MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

alteroja 2015-05-13 13:22

Citata:

Pradžioje rašė sharrasitto (Post 389969)
Gavau...

O man labai idomu kaip mane gali priversti atlikti karo tarnyba kai turiu problemu su nugara, del kuriu ir aktyvius sportus meciau. Ta prasme girdejau, jog jiems neidomu turi problemu, neturi problemu visi eina nebent be kojos butum ar be rankos. Bet as ziuriu is zmogiskos puses. Sportuoju tik pagal sudaryta programa kad neuzkerpeti visiskai, bet kiekviena diena nardyt po pelkes 9 menesius neturiu jokio noro ir nesu tikras del savo sveikatos? Kas jeigu opa ir paima ir jiem neidomu. Jeigu po to gresia invalidumas ar kitos problemos? :) As jau nebekalbu, jog per tuos 9 menesius patirsiu didziuli karjeros stabdi bei finansini nuosmuki.

niekas taves sugriuvusio neims jei yra oficalus įrašas, o jei ką tyrimus pasidarysi. nereikia čia spekuliuoti. viskas ten logiška, nėra ko panikuoti.

alteroja 2015-05-13 13:23

Citata:

Pradžioje rašė gNt (Post 389973)
O man pavizdziui bobiskai atrodo bicas dauzantis pana, taip kad.. Tiesa nematau, kad ir pats butum i savanorius uzsiregistraves, o labai norint juk viskas imanoma ;) taip, kad nebukim bobos

tai jei aš nepriklausau savanoriams ar kitam kariuomenės struktūriniam vienetui, neturiu teisės tau prieštarauti remdamasis pamatiniais pilietiškumo principais?

sharrasitto 2015-05-13 13:23

Citata:

Pradžioje rašė alteroja (Post 389974)
niekas taves sugriuvusio neims jei yra oficalus įrašas, o jei ką tyrimus pasidarysi. nereikia čia spekuliuoti. viskas ten logiška, nėra ko panikuoti.

kaip ir minejau, turiu informacijos, jog ima visus, sugriuves, nesugriuves, neidomu visiskai, kojos dvi, rankos dvi, galva yra vadinasi tinkamas. Pilnapadis, slapymo nelaikai ar sugriuves esi - vistiek tinkamas.

alteroja 2015-05-13 13:25

Citata:

Pradžioje rašė sharrasitto (Post 389976)
kaip ir minejau, turiu informacijos, jog ima visus, sugriuves, nesugriuves, neidomu visiskai, kojos dvi, rankos dvi, galva yra vadinasi tinkamas. Pilnapadis, slapymo nelaikai ar sugriuves esi - vistiek tinkamas.

visi šiai dienai pašaukti asmenys yra šaukiami sveikatos patikrai. tai kokia ten pas tave informacija? iš tų 38k atrinktu dėl sveikatos atkris trečdalis kai uoga, tam tarpe turėtum ir tu papulti jei turi traumą.

gNt 2015-05-13 13:26

Citata:

Pradžioje rašė alteroja (Post 389975)
tai jei aš nepriklausau savanoriams ar kitam kariuomenės struktūriniam vienetui, neturiu teisės tau prieštarauti remdamasis pamatiniais pilietiškumo principais?

Priestarauk, bet keistai kai pats zmogus siknos nepakelia ir 9 menesiam nepasiraso i sauktinius agituoja kaip tai naudinga ir kai tai musu pareiga. na tai pirmyn, o as jei nuspresiu, kad man to reikia ir turiu tam laiko ir noro butinai uzsiregistruosiu paskui tave

Markko 2015-05-13 13:28

VOO :) vienas jau nugara turi :juokiasi: kitas ten eitu bet del sau isgalvotu problemu neina :juokiasi: metu tema :juokiasi:

Hunter 2015-05-13 13:29

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 389972)
Mane tik negydyk, viska juk suprantu puikiai, pats prie misko gyvenu. Tik norisi normalaus komforto - man nepatinka begiot balom per pliurze, per purva o sauletu dienu netiek ir daug. Dviratis taip pat.
Galiu sau leist sumoket uz kluba, bet akcentavau demesi kad nenormalu kai klubas kainuoja ketvirtadali algos ir sportas toly grazu nera kultivuojamas Lietuvoje.

