas is intercars gausi tapati originala ka sudejo gamykloi tik nutrintu zenklu ir kodu. Del kitu gamintoju nzn, buvau tik lemforder apmokymuose.

na is lemf'o puses butu labai logiskas ir suprantamas tok pasiaiskinimas :)
as girdejau toki ganda, kad su nutrintomis zvaigzdemis yra detales is neatitinkanciu tam tikru normatyvu partiju.

Finalfour 2012-12-11 21:40

Citata:

Pradžioje rašė nova (Post 243949)
tiesiog idomu pasidare. niekad negirdejau, kad originaliose bonkese butu mobil'as. buvo fuchs'as, bet gal kazkas pasikeite?

Taip, APD tepalai originaliose bonkese - fucha'as. Variklio tepalai - mobilas. Bent jau taip tikrai buvo kai paskutini karta silberyje keiciau visus tepalus.
Ir del detaliu cia kolegos itikino, kad sachs amortikas is intercarso nebus typ top kaip sachs originalioje mersineje dezeje silberyje, bet kad tepalai mobil is oficialaus mobil tiekejo kitokie nei originalus mobil silberyje, nemanau... nors galai zino :)

DTM 2012-12-11 21:40

Gali buti, taciau netaip senai teko matyti is sanciu nupirktas lemfioderio stabilizatoriaus ivores W124 ant kuriu taipogi buvo neegzistuojantis ''mersinis'' numeris 124 323 ..... palyginus jas su originaliom ivorem tinkanciom tam modeliui pastarosios skyresi nuo pirktu sanciuose, skiresi gumos atspalvis ir ta vieta kur maunasi stabilizatorius, taip kad nereikia lialia kad detales su nutrintais merso zenklais yra lygiai tokios pat kaip originalios.

Tomskis 2012-12-11 21:43

sanciai ir liks sanciais, o intercarsas tokiom nesamonem neuzsiema.

ezeras 2012-12-11 22:52

Citata:

as girdejau toki ganda, kad su nutrintomis zvaigzdemis yra detales is neatitinkanciu tam tikru normatyvu partiju.

Man lemforderio atstovai is vokietijos patikrino 100%, kad cia tik gandas. Bet nenustebciau, kad kokie sanciai taip ir daro, siule jie man w210 virsutinius sarnyrus daug pigiau nei kitos parduotuves. Taciau perkant intercarse, ADbaltice tai nemanau kad jie uzsima tokiom nesamonem.

Hunter 2012-12-11 22:59

Nieko tie sanciai pigiau nepasiulo nei intercars, reikia tik atitinkamas nuolaidas turet ir ten ir ten. Tada pasidaro kainos 1:1
O kad nutrinti detaliu kodai, tai nera skirtumo kur pirksi ar Sanciuose, ar Intercars ar Vagsa

Lengvas 2012-12-12 16:43

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 243870)
Ok ok, nesiginciju. Pries tai gincijausi, nes nezinojau :) Kaltas. Nieko gedingo gal nezinoti? ;) Taika, kolegos? :love:

Hunter viska siandien man uzsake, as vin parases buvau jam, tai tikiuosi intercarse paklause ir susivede :) Spiruokles kaip supratau LESJOFORS. Del to ir kaina ju draugiska. Cia labai negerai, kad aftermarkt?

cia pakelei nuotaika senuk :xx: :isveik:

Finalfour 2012-12-12 17:11

Citata:

Pradžioje rašė Lengwas (Post 244065)
cia pakelei nuotaika senuk :xx: :isveik:

Juoktis sveika, tik atsargiai su epitetais kai kalbi apie tau nezinomus dydzius, siuo atveju amziu :)

virgis111 2012-12-12 21:27

Citata:

As cia biski ivariau ne paskaites, bet gal turite duomenu, kad mobilas blogesnis kuom nors konkreciai uz fucha. Siaip, as norejau parasyti, kad reikia ziureti i specifikacijos numeri ant pakuotes pvz MB 236.14 ar MB 229.5. O mobilas, fuchas ar shellas ar kitas gigantas tai didelio skirtumo neturetu buti, nes bet kokiu atveju tepalai turi atitikti MB specifikacijos keliamus reikalavimus. Skirtingu specifikaciju tepalai turi ryskiai skirtingas savybes, o tepalai atitinkantys ta pacia specifikacija praktiskai labai panasus, bent jau is diagramu. Aisku, gali buti apgavysciu ir tepalai neatitikti deklaruotos specifikacijos. Bet rimtos korporacijos to sau leisti negali, be to jos turi atidirbtas kontroles ir gamybos standartu sistemas (ypac JAV kompanijos).
Abejones kelia kinietiski ar su EU ir panasus tepalai.

Apie spyruokles. Spyruokles reikia rinktis pirmiausia pagal balus. As manau, jeigu spyruokles pardavejas parenka ne pagal balus tai apie ju originaluma ar apie nutrintus zenklus nebera ko diskutuoti.

