![]() |
Jeigu ne i tema, tai gamintojo duodamas 20cm raktas ratams yra idealus raktas norint uzsukti suteptus ratu varztus iki ~110Nm, aisku jeigu uzsukama yra ne su koja, su tokiu raktu paprastai yra nesunkiai uzsukama ir 130Nm to net nepajauciant.
Suprantu ir vertinu tavo zinias auto remonte, bet papasakok pasakas kazkam kitam, kad tu jauti uzverzimo jegas ivairiom salygom ir uzverzimo momentais. Nusipirk dinamometrini rakta ir suprasi, kad puse varztu perverzi, o kita puse nedaverzi |
aš jaučiu kiek turiu sukt varžtą kad jis nusisuktų arba pradėtų temptis iš savęs. Juokauju.
Pavasarį turėsiu komplekte ir skaitmeninį elektroninį dinamometrinį raktą bet tik variklių galvučių veržimui naudosiu :wave: Parodyk man bent vieną servisą, kur absoliučiai kiekvieno varžto veržimą tikrina su dinamometriniu raktu. Teoriją ir gamintojo nurodymus kataloge mes mokam susirast, o kaip su praktika? |
Tai va cia ir problema. Todel kai nuvarau giminaiciu automobilius i servisa net kai ratus uzsukineja stoviu uz nugaros ir ziuriu kad su savo nesamonem neuzverzinetu, nes veliau net rato nepakeisi kelyje.
O ka jau kalbeti apie pakaba, tepalo filtra, tepalo nuleidimo varzta ir t.t.. Jau net negalbu apie tokius dalykus kaip galvos tarpine, dangtelis ar guoliai |
papurskiau WD ant dirzo, nustojo cypt, beda isspresta, dekuj uz mintis, pasikeisiu dirza :)
|
o cia tas generatoriaus sankabinis skyvas patiko man geras daiktas nors man jo kaip ir nereik
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 21:01. |