MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Apie Viską (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Smarto pirkimas (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=10072)

egise 2012-06-23 21:03

Smarto pirkimas

Sveiki. Sumasciau mamai pirkti Smarta. Norejau paklausti, gal kas turit? Kaip ten su jais? Kiek ziurejau tai visi 0.6l. Beto ziuriu tik automatus. Kaip ju varikliai? Aciu labai uz atsakymus. :)

ModestasG 2012-06-23 21:47

http://www.youtube.com/watch?v=n3bFhVvdlaI

Manau kiekvienas noretu kad mama po avarijos ( niekada negali zinoti kada tai ivyks) liktu sveika. :geda:
Kodel butent smartas sudomino ? Ar cia kaip visos moterys noriu tokios, kitokios nenoriu, mano mama tokia pati :xx:

simaso 2012-06-23 21:49

mieste važynėt - fantastinė mašinytė, mane žavi smartai irgi ;] tik kažin ar tilpčiau patogiai joje sėdėt

egise 2012-06-23 21:55

Smartas sudomino del mazu kuro sanaudu, isvazidos, stiliaus :) Del viso saugumo tai suprantu, nekazkas cia, bet koks polo irgi nelabai. O mama nori mazo masiniuko, nes vazineja tik i darba 3km. Dabar turi W202 2.2D tai jai tikrai neapsimoka su ja vazinetis,nes kol nuvaziuoja i darba tai suryja gan nemazai to dyzelio ir visgi jau ne pirmos jaunystes jis :) Siaip labiausiai man baisu su ju varikliais, idomu kaip tas 0.6l. Ridos nemilijinones skelbimuose, bet gal 100k jam jau viskas?

iMechanic 2012-06-23 22:08

Citata:

Pradžioje rašė egise (Post 218755)
Smartas sudomino del mazu kuro sanaudu, isvazidos, stiliaus :) Del viso saugumo tai suprantu, nekazkas cia, bet koks polo irgi nelabai. O mama nori mazo masiniuko, nes vazineja tik i darba 3km. Dabar turi W202 2.2D tai jai tikrai neapsimoka su ja vazinetis,nes kol nuvaziuoja i darba tai suryja gan nemazai to dyzelio ir visgi jau ne pirmos jaunystes jis :) Siaip labiausiai man baisu su ju varikliais, idomu kaip tas 0.6l. Ridos nemilijinones skelbimuose, bet gal 100k jam jau viskas?

Kad ji netgi labai saugi, del savo mazu gabaritu ji tapus itin tvirta ir netaip pasiduodanti deformacijoms.

woodoooo 2012-06-23 22:10

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 218753)
mieste važynėt - fantastinė mašinytė, mane žavi smartai irgi ;] tik kažin ar tilpčiau patogiai joje sėdėt

dar ir savo bugnus suimestu ant keleivio sedynes :)

PANTERA888 2012-06-23 22:13

Citata:

Pradžioje rašė woodoooo (Post 218762)

:xx:

simaso 2012-06-23 22:23

Citata:

Pradžioje rašė woodoooo (Post 218762)

tai, kad su tokia žažigalke tik į darbą važynėt ;]

PANTERA888 2012-06-23 22:27

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 218767)
tai, kad su tokia žažigalke tik į darbą važynėt ;]

tik su migrafonu

Hunter 2012-06-23 22:38

nieko ten stebuklingo su tom kuro sanaudom, bus minimum 4-5L benzino. Atsilos smartas ant remonto ir resurso. Vazineja su w202 tegu ir vazineja, labai gera, patvari, pakankamai pigi eksploatuoti ir ilgaamze masina.

vampyras 2012-06-23 22:42

tas raktu pakabukas netoks jau ir pigus malonumas, vieninteli privaluma jame galima rasti, specialios parkavimo vietos prie super marketu, dar dadekim lengvai parkuojasi,mazi gabaritai. visa kita ir ryja ir genda kaip didelis :)

Apple 2012-06-23 23:33

Turėjau smartą 0,6 benza. Minimalios sanaudos buvo 5 litrai ramiai vaziuojant, siaip apie 6 ima. Ryja tepalus jie, varikliui po 100k reikalinga kapitalkė. Važiuoklės dalys brangios ir pakankamai deficitinės. Iš jo nieko gero ir nieko ekonomiško! Žiema nevaldoma mašina. Stabdai, o ji nifiga nestoja, pasukamumas tragiskas, kalatojasi baisiau už vežima.

