MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

exxon 2016-06-14 21:14

kas zinot ar yra atskirai pirkt nauju guminiu tarpiniu tarp veidrodelio ir duru? konkreciau w211 prefl

Hunter 2016-06-14 22:07

silberauto, anksčiau po 8lt lyg buvo w220. w211 bus analogiškai

exxon 2016-06-14 22:09

Svarbiausiai kad butu;))
Reikejo laikikliu tarp sparno ir bamperio, tai pats vadybininkas sako pabrango penkis kartus :D 38eu vienas.. Pirkau srote ;))

alteroja 2016-06-15 18:49

211 kėbule audio aps50 radija 2003 ar 2009 metų skiriasi kuom nors? t.y. naujesniam mp3, bluetooth, aux, usb yra? ar tas pats akmens amžius?

exxon 2016-06-16 11:13

[IMG]https://s31.postimg.org/j6uifdwg7/lemp.jpg[/IMG]

w211 lempu ausu varztai su ivorem tinka nuo kitu modeliu? ar turit kas licnu?

amerika 2016-06-16 11:29

Citata:

Pradžioje rašė exxon (Post 436032)
[IMG]https://s31.postimg.org/j6uifdwg7/lemp.jpg[/IMG]

w211 lempu ausu varztai su ivorem tinka nuo kitu modeliu? ar turit kas licnu?

bunha pirkt rem komplektai,visos ausys su varžteliais,ebuy apie 30 euru,silberyje apie 43....

FUN500 2016-06-16 21:38

kas gali padeti rasti kodus guoliu, analogu. galinis reduktorius. masinos vin wdb1240361b818900. schemoje kuria as prisegu kaip pvz jie pazymeti numeriu 17, nors ant realios schemos jie skirtingi ir ant to veleno daugiau visokio brudo, bet cia detales.. nes MB originalai 45+107 Eu. uz guolius kazkaip nesamoninga kaina tiek moketi.. ypac zinant kad juos gamina koks Meyle ar SKF

http://i053.radikal.ru/1606/a4/f41ba1b2d691.gif

Aciu :)

Darius 2016-06-16 21:50

Skf pigūs nebus, aš moskvičiaus reduktoriui 4 guolius pirkau su gera nuolaida ir to sumokėjau virš 100€, kai rusiškus galėjau paimti už 20€

Audrius 2016-06-16 21:52

Citata:

Pradžioje rašė Arisimo (Post 436089)
Skf pigūs nebus, aš moskvičiaus reduktoriui 4 guolius pirkau su gera nuolaida ir to sumokėjau virš 100€, kai rusiškus galėjau paimti už 20€

Prijauti automobiliam is M raides :)

Darius 2016-06-16 21:55

:taip::taip::taip:

Audrius 2016-06-16 21:56

Dar yra Multipla bet jauciu cia skaitosi is F :)))

FUN500 2016-06-16 21:57

snd buvau Klaipedos SKF'e, narvija.lt tai tas kuris MB 45 kainuoja 20 uzprase ir dar galima pasidereti, o kito kodo as isvis neturiu jokio tai irgi nzn. tai Lyginant su originaliu kaina jau dvigubai mazesne, bet uzsakymas rugpjucio 2 dienai. Atsiprasau sakau kur as ir kur rugpjucio antra diena, taip visa sezona ir pragules reduktorius keleta kilometru atstumu nuo masinos :) as pirmadieni isvarau vel i darba, tai man meistras privalo grazinti surinkta reduktoriu, nes jeigu as jo nepastatysiu i vieta, as kol busiu darbe per ta laika pamirsiu kaip jis statosi :D

Darius 2016-06-16 22:20

http://i619.photobucket.com/albums/t...pslz0ilkss.png

140nr. 002 980 11 02
131nr. 000 980 84 02

O kaip tau suvedimą padarys kad nekauktų važiuojant, sugeba tai meistras tavo?

