MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Blevyzgos - mėgstantiems paplepėti (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2629)

Darinis 2023-02-01 19:50

Sveiki. Gal kas galit rekomenduot servisą 7g dėžės remontui ir tuo pačiu tepalų keitimui? Diagnostika rodo 2768 klaida Y3/8n2 sensorių reikia keist. Esu iš Prienų tai tinka visi aplinkiai miestai.

kestasm 2023-02-02 20:25

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547000)
Del
Sedynes, tai kaip ir sutikciau, bet jai sedynes landymas, ne an duru o an pacios sedynes. Tai irgi tas veikia?

Sito nzn, ciupinejau tik su mygtukais ant duru.

Rykštė 2023-02-02 21:15

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547000)
Del
Sedynes, tai kaip ir sutikciau, bet jai sedynes landymas, ne an duru o an pacios sedynes. Tai irgi tas veikia?

Kad labai dažnai,gali būti kai pusiau elektrinė,tas R mygtukas,tiktai apdailos detalė be funkcijos.

pucenas 2023-02-03 05:14

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547005)
Kad labai dažnai,gali būti kai pusiau elektrinė,tas R mygtukas,tiktai apdailos detalė be funkcijos.

Nu ryt vaziuosiu viena paziureti su tuo mygtuku. Reikes atkreipti demesi, ka jis daro. Abejoju ar be funkcijos.

Rykštė 2023-02-03 09:38

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547006)
Nu ryt vaziuosiu viena paziureti su tuo mygtuku. Reikes atkreipti demesi, ka jis daro. Abejoju ar be funkcijos.

Ne ne,jei bus R ir diodas - aišku atliks funkciją, būna kaip skylės užkišimas be raidės - liaudiškai ir rusiškai: zaglūškė.

pucenas 2023-02-03 10:30

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547009)
Ne ne,jei bus R ir diodas - aišku atliks funkciją, būna kaip skylės užkišimas be raidės - liaudiškai ir rusiškai: zaglūškė.

aha buna taip, kaip tu sakai "zagluske" tik ir buna su sedynes simboliu ir R raide.
p.s.
Gal pas tave kazkur tuose aukconuose w205 ar w213 uzmatysi pasidalink gal kazka bendrai partemsim zmonai mano :)

kestasm 2023-02-03 19:36

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547010)
aha buna taip, kaip tu sakai "zagluske" tik ir buna su sedynes simboliu ir R raide.
p.s.
Gal pas tave kazkur tuose aukconuose w205 ar w213 uzmatysi pasidalink gal kazka bendrai partemsim zmonai mano :)

Siulyciau 213 ziuret, 205 toks kibirinis siek tiek.

pucenas 2023-02-03 21:15

Citata:

Pradžioje rašė kestasm (Post 547011)
Siulyciau 213 ziuret, 205 toks kibirinis siek tiek.

Siulyma priimu, tik biudzetas kuri esu nustates siam pirkiniui. Sunkiai paeina 213’as. Ir seip zmonai sake ceske smagesne atrodo. Bet gali buti, ksd bus isvis ne mersedesas :)

Rykštė 2023-02-03 21:48

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547010)
p.s.

Pats 3-4 mėn ieškojau w213 sau,tai arba mažai buvau pasiruošęs valiutos ar kas nors netikdavo. Didžioji dauguma už 22-23k buvo taxi. Universalą dėl vizualinių sumetimų,o w205 dėl vietos trūkumo atmečiau.

pucenas 2023-02-03 23:07

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547013)
Pats 3-4 mėn ieškojau w213 sau,tai arba mažai buvau pasiruošęs valiutos ar kas nors netikdavo. Didžioji dauguma už 22-23k buvo taxi. Universalą dėl vizualinių sumetimų,o w205 dėl vietos trūkumo atmečiau.