Nerekomenduoju tikrai :)

bikoldis18 2012-06-23 23:34

jei is smart grupes man patraukliauses sitas http://www.autotrader.co.uk/classifi...ge/5?logcode=p

del ano tai nznau kazkaip jau nebemasina o degtuku dezute , kaip sakant miesto auto bet sanaudos nera labai jau geros
Fuel consumption (urban) 44.8 mpg
Fuel consumption (extra urban) 64.2 mpg
Fuel consumption (combined) 55.4 mpg
44 bhp is 0.6 litro
roudsteris turi 80 bhp
Fuel consumption (urban) 44.8 mpg
Fuel consumption (extra urban) 65.7 mpg
Fuel consumption (combined) 55.4 mpg

seip manau polo diesel butu geriau

Arturas 2012-06-24 00:23

Sklinda kalbos, kad smartam po 100k reikia keisti variklį :)

aware 2012-06-24 10:53

Norejo, tevukas mamai nesenai nupirkt Smart'a tai paime isbandyt, atsiliepimai patys blogiausi, nes sake poto ilipus i darbini uzmusta Peugeot Partner atrode, kad vaziuoji kaip su limuzinu :)

jonny 2012-06-24 17:57

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 218779)
Turėjau smartą 0,6 benza. Minimalios sanaudos buvo 5 litrai ramiai vaziuojant, siaip apie 6 ima. Ryja tepalus jie, varikliui po 100k reikalinga kapitalkė. Važiuoklės dalys brangios ir pakankamai deficitinės. Iš jo nieko gero ir nieko ekonomiško! Žiema nevaldoma mašina. Stabdai, o ji nifiga nestoja, pasukamumas tragiskas, kalatojasi baisiau už vežima.

Nerekomenduoju tikrai :)

Aš ir jais domėjausi, nes norėjau pirkt. Pasidomėjus visiškai atitinka kolegos Apple komentaras :wave: Siūlyčiau atsisakyt šio plano :)

Hunter 2012-06-24 18:17

Jeigu nori mazesnes uz C klase, tai gal tegu ima A klase, remontas bus simboliskai brangesnis, bet dydzio ir talpumo privalumai akivaizdus. Kazkuris forumietis siule savo w168 facelift su ~90k km rida, automatas, 1.6 benzinas lyg. Dujas vietoj zapaskes ir pasaka moteriskei. O ir ziema nebus problemu su slydimais ir stabdymais

BLEIDAS 2012-06-24 21:11

Teko pora menesiu pasinaudoti Smartu. Buvo 2001m, 0.8l, dyzelis, automatas, realiai 160k beges, el. langai, kondicionierius, centrinis, 2 oro pagalves, juodos spalvos. Pirktas su uzlinkusiu automatu ir po to suremontuotas. Pirmas ispudis buvo, kad netilpsiu i ja. Bet atsisedes pasakytum, kad sedi kokiam golfe, kol nepasiziuri per peti ir nepamatai galinio stiklo iskart uz sedynes :xx: Erdves vidui tikrai daugiau negu atrodo is isores. Bet kazkokiu pliusu, apart lengvo parkavimosi, jame nematau. Viduje viskas padaryta is pigiausiu medziagu: medziaga kazkoks skarmalas, o plastikines dalys, iskaitant ir priekine panele, padaryta is kokiu nors perdirbtu plastikiniu bambaliu. Vaziuoja baisiai: purtosi, kratosi, garso izoliacijos, tiek nuo isores, tiek nuo variklio, nerasta. Deze dirba labai idomiai, ne taip kaip eiliniai automatai, net nemoku zodziais pasakyti. Is pradziu galvojau, kad kazka blogai sutvarke, bet pravaziavus su kitu, lygiai ta pati istorija. Kuro sanaudos mieste apie 5,5l, trasoje 4.5l. Mano manymu, tai gana nemazai. Panasios kuro sanaudos golfo su tdi motoru. Tai tokia mano praktika su situ modeliu. Sau tokio niekada nepirkciau. Nei ekonomijos, nei komforto ir dar kaina nesamoninga. Nebent uz 2000lt toki nuperki, kaip koki motoroleri, tai bent ant galvos nelyja ir radija groja.

