![]() |
|
Citata:
|
Citata:
P.S. Nukrypom |
Citata:
Asocialiu mazoji dalis buna, didzioji dauguma vis delto ismoksta lietuviu ir integruojasi. Debilu pilna, kurie ir viena savo kalba sunkiai ismoksta. |
Citata:
|
Citata:
Citata:
Eina i ne lietuviu mokyklas, nes tevai nori, kad vaikai kalbetu su jais ju gimtaja kalba. Tose mokyklose dabar minimum 50% visko lietuviskai ir taip yra. Ismoks ir lietuviu jie. O ka? Kas nepatinka? Normali Europos ir kitu saliu praktika. |
Vanix, tau gal kas Kalėdas pavogė, kad toks piktas? :)
Aš turėjau omeny, kad jei jau sostinėje yra vaikù,kurie nei bum bum lietuviškai, ko norėt iš tokiù Zarasù? Kalbos niekam dar tikrai nepakenkė,bet čia vėl buvo ištrauktas argumentas, kad ,,nu ir tarp lietuviù yra blogù žmoniù” :D |
As kai gaunu koki “objekta” vilniui man buna lengvai tariant “kapai dudos”. Nes 50% kaip minimu. Zmoniu vilniui kalba rusiskai, nors moka lietuviskai. Ir tai tikrai ne vyresnio amziaus zmones. +- 30m ir normalias pareigas uimantys jauni zmones, ne kokie pagalbiniai. O as rusiskai tik keiktis moku, nes buvau ta karta , kad rusija blogis ir tt. Tai mum rusu buvo nuo 7 iki 9 klases. Tai reliai abecele tik ir ismokom :) taip, kad tegti, kad rusiskai snekanciu mazai negalima. Nors jie visi moka lietuviskai, bet tiesiog jiem lengviau kalbeti rusiskai.
|
su vaikais viskas aisku, siek tiek veliau visi kalbes lietuviskai, patikek, tie kas nekalbes, tai arba emigruos, arba taps marginalais :)
Kad Zarasuose pilna ~30meciu, nekalbanciu lietuviskai, tai man labai keista. Netikiu, kad labai daug ten tokiu. Ka jie dirba ten tuomet? Kaip ir sakiau, marginalu yra visur. Priverstinai nesulietuvinsi tu tokius. Is mano pazystamu Lietuvos rusu nei vieno tokio nera, kuris kaip sakai ne bum bum lietuviskai. Nepiktas, viskas ok :) |
Citata:
|
Dar pastebėjimas dėl mokyklos pasirinkimo. Su tėvais tegu ir kalba savo kalba, o mokosi geriau lietuviškai plius anglu ir dar antraà užsienio kalbà. Taip galima ir 5kalbom kalbėt. O su savo rusù/tuteišù plius lietuviù, paskui ir paaiškėja, kad tik Maximoj ar troleibusù parke gali darbà pasiūlyt ;)
Zarasai senas baltarusiù kraštas ( jie aišku save vadina lenkais) |
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 14:45. |
|