![]() |
pazistamui po savaites furoj slankstelis isoko, nevaziavai ilgai pries ta pakelima?
|
nedziugini manes Melionas :)
|
Citata:
|
Tomski pameni per meeta prie vicy kai dar turejau e430, ten sankrizoje avarija buvo ir mesi kilstelejom masinas tas usdauzytas nes issivazinet negalejo, tai va tada as paemiau uz sparno ir keliau ne kojom durnelis o grynai visa svori ant nugaros ir staigiai truktelejau tada kazkas trakstelejo nugaros apacioj ir skausmas toks nezmoniskas kad siaubas, po poros savaiciu viskas praejo kaip ir bet praejus keletui metu t.y. sia vasara padirbejau kaime geraokai (tvora statem) ir kita diena nebeislipau is lovos. vakare vos uzmigdavau, pabusdavau 5-6 val ryto nuo skausmo ir vaiksciodavau po buta nes miegot negalejau. ir taip kokias tris savaites. dabar nuolat jauciu nugaros apacia vos vos ka pakilnojes, pasedziu susilenkes tai galiu tik po biskuti issitiesti, pastoviu ilgiau ir pradeda vel mausti, bet nors nakti miegu normaliai. buvau pas gyditoja, padare rentgena ten vis kas ok, dabar laukiu eilej magnetini rezonansa darys. zodziu ziauru su ta nugara... o tik masina kilstelejau.:dauzo:
|
Tomski, su trimis išvaržomis jau gyvenu per 4 metus ir nieko - kilnoju ir garso kolonėles po 30 kg ir mašinų pavarų dėžes. Jei ryte atsibundu ir nieko neskauda, tai tarp kojų pasičiupinėju ar dar šiltas, nes priešingu atveju pagalvočiau, kad jau esu ten....
|
Citata:
|
Smagu, kad yra forumiečių palaikymas visais gyvenimo atvejais, bet čia netinka "man taip" "o man anaip buvo". Čia tas pats kai pensininkė sako "imk mano vaistų, daktarė išrašė, labai geri, man spaudimą numuša, ir tau numuš", ir ta kita kur išgeria užsilenkia. Čia ne juokas, ir nieks nepriburs. Simptomai gali būti panašūs visų, o priežastys - visai skirtingos, ir gydymo taktika bus skirtinga. Išvarža išvaržai nelygu. Jei turi galimybę, geriausia būtų mrt pasidaryt. Jei ne, bent jau reabilitaciją praeit.
P.S. masažas ūmioj stadijoj - negalima. P.P.S - kur nuotraukoj įdėjai atsilenkimų vaizdelį, tai ten atliekama netaisyklingai (kalbant apie sveikatinimąsi, o ne pro sportą) |
Citata:
Turi suprast, kad mikrotraumos nejaučiamos (neskauda), bet jos sumuojasi. Biškį įplėši raištį/patempi raumenį vieną kartą, truputį kitą kartą, ir taip po truputį gilėja pažeidimas. Paskui atlieki tokį veiksmą, kuris apkrauna būtent tą jau prieš tai daug kartų mikro-pažeistą vietą, ir pyst - nuo kelių kg trauma. Bet tai tik pasėkmė lėtinio proceso, aisbergo viršūnė. Taip kad ne nuo tos dėžutės ta nugara tau parėjo, ta dėžutė tik buvo paskutinis lašas. |
Na Juozavai, o kaip Tu? saugaisi bei neturi jokiu problemų su sveikata? :)
|
as metus kankinausi su skausmu dubens ar kas ten kur kojos sueina, pait kartais negalejau normaliai kaip nerva spaustu koki, nesenai issiaiskinau kad nuo sedejimo pvz koki zaidima ant kompo palosi 3 val viskas normaliai atrodo rytoj atsikeli paeit negali, po to nesedint praeina per savaite-dvi, tik pasedziu vel ilgiau vel tas pats tai dabar darau pertraukeles, bet 5 min nepadeda pertraukeles reik val bent pajudet. lygtais isgijo visai dar kartais vos vos vakare jaucias bet svarbu zinau kad sedet ilgai negalima, siaip nuo kelimu sunkiu daigtu nieko neitakoja tik nuo sedejimo man
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 16:47. |