MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W211 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=202)
-   -   w211 xenon lempa trukcioja (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=11500)

mmmariukasss 2013-01-19 18:13

w211 xenon lempa trukcioja

Sveiki forumieciai,

bandziau ieskoti tokios problemos sprendimo per foruma, taciau neradau,

Todel kreipiuosi i visus,

Pries keleta dienu ijungus sviesas desines puses xenonas pasijubgia ir po keletos sekundziu pradeda mirkseti, o poto visai issijungia ir kartais vel pamirksi,
pakeiciau nauja xenon d2s phiips lempute, ir vel ta pati eiga pasikartoja, galvojau gal balastas sroves, paemiau ir sukeiciau is kaires i desine lempa, ir ka jus manot ta pati istorija, mirkcioja lyg diskotekoj, apziurejau fiskutes m sveikos gyvos, gal kam teko susidurti su tokia situacija, nes elektrkas gali priimti tik uz savaites o patamsiai pripratau vaziuoti su geru apsvietimu,
beje xenon orginalus
dekoju is anksto

munde8 2013-01-19 18:15

blokelis gali buti i pabaiga....man buvo kad issijunge ir visam laikui, teko pakeisti...

mmmariukasss 2013-01-19 18:42

Citata:

Pradžioje rašė munde8 (Post 250079)
blokelis gali buti i pabaiga....man buvo kad issijunge ir visam laikui, teko pakeisti...

cia turi omeni kur ant pacios lemputes tas mazas blokelis uzsideda, as ji sukeiciau su anos puse lempos, tai vistiek tas pats kaip supratau ne blokelis

Apple 2013-01-19 18:48

Citata:

Pradžioje rašė mmmariukasss (Post 250088)
cia turi omeni kur ant pacios lemputes tas mazas blokelis uzsideda, as ji sukeiciau su anos puse lempos, tai vistiek tas pats kaip supratau ne blokelis

Ne, cia eina kalba apie bloka, prisukta prie pacio zibinto is apacios. Aukstos itampos blokelis bus pas tave bemirstantis. Reiks keisti. Jei vilnietis - gali kreiptis cia: http://www.xenonai.lt/

munde8 2013-01-19 18:52

taip blokas jis is apacios prisuktas yra...gali dauzta fara savo modelio susirasti srote ar panasiai...issiimsi ir isidesi...as nupirkau dvi dauztas faras uz vieno blokelio kaina tai turiu atsarginy sau, nes vis gi auto nera naujos viskam ateina savas laikas..

Tomskis 2013-01-19 18:56

turiu nuo w203 blokeli prisukta is apacios

mmmariukasss 2013-01-19 19:03

[QUOTE=Tomskis;250095]turiu nuo w203 blokeli prisukta is apacios[/QUOTE

na reikspasieskoti merso srote, kadangi uzsieni gyvenu tai cia ir neturetu but problema rasti, viskas aisku tada, tikiuosi tai o ne kas daugiau, aciu uz informacija tikrai vertinga, et ngalvojau kad ten dar koks blokelis stovi, viskas pirmadiedi pradedu paieska :aciu:

Apple 2013-01-19 19:43

jis atrodo va taip (tas su geltonu lipduku):
http://www.buu.lt/mercedes/e/w211/lh/5.jpg

Bijau, kd reiks nuimineti bamperį, kad jį pakeisti, nes nezinau ar jis matosi nuėmus dugno apsaugas, o gal... :)

Tomskis 2013-01-19 19:57

o tai kitaip zibintas neissijama?

Asas 2013-01-19 20:04

Kitaip neisima reik bamperi nuimt.

Apple 2013-01-19 20:04

man kai restauravo zibintus, tai nuiminėjo bamperį, nemanau, kad jie būtų tai darę, jei būtų galima buve jo nenuiminėti :) Aš jei gerai pamenu, tai yra keli varžtai, kurie laiko fata ir jie yra po bamperiu.

munde8 2013-01-19 20:41

nuimti teks bampery ir fara issiimti, nes daznai varzteliai nuo dregmes buna prirudija nevisada lengvai atsisuka

mmmariukasss 2013-01-20 09:28

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 250104)
jis atrodo va taip (tas su geltonu lipduku):
http://www.buu.lt/mercedes/e/w211/lh/5.jpg

Bijau, kd reiks nuimineti bamperį, kad jį pakeisti, nes nezinau ar jis matosi nuėmus dugno apsaugas, o gal... :)

Na ka reikia tai reikia niekur nedingsi, beje apple aciu uz foto dabar viskasaisku kokios veiklos cia man reikes ieskoti, manau teks visa lempa pirkti nes atskirai kazin ar parduoda, na viskas issiaiskinsiu pirmadieni

Asas 2013-01-20 09:49

Lempos pirkt tikrai nereiks ieškok tik blokelio ir nematau kelintu metu mb pas tave nes cia facelifto fara o senesniu blokelis kitaip atrodo.