Finalfour 2012-12-17 09:59

Klausimelis Vampyrui ir kitiems zinantiems: ar keiciant stabdziu skysti w211 butina deaktyvuoti SBC bloka?

vampyras 2012-12-17 10:04

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 244636)
Klausimelis Vampyrui ir kitiems zinantiems: ar keiciant stabdziu skysti w211 butina deaktyvuoti SBC bloka?

negalima deaktivuoti.
skystis keiciasi tik su kompo pagalba.

Finalfour 2012-12-17 10:14

Citata:

Pradžioje rašė vampyras (Post 244638)
negalima deaktivuoti.
skystis keiciasi tik su kompo pagalba.

Supratau, dekui. Zodziu, bet kas nepakeis, reikia stara turet ir is viso gerai zinot ka daryt.

DTM 2012-12-17 19:27

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 244640)
Supratau, dekui. Zodziu, bet kas nepakeis, reikia stara turet ir is viso gerai zinot ka daryt.

Vien ''jonikos'' neuzteks reikia ir aparata turetu kur stabdziu skystis i bakeli paduodamas po spaudimu :)

Hunter 2012-12-17 20:30

Nu ir prigalvoja technologiju :D

eSaS 2012-12-17 20:55

as ir taip sakau,kazkoks kosmosas

vampyras 2012-12-17 21:06

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 244723)
as ir taip sakau,kazkoks kosmosas

joks nekosmosas tie aparatai senesni uz keltuvus :)

Finalfour 2012-12-17 21:09

Citata:

Pradžioje rašė vampyras (Post 244727)
joks nekosmosas tie aparatai senesni uz keltuvus :)

Vampyrai, o tai kokios pasekmes jei kausas meistras tiesiog supils i bakeli skysti ir bandys pompint stabdziu pedalu? :)

vampyras 2012-12-17 21:25

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 244729)
Vampyrai, o tai kokios pasekmes jei kausas meistras tiesiog supils i bakeli skysti ir bandys pompint stabdziu pedalu? :)

taip dar nesu testaves :)
sistema nusiorina-keicia skysti prie 100bar slegio. na jaigu paklius oro pasekmes aisku, reikes tempti i servisa. velniai zino gal koks slegio daviklis ismes klaida.
p.s. pabandyk, parasysi kaip sekesi :)

Arturas 2012-12-18 08:29

Man vienas iš didžiausių minusų būtų, kad negalėčiau pats apsitarnauti garaže automobilio. Atrodo, tik E klasė, o kiek visko prikišta :(

Finalfour 2012-12-18 13:35

Citata:

Pradžioje rašė Arturas (Post 244755)
Man vienas iš didžiausių minusų būtų, kad negalėčiau pats apsitarnauti garaže automobilio. Atrodo, tik E klasė, o kiek visko prikišta :(

Kuo toliau, tuo maziau galesi apsitarnuti automobili. Kuo jis bus naujesnis ir aukstesnes klases.
Bet tai cia pakankamai normalu, cia mums lietuviams nuo senu laiku iprasta paciam vuti visu galu meistrui. Europoje, USA, zmones net lemputes servise keicia ir tai laiko savaime suprantamu dalyku.
Kils gyvenimo lygis, pajamos, paciam bus gaila savo laiko tokiems darbams. Nebent tai yra hobis, tada visai kas kita.

Hunter 2012-12-18 13:47

O jeigu tai bus hobis tai ir iranga turesi visa

eSaS 2012-12-18 13:52

prisiminiau kai buvau pats volvo centre,tai girdejau kai sake meistrui pakeisk tam volvo ar reno ten buvo lempute :xx: nu krc galvoju zmones vaziuoja pas atstova lemputes keist :xx: juokas paeme

vampyras 2012-12-18 13:53

10-15€ i valanda nuomojamos dirbtuves :)

Hunter 2012-12-18 13:57

Jo pas prancuzus kaikuriuose modeliuose tai ten super idomiai keiciamos lemputes

Finalfour 2012-12-18 14:34

Citata:

Pradžioje rašė eSaS (Post 244779)
prisiminiau kai buvau pats volvo centre,tai girdejau kai sake meistrui pakeisk tam volvo ar reno ten buvo lempute :xx: nu krc galvoju zmones vaziuoja pas atstova lemputes keist :xx: juokas paeme

Pamatytum, kiek reikalu yra prieiti prie tos lemputes tame reno, ne juokas, o asaros imtu ir pats pas dileri lektum :)

eSaS 2012-12-18 14:37

jeigu tikrai neitu jau ziauriai ziauriai neitu tada gal.. nebutina pas dyleri vaziuot gali ir i paprastesni servisa.Pas visas masinas ten yra gaidovas priejimas vienur geriau kitur blogiau,pats keiciau posukio lempute volvo tai nelenda ranka normaliai..tiesiog ner vietos vistiek pasikeiciau ,biski pavargau bet pasikeiciau .Idomu kiek dyleris paimtu uz lemputes pakeitima,koki 100lt gal :xx:
o del reno zn kad vienam modeliuio sake norit pakeist lempute reik rata nuimt :xx: virsune cia

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 13:14.