![]() |
Statistiniam lietuviui, kuris per metus pravažiuoja iki 20k.km didelė prabanga ta garantija gaunasi, jei suki daug km tada Ok, suprantama :)
|
Galiu pasakyti tik tiek, kad pigių automobilių gamintojai per pastaruosius 5 metus smarkiai patobulėjo ir jau nebėra tokio kokybės ir komforto atotrūkio, koks buvo anksčiau. Lyginti dėvėtą ir naują yra visiška nesamonė, nes tai du skirtingi dalykai. Arba lygini naują su naują arba dėvėtą su dėvėta.
Ir kai jau pabandai naują ir įvertini, bei supranti kokius privalumus gauni - seno nebesinori. Tai gali suprasti tik pabandęs, nes jei manęs prieš 5 metus būtų kas paklausęs ką manau apie naujus automobilius, tai būčiau atsakęs, kad tik debilai gali pirkti naujus, kai už tą pačią sumą seną nusipirktis 10 kart geresnį, prabangesnį ir t.t. :xx: tik, kad ta prabanga po to išlenda per kitą galą. Man ta nauja mašina įvertinus remontus, aptarnavimus, draudimą ir nusidėvėjimą kainuos 2x pigiau nei senas ML (nors reali jos kaina 2x didesnė). va tokia ta matematika. |
Citata:
|
ir koks gi tas skirtumas tarp naujos ir 20-30k.km naudotos, kad toks palaimingas pojūtis ateina "Ir kai jau pabandai naują ir įvertini, bei supranti kokius privalumus gauni - seno nebesinori"? Tavo ML'as buvo su kokia rida ir kiek metų jau senumo, natūralu, kad jo nepalyginsi su nauju ir bėdos bėdos su tokia rida jau yra. Aš kalbu apie 1-3m. senumo 20-40k.km rida, kur nei servisai gasdins, nei nutrinta/nuvažinėta bus.
|
bet tai uz to viedro kaina,jau galima i w166 dairytis arba plikuti GLA.
dabar panasiai skamba: turejau gera dvirati ir nusipirkau "bulka",koks geras jausmas kai ant taves nelyja ir paciam mint nereikia. :) su bmw pvz jau arciau tiesos,nes lyginamos sumos,ka uz tiek galima nusipirkt,nes dabar skamba kaip matuzo blevyzgos apie prabanga,kuri matuojasi kubiniais centimetrais. |
Citata:
Citata:
Kiekvienas renkasi tai - kas jam geriausia. Man atsibodo rizikuoti ir tikėtis, kad viskas bus gerai. Aš noriu būti saugus ir garantuotas, kad viskas tikrai bus gerai :wave: P.S. nieko neverčiu taip elgtis, kaip ir sakiau kiekvienas renkasi tai, kas jam atrodo geriausia :) pasitraukiu iš šios diskusijos. |
RR ligų maišas, blogas pvz.
|
Čia nėra toks blogas palyginimas dėl naujos ir dėvėtos, nes yra lyginama ką gali gauti už tą pačią pinigų sumą.
Aš daugiau būčiau linkęs prie tokios kaip Simaso nuomonės, kažkam paprasta, nepatyrus, neperdaug išvaizdi, bei perdaug sau dėmesio neskirianti kaimo panelė yra geriau nei elegantiška, rafinuota, aistringa ir daug iš savęs reikalaujanti dama. Kuri kas be ko yra ir kaprizingesnė, ir reiklesnė, ir reikalaujanti daugiau investicijų ;) Bet suteikia daugiau džiaugsmo bei azarto jos vyrui! Prieš dešimt būvai azartiškesnis, jaunatviškesni, dabar pasenai Apple ;) |
Citata:
O su rafinuota, nuvytusia "pensininke" lovoj voliotis nekažką... :daro: |
taigi, pavasarį keičiausi tepalus/filtrus ir paprašiau iškratyti mašiną. Mašina eksplotuojama du metai, tai nieko tvarkyt nereikėjo. Visi tvarkymai buvo padaryti tik nupirkus, nemanau, kad blogiau būtų su naujesne naudota mašina ir dar mažesne rida.
|
Citata:
|
ir ta euforija pasibaigs po kelių savaičių... tada pradės nervinti visokios smulkmenos, graužatis:xx: aš darbe ir džiaugiausi nauja mašina.... mėnesį laiko :)
|
kad nauja dar nereiskia kad nedauzta ir tarpai visi tiesus
|
Kur Jusu dziaugsmas uz kolega :) byle tik rasti prie ko prikibti...Lietuva
|
Citata:
|
Citata:
|
Na ka. Apple tiek isgyre kia, tai su bendradarbiu uzsiregistravom i test draiva. Zodziu palauzem mes ta kia nuo ryto iki dabar. Ispudziai... neisivaizduoju ka apple joje pamate ir pajuto. Turejom dyzelini modeli trauka pusetina. Viskas manau tas pats kaip pas apple tik dyzelis. Garso izoliacija kaip pas koki caddy (tikiu benzas tyliau "kabinoi") bet visumoi negaliu sakyti l, kad sudas, bet kaip gerbemas sio forumo dalyvis isgyre tikrai toli grazu iki to (musu nuomone) as nepirkciau nei uz ka. :) gale vietos nera visai jai sedi prieky normaliai mano ugis 185 kolegos 190 tai uz jo visai nieko vietos. Uz manes dar dar... bet vaikas su kedute jau spardys sedyne... tiguana nauja isbandem dar nesenei man labiau patiko ( bet cia kiekvienam savo) man ko labai truksta kijoi ir kas patiko tiguanoi tai LSD "spidometras" o kijoi tai tikrai galetu būti toks dalykas.