FUN500 2016-06-16 22:39

Arisimo respect, dekoju!
Meistras mano Makalas, jeigu ne jis tai kas... jis guru visokiu sunkybiu.
P.s. perdarinieju po kito serviso, kur man pakeite salnika ir stai kokios pasekmes...

Sent from my H60-L04 using Tapatalk

Darius 2016-06-16 23:02

Man moskvičiui reikia padaryti suvedimą reduktoriaus. Sudėjau naujus guolius, bet pats nesiryžtu suleidinėti šlicų:geda:

FUN500 2016-06-17 16:02

Citata:

Pradžioje rašė Arisimo (Post 436104)
Man moskvičiui reikia padaryti suvedimą reduktoriaus. Sudėjau naujus guolius, bet pats nesiryžtu suleidinėti šlicų:geda:

Arisimo, snd tavo deka pagooglinau analogus, pavyko abu guolius isigyti uz 36 Eu. ryt atvazios ivore ir riebokslis, nuvesiu viska pas meistra, paklausiu apie tavo situacija su Moskvycium. jeigu jis sutiks, duosiu kontakta, bendraukyte. patarpininkauti negalesiu, nes isvarau i darba, nebent sutinki laukti kol grysiu is komandiruotes kokias 2-3 savaites.

Gabris 2016-06-17 19:34

Citata:

Pradžioje rašė FUN500 (Post 436087)
kas gali padeti rasti kodus guoliu, analogu. galinis reduktorius. masinos vin wdb1240361b818900. schemoje kuria as prisegu kaip pvz jie pazymeti numeriu 17, nors ant realios schemos jie skirtingi ir ant to veleno daugiau visokio brudo, bet cia detales.. nes MB originalai 45+107 Eu. uz guolius kazkaip nesamoninga kaina tiek moketi.. ypac zinant kad juos gamina koks Meyle ar SKF

http://i053.radikal.ru/1606/a4/f41ba1b2d691.gif

Aciu :)

Parasyk ismatavimus guoliu, ryt darbe paziuresiu :)

FUN500 2016-06-17 21:09

Aciu, del guoliu jau viskas isspresta.
Pereinam prie kito klausimo, kas gal zino, ismano, uzsiima belaidem kolonelem? Stipraus garso nereikia, svarbu kad butu plonas korpusas, nes ideja kad galeciau po salmu ja pakisti, I ta tarpa tarp galvos ir salmo:) ausinukai netinka, nes aplinka turiu girdeti kas aplink darosi

Sent from my H60-L04 using Tapatalk

Darius 2016-06-17 21:16

Citata:

Pradžioje rašė FUN500 (Post 436137)
Arisimo, snd tavo deka pagooglinau analogus, pavyko abu guolius isigyti uz 36 Eu. ryt atvazios ivore ir riebokslis, nuvesiu viska pas meistra, paklausiu apie tavo situacija su Moskvycium. jeigu jis sutiks, duosiu kontakta, bendraukyte. patarpininkauti negalesiu, nes isvarau i darba, nebent sutinki laukti kol grysiu is komandiruotes kokias 2-3 savaites.

Man nedega kolega. Aš guolius nupirkęs prieš naujus metus ir tik dabar susidėjau, nes negavau satelitų tinkamų. Taip kad, galiu laukti, nes mano projektas labai lėtai juda. Šiuo metu iš vis stoja, nes namie remontas.

Dėkui už pagalbą. :uuu::uuu::uuu:

Matuzas 2016-06-19 22:19

Sveiki mercistai, turiu klausima, gal kas atsakysit..

Zodziu esu isidarbines ,,Jurbarko Duona" imoneje ir zadu iseiti is darbo, del vergoves ir man klausimas iskilo, ar jei savo noru iseidamas is darbo man sumokes uz isdirbtas dienas? (dirbu savaite)

Markko 2016-06-19 22:24

Citata:

Pradžioje rašė Matuzas (Post 436294)
Sveiki mercistai, turiu klausima, gal kas atsakysit..