Ne ne universalas baisu. Net nesvarstomas. Cia autopliuse yra 25 stukos ir jau komplektacija nebloga + skydelis rodo 200+. Idomu kiek kartu po 200 atsukta. Tai va del to matau, kad teks manau apsistoti ties 205’tu arba ieskot kitos pigesnes markes. Tik kaip zmona itikint tuo, kad yra dar ir ne tik mersedesas :)

Rykštė 2023-02-04 07:19

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547014)
Ne ne universalas baisu. Net nesvarstomas. Cia autopliuse yra 25 stukos ir jau komplektacija nebloga + skydelis rodo 200+. Idomu kiek kartu po 200 atsukta. Tai va del to matau, kad teks manau apsistoti ties 205’tu arba ieskot kitos pigesnes markes. Tik kaip zmona itikint tuo, kad yra dar ir ne tik mersedesas :)

Bent jau man,jei imt w205 pre-FL, turbūt pats didžiausias minusas,kad jis su 651 motoru. Labai neblogų mašinų yra adesa.eu tik bėda,kad didžioji dalis +PVM. Jei susirasi kažką,nupirkt padėsiu.

pucenas 2023-02-04 07:56

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547015)
Bent jau man,jei imt w205 pre-FL, turbūt pats didžiausias minusas,kad jis su 651 motoru. Labai neblogų mašinų yra adesa.eu tik bėda,kad didžioji dalis +PVM. Jei susirasi kažką,nupirkt padėsiu.

205 dar ir benzininiu keli yra skelbimuose. Nezinau nieko apie tuos variklius 651 tik taip darius sake, kad geriau pasiieskoti 654, o cia jau gaunasi 2019 metai ir kaina kaip uz 205 mano akimis didoka. Na bet bus matyt :)

simaso 2023-02-04 09:01

Pucenai, nespausk tos kapeikos ir nupirk žmonai mercedesą :)

Rykštė 2023-02-04 11:44

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547016)
205 dar ir benzininiu keli yra skelbimuose. Nezinau nieko apie tuos variklius 651 tik taip darius sake, kad geriau pasiieskoti 654, o cia jau gaunasi 2019 metai ir kaina kaip uz 205 mano akimis didoka. Na bet bus matyt :)

W 205 FL sedanas kainuos net daugiau,nei pre-FL w 213. Benzininiu yra,bet Europoje ju kainos visai baisios.

pucenas 2023-02-04 19:33

Siandien apziurejom viena w205’ta. Klausimas toks. Kuriasi mygtuku. Nu tipo raktai gali buti kiseneje. Bet atrakinti vistiek reikia su rakciuku. Tai cia turbut jr yra tas.
Keyless start
O kkur buna keyless go tai turbut ir durys atsirakina rankenoi. Ar atvirksciai.
Nu mano visos masinos nors ju nedaug buvo perkamos nesedejus turiu omeny. Is nuotrauku ar seip gatvei matyto modelio nusprendus kad reikia sitokio. Ceske nu blemba maza jopapa, kad maza, gal del to kad jau atprates nuo tu sedejimu kaip kartinge :) net pasirode labai zema ir maza :) aisku ten buvo pilnas amg zemas ratai 19 nu toks kartingas. :)

BETMENAS 2023-02-04 20:06

Siūlau žmonai GLC kokį, jeigu iki šiol tebevažinėjo su Viliuku. Tiek aš tiek draugai nebepasodinom damu ant “Lengvosios” , patariu atvirai pasikabėti apie tai ar tikrai norės važinėti ant žemės :)

pucenas 2023-02-04 20:18

Citata:

Pradžioje rašė BETMENAS (Post 547020)
Siūlau žmonai GLC kokį, jeigu iki šiol tebevažinėjo su Viliuku. Tiek aš tiek draugai nebepasodinom damu ant “Lengvosios” , patariu atvirai pasikabėti apie tai ar tikrai norės važinėti ant žemės :)