UK geras klubas kainuoja nuo 10-15 svaru uz David Loyds mokejau apie 100 jei metam imi bet ten jau brangiausias grafystej su uzdarais kortais, atviru ir uzdaru baseinu, saugomom aikstelem ir restoranu kur malonu laika praleist po darbo bendraujant su idomiais zmonemis.

Sharai - negalima savo asmenine nauda virs valstybes interesu statyt. Ir paaukot sveikata uz tevyne - tai smulkmena. Be to ne karo metas - jei pradesi byret paguldys i ligonine, poto paleis namo.

noriu komforto bet 25eur/men per brangu :D tiesiog bulka + vertu

Siaip jau net per zinias sake kad is pasauktu tinkami tarnybai buna tik 30proc del sveikatos

sharrasitto 2015-05-13 13:32

Citata:

Pradžioje rašė Markko (Post 389979)
VOO :) vienas jau nugara turi :juokiasi: kitas ten eitu bet del sau isgalvotu problemu neina :juokiasi: metu tema :juokiasi:

kame tau juokas? jau 10metu gyvenu su tokia problema, o savo laiku ir zaidziau profesionaliai ir gaudavau pinigus uz sporta, bet del nugaros skausmo teko stabdyti viska. Ne visi guminiai :)

alteroja 2015-05-13 13:32

Citata:

Pradžioje rašė gNt (Post 389978)
Priestarauk, bet keistai kai pats zmogus siknos nepakelia ir 9 menesiam nepasiraso i sauktinius agituoja kaip tai naudinga ir kai tai musu pareiga. na tai pirmyn, o as jei nuspresiu, kad man to reikia ir turiu tam laiko ir noro butinai uzsiregistruosiu paskui tave

savanoriavimas yra pilietinė teisė, kuria kiekvienas asmuo laisvai disponuoja. jei esi šaukiamas - tai jau pilietinė pareiga, kurią kiekvienas pilietis turi atlikti.
todėl ir sakau, kad džiaugimasis šiam kartui išsisukus nuo pilietinės pareigos yra netinkamas gestas.

agitavimas atlikti pilietinę pareigą neturi nieko bendro su pilietinės teisės disponavimu.

gNt 2015-05-13 13:34

Tai pats eisi jei tik busi pasauktas? O kaip elgsiesi kai rusai uzpuls, ko gero neturesi pakankamai ziniu apginti savo seimyna ir tevyne

sharrasitto 2015-05-13 13:35

Citata:

Pradžioje rašė alteroja (Post 389982)
savanoriavimas yra pilietinė teisė, kuria kiekvienas asmuo laisvai disponuoja. jei esi šaukiamas - tai jau pilietinė pareiga, kurią kiekvienas pilietis turi atlikti.
todėl ir sakau, kad džiaugimasis šiam kartui išsisukus nuo pilietinės pareigos yra netinkamas gestas.

agitavimas atlikti pilietinę pareigą neturi nieko bendro su pilietinės teisės disponavimu.

materijos aukstos, bet reziume tas pats :)

exxon 2015-05-13 13:38

o kasnors zinot kaip tiksliai viskas toliau vyks?
kiek suprantu ims is sesiu regionu po lygiai sauktiniu ir pagal saraso numeri
sauktiniu kvies ~1900, nes yra savanoriu ~1100.
tai is regiono sakykim po 400 ims?

simaso 2015-05-13 13:40

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 389972)
Mane tik negydyk, viska juk suprantu puikiai, pats prie misko gyvenu. Tik norisi normalaus komforto - man nepatinka begiot balom per pliurze, per purva o sauletu dienu netiek ir daug. Dviratis taip pat.
Galiu sau leist sumoket uz kluba, bet akcentavau demesi kad nenormalu kai klubas kainuoja ketvirtadali algos ir sportas toly grazu nera kultivuojamas Lietuvoje.

