MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

arbuzas 2011-01-03 23:03

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119354)
Gal geriau, nei koks priekvailis vyras :wacko:

Kaip suprantu, tu visus mus bandai vadinti priekvailiais vyrais. Dekingas uz nuomone.

Shalomm 2011-01-03 23:04

Citata:

Pradžioje rašė arbuzas (Post 119357)
Kaip suprantu, tu visus mus bandai vadinti priekvailiais vyrais. Dekingas uz nuomone.

Tikrai ne, mes nelabai pažįstami, kad tiek daug sau leisčiau ;-)
Atsiprašau, jei taip pasirodė.

Edgis 2011-01-03 23:05

Citata:

Pradžioje rašė ruškė (Post 119355)
o tai kokia tada galia buna masinose kur uz desimtis tukstanciu litu ,PAGAL JUS MELOMANAI :xx:

Na pagal mano varpinę, tai garso galia nebūtinai įtakoja kokybę. O garso varžyboms rengiami automobiliai yra kita planeta.

woodoooo 2011-01-03 23:07

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119354)
Gal geriau, nei koks priekvailis vyras :wacko:

bet tave rimtai kazkas nuskriaude, gal papasakotum ta gyvenimo istorija, labai jau idomu pasidare?

arbuzas 2011-01-03 23:08

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119358)
Tikrai ne, mes nelabai pažįstami, kad tiek daug sau leisčiau ;-)
Atsiprašau, jei taip pasirodė.

As tik bandau irodyti, kad tu esi neteisi. Ir niekada negalima tureti vieningos nuomones apie tam tikra socialine grupe zmoniu. Siuo atveju - vyrus. As buvau panasios nuomones apie lenkus, bet dabar nesu. Manau, kad tau vertetu pakeisti savo poziuri is esmes ir tada esme pasikeis is pagrindu.

woodoooo 2011-01-03 23:09

Citata:

Pradžioje rašė arbuzas (Post 119361)
As tik bandau irodyti, kad tu esi neteisi. Ir niekada negalima tureti vieningos nuomones apie tam tikra socialine grupe zmoniu. Siuo atveju - vyrus. As buvau panasios nuomones apie lenkus, bet dabar nesu. Manau, kad tau vertetu pakeisti savo poziuri is esmes ir tada esme pasikeis is pagrindu.

sutiks normalu vyra, isimyles ir nuomone iskart pasikeis, GARANTUOJU!!!!

ldalius 2011-01-03 23:10

yra visai skirtingi garsiakalbių parametrai pagal dėžės tūrį, kur jie sudėti, plius garso spaudimas pagal difuzoriaus dydį ir eigą į erdvę ir visa kita. Sudėk tuos pačius 15" garsiakalbius į mašinos ertmes, tai jie bet kokiu atveju sugebės atiduoti tik 30procentų ką gali dabar. Bet koncertinė aparatūra ir automobilinė yra visiškai skirtingi dalykai.

ruškė 2011-01-03 23:10

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 119359)
Na pagal mano varpinę, tai garso galia nebūtinai įtakoja kokybę. O garso varžyboms rengiami automobiliai yra kita planeta.

as ne apie garso varzybas kalbu,tiesiog labai geri komponentai ,stiprintuvai ir t.t.focal ,rs audio ar panasios firmos, ten ir buna apie du kw

Shalomm 2011-01-03 23:10

Citata:

Pradžioje rašė woodoooo (Post 119360)
bet tave rimtai kazkas nuskriaude, gal papasakotum ta gyvenimo istorija, labai jau idomu pasidare?