Netempia biudzetas an glc. Jo dar vazineja iki siol su latvija. Jr jai patinka. Bet jau 8 merai kaio tas grabas pas mus. laikas pakeist. Bet kazkaip nepasakyciau, kad labai suzavejo ja tas glc. O ceske sake jai dydis pats tas. Nu jr ok. Jai vazineti. Bandysim kazka rast. Vaikai jau paauge keduciu nereikia. Viskas ok. Turim namie ir suv’a. Tegu buna laiminga. Kaio su latvija sake sypsena orie sankryzos ziema. Tai tegu buna be sypsenoa prie sankryzos ziema. Kai pajus kas gra ne 4-matic’as :)

simaso 2023-02-04 20:25

Pirk amerikoną, bus benzinas ir 4-maticas.

pucenas 2023-02-04 20:34

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 547022)
Pirk amerikoną, bus benzinas ir 4-maticas.

Man gai to 4 matic nereikia. Bet apie amerika rimtai svarsatau.

simaso 2023-02-04 20:39

Tai nereikia, man nereikia, bet žiema moterim daug saugiau ir komfortiškiau važynet su 4maticu

pucenas 2023-02-04 20:49

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 547024)
Tai nereikia, man nereikia, bet žiema moterim daug saugiau ir komfortiškiau važynet su 4maticu

Pritariu tau.

Gintaras 2023-02-05 11:47

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547021)
Netempia biudzetas an glc. Jo dar vazineja iki siol su latvija. Jr jai patinka. Bet jau 8 merai kaio tas grabas pas mus. laikas pakeist. Bet kazkaip nepasakyciau, kad labai suzavejo ja tas glc. O ceske sake jai dydis pats tas. Nu jr ok. Jai vazineti. Bandysim kazka rast. Vaikai jau paauge keduciu nereikia. Viskas ok. Turim namie ir suv’a. Tegu buna laiminga. Kaio su latvija sake sypsena orie sankryzos ziema. Tai tegu buna be sypsenoa prie sankryzos ziema. Kai pajus kas gra ne 4-matic’as :)

niekam nelendu į kišenę ,bet panagrinėkime pvz ... aštuonis metus pravažinėta su cdi rykliu ir nieks nesuskaičiuos kiek tonų salerkos paleista per išmetimo vamzdžius ... ir sutaupyta kitam ... ir vėl bus perkamas kažkieno apjodytas naudotas auto - vietoj to ,kad už turimus pinigus pasidaryti pradinį įnašą ir nusipirkti visiškai naują mercedes iš salono ... Nauda ??? pasiimi paramą už netaršaus automobilio įsigijimą turi niekieno nevaikytą /neprievartautą naują auto kuris bus gerokai pažangesnis , mažiau taršus ir ekonomiškas . PIrk lizingu naujausiu kėbulu 206 benzinas/elektra C 300 e 4MATIC su penkių metų garantija ir važnėk nauju , niekieno nesmaugtu Mercedesu :zenklas: Taršos mokestį galėsi pamiršti (o ateityje jis tikrai bus kasmetinis)
P.s. šis pvz tinkamas tik kai biudžetas naudotam auto 25Keu ir didesnis ...

pucenas 2023-02-05 13:55

Citata:

Pradžioje rašė Gintaras (Post 547027)
niekam nelendu į kišenę ,bet panagrinėkime pvz ... aštuonis metus pravažinėta su cdi rykliu ir nieks nesuskaičiuos kiek tonų salerkos paleista per išmetimo vamzdžius ... ir sutaupyta kitam ... ir vėl bus perkamas kažkieno apjodytas naudotas auto - vietoj to ,kad už turimus pinigus pasidaryti pradinį įnašą ir nusipirkti visiškai naują mercedes iš salono ... Nauda ??? pasiimi paramą už netaršaus automobilio įsigijimą turi niekieno nevaikytą /neprievartautą naują auto kuris bus gerokai pažangesnis , mažiau taršus ir ekonomiškas . PIrk lizingu naujausiu kėbulu 206 benzinas/elektra C 300 e 4MATIC su penkių metų garantija ir važnėk nauju , niekieno nesmaugtu Mercedesu :zenklas: Taršos mokestį galėsi pamiršti (o ateityje jis tikrai bus kasmetinis)
P.s. šis pvz tinkamas tik kai biudžetas naudotam auto 25Keu ir didesnis ...