UK geras klubas kainuoja nuo 10-15 svaru uz David Loyds mokejau apie 100 jei metam imi bet ten jau brangiausias grafystej su uzdarais kortais, atviru ir uzdaru baseinu, saugomom aikstelem ir restoranu kur malonu laika praleist po darbo bendraujant su idomiais zmonemis.

Sharai - negalima savo asmenine nauda virs valstybes interesu statyt. Ir paaukot sveikata uz tevyne - tai smulkmena. Be to ne karo metas - jei pradesi byret paguldys i ligonine, poto paleis namo.

normalūs bachūrai kaip tik varo į sklepa pakočiot, o ne į visokius impulsus kur dauguma ateina nesportuot, o papezėt. esu bėgiojes žiema ir prie minus 20, nes tiesiog norėjau bėgiot.

sportbatis 2015-05-13 13:41

nu kaunieciai, kur galima normaliai pavalgyt Dainavos rajone?

alteroja 2015-05-13 13:47

Citata:

Pradžioje rašė gNt (Post 389984)
Tai pats eisi jei tik busi pasauktas? O kaip elgsiesi kai rusai uzpuls, ko gero neturesi pakankamai ziniu apginti savo seimyna ir tevyne

taip, iškart eičiau, nes valstybės interesai yra aukštesni nei mano privatūs. todėl ir kartoju ne pirmą kartą, kad negalima išsisukinėti. o kol nekviečia, apsisprendimo teisę visi turim.
šauks dar 5 metus, tai galima bet kada ir savanoriu užsirašyti jei tik pasikeis aplinkybės.

kas dėl ginybos tai skirtingai nei daugelis čia besiskundžiančių, turiu šiokį tokį kovinį parengimą, šaunamaisiais ginklais naudotis moku. o būdamas civiliu iškart eičiau į vadavietę. kariuomenėje karo atveju yra ką veikti ir be karinio pasirengimo.

sharrasitto 2015-05-13 13:57

Citata:

Pradžioje rašė alteroja (Post 389989)
taip, iškart eičiau, nes valstybės interesai yra aukštesni nei mano privatūs. todėl ir kartoju ne pirmą kartą, kad negalima išsisukinėti. o kol nekviečia, apsisprendimo teisę visi turim.
šauks dar 5 metus, tai galima bet kada ir savanoriu užsirašyti jei tik pasikeis aplinkybės.

kas dėl ginybos tai skirtingai nei daugelis čia besiskundžiančių, turiu šiokį tokį kovinį parengimą, šaunamaisiais ginklais naudotis moku. o būdamas civiliu iškart eičiau į vadavietę. kariuomenėje karo atveju yra ką veikti ir be karinio pasirengimo.

valstybes interesai tau greiciausiai auksciau yra, kai gyvenime neturi jokiu uzsibreztu tikslu ir nesieki karjeros, ar ne taip?

Privalomosios tarnybos nereikejo nereikejo, ir staiga uzsireike. Viskas butu buve daug paprasciau jei ji butu galiojusi visada, tuomet galima kitaip planuoti savo gyvenima. Todel normalu, kad cia staiga atsirade tokie istatymu pasikeitimai labai nemaloniai nuteikia. Geriau tuos pinigus kuriuos isleis sauktiniams, investuotu i profesionalus, o ne ruostu patranku mesa :) cirkas ne kitaip.

gNt 2015-05-13 14:00

Savanoriauti buvo galima visais laikais, nesakyk kad visa gyvenima turejai problemu ir neradai laiko uzsiregistruoti ir "atpachalinti" :)

Hunter 2015-05-13 14:02

tu negalvok kad tie sauktiniai begs pirmi i konflikto zonas kur reikia superinio parengimo. O kas butu jeigu butu jau zinom, butu diedukas

Asterix 2015-05-13 14:04

Nesijaudinkit kas turit sveikatos problemu, kad ir pasauke nera ko jaudintis, nes dar eisit pas medikus kur viska istikrins, jei turit problemu su sveikata tai ir nereikes tarnaut.. :) Sekmes tarnyboj visiems :D

alteroja 2015-05-13 14:05

Citata:

Pradžioje rašė sharrasitto (Post 389990)
valstybes interesai tau greiciausiai auksciau yra, kai gyvenime neturi jokiu uzsibreztu tikslu ir nesieki karjeros, ar ne taip?