simaso 2012-06-25 09:48

Bleidas, parodyk kitą tokio dydžio skarbonkę, kuri nesikratytų ? ir automatą kurio būtų tokios sąnaudos mieste? užmiesčio sąnaudų net nereikia išvis minėt. ir tą 100 000 km, pravažiuot yra misija neįmanoma, nes važynėjama tik mieste. nemokat įvertint šitos mašinos, rašot, kad tik rašyt... ;] palyginkit smarto kuro sąnaudas su kokio motorolerio, tada pridėkit privalumą, kad galima dviem važynėt ir yra stogas virš galvos, man tai atrodo visai neblogas variantas.

Lengvas 2012-06-25 09:52

tokia masina ne Lietuvos miestams. nera cia tokiu miestu kad vos pravaziuot butu galima, Londone kokiam per kamscius tai pasaka tokia skarbonke, o Lietuvoj koks pliusas?

ModestasG 2012-06-25 10:38

Citata:

Pradžioje rašė Lengwas (Post 218894)
tokia masina ne Lietuvos miestams. nera cia tokiu miestu kad vos pravaziuot butu galima, Londone kokiam per kamscius tai pasaka tokia skarbonke, o Lietuvoj koks pliusas?

o ka jau Londone cia su ja geriau bus ? ant saligatvio vaziuosi tarp masinu pravaziuosi ? nemanau. jau tada imti pirda ir vaziuoti per kamscius londone arba metro. :vairuot:

artez 2012-06-25 10:53

geriausiai jei kazkas nusiziurejo smarta,tai geriau pirkti VW LUPO

ModestasG 2012-06-25 11:06

Lupo isvaizda tai man baisine :cenzura: jau manau geriau polo nuo 2005 metu

Lengvas 2012-06-25 11:15

Citata:

Pradžioje rašė Modis00lt (Post 218907)
Lupo isvaizda tai man baisine :cenzura: jau manau geriau polo nuo 2005 metu

o man polo baisi, tada geriau golfa, ir taip ratas be pabaigos gaunasi, kol nenusiperki :zenklas: :xx:

pucenas 2012-06-25 11:29

mamno mama labai svajojo apie smarta. pavaziavo atsoko svajones, nupirkom lupo tai labai patenkinta :-) benzo jai ima max 6l/100km aisku greitis pas ja manau kox 110 max. :-)

Hunter 2012-06-25 12:11

Tai gal geriau w202 2.2cdi ar 2.5 ir bus 7.5L tik ne tokia Lup'ena

simaso 2012-06-25 14:29

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 218919)
Tai gal geriau w202 2.2cdi ar 2.5 ir bus 7.5L tik ne tokia Lup'ena

w202 išvaizda moterim nepatinka.

juozavas 2012-06-25 15:17

Kas čia tokius tyrimus atliko:) Yra, kuriom patinka.

Hunter 2012-06-25 15:20

A klase patinka :D sanaudos dyzelio max 6L Vilniuje. Ir vis technologijos ir medziagu kokybe ne "90 metu kaip Lupenoj

simaso 2012-06-25 16:05

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 218947)
A klase patinka :D sanaudos dyzelio max 6L Vilniuje. Ir vis technologijos ir medziagu kokybe ne "90 metu kaip Lupenoj

sekmadieni vežė mane toks vairuotojas į šiaulius su pienovežiu mersu. tai visą kelią prasiginčyjom: pats turi a klasę, tai sakė tragedija, o ne mašina. senais laikais dar mokėjo 30k. generatorius atseit nelaiko, nes stovi po apačia mašinos. b klasė sakė prastos mašinos, ir vito naujesnės. peikė dar keturaki, bet ne dėl rudžių, o dėl stabdžių sistemos, nors man neteko susidurt su tokia problema.

