![]() |
o tai kodel galvoji kaista siulelis žvakeje,? sakai ne del mažos varžos jis kaista iki raudonumo?:)
|
beto as nesakiau kad varza lygi 0 omu, o sakiau kad artima 0 omu, o dar toki dalyka zinai kad bet kokiam metalui šylant jo varža didėja?:)
|
20 omų tai yra pakankamai maža varža, o 1 omą turi realiai nichrominės vielos 10 cm gabaliukas 0,5mm storio. Pabandyk tokį gabaliuką prijungt prie akumo - užkais akimirksniu ir perdegs, o žvakė turi neperdegti bent jau mažiausiai 5 minutes.
Beje apie karštos žvakės varžą aš niekur neužsiminiau. Beje aš ne fizikas, o garažinis meistras, kuris kasdien pirštais čiupinėja mašinų detales ir mažiausiai kartą per savaitę tenka praktiškai padirbėt su testeriu. O apie fiziką realiai išmanau tiek, kad jei nuslysta raktas nuo varžto, tai būtinai liks kruvini krumpliai, o jei krenta plaktukas nuo stalo, tai būtinai nukris ant kojos pirštų :xx: |
nu mes matavom hdi pakaitinimo zvakę, tai naujos žvakes varža buvo 0.8 omo:)
|
o kadangi dar testerio savoji varza 0,2 omo tai isejo kad varza 0,6 omo:)
http://www.youtube.com/watch?v=wK2-nzdzrXE nebent jis irgi matuoja su alkotesteriu, gaila neturiu naujos zvakes nufotkinciau ideciau:) beto literaturoje raso varza ir varza turi buti nuo 0,1 iki 5 omu:) nu as nzn gal buti ta varza matavai tom zvakem kurios yra praeito desimtmecio, kur tenais kaisdavo ilgai del didesniu varzu:D |
greit keisiu cdi zvakes tai kad nebutu dideliu gincu pamatuosiu sveiku ir pagyvenusiu varzas
|
pagaliau :D
|
man atrodo, kad mes kalbame apie skirtingų tipų pakaitinimo žvakes. Yra paprastos ir vadinamos greitaeigėmis (kaip kad japonų modeliuose būna, kur užkaista per 1-2 sekundes)
Tai tokiu atveju pilnai sutinku dėl jų mažos varžos, o apie žvakes, kurios naudojamos 20 metų senumo vokiškuose automobiliuose, tai aš žinau ką sakau. Bet galų gale esmė yra ta kad veiktų ir variklis kurtūsi |
tai cia tos keramikines gal ir turi tokia varza, vampyras apie jas kazkada rase, bet sitos senos tikrai ne artimos 0, pats matavau
|
a jus paaiskinkit man kvailam, kam jus tas varzas matuojat? ir koks skirtumas, ar zvakes tures 0.5 Ohm ar 50 Ohm. :)
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 02:54. |