Privalomosios tarnybos nereikejo nereikejo, ir staiga uzsireike. Viskas butu buve daug paprasciau jei ji butu galiojusi visada, tuomet galima kitaip planuoti savo gyvenima. Todel normalu, kad cia staiga atsirade tokie istatymu pasikeitimai labai nemaloniai nuteikia. Geriau tuos pinigus kuriuos isleis sauktiniams, investuotu i profesionalus, o ne ruostu patranku mesa :) cirkas ne kitaip.

kadangi aš savo karjerą sieju su Lietuva, tai man svarbūs valstybės interesai, kadangi pati valstybė turi vystytis iš to karjeros galimybės ir atsiranda. ir kaip matau iš esmės skiriasi suvokimas dėl piliečio ir valstybės santykio, todėl vargu ar mes vienas kitą suprasim, nesvarbu kokius argumentus bepateiktume.
šauktiniai šiaip visada ir buvo iki 2008 metų. tik socialdemokratai juos panaikino. dabar buvo priversti juos grąžinti, nes profesionalų nesurenka. laisvų vietų yra - bet nėra žmonių.

exxon 2015-05-13 14:13

Citata:

Pradžioje rašė Asterix (Post 389993)
Nesijaudinkit kas turit sveikatos problemu, kad ir pasauke nera ko jaudintis, nes dar eisit pas medikus kur viska istikrins, jei turit problemu su sveikata tai ir nereikes tarnaut.. :) Sekmes tarnyboj visiems :D

gal ziniai kokio lygio komisija ten bus?
draugas kai ejo i pasienio tarnyba tai del skrandzio opos nepateko i aukstesnes pareigas kazkaip, tai jauciu netik liezuvi iskist reiks ir kojas abi suskaiciuot. ar rinks visa srota cia

Finalfour 2015-05-13 14:14

Citata:

Pradžioje rašė sharrasitto (Post 389969)
Gavau...

O man labai idomu kaip mane gali priversti atlikti karo tarnyba kai turiu problemu su nugara, del kuriu ir aktyvius sportus meciau. bet zmones, kurie neturi nieko bendro su IT, technologijom, nesupras koks yra stabdis karjeroje per toki ilga laikotarpi.

Taves niekas neims. Problemos su nugara yra rimtas dalykas, ir visi tai supranta. Pristatysi pazyma, arba patys istirs ir neims. Bet greiciausiai uzteks pazymos. Aisku kad ne visi guminiai. O del IT...uzlenkei cia :) As su tuo bendro turiu, pats siokia tokia veikla kartais uzsiimu laisvalaikiu su IT susijusia, puikiai zinau apie ka kalbi. Del to ir sakau kad bus atsizvelgta ir tirkai suras tokiu, kuriems armija nesutrukdys. As labiausiai vaziuoju ant tokiu, kurie is principo nenori tarnauti su tokiais argumentais kaip apa "vis tiek jei rusai puls bus zopa", "nenoriu gint seimo nariu ir valdziazmogiu", "reikia begt is tos Lietuvos" "tegul siemunu anukai pavyzdi rodo" ir kitas panasus briedas.

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 389980)

:thumbsup:

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 389987)
normalūs bachūrai kaip tik varo į sklepa pakočiot, o ne į visokius impulsus kur dauguma ateina nesportuot, o papezėt. esu bėgiojes žiema ir prie minus 20, nes tiesiog norėjau bėgiot.

Butent. As kai nuvarau i sporto kluba, tai daugiau akis ganau ir koleges apsitempusias kadrinu, negu sportuju :) Daug rimciau pasportuoju isbeges i miskus.