Zodziu esu isidarbines ,,Jurbarko Duona" imoneje ir zadu iseiti is darbo, del vergoves ir man klausimas iskilo, ar jei savo noru iseidamas is darbo man sumokes uz isdirbtas dienas? (dirbu savaite)

Faktas kad sumokes...gali nors diena dirbti,darbdavys privalo apmoketi.

wzikas 2016-06-19 23:16

Citata:

Pradžioje rašė Markko (Post 436295)
Faktas kad sumokes...gali nors diena dirbti,darbdavys privalo apmoketi.

Speju nesi darbdavys ir neteko susidurt su 'darbininkais' kurie po dienos, savaites, menesio pabega ir taip nuolat vyksta? O kur islaidos administracines, apmokymai, darbo apranga ir pan?

Vienam darbe visi gaudavo pasirasyt jei puses metu neatlaiko kompensuoja visus seminarus ir apmokymus

Somesword 2016-06-19 23:29

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 436300)
Speju nesi darbdavys ir neteko susidurt su 'darbininkais' kurie po dienos, savaites, menesio pabega ir taip nuolat vyksta? O kur islaidos administracines, apmokymai, darbo apranga ir pan?

Vienam darbe visi gaudavo pasirasyt jei puses metu neatlaiko kompensuoja visus seminarus ir apmokymus

Apmokes, jeigu nepasirase ant kokio dokumento kuris sia galimybe panaikintu.

wzikai, tu irgi nedarbdavys, cia neisvengiama rizika. tegu geriau daro atranka, kad tokiu darbuotoju nebutu.

Markko 2016-06-19 23:43

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 436300)

1.Pries apmokymus darbuotojai turi buti informuoti apie prieda prie sutarties...kad jeigu iseis anksciau pvz negu puse metu -komp. mokymus is savo puses..tai yra normali praktika...mokymai kaip ijungti kombaina ar stakles ar isklausymas mokymu kaip daro maximiniai savo darbuotojams-tai nera joks seminaras ar mokymai.
2.Kokie administraciniai kastai? 1aSD nusiusti buhalterei ? administratorei atspausdinti sutarti? nunesti dirikui pasirasyti..parodyti kur virtuve,darbo vieta?
3.Jeigu darbo vieta reikalauja spec.aprangos tai yra darbdavio pareiga aprupinti visais darbo irankiai,apranga darbuotoja-jokiu kompensavimo negali buti uz tai net jeigu zmogus dirbo nors ir valanda

Nuolatine kaita zmoniu...priveda prie keliu isvadu..mazas atlyginimas,sunkios darbo salygos kurios neatitinka darbo uzmokesciui ir t.t. gera darba zmones vertina.

O jei rimtai...bicas padirbo savaite..nepatiko ir viskas..iseina-jam turi buti viskas apmoketa..jis tam turi pilna teise.

wzikas 2016-06-19 23:46

Del to ir rasau kad saugiklius visi sudeda. Galu gale tai forumiecio ir ukmerges duonos susitarimo reikalas, jis gi pats zino kur ir ka pasirase ir be to galima gi savo vadovo paklaust jei jau taip jauciasi isnaudojamas

Ps. Ar prieme ta istatyma kad darbuotojas atsako uz pridaryta zala? Ir jei taip ar yra kas realiai nuo to nukentejo?