Pritariu tau Gintarai. Ir buvo svarstyta ir dar vis svarstomas Sitas reikalas. (Aisku ne apie MB) nes ten jau kaina kolkas nelabai velka. Labai nesinori jr prisibijau. To isipareigojimo. Siai dienai. Kai tos palukanod taip kyla jr seip pasauly situacija nera stabili. Svelniai tariant nestabili. Vien busto paskolos menesines imokos dideja 100-150€/men. Man dar nzn st menesi perskaiciuos. Gal saus 2x :)
O blemba paziurejau tavo siuloma modeli. Kaina bazes 58+ tai dar jai kazka isidesi (nors gal jau ir bazinis viskas ok). Tai bus 65 kaip nieko. Jr dar neaisku kada gausi. Ne ne kolkas dar ne

Dar klausimas. Pilna info, kad 651 variklis “blogas” o 654 jau “geresnis”. Pas mus firume neradau. Daug kur ieskojau nelabai ka supratau. Gal kas paskys “ukiskai” kur cia suo pakastas.
Ka reiketu pasirinkti
Ar 205 su 651 varikliu ir 188 rida
Ar 213 su 654 varikliu jr 244 rida. Tarkim kad ridos abiju “tikros”. :) (kuo as netikiu)
Metai abiju 2018

Gintaras 2023-02-05 19:37

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547030)
Dar klausimas. Pilna info, kad 651 variklis “blogas” o 654 jau “geresnis”. Pas mus firume neradau. Daug kur ieskojau nelabai ka supratau. Gal kas paskys “ukiskai” kur cia suo pakastas.

Ūkiškai yra taip : jei tepalus tame 651 keistų geros kokybės ir geros firmos filtrais , laiku arba netgi anksčiau nei rekomenduotina ,tai ir tie patys 651 atrodytų patvarūs ir patikimi ...
antra bėda - profaniškas čipavimas ir tipo eko sistemų išprogramavimas , kai neefektyviai patenkantis kuras į cilindrus arba tiesiog perdidelis jo kiekis tiesiogiai patenka į tepalus ,juos praskiedžia ir tada jau lauk idėklų bėdos ... aišku dauguma kaltina 651 tepalo siurblį ir tepimo sistemą ,bet bevek galiu garantuot ,kad didžiausia problema blogas,per ilgai naudotas tepalas arba jo praskiedimas dyzelinu

Rykštė 2023-02-05 19:44

Sakyčiau purkštukai, grandinė ar/ir įtempėjai,nox sensorius ir turbūt dar ne viena bėda. Net tvarkingo ir bent ant šalto variklio garsas,kaip kibire vinis kratant.
O 654 parsidavinėja su 400,500,600k ridomis dar nebarškantys,tai leidžia daryti išvadą,kad žymiai patvaresnis.

pucenas 2023-02-06 06:27

Ačiū Gintarai ir Rykšte.
Visur kur ieškojau info pirmoi vietoi raso NOC sensoriu.

Gintaras 2023-02-06 08:32

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547032)
Sakyčiau purkštukai, grandinė ar/ir įtempėjai,nox sensorius ir turbūt dar ne viena bėda. Net tvarkingo ir bent ant šalto variklio garsas,kaip kibire vinis kratant.
O 654 parsidavinėja su 400,500,600k ridomis dar nebarškantys,tai leidžia daryti išvadą,kad žymiai patvaresnis.