Hunter 2012-06-25 18:58

Kad idomu ar isvis kam teko susidurti su kokia nors stabdziu sistemos nedadielka w210. A klase tikrai yra tragedija jeigu lyginsi su E :D su tuo nesutikti tikrai negaliu. Kas del generatoriaus tai jis stovi mazdaug tokiam pat aukstyje kaip ir w210 ;) O taip netycia neklausei ar kuri nors jo tureta masina nebuvo tragedija? :D Gal cia nesiaip sutapimas

simaso 2012-06-25 19:03

na jam tokia nuomonė susiformavus. kai prakalbom apie ml, tai pakalbėjo irgi tik iš nuogirdų, mat su juo grybaut nenuvažiuosi ;]]

Apple 2012-06-25 20:08

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 218979)
na jam tokia nuomonė susiformavus. kai prakalbom apie ml, tai pakalbėjo irgi tik iš nuogirdų, mat su juo grybaut nenuvažiuosi ;]]

Su ML grybaut tikrai nuvažiuosi :) kažkada buvom su draugu ant durniaus nusipirkę Jeep wrangler. Išvažiavom žiemą po laukus pasivažinėti, iklimpom mirtinai. Po to teko skambinti mergaitei su ML, atvažiavo tais pačiais laukais, ištraukė mūsų "galiūną" wrangler ir ištempė be bėdų. ML tikrai pakankamai pravažus. Nelyginu su tikrais džipais, bet kaip parketnikas tikria pravažus.

O Smart su A klase nėra ką lyginti... Smartas pralaimi kova be menkiausios galimybės bent šiak tiek pasivaržyti :)

BLEIDAS 2012-06-25 20:27

Citata:

Pradžioje rašė simaso (Post 218893)
Bleidas, parodyk kitą tokio dydžio skarbonkę, kuri nesikratytų ? ir automatą kurio būtų tokios sąnaudos mieste? užmiesčio sąnaudų net nereikia išvis minėt. ir tą 100 000 km, pravažiuot yra misija neįmanoma, nes važynėjama tik mieste. nemokat įvertint šitos mašinos, rašot, kad tik rašyt... ;] palyginkit smarto kuro sąnaudas su kokio motorolerio, tada pridėkit privalumą, kad galima dviem važynėt ir yra stogas virš galvos, man tai atrodo visai neblogas variantas.

Kai musu keliai tokie, kad ta skarbonke gali kokioj nors duobej dingti, tai jau pamastyti reiktu, ar reikalinga tokia auto. Kuro sanaudos irgi mazai guodziancios. Nematau jokios misijos neimanomos 100k km nuvaziuot per 10m. O vertina kiekvienas pagal save. Kam tada automobilis, kuris vaziuoja kaip vezimas, kuro ima kaip normalus lengvasis auto, saugiu jauties tiek pat kaip vaziuodamas motoroleriu ir uz tai jokiu privilegiju negauni lyginant su kitu lengvuju automobiliu savininkais. Bent Kaune vazineti Smartu nematau jokio tikslo. Tai cia tik mano nuomone pasinaudojus tokiu automobiliu pora menesiu. Kaip sakoma, geriau viena karta pabandyti, negu 10 kartu isgirsti.

sausainius 2012-06-25 20:57

Kodel man atrodo, kad tik apie viena smart modeli tekalbat? :D ju yra man rods 5 ar 6 modeliai. 4duriai visai niek ziuris, roadster esu mates gyvcai nesenai, visai grazus pasirode :D aisku tie maziausi tai mazu maziausiai juokingi, mano draugas turi, tai uzmiesti soninio vejo labai reik saugotis :D

Edgis 2012-06-25 21:02

Nereikia nei Smarto, Daewoo Matiz užmiesty panašiai kratosi, jei reikia prasilenkt su fūra, tai įsikibk į vairą :D

Dalius/68 2012-06-26 18:08

ko gero geriau jau kokia Citrina C-1,ir mažute ir 1l motoras ,ir kaina dar šiokia tokia,pasiimt ,susitvarkyt ir bus ne taip baisu, kad kas su kibiru sumaišys....

Hunter 2012-06-26 18:52

Linksmiausia su Smart'u ziema, kai neapzergia veziu ir vaziuoja pasvires i sona :D

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 21:32.