Būtinai, bet tik jau neviešose erdvėse. O nuomonę formuoja patirtys, išgyvenimai, prisiminimų ir kartėlio skonis. O jų būna visokių, iš čia ir savisaugos instinktas ir visuotina nuomonė, galbūt klaidingai klijuojama visiems.

ldalius 2011-01-03 23:13

Citata:

Pradžioje rašė ruškė (Post 119364)
as ne apie garso varzybas kalbu,tiesiog labai geri komponentai ,stiprintuvai ir t.t.focal ,rs audio ar panasios firmos, ten ir buna apie du kw

pabandom tavo tuos brangius stiprintuvus prie mano kolonėlių pajungti, tai garantuoju, kad davus kokso jie tik nusipersti sugebės.
Kaip minėjau garsas yra matuojamas tikrais vatais, o ne tais kas rašoma ant dėžučių.
O man duok savo 2kw automobilinių garsiakalbių ir aš juos suplėšysiu per pirmą minutę darbo neparodęs jokio garso kokioje kavinėje ar salėje.
Tavo tie 2 kw tai realybėje max 200 tikrų vatų

Edgis 2011-01-03 23:15

Citata:

Tai yra tų komponentų bendra galia. Bet labai abejoju ar tu galėsi išnaudoti visus 2kw....tu bent išgirsk realiai veikiančius 500W mašinoj:) Jau išlipsi gerai apkavitęs ir sunkiai girdintis, apie 2kW jau nekalbu:ne:

woodoooo 2011-01-03 23:17

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119365)
Būtinai, bet tik jau neviešose erdvėse. O nuomonę formuoja patirtys, išgyvenimai, prisiminimų ir kartėlio skonis. O jų būna visokių, iš čia ir savisaugos instinktas ir visuotina nuomonė, galbūt klaidingai klijuojama visiems.

na galetum i pm :)

ruškė 2011-01-03 23:25

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 119367)
Tai yra tų komponentų bendra galia. Bet labai abejoju ar tu galėsi išnaudoti visus 2kw....tu bent išgirsk realiai veikiančius 500W mašinoj:) Jau išlipsi gerai apkavitęs ir sunkiai girdintis, apie 2kW jau nekalbu:ne:

aa nu as neturejes tokiu aparaturu ,ir kaip man zmogus pasako kad tiek yra ,kuriam nera tikslo meluoti tai kazinau kazkaip ir patikiu :) turint 10k litu ar galima isgauti padorios muzikos? nes cia jei uz 50k litu pas zmogu nera net 2kw tai as isvis pasimeciau ..

samagonas 2011-01-03 23:28

Citata:

Pradžioje rašė woodoooo (Post 119369)
na galetum i pm :)

tai visi juk norim zhinoti, jei nezhadat zhenytis nesichiulbekit private, rashykit chia :xx:
Man irgi idomu,kodel Shalomm tokia nuomone apie pasauli ir aplamai.:)

ruškė 2011-01-03 23:31

o dieve rybiatos, kiek gi tu pazinciu yra visokiausiu ir pazintys .lt ir xxx visokiu ,o cia mergaite uzsipuole visi ,palikit woodooo ramybeje su shalomm :wavecry: tegu ciulbuoja:geda:

Shalomm 2011-01-03 23:33

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 119371)
tai visi juk norim zhinoti, jei nezhadat zhenytis nesichiulbekit private, rashykit chia :xx:
Man irgi idomu,kodel Shalomm tokia nuomone apie pasauli ir aplamai.:)

Pasaulį aš myliu, ir gražus jis man savotiškai, bet kiekvienam vyriškos giminės asmenyje (išskyrus brolį ir tėtį) įžvelgiu potencialų nusidėjėlį, galintį betkada išduoti. O akademinio pasaulio suluošinti žmonės, tokių traumų nepamiršta ir niekada neatleidžia. Čia toks lakoniškas reziumė.

Edgis 2011-01-03 23:33

Citata:

Pradžioje rašė ruškė (Post 119370)
aa nu as neturejes tokiu aparaturu ,ir kaip man zmogus pasako kad tiek yra ,kuriam nera tikslo meluoti tai kazinau kazkaip ir patikiu :) turint 10k litu ar galima isgauti padorios muzikos? nes cia jei uz 50k litu pas zmogu nera net 2kw tai as isvis pasimeciau ..

