MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W211 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=202)
-   -   W211 Avantgarde 320 CDI (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=20036)

Salival 2017-04-28 10:38

Citata:

Pradžioje rašė PIXME (Post 471646)
O tai vat idomu, man keitė galinio rato ABS žiedą, prieš tai degė service brake, po keitimo pranešimas pranyko, po kokių 3 sav. vėl atsirado. Tai kaip čia galvoti ar SBC ar kas kitas kaltas, nes manau jei SBC butų blogas tai mestu iškart klaidą ar keistum abs žiedą ar valytuvus...

nebutinai. Daleiskim man Gadget tryne klaida kelis kartus. Viena karta atsirado pakartotinai po menesio ar dvieju, kita karta po savaites:) tai SBC buvo mires mano.
Pas tave galbut po pakeitimo prijunge kompa ir istryne klaida. O dabar vel atsirado.

P.S. Skironas senas pavadinimas, cia tik liaudei zinomas jis. Siuo metu jie vadinasi Saugiklis. Jeigu neklystu..

PIXME 2017-04-28 10:47

Citata:

Pradžioje rašė Salival (Post 471650)
nebutinai. Daleiskim man Gadget tryne klaida kelis kartus. Viena karta atsirado pakartotinai po menesio ar dvieju, kita karta po savaites:) tai SBC buvo mires mano.
Pas tave galbut po pakeitimo prijunge kompa ir istryne klaida. O dabar vel atsirado.

P.S. Skironas senas pavadinimas, cia tik liaudei zinomas jis. Siuo metu jie vadinasi Saugiklis. Jeigu neklystu..

Man Gadget darė Diag. tai sakė kad kažkas su kontaktais negerai, patarė su kontaktų valikliu papurkšti SBC bloko bei ESP kompo jungtis (jas pajungiant ir vėl ištraukiant, kad prasivalytų kontaktai) bet taip ir pravažinėjau jau metus be šio patarimo įgyvendinimo, gal visgi reikia pabandyti

Avantgardenas 2017-04-28 16:25

Pasidariau šiandien diagnostiką, tai kol kas man SBC bloko keisti nereikėjo tiesiog nuresetino man jį iš naujo nes dar pedalo paspaudimo limitas normoje buvo :thumbsup:

Darius 2017-04-28 16:35

Parašyk kas yra pedalų paspaudimų limitas yra normoje :xx:?

paulius123 2017-04-28 16:58

Idomu.

Rawwslt 2017-04-28 16:59

Ka ten nuresetino? Siandien jau antro posto nesuprantu... Gal cia su manim problemos arba uztemimas kaskoks

Avantgardenas 2017-04-28 17:07

Citata:

Pradžioje rašė Darius (Post 471664)
Parašyk kas yra pedalų paspaudimų limitas yra normoje :xx:?

Kiek man aiškino, tai SBC blokas turi 1 milijoną pedalo paspaudimų limitą ir kai ta riba eina į pabaigą kompas meta klaidą ir kad važiuok į servizą. Šiuo atveju mano SBC blokas turėjo 800 tūkstančių paspaudimų todėl man dar padėjo nuresetinimas. Dabar limitas skaičiuojasi vėl nuo nulio.

Apple 2017-04-28 17:12

Citata:

Pradžioje rašė Avantgardenas (Post 471670)
Kiek man aiškino, tai SBC blokas turi 1 milijoną pedalo paspaudimų limitą ir kai ta riba eina į pabaigą kompas meta klaidą ir kad važiuok į servizą. Šiuo atveju mano SBC blokas turėjo 800 tūkstančių paspaudimų todėl man dar padėjo nuresetinimas. Dabar limitas skaičiuojasi vėl nuo nulio.

Jo, bet tau pamiršo paminėti, kad tas limitas ne šiaip sau sukurtas. SBC blokas dėvisi ir ateis diena, kai liksi be stabdžių. Tikiuosi tai nutiks ne autostradoje, kai lėksi 200 :xx:

P.S. čia blogiausia kas gali nutikti, bet gal taip nenutiks :D

Darius 2017-04-28 17:12

Daug daugiau, o ne milijoną ;) tik tiek pasakysiu ;)

Avantgardenas 2017-04-28 17:16

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 471671)
Jo, bet tau pamiršo paminėti, kad tas limitas ne šiaip sau sukurtas. SBC blokas dėvisi ir ateis diena, kai liksi be stabdžių. Tikiuosi tai nutiks ne autostradoje, kai lėksi 200 :xx:

P.S. čia blogiausia kas gali nutikti, bet gal taip nenutiks :D

Tai taip, žinau kad tas nuresetinimas problemos pilnai neišsprendė. Kažkada reikės keisti tą bloką.

paulius123 2017-04-28 17:32

Hm, krūvą laiko sugaišau, per rusų, vokiečių, lietuvių ir kt. forumus, nu niekur neradau paspaudimų skaičiaus. Visi apie kažkokius algoritmus rašo...skaičius, trukmė, stiprumas, stabdymo kelias... ir t.t. pasirodo, kažkas žino tiksliai. Ar tikrai ar kažkieno paskleistas manymas?

vampyras 2017-04-28 17:47

Citata:

Pradžioje rašė paulius123 (Post 471674)
Hm, krūvą laiko sugaišau, per rusų, vokiečių, lietuvių ir kt. forumus, nu niekur neradau paspaudimų skaičiaus. Visi apie kažkokius algoritmus rašo...skaičius, trukmė, stiprumas, stabdymo kelias... ir t.t. pasirodo, kažkas žino tiksliai. Ar tikrai ar kažkieno paskleistas manymas?

