![]() |
13cm garsiakalbiai
Sveiki. Žadu pirkti garsiakalbius į lagūną. Ten eina į visas keturias duris 13cm skersmens garsiakalbiai. Dėčiau originalius (jų kokybė mane tenkiną), bet jie ten kažkokie nekokybiški, greit plyšta. Ką galite pasiūlyti? Į kokius dairytis, kad nebūtų labai brangūs ir grotų neblogai? Norėčiau, kad jaustųsi žemi dažniai kažkiek.
|
ten popieriniai gamykliskai ir jie yra kokybiska ir visai neplysta
|
Citata:
|
gal kad kazkas suplese, ar per garsiai muzika klause, ar del to kad visgi masinai jau 7 metai
|
Citata:
|
Taip žiauriai neklausau. Na, bet ir tyliai labai negroja.
|
1. Garsiakalbiai labai daznai pradeda plerpti del smugiu - durelese ypac, kai jos trankomos uzdarant
2. Gumos ar popierius dazniausia isplysta del dregmes - kiauros langu gumos 3. Plerpia kai naudojamas negamyklinis grotuvas su 2-3-5x didesniu galingumu arba kad geriau grotu dar ir stiprintuvas pajungiamas |
Na lyg nei vienos punktas man netinka.
|
Smugiai tinka absoliuciai visiems, nes garsiakalbis yra precizinis dalykas
|
Ja ja, atplysta visokios gumeles, paralonai ir t.t. Taip plerpia, kad atrodo, kazkas koja sugrudo i juos.
|
Pvz 124 mersų atveju, garsiakalbį dangia plastikinė apdaila, ir ji yra horizontaliai virš galrsiakalbio. Po ta apdaila yra porolonas, ir nuo amžiaus, saulės ir kt. jis gali pradėt byrėt. Tie gabaliukai ant garsiakalbio, ypač nuo žemų dažnių, gali sukelt plerpimą. Padeda elementarus atsargus nusiurbimas dulkių siurbliu.
|
Cia aisku tik mano nuomone audio klausimais, neisizeiskit, bet gamykliniai tryliktukai skirti tik LRT radijuj kalusyti. Pas zmones aisku skirtingas suvokimas ir reikalavimai audio kokybei ;) Zmones is tokiu lagunu ir W211 aparaturos garso kokybe isgirde sako wow, nors is tiesu ten irgi eiline gaiduva.
Deja, audio kokybe kainuoja daug. Kaip ir visi rimti geri daiktai bet kurioje srityje, fotografijoje, vaizdo technkoje ir t.t. Tad kalbant apie gamyklinius 13-tukus net nevertetu mineti zodzio "kokybiskai skamba". Nes gamyklinis 13 tukas lagunoje tera daiktas atkurti garsa, apie to atkurimo kokybe ten niekas negalvojo :) |
Citata:
Pvz mago atidavimas yra toks kokį nustato gamykloj. Jei supranti kaip jis veikia, gali viduj perlituot keletą dalių ir persistatyt tembrus, o tada tavo ta standartinė aparatūra taip užgros kaip dar nebuvai girdėjąs :) turiu o meny ne garsumą, bet būtent garsų išgrojimą. |
Kad išgirstum visą tą garsų išgrojimą turi būti melomanas. Paprasto vartotojo ausims - jokio skirtumo. Man pvz standartinių w211 kolonėlių per akis.
Čia kaip ir su Bang & Olufsen, kainuoja kosmosinius pinigus, bet kad pajaustum ta, ka jos sugeba turi turėti kaip minimum aukštąjį muzikinį išsilavinimą. Ir klausytis reikia ne "bum bum bum" muzikos, o kaip minimum Metalikos repertuaro. |
Citata:
As asmeniskai kiek esu dalyavves hi fi aparaturos perklausose, sugebedavu atskirti 10 k kainuojancos koloneles skambesi nuo 30 k. Taciau koloneles, kuriu kaina 60 k. litu uz vieneta jau nebeskyriau nuo pigesnes. O yra zmoniu, kurie jaucia skirtumus ir daug toliau, ir perka aparaturas, kur viena kolonele kainuoja 300 k litu. Nekalbant apie kitu sistemos komponentu kaina (viskas turi buti suderinama, savaime aisku). Kad isgirsti muzika naujai, kitaip, nereikia jokios metalikos. Uzeik i Hi fi pasauli Vilniuje ir paprasyk kad tau elementaru Erros Ramazotti paleistu per apie 20 k kainuojanti komplekteli, suvoksi, kad is tiesu niekada ir nesi girdejes Erros Ramazocio :) Kalbant apie automobilines aparaturas, tiksliau butu sakyti, kad mes negalime sau leisti/neturime tokiu lesu, kad susimontuoti muzika i masina uz 5 gabalus tarkime. As irgi sakau kad man W211 pakanka, bet tas pasakymas tereiskia, kad iseities kitos neturiu. Nes jei butu litu, tikrai viska pakeisciau i normalia sistema. Pamenu, Celicoj buvau susikroves sistema uz 4500 lt., kur didzioji dalis sumos beja nuejo ne i bum bum (tas irgi be abejo buvo), bet i komponentus, izoliacija, elektra, kokybe. Tai, kaip sakytu melomanai, pas mane jau siek tik, vos vos "grojo". Nors kai paklausydavo paprasti pilieciai ir mergaites muzika girdeje anksciau tik is gamykliniu garsaikalbiu arba "pumpuojanciame" galofe, likdavo be zado. W211 originali aparatura yra tik laikrodzio garsiaklabis, lyginant su tai kas buvo celicoj. O kai sakoma kad paprasti gamykliniai 13-tukai gali kazka uzgroti is gamyklinio mago kazka perlitavus, tai... Kiek turi meskos ant ausu mindzoti? :) As tevo tarnybinej Jettoj 2010 metu, klausau tik ziniu radija. Kai tevas sako gal muzika paleidziam, sakau, tevai, gal geriau pasikalbam tiesiog :) P.S. Musu teisingam garso suvokimo formavimuisi vaikysteje nepaprasta zala padare legendines S-90. Dauguma pasamoneje lyginame koloneliu garsa su tuo, kaip grodavo s-90. O is tiesu, tai s-90 chrestomatinis pavyzdys, kaip negalima gaminti akustikos. Tuoj ateis pilieciai, kurie sakys kad s-90 nerealios koloneles :) |
smagu kada automobilis tampa ne susisiekimo priemone ,bet perklausos kambariu:) taip pat smagu kai norintis isgirsti, tarkim, trimita kainuojanti 10 gabalu ,naudoja aparatura kainuojancia 20 gabalu kaip minimum.:) Finalfour,ar ''aklam'' teste atskyrei koloneles?Bo daugeliui su idealia klausa nelabai tai pavyksta...
