Finalfour |
2012-10-05 08:56 |
Citata:
Pradžioje rašė juozavas
(Post 232845)
Tai tame ir kampas, kad klausiu, noriu pasikonsultuot - ar 5w be kompromisų geriau, ar visgi yra ir pliusų ir minusų, kalbant apie mano variklį? Nes vieni sako, kad ir senovinėm (1970) pila 5w-XX ir viskas gerai, kiti, kad senesniam varikliui negerai 5w, nes "graužia" tarpines ir sunkiasi per jas. Nors nelabai būčiau linkęs tuo tikėt.
|
Juozavai, savo automobiliui tikrai nepajausi skirtumo. nebent salta ziema, prie -30 skystesnis tepalas pasijaus, kai reikes starteriui prasukti nakti speige prastovejusi varikli. Tuo labiau, juk neketini vazineti su savo auto iki gyvenimo galo. Taip, gal but, geresnes kokybes rimtesnio gamintojo auskciausios markes tepalas, pastoviai naudojamas, po kokiu 20 eksploatacijos metu paliks varikli siek tiek geresnes bukles, nei paprastas eilinis koks 10w40 tepaliukas. Ir tai tik gal but. Nejaugi ant tiek myli savo sena motora?
Pasakysiu is savo patirties - esu tik viena vieninteli karta patyres tepalo geruma, ir po siai dienai kazkaip vis traukia prie jo. Tai castrol magnatec. Nes pamenu kai turejau celica, netgi po mobil, supylus ta castroli, variklis tikrai ziema kompensatoriais po uzvedimo nekalendavo, net jausmas kad ten viskas lengviau ir slidziau prasisukdavo. Po to kitame cikle supylus jau ne castrol tepala vel grizo senieji hidrakompensatoriu ciksejimai. Ir is kitu esu girdejes, kad castrol tos daleles magnatec ala tikrai duoda jauciama efekta.
I savo mersa pilu Mobil. Kazkaip ir silberis i mano mersa nuo gimimo pyle tik mobil, ir siaip MB rekomenduoja mobil, ju originaliuose mersiniuose bakeliuose silberyje irgi yra tik mobil, tad tradiciju nekeiciu. Bet rytais pas mane hidrakompensatoriai kai salta megsta pacikseti kokias 2 minutes. Tad noras kyla sekanciame keitimo cikle supilti castroli. Vien del sportinio intereso. Ziuresim. Tai tiek :)
Svarbu, ziurek kad tepalas atsitiktu tavo varikliui reikalaujama specifikacija. O del klampumo - nemanau kad pas tave tarpines isdile tiek, kad sunktusi sintetinis tepalas per jas. Del psichologinio ramumo ir su salyga kad pinigineje ne vaakumas, pilciau 5w40, bet ir nuo 10w40 tau tikrai nieko blogo nenutiks. Pas mane dabar supilta 0w40 ir tikrai niekas niekur nesisunkia :)
|