Tomskis 2013-01-20 10:03

ebay tu blokeliu kiek tik nori

mmmariukasss 2013-02-06 16:29

tai va , atsakymas man jau paprasta siandien palindau ir nusiemes buferii issiemiau lempa pasirodo ten du blokeliai, interneto pagalba issiaiskinau kad vienas hid balastas, o kitas reguliuoja xenonus, plasmase prie rato nusiemus, galima paprastai prieiti, gavau ir numeriuka, tik pas mus ju reenybe, teks kamuotis ebay, kad raciau kur pigiau, gal jus kartais zinote gal kas tvarko situs blokelius numeriukas detales 5dv 008 290-00

Aciu

Asas 2013-02-06 18:21

Kad tvarko tai abejoju nes bent tas kur foto tai net nesiardo,autogide maciau už 50lt pardavinėja .

Marozas 2013-03-24 22:36

turiu toki pati klausima. ijungus xenonus, kokias 5 sekundes vienas sviesdamas truputi pamirksi, ta prasme ne visai issijungia, bet keistai isijungineja.
Jeigu pvz buna silta masina, po pusvalandzio ijungus xenonus, nebuna jokiu problemu.
Lemputes sveikos, pirkau naujas originalias pries menesi, o su senom irgi buvo tas pats. Kiek skaiciausi internete, tai beda gali buti arba blokelyje, arba uzdegimo riteje (Ignitor), kuri stovi faroje. kaip suzinoti, ka keisti? gal per diagnostika?

mmmariukasss 2013-05-23 13:40

Citata:

Pradžioje rašė Marozas (Post 262374)
turiu toki pati klausima. ijungus xenonus, kokias 5 sekundes vienas sviesdamas truputi pamirksi, ta prasme ne visai issijungia, bet keistai isijungineja.
Jeigu pvz buna silta masina, po pusvalandzio ijungus xenonus, nebuna jokiu problemu.
Lemputes sveikos, pirkau naujas originalias pries menesi, o su senom irgi buvo tas pats. Kiek skaiciausi internete, tai beda gali buti arba blokelyje, arba uzdegimo riteje (Ignitor), kuri stovi faroje. kaip suzinoti, ka keisti? gal per diagnostika?

Kadangi sita klaidele susitvarkiau, tai geriausias variantas butu tau sukeisti pusemis,isv veikiancios lempos ideti i neveikiancia, bent jau as ataip nustaciau kuri detale, pradek nuo ignitoriaus, ten lengvai pasikeicia, o poto jei reikia tai geriausiai pasizek blokelisu, tai tiklsiai galima suzinoti, mano atveju buvo parejes blokelis, tai kaip ir istaisiau ta problema, o pasikeicia lengvai atsiveri apsaugine rato plastmase ir atsisuki tris varztelisu ir issiima lengvai, as pats pradzioj buvau lempas issiemes, bet ten daug reikalau reik buferi nussiimtimir tt

juodasjuodas 2013-06-18 21:19

Sveiki,as prie to pacio.Ar tinka vietoj bi-xenon faros W211 2007m deti paprasta xenon?Ar jungtis skiriasi,ar siaip negalima ir t.t?Ir isvis kaip vizualiai atskirti xenon nuo bi-xenon.

Apple 2013-06-18 21:50

Citata:

Pradžioje rašė juodasjuodas (Post 276540)
Sveiki,as prie to pacio.Ar tinka vietoj bi-xenon faros W211 2007m deti paprasta xenon?Ar jungtis skiriasi,ar siaip negalima ir t.t?Ir isvis kaip vizualiai atskirti xenon nuo bi-xenon.

Xenon nebuna, w211 tik bixenonai eina. Nebent kitajcai.

juodasjuodas 2013-06-18 21:53

Dekoju uz atsakyma

400E 2014-02-23 18:31

Pas mane isvis bam ir uzgeso xenonas, tai bandysiu keist ir idet sviecianti, patikrint ar xenonas ar blokelis kaltas, o jei xenon perdege jau gal zinot kas nors kokie eina i w211, zodziu koks tiksliai ten stovi, kiek jis originalus kainuoja naujas? Ir kaip isimt xenon lempute, labai sudetinga?