Taip 651 garsas kibirinis ,čia jau reikia turėti galvoje ,kad lyginami skirtingų kartų varikliai ,nu ir pats pagalvok : kodėl šalto garsas kitoks (kokio esamos ar išprogramuotos sistemos neveikia) ir koks nesikeičiantis garsas buvo pas senus mechaninio siurblio motorus .

Nox bėdos - tai jau rakštis ... išprogramavimas padės iki tok ,kol in LT nepradės nuodugniai tikrinti jų veikimo pagal EU6 standartą .

Rykštė 2023-02-06 09:27

Citata:

Pradžioje rašė Gintaras (Post 547034)
Taip 651 garsas kibirinis ,čia jau reikia turėti galvoje ,kad lyginami skirtingų kartų varikliai ,nu ir pats pagalvok : kodėl šalto garsas kitoks (kokio esamos ar išprogramuotos sistemos neveikia) ir koks nesikeičiantis garsas buvo pas senus mechaninio siurblio motorus .

Nox bėdos - tai jau rakštis ... išprogramavimas padės iki tok ,kol in LT nepradės nuodugniai tikrinti jų veikimo pagal EU6 standartą .

646 ar 654 visai kiti reikalai garso atzvilgiu,tik 651 toks nelaimelis.

donioklasika 2023-02-06 17:02

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 547023)
Man gai to 4 matic nereikia. Bet apie amerika rimtai svarsatau.

Štai porą variantų ir jau rytoj gali nupirkti. Ir ridos minimalios ir 4matic.
https://www.iaai.com/VehicleDetail/36190539~US
https://www.iaai.com/VehicleDetail/36123476~US

pucenas 2023-02-06 19:41

Aciu. Kolkas lyk linkstam prie 213 jai pavyks. Aisku kazka rasti.
https://m.autoplius.lt/skelbimai/mer....html#/gallery
Seip pamastymui. Idomu kiek rida atsukta ;)

Artunas 2023-02-07 01:37

Pagal kainą ir komplektaciją turėtu būti neblogai atvyniotas :D
Šiaip bandyčiau paskambinęs paklaust, visada taip darau, ir gana dažnai perekūpai pasisako.
Sau kai vasarą ieškojau, tai vienas perekūpas tik paskambinus iškart sako "daug kilometrų"
Du jis turėjo 213tus, abu normaliai atvinioti, tik nesuprantu kam tada iškart telefonu pasako.
Gal kokiem pirkėjam iš rytų bando susukt smegenis.

Darius 2023-02-07 05:40

Iš foto visai padoriai atrodo :)

pucenas 2023-02-07 06:37

Citata:

Pradžioje rašė Darius (Post 547041)
Iš foto visai padoriai atrodo :)

Va butent. Kaina ir komplektacija, atrodo, kad kaina yra mazoka. Kaip Arturas sako viena 205 apziurinejome sest. Tauragei, komplektacija kaip c tikrai nebloga, airmatic head up’as pilnai elektrines sildomos su atmintim sedynes amg ir tt. Pardavejas sako zinai rida buvo 360 padarem 187 ;) ir kaina rodo 4000 tik.

Sitam skambinom sestadieni. Bet dar tuo laiku zmona snekejo tik apie 205. Tai ir nelaukem kol atvaziuos bent atrakinti. Bet pagal pardaveja. Labai vidkas su juo gerai ir tt.
https://m.autoplius.lt/skelbimai/mer...-22850384.html
Gyvai atroro is pirmi zvilgsnio kiek mano kompetencija leidzia suprasti. Labai neblogai ;)

simaso 2023-02-07 07:01

Mokėt 25k eur už neaišku kiek prabėgusius lavonus, nu man tai čia visiškas pinigų išmetimas į balą, aš galvojau, kad jau pasimokei iš praeities klaidų . Tavo vietoj likčiau prie kuklesnio C modelio iš usa, tai bent turėtum nenudrožtą mersiuką ilgesniam laikui ;)

pucenas 2023-02-07 07:09

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 547043)
Mokėt 25k eur už neaišku kiek prabėgusius lavonus, nu man tai čia visiškas pinigų išmetimas į balą, aš galvojau, kad jau pasimokei iš praeities klaidų . Tavo vietoj likčiau prie kuklesnio C modelio iš usa, tai bent turėtum nenudrožtą mersiuką ilgesniam laikui ;)