|
Citata:
|
Aš lyg ir nesiskundžiu klausa (girdint vieną tęsiamą toną, galiu pasakyti, kokia tai nata (ar koks dažnis hercais atskaičiavus nuo LA 440hz), kas liaudyje vadinama "absoliučiaja klausa") Bet klausant audio sistemas yra labai daug emocijos ir subjektyvumo, ir čia neišsemiama diskusijų ir net ginčų tema. Be to skirtingiems žanrams kaip ir reiktų skirtingos aparatūros. Bet pradėt reiktų nuo to, kad automobilis yra kogero mažiausiai tinkama vieta kažkam klausyti. Taip kad investuoti didelius pinigus galima tik dėl a) mados (turling) ir b) garso kiekio. O apie kokybę... Nu ką aš žinau, jei kažkas gali sau leisti į mašiną pirkti aparatūrą už 2-3 k. maišnos vertę, tai gerai, gaus žinoma geresnį efektą nei už sistemą už 1000lt. Bet kainos skirtumas bus 2000%, o kokybės gal tik 20%, taip kad...
|
Citata:
|
nu kaip visada, tema "13cm garsiakalbiai" lagūnoje išsivystė į audiofilinės aparatūros diskusijas, su laidais iš žvaigždžių metalo :D
bet kuriuo atveju, algoritmas yra tokas: pirma - įvertini, ar jauti skirtumą tarp pasirenkamų kelių variantų; antra - įvertini, ar pajaustas skirtumas atitinka kainos skirtumą. Skamba paprastai, o kai reikia išsirinkt, tai plaukus gali nusiraut :) Beje, turiu ir aš korvetto ir s90 komplektą, tai už savo vertę (100-200lt) jos tikrai neblogos kolonėlės, ypač tv3 žiūrėt ar pasijungt prie kompo žaidžiant kokį karinį žaidimą:) |
Citata:
Bloagai, kai zmones pagal s-90 standarta lygina visas kitas akustines sistemas, nes taip vaikysteje buvo suformuotas suvokimas. Bet is tiesu, cia gal baikim, nes "gromofone" sia tema perdiskutuota simta kartu ir daug ausktesniu lygiu nei cia mes plepam. tarp kitko, ten yra vienoje temoje labai graziai argumentuotai isaiskinta, kodel s90 yra absoliutus blogis bei kokia ir kodel zala padare musu aksutiniam suvokimui ;) |
Ne tik gramofone, ir ne tik apie s90:) teisingai sakai, kad neverta diskutuot, nes čia kaip diskutuot diesel vs lpg.
|
Citata:
Nenoriu veltis į ginčus, bet - paprastas mano asmeninis pavyzdys: buvo namie S-90 prijungtos prie stiprintuvo ir cd atskiro grotuvo. Tėvas sako užteks tų rusiškų senienų, ryt parvešiu du blaupuntkus po 300W. Parvežė, sujungė, paleidom, paklausėm...ir atgal S-90 susidėjom. Ne dėl to kad turim kaip tu sakai "sugadinta klausą", bet dėl to kad išgrojimo kokybė S-90 atveju yra paprasčiausiai gerėsnė. Ir nereikėtų taip aukštinti visko kas iš vakarų ir teigti "kas rusiškas tas jau šūdas". Turiu omeny kad girdisi VISŲ dažnių garsai, nuo žemų iki aukštų. Ir garsas natūralus. Blaupunktai visiškai negrojo ir reguliuok tu ten ką nori. Aišku, ne tik kolonėlės lemia, jei per jaščiką stiprini signalą tai tokia ir kokybė :) p.s. su klausa man viskas tvarkoj :) esu ir muzikos mokyklą baigęs taip kad muziką girdžiu pakaknkamai gerai ;) Tėvas irgi, elektromechanikas pritaisės n kolonėlių, magų, stiprintuvų ir garso sistemų, klausa nesiskundžia :) Gali ir neatrašyti nieko ;) čia kaip juozavas sakė: tema gali būti prilyginta lpg Vs diesel. Kiekvienam savo :) |
Citata:
|
Na tai cia panasiai gaunasi lyginimas kokio w201 ir w221 vaziavimas ir sakymas: "taip, kaip uz 5k lt tai w201 vaziuoja gerai, bet kai lygini su w221 tai ten visa fizika yra neteisinga"
Ta pacia kainu kategorija reiketu lyginti |
Ok, rimtai baigiam, kolegos. Cia mersu forumas. Sita tema daug aukstesniu lygiu isdiskutuota specifiniuose forumuose. Ten ir siulau gilinti zinias kas ir kaip :) Atsiprasau, kad gal ir be reikalo ikisau trigrasi ir uzvedziau sita kebekne :)
CASE CLOSED. |
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 01:11. |