Kad daugelis (tame tarpe ir tu pats) nelabai žino kokiais ten vatais ta galia išmatuota. Už 10k galima išgaut padorią muziką, bet kalbame apie skambesį, ne apie kW. O dėl 50k Lt ir 2kW tai pasakysiu labai paprastai - gali būti nors ir 5kW už tiek, tačiau jis naudos gal 20% to galingumo, nes paskui jau ausims kaput ateis:wave: suprask, tie 2kW yra maksimali galia, kurios tu nelabai naudosi ir nelabai pasieksi. Kad jie gali būti aš nesiginčiju, bet kad visu galingumu klausomasi...na sorry, čia jau nesutinku:wave:

samagonas 2011-01-03 23:34

Citata:

Pradžioje rašė ruškė (Post 119372)
o dieve rybiatos, kiek gi tu pazinciu yra visokiausiu ir pazintys .lt ir xxx visokiu ,o cia mergaite uzsipuole visi ,palikit woodooo ramybeje su shalomm :wavecry: tegu ciulbuoja:geda:

tai negaila,lai chiulbasi, tik pagalvojau kad woodooo toks fruktas,ims ir vel apgaus mergina :( gaila papraschiausiai forumietes :xx::xx::xx:

ruškė 2011-01-03 23:37

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 119374)
Kad daugelis (tame tarpe ir tu pats) nelabai žino kokiais ten vatais ta galia išmatuota. Už 10k galima išgaut padorią muziką, bet kalbame apie skambesį, ne apie kW. O dėl 50k Lt ir 2kW tai pasakysiu labai paprastai - gali būti nors ir 5kW už tiek, tačiau jis naudos gal 20% to galingumo, nes paskui jau ausims kaput ateis:wave: suprask, tie 2kW yra maksimali galia, kurios tu nelabai naudosi ir nelabai pasieksi. Kad jie gali būti aš nesiginčiju, bet kad visu galingumu klausomasi...na sorry, čia jau nesutinku:wave:

pasakyk man edgi kas cia tada per smotas yra ?
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cedfX-gzHuM?fs=1&amp;hl=lt_LT"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cedfX-gzHuM?fs=1&amp;hl=lt_LT" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

ldalius 2011-01-03 23:38

na kas apie mergas, o aš apie garsą - kai stovi priešais tikrą 2kw gero švaraus garso, o ne 2kw triukšmo išduodančią aparatūrą, tai net stovint už 20 metrų tau jau vidurius suka ir kelnių kalaškės maskatuoja, bet galva nespengia. O girdint 2kw triukšmo plyšta galva, bet žarnynas to toli gražu nejaučia :xx:

jokerris 2011-01-03 23:39

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119373)
Pasaulį aš myliu, ir gražus jis man savotiškai, bet kiekvienam vyriškos giminės asmenyje (išskyrus brolį ir tėtį) įžvelgiu potencialų nusidėjėlį, galintį betkada išduoti. O akademinio pasaulio suluošinti žmonės, tokių traumų nepamiršta ir niekada neatleidžia. Čia toks lakoniškas reziumė.

nera skirtumo kokios sluoksnio,pasaulio ar issilavinimo zmogus patiria gyvenimo sumkumus, tuo labiau nereiskia jog issilavines zmogus daug skaudziau i tai reaguoja. Visu pirma mes kiekvienas esame asmenybe, bei kiekvienas turime savo karcios gyvenimiskos patirties (neabejojiu jog butu kam ko papasakoti), tiesiog nusistatymas pakenkia tik sau paciam, nes tuomet bijai prisileisti zmogu, ir ji vertini priesiskai, tai tuomet apie kokius gilius santykius gali galvoti kai jau buni priesiskos nuomones ? :wavecry:

Shalomm 2011-01-03 23:42

Citata:

Pradžioje rašė jokerris (Post 119378)
nera skirtumo kokios sluoksnio,pasaulio ar issilavinimo zmogus patiria gyvenimo sumkumus, tuo labiau nereiskia jog issilavines zmogus daug skaudziau i tai reaguoja. Visu pirma mes kiekvienas esame asmenybe, bei kiekvienas turime savo karcios gyvenimiskos patirties (neabejojiu jog butu kam ko papasakoti), tiesiog nusistatymas pakenkia tik sau paciam, nes tuomet bijai prisileisti zmogu, ir ji vertini priesiskai, tai tuomet apie kokius gilius santykius gali galvoti kai jau buni priesiskos nuomones ? :wavecry:

Pritarta :aciu: Tik išsivaduoti iš to kokono, kurį susikuri labai sunku....

Edgis 2011-01-03 23:43

Citata:

Pradžioje rašė ruškė (Post 119376)
pasakyk man edgi kas cia tada per smotas yra ? nemoka nuorodos ikelti sori

Oooo čia tai lengva tokį efektą išgauti, bet iki skambesio toli. Jei nori langus drebinti, tai 10k Lt tau per akis:) Jei nori jausti ir girdėti dėl ko jie dreba....na čia jau kitokios sumos reikės:) Bet Daliaus paaiškinimas apie galvą ir žarnas man labiau patiko:good:

ldalius 2011-01-03 23:44

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119379)

ir vis sunkiau iš jo išsivaduoti didėjant metų naštai ant pečių

Shalomm 2011-01-03 23:45

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119381)
ir vis sunkiau iš jo išsivaduoti didėjant metų naštai ant pečių

Ačiū, dabar dar ir su metų naštos akmeniu ant pečių pasijaučiau:unreal:

jokerris 2011-01-03 23:47

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119379)

atsiras zmogus kuris pades is to kokono issivaduot, cia jau tik laiko klausymas kada ;)
Tiesiog geri dalykai nutinka netiketai :)

ldalius 2011-01-03 23:47

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119382)
Ačiū, dabar dar ir su metų naštos akmeniu ant pečių pasijaučiau:unreal:

na nežinau kiek jums metų ir man visai nerūpi, bet taip pasakiau iš savo gyvenimo patirties. O jos turiu tikrai nemažai, nes esu gyvenime netgi labai spalvinga asmenybė su visuomenės uždėtais keliais stereotipiniais vardais

Shalomm 2011-01-03 23:48

Citata:

Pradžioje rašė jokerris (Post 119383)
atsiras zmogus kuris pades is to kokono issivaduot, cia jau tik laiko klausymas kada ;)
Tiesiog geri dalykai nutinka netiketai :)

Jo, kalėdos būna dažniau, nei tie geri dalykai ;-)

ruškė 2011-01-03 23:48

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 119380)
Oooo čia tai lengva tokį efektą išgauti, bet iki skambesio toli. Jei nori langus drebinti, tai 10k Lt tau per akis:) Jei nori jausti ir girdėti dėl ko jie dreba....na čia jau kitokios sumos reikės:) Bet Daliaus paaiškinimas apie galvą ir žarnas man labiau patiko:good:

as kiek ziurejau tai uz 10k galima susikomplektuoti 4 garsiakalbius geros firmos normalius gaminius, du zemu dazniu garsiakalbius tarkim JL firmos ir stiprintuvai ,aisku izoliacija kas be ko. bet tai atsiliepimai labai skirtingi tiek apie JL firmos gaminius tiek aplamai apie viska ,toks vaizdas kad komentuojantys gyvenime neklause geros kokybes aparaturos grojimo (cia ne apie jus ir net ne apie sita foruma) isvis balagans ir norek tu man zmogus muzikytes isideti,nesuprasi kas gerai o kas blogai, jei jau sugalvosi ir issirinksi kas gerai butinai kasnors atsiras kas pasakys tas ir tas zymiai geriau o tu issirinkai suda :xx: biski uzvire emocijjos, plius dar su pana issiskyriau siandien :D