Praeities klaidu? Su masinom kuriu turejau nedaug. Neturejau jokios klaidos. Na gal jaunatviskas uzsidegimas su c124 bet jr tai viskas ok.
Clk nuostabus isvis be jokiu problemu. Dabartine latvija. Irgi apie gedimus ar kazka nieko blogo negaliu pasakyti. Tai klaidu, nera sitoi “temoi” nei kruopelytes ;) bet visada buna pirmas kartas.
C atkrenta viskas. Mazas kartingas.

simaso 2023-02-07 07:29

Nu duok dieve, kad tau taip pasisektu kaip su latvija, nes dažniausiai po tokių "mercedesų" žmonės nusiperka naują Kia, turim ne vieną pvz forume :)

Rykštė 2023-02-07 08:26

Pucenas - kilometrams patikrinti,o Prancūzijoj dažnai pasiteisina, investuok 7-8€ į carvertical. Ir apskritai bandant 25k išleisti,gal vertėtų pasisamdyti žmogų su diagnostika, žinantis suras tikrą rida.

pucenas 2023-02-07 08:42

Citata:

Pradžioje rašė Rykštė (Post 547046)
Pucenas - kilometrams patikrinti,o Prancūzijoj dažnai pasiteisina, investuok 7-8€ į carvertical. Ir apskritai bandant 25k išleisti,gal vertėtų pasisamdyti žmogų su diagnostika, žinantis suras tikrą rida.

Vienareiksmiskai kaip ne kaip jau suma yra bent man nemaza. nepirksiu pats taip kaip visus savo grabus, jai vilniui tai gal reikes bandyti Gadget paprasyti pagalbos, su tuo tauragei biski blogesne lokacija. cia vakar draugas atsiunte kazkoks veikejas autopatikra ar kazkaip taip vadinasi, vaikinukas vaziuoja padaro ten max patikra. .patikra kainuoja nuo 150 tai viskas ok. bet kilometras 0,5e tai tauragei patikrint gaunasi 400e + - :) o carvertical tiketina, kad kazka parodytu? nu reik paskambint paprasyt kebulo nr. gal sakys ne :confused::geda:

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 547045)
Nu duok dieve, kad tau taip pasisektu kaip su latvija, nes dažniausiai po tokių "mercedesų" žmonės nusiperka naują Kia, turim ne vieną pvz forume :)

turiu as irgi naujas KIA, bet ne del to, kad nepasiseke su :zenklas: :)

Kokios mintys ?
https://autoplius.lt/skelbimai/merce...-21912426.html

Sitas be problemų atsiuntė kebulo numeri. :) pabandziau isleist 8e ir patikrinau carvertical
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9222f49e0d.jpg

Rykštė 2023-02-07 10:08

Tu tikrai svarstai sumokėti 25-26k su 440k km ridos?
Tai gal geriau be paketo,pigiau,bet kad rida ~200k būtų?
Nu kokia ten auto patikra bebūtų,bet man atrodo kosmosas kaina,kažin kiek dabar valandų veho servize už šią sumą gaunasi?

aleximo 2023-02-07 10:48

.

Neuzmetykit kepurem tik prasau :xx:
Pucenai, tiesiog idomu ar svarstei F07 FL ? Tiesiog po R klases tai butu lygiavertis bolidas komforto atzvilgiu. Nors bendrai siaip idomi nuomone apie juos kas susidure, puse sako kad nuolat gendancios ir brangios eksploatavime geldos, puse sako kad viskas su jom gerai. Sakau tik is to ka esu girdejes.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 04:54.