Asterix 2015-05-13 14:17

Citata:

Pradžioje rašė exxon (Post 389995)
gal ziniai kokio lygio komisija ten bus?
draugas kai ejo i pasienio tarnyba tai del skrandzio opos nepateko i aukstesnes pareigas kazkaip, tai jauciu netik liezuvi iskist reiks ir kojas abi suskaiciuot. ar rinks visa srota cia

Kiek zinau atlaidziau ziures negu pavyzdziui kaip i policijos mokykla.. P.S Skaiciau cia kazkur jei zmogus gyvena 6 menesius ir daugiau uzsienyje, jo gali nekviesti, ar kazkas panasaus

Hunter 2015-05-13 14:36

va plepuciai skaitykit pasaku prisiklause, kad be rankos vistiek karys :D
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=67959052

Siaip tai tas bajeris kad gejus ir neims tarnaut, tai praeina turbut tik rusyne, nes nuo senu laiku likusios tradicijos prievartauti prieso moteris, todel toks karys netenka 90proc karines galios :D

exxon 2015-05-13 14:39

hunteri, sujuokinai cia :D
as regiono sarase 24xx tai kaip ir nepateksiu ;))

Hunter 2015-05-13 14:50

priklausys nuo to kiek pries tave bus invalidu ar besimokanciu. Sakyciau laisvai gali patekt. O jeigu ne dabar, tai per kita saukima

exxon 2015-05-13 14:54

per kita saukima as jau busiu senas ir gyvensiu toli:D

justinasm 2015-05-13 14:56

o po kiek ims tarnybai is atskiru regionu?

exxon 2015-05-13 14:57

as manau po lygiai is visu sesiu

sharrasitto 2015-05-13 14:59

tuomet tokiu atveju geriau buti registruotam vilniuje, nes tikimybe smarkiai sumazeja :) gal procentaliai ims?

sharrasitto 2015-05-13 15:00

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 390003)
priklausys nuo to kiek pries tave bus invalidu ar besimokanciu. Sakyciau laisvai gali patekt. O jeigu ne dabar, tai per kita saukima

raso, jog besimokantys nepapuola i si sarasa...

justinasm 2015-05-13 15:03

Citata:

Pradžioje rašė exxon (Post 390006)
as manau po lygiai is visu sesiu

kazkaip nesazininga mazuju regionu atzvilgiu. Kur Alytaus 2800, o kur Vilniaus 14 000. Tiesa, Vilniaus savanoriu skaicius nustebino, labai nedaug

sharrasitto 2015-05-13 15:05

Citata:

Pradžioje rašė justinasm (Post 390009)
kazkaip nesazininga mazuju regionu atzvilgiu. Kur Alytaus 2800, o kur Vilniaus 14 000. Tiesa, Vilniaus savanoriu skaicius nustebino, labai nedaug

nes lenkai ir rusai visi dauguma :D

justinasm 2015-05-13 15:06

Citata:

Pradžioje rašė sharrasitto (Post 390010)
nes lenkai ir rusai visi dauguma :D

:thumbsup: ta pati pamaniau

exxon 2015-05-13 15:08

cia tik prielaida mano, kazin kaip cia bus, bet teisti irgi tam sarase tai nieks nebeaisku

wzikas 2015-05-13 15:53

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 389980)

tu kvailas ar apsimeti? tai 10% nuo algos uz vaiko abonementa. Tiesiog supuves Sas ir pontu pilnos kelnes :ploja:

Padauges skelbimu - skubiai parduodu lastacka nes paima i vojske (y)

Markko 2015-05-13 16:01

Hunter o tu eisi ?:juokiasi: i armija?

Asterix 2015-05-13 16:03

Lietuvoje nera armijos :/

Hunter 2015-05-13 17:08

Citata:

Pradžioje rašė Markko (Post 390023)
Hunter o tu eisi ?:juokiasi: i armija?

i armija tikiuosi nereikes niekada, del to ir perkam PZH2000 ir visa kita, ruosiam sauktinius, viesinam vatnikus ir koloradus. O i kariuomene kaip sauktiniui man negresia. Kaip savanoriu gal ir priimtu jeigu praeiciau medicinine, butu tikrai idomu, bet kol kas nesviecia. O va apie sauliu sajunga tai yra minciu

Markko 2015-05-13 18:09

Volodia su kerry susimates buvo:) lyg aptare viska :) karo nebus..lietuva be reikalo ruosiasi:) na bet tai delfi nerase turbut :juokiasi:

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 23:38.