Shalomm 2011-01-03 23:49

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119384)
na nežinau kiek jums metų ir man visai nerūpi, bet taip pasakiau iš savo gyvenimo patirties. O jos turiu tikrai nemažai, nes esu gyvenime netgi labai spalvinga asmenybė su visuomenės uždėtais keliais stereotipiniais vardais

Va čia jau tikrai įdomu, kokie tie vardai?

ldalius 2011-01-03 23:51

Citata:

Pradžioje rašė Shalomm (Post 119387)
Va čia jau tikrai įdomu, kokie tie vardai?

jei parašyčiau savo vardu priskirtus pavadinimus tai būtų man iškarto banas šiame forume :xx:

Shalomm 2011-01-03 23:53

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119388)
jei parašyčiau savo vardu priskirtus pavadinimus tai būtų man iškarto banas šiame forume :xx:

Ups, gal galima kažkaip korektiškai išsireikšti?

ldalius 2011-01-03 23:57

Nors pabandysiu prisiminti lietuviškus gražius tų vardų pavadinimus: pijokas, paleistuvis, nepatikimas ir dar kartą paleistuvis.

Nors su visais tai vardais gyvenu sėkmingai kol kas vienintelėje santuokoje jau per 18 metų, turiu dvi dukras ir laimingą žmoną, kuri niekam negali irodyti kad taip nėra, tačiau jau per tiek laiko pavargo visiems tai irodinėti, tai dabar sako kad taip - aš toks esu, bet svarbu pinigus namo parnešu. Ir aplinkiniai girdėdami tokį atsakymą yra laimingesni :xx: kad atseit jie teisūs buvo visąlaik

ldalius 2011-01-03 23:58

dabar už savaitės išvykstu į sanatoriją pailsėti - tai jau visi vienbalsiai sako: ar žinai ko jis ten važiuoja? Be pažymos grižusio į namus nepriimk

Shalomm 2011-01-04 00:00

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119390)
Nors pabandysiu prisiminti lietuviškus gražius tų vardų pavadinimus: pijokas, paleistuvis, nepatikimas ir dar kartą paleistuvis.

Nors su visais tai vardais gyvenu sėkmingai kol kas vienintelėje santuokoje jau per 18 metų, turiu dvi dukras ir laimingą žmoną, kuri niekam negali irodyti kad taip nėra, tačiau jau per tiek laiko pavargo visiems tai irodinėti, tai dabar sako kad taip - aš toks esu, bet svarbu pinigus namo parnešu. Ir aplinkiniai girdėdami tokį atsakymą yra laimingesni :xx: kad atseit jie teisūs buvo visąlaik

:xx::xx: o varge, čia matyt kažkokie poelgiai arba pavydas išprovokuoja tokį vertinimą iš aplinkos :-) Bet jeigu pačiam ir artimai aplinkai netrukdo, tada viskas ok.

ldalius 2011-01-04 00:07

Na mano gyvenimas toks: nuo pat vaikystės esu muzikantas. Visą gyvenimą esant galimybei grojau ir dabar groju vestuvėse. Vestuviniai muzikantai visuomenės akyse tai pijokai ir paleistuviai
Dvidešimt metų išdirbęs vairuotoju tiek Lietuvoje tiek po visą europą - furistai kas tokie yra? :xx:
Kai su savo žmona susipažinau ir ženyjausi tuo metu dar dirbau taksistu - vėlgi vardas *****
Dabar furą mečiau dėl sveikatos ir pilnai užsiėmiau savo visą gyvenimą puoselėtu verslu, kuris sekasi paskutiniu metu labai puikiai. Savaitgaliai toli gražu ne namie - ką aš veikiu? Geriu ir paleistuviauju
Jau per pusantrų metų nebevartoju visai alkoholio - aha, reiškia pragėriau kepenėles
Važiuoju kasdien į garažą remontuoti mašinų - sako mano žmonai kai kas - o žinai kas pas jį atvažiuoja ir ką jis ten remontuoja?

