MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Bendras (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=168)
-   -   Tepalai. Reikia keisti tepalus, kas ka idomaus zinote? (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=614)

juozavas 2012-10-05 08:26

Citata:

Pradžioje rašė vampyras (Post 232840)
sakyciau rinkis pagal pinigines stori :)
jaigu butinai nori 5w tada imk Russarm 5w30

Tai tame ir kampas, kad klausiu, noriu pasikonsultuot - ar 5w be kompromisų geriau, ar visgi yra ir pliusų ir minusų, kalbant apie mano variklį? Nes vieni sako, kad ir senovinėm (1970) pila 5w-XX ir viskas gerai, kiti, kad senesniam varikliui negerai 5w, nes "graužia" tarpines ir sunkiasi per jas. Nors nelabai būčiau linkęs tuo tikėt.

Markko 2012-10-05 08:47

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 232845)
Tai tame ir kampas, kad klausiu, noriu pasikonsultuot - ar 5w be kompromisų geriau, ar visgi yra ir pliusų ir minusų, kalbant apie mano variklį? Nes vieni sako, kad ir senovinėm (1970) pila 5w-XX ir viskas gerai, kiti, kad senesniam varikliui negerai 5w, nes "graužia" tarpines ir sunkiasi per jas. Nors nelabai būčiau linkęs tuo tikėt.

Pas mane senas 3.0D be turbo motoras.Pilu tik 5w arba kai leidzia pinigine 0W,pries tai pagal servizo knygute irgi buvo pilamas 5w.Servize pastoviai man aiskina kad metas pereiti ant pusiau sintetinio arba mineralio bet pakolkas tikrai nesiruosiu.

Finalfour 2012-10-05 08:56

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 232845)

Juozavai, savo automobiliui tikrai nepajausi skirtumo. nebent salta ziema, prie -30 skystesnis tepalas pasijaus, kai reikes starteriui prasukti nakti speige prastovejusi varikli. Tuo labiau, juk neketini vazineti su savo auto iki gyvenimo galo. Taip, gal but, geresnes kokybes rimtesnio gamintojo auskciausios markes tepalas, pastoviai naudojamas, po kokiu 20 eksploatacijos metu paliks varikli siek tiek geresnes bukles, nei paprastas eilinis koks 10w40 tepaliukas. Ir tai tik gal but. Nejaugi ant tiek myli savo sena motora?
Pasakysiu is savo patirties - esu tik viena vieninteli karta patyres tepalo geruma, ir po siai dienai kazkaip vis traukia prie jo. Tai castrol magnatec. Nes pamenu kai turejau celica, netgi po mobil, supylus ta castroli, variklis tikrai ziema kompensatoriais po uzvedimo nekalendavo, net jausmas kad ten viskas lengviau ir slidziau prasisukdavo. Po to kitame cikle supylus jau ne castrol tepala vel grizo senieji hidrakompensatoriu ciksejimai. Ir is kitu esu girdejes, kad castrol tos daleles magnatec ala tikrai duoda jauciama efekta.
I savo mersa pilu Mobil. Kazkaip ir silberis i mano mersa nuo gimimo pyle tik mobil, ir siaip MB rekomenduoja mobil, ju originaliuose mersiniuose bakeliuose silberyje irgi yra tik mobil, tad tradiciju nekeiciu. Bet rytais pas mane hidrakompensatoriai kai salta megsta pacikseti kokias 2 minutes. Tad noras kyla sekanciame keitimo cikle supilti castroli. Vien del sportinio intereso. Ziuresim. Tai tiek :)
Svarbu, ziurek kad tepalas atsitiktu tavo varikliui reikalaujama specifikacija. O del klampumo - nemanau kad pas tave tarpines isdile tiek, kad sunktusi sintetinis tepalas per jas. Del psichologinio ramumo ir su salyga kad pinigineje ne vaakumas, pilciau 5w40, bet ir nuo 10w40 tau tikrai nieko blogo nenutiks. Pas mane dabar supilta 0w40 ir tikrai niekas niekur nesisunkia :)

Hunter 2012-10-05 08:58

Ziemai 5w40, vasarai 10w40. Kokios firmos pilsi cia jau pinigines ir pomegio reikalas
Servisuose ten nusisneka 90% "meistru"

Finalfour 2012-10-05 09:09

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 232857)
Ziemai 5w40, vasarai 10w40. Kokios firmos pilsi cia jau pinigines ir pomegio reikalas
Servisuose ten nusisneka 90% "meistru"

Nu taigi nekeitinesi tepalu kas puse metu :) Ne visi vaziuoja bele kiek, kad per sezona sugebetu tepalu keitimo intervala pasiekt :) Jei per metus vaziuoji 10 k km, tai dviem metam tepalu nekeist gali, jei gamintojas nurodo keitima kas 20 k km :)

juozavas 2012-10-05 10:11

ok, reiškia Magnatec prof.B4 5W40. Tik dar klausimėlis, visgi gal kas galit pasakyt, kur surasti, kokios specifikacijos tepalai man tinka? tie skaičiukai kur. Manuale lyg ir neradau.

munde8 2012-10-05 17:09

castrol pyliau ir servizo knygeleje piltas buvo pries nuperkant man mersiuka, ziema kuresi l.liuks , o dar kaip ypac daug salo jokiu problemu nebuvo...patenkintas.

Tomskis 2012-10-05 20:21

juozai, pilk tu i ta motora ka tik nori, motec, pemco, elfa, shmelfa, ir visa kita sh, koks skirtumas ta specifikacija, cia senas kombaino motoras, jis vaziuoja ant visko. kai jau bus i pabaiga motoras, ispausi xado tiubika ir vel varysi 100metu, o jei nori kad jau butu gerai, iskart pilk xado tepala ir gyvuos tas motoras, nespausk cia is sudo vasko

Ricard 2012-10-05 20:33

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 232861)
ok, reiškia Magnatec prof.B4 5W40. Tik dar klausimėlis, visgi gal kas galit pasakyt, kur surasti, kokios specifikacijos tepalai man tinka? tie skaičiukai kur. Manuale lyg ir neradau.

Manuale (pabaigoj) turi buti parasyta kokie tepalai tau priklauso , na bent jau pas mane parasyta . Patarciau tik 10W-40 . tikiu kad 5w-40 tepalai nesugadins tavo variklio , bet jeigu jau gamintojas nenumato tokiu,tai geriau nepilk tu ju .

Tomskis 2012-10-05 20:47

seip 5w-40 labiau skverbsis per visas skyles, nes yra skystesnis, bet kaip kolega ir minejo, ziema lengviau masina kuriasi, bet mersui tas neaktualu, nes jis ir taip ziema visada uzsikurs kad ir su mineraliniais turbut, nes su 10w-40 kuriasi kaip ir vasara, tai realiai nera ko islaidauti ir pirkti sintetika, nebent ji pigesne uz pusiau sintetika

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 10:01.