Matuzas 2016-06-20 06:01

Paziureciau, kaip jus dirbtumete ten, kai viena boba knisa prota nuo darbo pradzios iki pabaigos, o darbas turetu vykti iki 6 valandos vakaro, o vyksta iki 10 vakaro, uz virsvalandzius vadovai zegnojasi, kad nemokes, nu zodziu cia isnaudojama, su senu darbuotoju snekejau, tai sake visi nauji tiek pabuna, o senesnio amziaus zmones tiesiog nenori prarasti darbo vietos :) Siandien bus aisku, kaip kas...

wzikas 2016-06-20 06:26

Na, gamyboj rastovis ziauriai brangios, todel rabatiagom tenka ir po 2 pamainas art. Aisku gerai kai mokama atitinkamai tada ir darbininkai lojalus. Pvz administracijai irgi skaitau kad yra darbas kuri reikia atlikti - tenka ir vakare ir savaitgali ir man niekas uz tai nemoka. Tiesiog viska idealiai nesuplanuosi. Jaunas dar tas matuzas matyt, akis drasko ir suprast nenori kad be sunkaus darbo nieko nepasieksi.

ShotGun 2016-06-20 08:02

Siaip, kas liečia išeinančių darbuotojų pareigą apmokėti už apmokymus, tai situacija nėra ten taip paprasta darbdaviui gauti tuos pinigus. Iš principo turi būti du dalykai:
1. punktas darbo sutartyje, apie tai, ką darbuotojas turėtų kompensuot mokymus už kažkokį laiką.
2. susitarimas dėl kiekvienų konkrečių mokymų, kur būtų labai aiškiai nurodyta, kada, kiek laiko ir kas moko, ir kiek tai kainuoja.

Kadangi antrąjį punktą dažniausiai darbdaviai praleidžia, tai realiai išsiieškoti mokymų kainą galimybės ir nelabai turi.

Markko 2016-06-20 08:57

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 436308)
Na, gamyboj rastovis ziauriai brangios, todel rabatiagom tenka ir po 2 pamainas art. Aisku gerai kai mokama atitinkamai tada ir darbininkai lojalus. Pvz administracijai irgi skaitau kad yra darbas kuri reikia atlikti - tenka ir vakare ir savaitgali ir man niekas uz tai nemoka. Tiesiog viska idealiai nesuplanuosi. Jaunas dar tas matuzas matyt, akis drasko ir suprast nenori kad be sunkaus darbo nieko nepasieksi.

Wzikai ,gamykloje prie stakliu nieko nepasieksi :) Reikia ne sunkiai dirbti o mastyti :)

Matuzai,viskas bus gerai,parasysi prasyma savo noru ir viskas,apmoketi turi ta pacia diena.

Markko 2016-06-20 09:01

Citata:

Pradžioje rašė ShotGun (Post 436316)
Siaip, kas liečia išeinančių darbuotojų pareigą apmokėti už apmokymus, tai situacija nėra ten taip paprasta darbdaviui gauti tuos pinigus. Iš principo turi būti du dalykai:
1. punktas darbo sutartyje, apie tai, ką darbuotojas turėtų kompensuot mokymus už kažkokį laiką.
2. susitarimas dėl kiekvienų konkrečių mokymų, kur būtų labai aiškiai nurodyta, kada, kiek laiko ir kas moko, ir kiek tai kainuoja.

Kadangi antrąjį punktą dažniausiai darbdaviai praleidžia, tai realiai išsiieškoti mokymų kainą galimybės ir nelabai turi.

Antro punkto dabartine problema yra tokia kad kelia labai kaina..pvz.reali mokymu kaina 300 eur 5 zmonem,vadovas pateike 1500 eur...+ konkuravimo punktai...baudos pvz po 100 tuk eur...o ismokos pvz 12 men po 340 eur :) arba isvis nieko neiraso

wzikas 2016-06-20 10:04

Citata:

Pradžioje rašė Markko (Post 436321)
Wzikai ,gamykloje prie stakliu nieko nepasieksi :) Reikia ne sunkiai dirbti o mastyti :)
Matuzai,viskas bus gerai,parasysi prasyma savo noru ir viskas,apmoketi turi ta pacia diena.

O mastyti tai ne sunkus darbas? Vieni gali prie stakliu art, kiti gali startupus kurt - ir tie ir anie gali pasiekt nemazai jei skirs savo darbui daug laiko ir pastangu.