Va taip ir gyvenu.
Na ką atsiskleidžiau šiame forume pilnai, taigi kolegos MB mylėtojai, galite susipažinti su manimi iki galo www.muzikavisiems.ten.lt

Aš žinau, kad daug kas pasakys, jog furos vairavimas, mašinų remontas ir muzika yra nesuderinami dalykai, tačiau aš sugebėjau savo gyvenime suderinti viską ir netgi šeimyninį gyvenimą.
P.S. ir dabar kai kas supras, kodėl man dėl gyvenimo būdo ir darbo buvo jau neišvengiamai reikalingas universalas vietoje turėto sedano :)

liudas777 2011-01-04 00:22

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119396)
Na mano gyvenimas toks: nuo pat vaikystės esu muzikantas. Visą gyvenimą esant galimybei grojau ir dabar groju vestuvėse. Vestuviniai muzikantai visuomenės akyse tai pijokai ir paleistuviai
Dvidešimt metų išdirbęs vairuotoju tiek Lietuvoje tiek po visą europą - furistai kas tokie yra? :xx:
Kai su savo žmona susipažinau ir ženyjausi tuo metu dar dirbau taksistu - vėlgi vardas *****
Dabar furą mečiau dėl sveikatos ir pilnai užsiėmiau savo visą gyvenimą puoselėtu verslu, kuris sekasi paskutiniu metu labai puikiai. Savaitgaliai toli gražu ne namie - ką aš veikiu? Geriu ir paleistuviauju
Jau per pusantrų metų nebevartoju visai alkoholio - aha, reiškia pragėriau kepenėles
Važiuoju kasdien į garažą remontuoti mašinų - sako mano žmonai kai kas - o žinai kas pas jį atvažiuoja ir ką jis ten remontuoja?

Va taip ir gyvenu.
Na ką atsiskleidžiau šiame forume pilnai, taigi kolegos MB mylėtojai, galite susipažinti su manimi iki galo www.muzikavisiems.ten.lt

Aš žinau, kad daug kas pasakys, jog furos vairavimas, mašinų remontas ir muzika yra nesuderinami dalykai, tačiau aš sugebėjau savo gyvenime suderinti viską ir netgi šeimyninį gyvenimą.
P.S. ir dabar kai kas supras, kodėl man dėl gyvenimo būdo ir darbo buvo jau neišvengiamai reikalingas universalas vietoje turėto sedano :)

1. Jau kažkurioje forumo skiltyje prisistatei. ;)
2. Mano akimis žiūrint laikas persikelti iš Panevėžio, kartais žmonės per daug kalba. Nors, žinoma, negaliu teigti, kad taip nėra, galbūt tu rimtai ne remontuoti važiuoji. :D

ldalius 2011-01-04 00:24

žinai, aš pasakysiu kaip tas katinas iš vieno seno multiko - o mane ir čia gerai maitina :xx:

liudas777 2011-01-04 00:29

Citata:

Pradžioje rašė ldalius (Post 119400)
žinai, aš pasakysiu kaip tas katinas iš vieno seno multiko - o mane ir čia gerai maitina :xx:

Aišku kiekvienas čia iš savo varpinės kalbam, bet kai pagyvenau Vilniuje, pagalvojau kad visai nenorėčiau gyventi Panevėžyje. Bet žinoma fazendos už miesto gražiems savaitgaliams labai norėčiau. :)

driuliauskas 2011-01-04 00:30

Citata:

