juozavas |
2012-03-10 19:57 |
Iš vienos pusės tu teisus - įjungto wireless devaiso antena visada "aktyvi", tiksliau, bet kada gali būt sužadinta. Iš kitos pusės, ji yra tik siųstuvas, ir jei prie jos nesijungia imtuvas - t.y. kompas - tai tau to ryšio tiesioginio ir nėra. Čia kaip su mobilkėm- jos visada "tinkle", bet aktyviausias veikimas (ir didžiausia "radiacija") kai skambini, t.y. kai telefonas bando užmegzt ryšį su stotim. (Todėl rekomenduojama neglaust telefono prie ausies, kol neatsiliepia pašnekovas) Aš nesu kažkoks green-peace, komfortas turi būt, ir pas mane patį wireless routeris pastoviai įjungtas, bet prie stalo turiu atsivedęs laidą ir dirbdamas visada pasijungiu.
Šitom temom apie elektromagnetines/radijo bangas daug prikalbėta elektronika.lt forume, bet čia tas pats, kas diesel.vs.petrol diskutuot. Tiesiog, jei man po 40 metų diagnozuos vėžį, nebus taip gaila, nes žinosiu, kad stengiausi jo negaut:) nes daug blogiau tokioj situacijoj būtų "va, o galėjau to ir to nedaryt, gal tiek ir trūko.. dabar nespėsiu w2xx merso išbandyt" :)
|