|
Citata:
Kad garso izoliacija neprilygsta MB tai iškart pasakiau. Žodžiu, man giliai dzin ką kiti galvoja, aš džiaugiuosi, kad ir man ir žmonai patinka, o visų kitų neigiamos nuomonės yra jų pačių asmeninės problemos. Jei pucenas rasi geresnį naują automobilį už 30k EUR (identiškos komplektacijos) statau bonke šampano :) |
Citata:
|
Citata:
Man spidometras po ML'o tikrai gražesni, tik aišku jei lyginsi su LCD displėjum, tai liudna tada :D man didžiausias minusas, kurį pastebėjau jau iš eksplotacijos - tai netemstantis išorinis veidrodėlis. Temsta tik vidinis ir vairuotojo pusės išorinis veidrodėlis labai akina, jei vakare iš galo žemai šviečia saulė. |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
O Kia kitaip? :xx: kokia auto turi didele likutine?
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
kad greiciau ju abieju likutine bus labai panasi
|
Citata:
|
Citata:
|
.
Cia aisku mano asmenine nuomone, visada galvoju kaip pats daryciau, bet as nezinau kiek tureciau uzdirbinet kad pirkciau nauja masina :) tiesiog primeciau kad su aptarnavimais (4x400 eur) apytiksliai per 4 metus netenkama apie 16.5k eur. Brangus malonumas naujos masinos yra :) jei imone perka tai ok, bet as tikrai neimciau nei Kia nei Tiguano nei kito. Tiesiog kosmiski nuostoliai mano galva. 4 smotus per metus kainuojantis jausmas bei privilegija kad 2-3 kartus maziau teks sevise rodytis, tai yra tikrai prabangus malonumas.
Uz 15-16k ML galima is naujo perrinkt visa arba uz ta pacia suma is JAV paimt bile ka tikrai gero ir atkelt iki 20k. Jau nekalbu apie tai ka galima uz visa 30k suma nuveikt. As tiesiog esu salininkas to kad pirkti reikia masina su 10-40k rida, tada ji yra labiau verta savo pinigu :) Nors is kitos puses suprantu kad su amzium ir saves visuomeneje itvirtinimu sekmingu suvokimas pirkti nauja o ne deveta masina ateina savaime tikriausiai, arba ne :wave: Kaip bebutu - puiku kad tau yra super, visa kita nesvarbu :) cia jokiu akmenu i darza, tiesiog parasiau ka pats galvoju ir ar dabar pirkciau jei net leistu finansai. |
Citata:
16,5k per 4 metus yra daug pigiau nei 10k per 1,5 :D |
10k sukišo ir pardavė...aš neseniai stabdžių diskus priekinius pakeičiau su kaladėlėm, tai dabar tikrai nebeparduosiu mašinos - neapsimoka :D
|
Ko gero, didžiausia likutinė vertė yra Toyota, dar Passat gerai laiko kainą. Čia nesunku pažiūrėti, atsiverčiat 2012m mašinas ir žiūri, kiek kas kainuoja. Maždaug tiek ir kainuos po 5 metų dabar nupirktas modelis :)
Jeigu gerai pataikysi su naujos mašinos pasirinkimu ir jos po 5 metų norės antrinėj rinkoj, tai ne tokia ir prabanga yra turėti naują automobilį. Tarkim, Avensis gerai sukomplektuotas šiai dienai kainuoja 24000 Eur. 2012m benzai automatai vidutiniškai kainuoja 11000 Eur (su maža rida ir idealios būklės žiūrėk ir 13000 gausi). Gaunasi per metus 2600+400 aptarnavimas = 3000 Eur. Aš pats dabar turiu Passatą 2017m, komplektacija tikrai nieko gero, bet vis tiek jausmas jį vairuoti yra puikus. Nupirkau W211 kaip antrą mašiną ir prasidėjo... vairas, lemputės, variklis kažkaip garsiai dirba, gal tą gal aną, gal cheminį padaryti, gal naujus kilimėlius, gal ratai negražūs... ir tas ryja ne tik pinigus, bet ir laiką. O naują mašiną turėdamas tu apskritai negalvoji apie ją, ir gali tą laiką skirti kitiems darbams. |
Citata:
|
as nusiprikau sau 2017 chrysler,jis lengvai mustas,sutvarkytas jis bus dvigubai pigesnis nei naujas,o po 3metu pirkta is salono ir mano buvus musta realiai tures ta pacia kaina,va cia ir visa matematika
|
Citata:
Kitas reikalas ar tau pakeistos detales ML'e luztu per ateinancius 3 metus ? Nemanau. Aisku tikimybe kazkam luzti naujoje bus zenkiai super mezesnes nei devetoje, bet tu gi ML'e viska ir taip perrinkai :blush: Kaip bebutu, sau tu parinkai geriausia sprendima, tai svarbiausia :) |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 01:06. |