Šiuo metu aparatūros galingumui matuoti naudojami standartai sukuria tikrą maišalynę. Rinkoje galime pamatyti solidžios firmos stiprintuvą, kurio galingumas 50W kanalui ir pigų „noname“ muzikinį centriuką, besipuikuojantį lipduku 1000 W. Tokie dalykai gali įvesti į nesvarumo būklę eilinį pirkėją. Todėl panagrinėkime, ką gi iš tikro reiškia tie užrašai ir standartai.
Sovietmečiu buvo naudojami du galingumo matavimo parametrai: nominalus ir sinusinis. Teisingiausias būtų nominalus galingumas, jis pradžioje ir buvo naudojamas, o po to, pasimokius iš <NBSP></NBSP>užsienio<NBSP></NBSP> marketingo gudruolių, buvo pradėtas naudoti sinusinis. Pavyzdžiui, visiems žinomos kolonėlės S-90 yra 35 W nominalaus galingumo, (senas pavadinimas 35AC) o dabar pervadintos į S-90 pagal sinusinį galingumą. Pažiūrėkime, ką gi jie reiškia.
Nominalus galingumas

Tai toks galingumas, kuriam esant, išlaikomi visi aprašytieji specifikacijoje parametrai, kaip iškraipymų koeficientas ir pan.
Sinusinis galingumas

Tai toks, kada aparatūra gali atkūrinėti realų muzikinį signalą neribotą laiką be fizinio aparatūros sugedimo. Paprastai jis 2–3 kartus didesnis už nominalų.
DIN

Panašus į sinusinį galingumą, tik vietoje realaus muzikinio signalo naudojamas taip vadinamas „rožinis triukšmas“.
RMS

„Rated Maximum Sinusoidal“ – kai kada „Root Mean Squared“ - galingumas, kurį aparatūra gali atlaikyti vieną valandą be gedimų, grojant realų muzikinį signalą. Apytikriai viršija DIN 25–30 proc.
PMPO

Beprotiškasis galingumas, kurį aparatūra atlaiko 1–2 sekundes, padavus 200 Hz signalą. Viršija DIN apie 20 kartų. Štai šitą parametrą paprastai ir naudoja gudruoliai, pigios aparatūros gamintojai. Tai tokia nesąmonė, kad net nėra nusistovėjusi transkripcija. Vieni vadina „Peak Momentary Performance Output“, kiti „Peek Music Power Output“ arba „Pulse Maximum Power Output“.
Kolonėlėms labai svarbus parametras yra jų jautrumas. Jei vienų kolonėlių jautrumas bus 96 dB, o kitų pvz., 89 db, tai norint abi girdėti vienodu garsumu, į antrąsias reikės paduoti 5 kartus didesnį galingumą.
Akustikos jautrumas, pvz. prie kolonėlių parašyta jautrumas 90 dB, iš tikro reiškia dydį 90 dB/W/m, kas reiškia, jog ši <NBSP></NBSP>akustinė<NBSP></NBSP> sistema gali sukurti 90 dB didesnį garso slėgį nei 0 dB lygis 1 m atstumu, kai į ją paduotas 1 W galingumas. Už 0 dB yra priimtas toks garso slėgis, kuris atitinka žmogaus girdimumo ribą 1–4 kHz diapazone, t. y. jautriausioje žmogaus ausiai dažnių juostoje. Jo dydis 0,000002 N į kv. metrą.
Paprastai buitinių kolonėlių galingumas yra 84–102 dB ribose. Jautrumas 84–88 dB laikomas žemu, 89–92 dB vidutiniu, o 94–102 dB dideliu.
Pavyzdžiui, 20–30 dB yra žmogaus ausies jautrumo riba kai dar suprantami žodžiai, normali kalba 40–60 dB, motociklas 80–90 dB, o skausmo riba yra 130 dB.
Taigi, galingumas, kurį skaitome aparatūros aprašyme, tikrai nėra svarbiausias parametras, apibrėžiantis aparatūros kokybę ir klasę.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 03:00.