MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Bendras (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=168)
-   -   Tepalai. Reikia keisti tepalus, kas ka idomaus zinote? (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=614)

Tomskis 2012-05-27 18:37

tai kad mobila berods gamintojas nurodo. o seip mobil1 bakelis kainuoja 200lt, tai nzn ar ten pemco :)

juozavas 2012-05-27 18:41

O mersam ne Castrol priklauso? Gal maišau, bmw tai tikrai castrolis, o mb?

Finalfour 2012-05-27 18:47

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 214190)

Kas cia dabar? Kiekvienai masinai priklauso tokie tepalai, kukius nurodo gamintojas. Ir jis nurodo specifikacija. Tarkime man priklauso 229.5 spec. tepalai. Ir nesvarbu, castrolis, jabolis, ar dar kas. Cia jau vartotojo reikalas koki brenda pilt. Ir koki klampuma rinktis, priklausomai nuo eksploataciijos salygu. Bet specifikacijos privalu laikytis. Akiraciui praplesti - Silberauto Vilniuje naudoja tik Mobil tepalus, ir castrolio ten gyvenime nebuvo. Bet tai visiskai nereiskia, kad mersam priklauso mobil. Priklauso bele kas, svarbu atatinka konkreciam varikliui nurodoma specifikacija.
Cia toks pats mitas, kaip kad i audi ar mersus eina raudonas ausinimo skystis. Retam kurim daeina, kad spalva nicnieko nereiskia...

DTM 2012-05-27 18:47

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 214190)

Turi omeni gamyklini alyvos uzpildyma ?

Tomskis 2012-05-27 18:55

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 214196)
Kas cia dabar? Kiekvienai masinai priklauso tokie tepalai, kukius nurodo gamintojas. Ir jis nurodo specifikacija. Tarkime man priklauso 229.5 spec. tepalai. Ir nesvarbu, castrolis, jabolis, ar dar kas. Cia jau vartotojo reikalas koki brenda pilt. Ir koki klampuma rinktis, priklausomai nuo eksploataciijos salygu. Bet specifikacijos privalu laikytis. Akiraciui praplesti - Silberauto Vilniuje naudoja tik Mobil tepalus, ir castrolio ten gyvenime nebuvo. Bet tai visiskai nereiskia, kad mersam priklauso mobil. Priklauso bele kas, svarbu atatinka konkreciam varikliui nurodoma specifikacija.
Cia toks pats mitas, kaip kad i audi ar mersus eina raudonas ausinimo skystis. Retam kurim daeina, kad spalva nicnieko nereiskia...

Pemco irgi turi MB 229.1 specifikacija, bet tai ka as zinau toki sh pilti i motora. manau kad gamintojas vistiek kazka reiskia. juk vienas tepalas kainuoja 45lt, kitas 200lt. kazka reiskai turbut, ne tik varda gal

juozavas 2012-05-27 19:14

Citata:

Pradžioje rašė DTM (Post 214197)
Turi omeni gamyklini alyvos uzpildyma ?

Taip, su kokios firmos išrieda iš gamyklos, ir kieno lipdukas užklijuotas ant stoikės?

juozavas 2012-05-27 19:15

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 214196)

A kur pažiūrėt specifikacijas? Kaip man sužinot, kokie priklauso om 605.911 varikliui?

Finalfour 2012-05-27 19:19

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 214206)
Pemco irgi turi MB 229.1 specifikacija, bet tai ka as zinau toki sh pilti i motora. manau kad gamintojas vistiek kazka reiskia. juk vienas tepalas kainuoja 45lt, kitas 200lt. kazka reiskai turbut, ne tik varda gal

Gamintojas reiskia aisku, bet zinok bus geriau jei supilsi reikiamos specifikacijos pemco, nei netinkama tam varikliui castrol ;) Gamintojas reiskia produkto pagaminimo kokybe, o specifikacija - tinkamuma, grubiai sakant. Na, Tomski, turetum dabar namie ferrari ratus, kas is to kad jie nezmoniskai grazus ir kokybiski bei brangus, bet tavo masinai jie vis tiek netinka, nes skyles 6 turi :xx:
Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 214211)
A kur pažiūrėt specifikacijas? Kaip man sužinot, kokie priklauso om 605.911 varikliui?

Gali autodata, bet geriausia gamintojo manuale. Siaip kazkur nuoroda turejau internetine, kokie tepalai kokiems MB agregatams tinka, jei rasiu imesiu ;)

Tomskis 2012-05-27 19:23

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 214213)
.... Na, Tomski, turetum dabar namie ferrari ratus, kas is to kad jie nezmoniskai grazus ir kokybiski bei brangus, bet tavo masinai jie vis tiek netinka, nes skyles 6 turi :xx:

tu man apie ratus nekalbek, siandien jau turejau strioko, issoku i tukstantmecio g. ziuriu vibracija kazkokia, paziuriu per veidrodi - galinis ratas astunke eina. pasirodo dvieju varztu nebera, likusius tris su pirstais sukt galejau. vos nepameciau krc rato, o kadangi ant w210 buvau pametes, tai man sarnyrai iskart klibet pradejo kai pamaciau :)

Finalfour 2012-05-27 19:48

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 214215)
tu man apie ratus nekalbek, siandien jau turejau strioko, issoku i tukstantmecio g. ziuriu vibracija kazkokia, paziuriu per veidrodi - galinis ratas astunke eina. pasirodo dvieju varztu nebera, likusius tris su pirstais sukt galejau. vos nepameciau krc rato, o kadangi ant w210 buvau pametes, tai man sarnyrai iskart klibet pradejo kai pamaciau :)

O kaip tai gali nutikti? Sudarankai po remonto nepriverze?

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 18:10.