Kai su devu pasirenki sbc patikrinima ismeta paspaudimu kieki, kokia auksciausia amperaza naudoja ir t.t...
ziurek pacioje apacioje, parasyta kas ir kaip.
https://autoeoe.com/mercedes-benz/body-karosserie/w211/

paulius123 2017-04-28 18:02

Bet ar išmeta kiek tų paspaudimų liko?
Turėjau minty, kad kiek paspausta ir kaip paspausta paskaičiuoja ir išmeta, bet kiek ir kokių paspaudimų liko vis dėlto nėra aišku. Ir nunulinus resursas stabdžių lieka nežinomu.

vampyras 2017-04-28 20:14

Citata:

Pradžioje rašė paulius123 (Post 471677)
Bet ar išmeta kiek tų paspaudimų liko?
Turėjau minty, kad kiek paspausta ir kaip paspausta paskaičiuoja ir išmeta, bet kiek ir kokių paspaudimų liko vis dėlto nėra aišku. Ir nunulinus resursas stabdžių lieka nežinomu.

nesuprantu prasmes, ir nesupratau ko tu klausi.
naujas a005 turi 1,5m butent pedalo paspaudimu geriausiomis salygomis, bet tai ne dydis nes tu nekeitei 4 metus skyscio tai pompos amperazas netoli ribos nes visa laika sunkiai dirbo, o gal po keitimo iskarto uzsikims vienas ventilis. jautiesi nuo to geriau? :)
cia kaip tavo gyvenimo pabaiga, kai ateis tai ateis, pro kur velniai zino :)

kesha 2017-04-28 20:39

Skamba kaip tas SBC butu ne inzinieriu proto kurinys su prognozuojamu /numatomu/zinomu elgesiu,bet savarankiskai gyvenantis kazkoks biologinis tvarius.:wacko:

paulius123 2017-04-28 20:40

Nu aš jau senokai pasikeičiau SBC bloką į naują. Man "sunku" dėl to, kad nunulinimas, nieko neišsprendžia, o žodinis patikinimas, kad dar gali pasivažinėt bilekiek (nes tas bilekiek tol kol pradings stabdžiai arba kol kam nors, nieko neįtariančiam parduos) yra neatsakingas. .
Čia ne filosofinis klausimas, o saugumo.

Citata:

Pradžioje rašė kesha (Post 471697)
Skamba kaip tas SBC butu ne inzinieriu proto kurinys su prognozuojamu /numatomu/zinomu elgesiu,bet savarankiskai gyvenantis kazkoks biologinis tvarius.:wacko:

Prognozuojamas. Parašyta (jei tokia klaida nuskaitoma Star'u) SBC bloką reikia keist, nes jo resursas pasibaigė. Nunulinus, jis nebeprognozuojamas. Čia tik mano supratimu.

kesha 2017-04-28 20:48

Citata:

Pradžioje rašė paulius123 (Post 471698)
Nu aš jau senokai pasikeičiau SBC bloką į naują. Man "sunku" dėl to, kad nunulinimas, nieko neišsprendžia, o žodinis patikinimas, kad dar gali pasivažinėt bilekiek (nes tas bilekiek tol kol pradings stabdžiai arba kol kam nors, nieko neįtariančiam parduos) yra neatsakingas. .
Čia ne filosofinis klausimas, o saugumo.

na stabdziai ''staiga'' tikrai nedings. Avarinis rezimas ,rekiantis raudonas skydelis ir ''sunkus'',bet ne visiskai dinge stabdziai.Stai kas laukia mano supratimu.
Karta bandziau vaziuot deaktyvavus ta SBC,tai tokie mano potyriai.

paulius123 2017-04-28 20:54

Vėlgi skaičiau kad, kažkurioje SBC bloko nusibaigimo stadijoje lieka 10% stabdžių. O ar tie tarpiniai pranešimai pilkam, paskui raudonam fone išlenda kažkam realiai sugedus tame bloke ar pagal kažkokį pasiektą stabdžių suveikimo skaičių (raudonas pranešimas) aš nežinau. Bet jei pagal skaitliuką, o jis nunulintas tai įspėjimo gali ir nebebūti. Kitaip tariant daug maž spėliojimas gaunas kas bus.
Tiesiog rusų kažkuriame forume ten aršiai dėl tų sbc keitimo/nunulinimo/remonto diskutavo ir keletas situacijų aprašytų buvo (su nunulintais SBC) pakankamai aštrių.

vampyras 2017-04-28 20:59

Citata:

Pradžioje rašė kesha (Post 471702)
na stabdziai ''staiga'' tikrai nedings. Avarinis rezimas ,rekiantis raudonas skydelis ir ''sunkus'',bet ne visiskai dinge stabdziai.Stai kas laukia mano supratimu.
Karta bandziau vaziuot deaktyvavus ta SBC,tai tokie mano potyriai.

jaigu visiskai nudvese sbc tada atsidaro ventiliai ir tu stabdai su koja be jokio stiprintuvo padejimo :D na dar gali su stovejimo stabdziais zaisti, cia kaip su dviraciu uzsinesineti panasei :D

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 17:34.