Markko 2016-06-20 11:17

Citata:

Pradžioje rašė wzikas (Post 436326)
O mastyti tai ne sunkus darbas? Vieni gali prie stakliu art, kiti gali startupus kurt - ir tie ir anie gali pasiekt nemazai jei skirs savo darbui daug laiko ir pastangu.

Kas be ko :)

Matuzas 2016-06-20 17:08

Isejau is darbo, siek tiek reikejo pasigincyt, bet vistiek isejau ir pinigai rytoj bus mano saskaitoje.

Kas del sunkaus darbo, tai ne pirmi metai, kaip dirbu sunkius darbus, teko tiek miskuose dirbt, tiek statybose, sitas duonineje darbas pasirode sunkiausiais, ne fiziskai, bet psicholigiskai, kai tave aplinkiniai zmones veikia neigiamai, visad viskuo nepatenkinti.. Plius kai zinai, kad dirbi 4-5 valandas virsvalandziu ir uz tuos virsvalandzius tau niekas nesumokes, tai dar labiau nervinies ir dirbti nesinori.

Somesword 2016-06-21 07:25

Tai kodel dirbi tuos virsvalandzius. Noreciau paziuret kaip man nemoka uz virsvalandzius...
ar taip prastai su darbais, kad daro su jumis ka nori ?

simaso 2016-06-21 07:44

teko kažkada vasara ir man kepykloj padirbt, darbas tikrai nelengvas, o atlyginimas nedidelis ;]

wzikas 2016-06-21 08:11

Citata:

Pradžioje rašė Somesword (Post 436411)
Tai kodel dirbi tuos virsvalandzius. Noreciau paziuret kaip man nemoka uz virsvalandzius...
ar taip prastai su darbais, kad daro su jumis ka nori ?

Idomus klausymai lyg nezinotum ar lengva darba provincijoj rast. Kepykloj dirba kolektyvas daug metu, dirba tiek kiek reikia ir stai ateina naujokas kuris net koju neapsiles pradeda sklaidytis virsvalandziu nedirbsiu, atlyginimas mazas, nuotaikos prastos, atostogu neisleidzia ir pan.

Tomskis 2016-06-21 08:34

Nu tai virsvalandzius gal ir ne pries jis dirbti, tik uz juos turi buti mokama, yra tarifai nustatyti. Atostogos irgi priklauso visiems, kad ir neisi tu atostogu, pradings tiesiog dienos po triju metu ir tiek. Tu juk varineji pastoviai atostogaut, tai i Kryma tai su kemperiu, tai dar kur nors, kodel jisai neturetu atostogauti?

Somesword 2016-06-21 08:37

As betkokio darbo niekada nedirbau, ir mano tikslas nebuvo dirbt betka... Darba Plungej radau santykinai greitai(2menesiai) nes bet kokio darbo nenorejau dirbt, visada kepyklos ir maksimos ir VICI grupe iesko zmoniu. Ir minimumo nesu gyvenime gaves, be aukstuju issilavinimu ir panasiai... Ir dabar uzdirbu daugiau nei lietuvos vidurkis.
Plius remiasi i tai, kaip labai pinigu reikia.
Nors pagal autoriu panasu kad netaip stipriai ir reikia ju: nes visada yra tu kurie pasiduoda isnaudojami, nes reikia vaikus pamaitinti ir aprengti ir i mokykla isleisti.

simaso 2016-06-21 08:42

studentui gerai bet koks darbelis per vasara.

Tomskis 2016-06-21 08:46

Mano pirmas darbas alaus bazej buvo tik baigus mokykla, atkaliau menesi nuo 17val vakaro iki 8 ryto, gavau 300lt, nuo to laiko manes nebemate ten :) Visos kitos darbovietes stabiliai po 3 metus isdirbtos.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 18:23.