Apple 2014-02-23 19:09

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 316465)
Pas mane isvis bam ir uzgeso xenonas, tai bandysiu keist ir idet sviecianti, patikrint ar xenonas ar blokelis kaltas, o jei xenon perdege jau gal zinot kas nors kokie eina i w211, zodziu koks tiksliai ten stovi, kiek jis originalus kainuoja naujas? Ir kaip isimt xenon lempute, labai sudetinga?

Eina D2S lemputes. Nepirk jokiu budu kinietisku pigiu. Kokybiskas Philips 100-150 (priklausomai nuo modelio, spalvos), o originalus philips kainuos kelis simtus uz lempute.
Manau pirk iskarto abi lemputes, nes po to spalva skirsis.

Bet pries perdegant paprastai lemputes pradeda sviesti violetine spalva, taip buvo?

400E 2014-02-23 19:25

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 316483)
Eina D2S lemputes. Nepirk jokiu budu kinietisku pigiu. Kokybiskas Philips 100-150 (priklausomai nuo modelio, spalvos), o originalus philips kainuos kelis simtus uz lempute.
Manau pirk iskarto abi lemputes, nes po to spalva skirsis.

Bet pries perdegant paprastai lemputes pradeda sviesti violetine spalva, taip buvo?

Ne, sviete abidvi labai graziai. Tai tipo ne lempute???

Apple 2014-02-23 19:36

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 316489)
Ne, sviete abidvi labai graziai. Tai tipo ne lempute???

nu reikia tada ziureti. Jei ka sukeik blokelius. Gal ten laidukai kokie atsikrate... Gal blokelis numire, o gal ir lempute.

400E 2014-02-23 19:39

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 316493)
nu reikia tada ziureti. Jei ka sukeik blokelius. Gal ten laidukai kokie atsikrate... Gal blokelis numire, o gal ir lempute.

O kaip lempute isimt, labai sudetinga?

Apple 2014-02-23 19:46

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 316496)
O kaip lempute isimt, labai sudetinga?

pirma karta nemazai pasiknisau, bet antra kart per 10 min pakeiciau. Svarbiausia tureti labai plonas rankas, nes kitaip reiks siek tiek paardyti. Pradek nuo vairuotojo puses, nes ten sunkiau prieiti, jei ten susitvarkysi, tai kitoj puse bus tik lengviau.
Atsisuka gumunis gaubtas. tada iskart matosi xenon blokelis, reikia nuimti i ji ikista laiduka, tada pasukti blokeli 45 laipsniu kampu ir jis issitraukia. Lempute pritvirtinta metaliniu laikikliu, du metalo galus reikia suspausti ir istraukti is fiksatoriaus ir issiima lempute. Man sunkiausia buvo po to ja teisingai istatyti, nes ji turi ispjovimus ir sunku atitaikyti i vieta, bet cia tik pirma karta, po to jau lengviau. Idejimas tai visi veiksmai atbulai :)

400E 2014-02-23 21:37

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 316502)
pirma karta nemazai pasiknisau, bet antra kart per 10 min pakeiciau. Svarbiausia tureti labai plonas rankas, nes kitaip reiks siek tiek paardyti. Pradek nuo vairuotojo puses, nes ten sunkiau prieiti, jei ten susitvarkysi, tai kitoj puse bus tik lengviau.
Atsisuka gumunis gaubtas. tada iskart matosi xenon blokelis, reikia nuimti i ji ikista laiduka, tada pasukti blokeli 45 laipsniu kampu ir jis issitraukia. Lempute pritvirtinta metaliniu laikikliu, du metalo galus reikia suspausti ir istraukti is fiksatoriaus ir issiima lempute. Man sunkiausia buvo po to ja teisingai istatyti, nes ji turi ispjovimus ir sunku atitaikyti i vieta, bet cia tik pirma karta, po to jau lengviau. Idejimas tai visi veiksmai atbulai :)

Aciu, reiks pabandyt, bet kazkaip jau abejoju, kad uzteks kantrybes man pagal tavo pasakojima :)

400E 2014-02-24 12:46

Radau sprogusia xenon lempute, bet nupirkau naujas, pakeitem abi, ir vistiek ta pati puse nedega, tai visdelto bus blokelis turbut, varysiu pas elektrikus...

Apple 2014-02-24 14:18

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 316579)
Radau sprogusia xenon lempute, bet nupirkau naujas, pakeitem abi, ir vistiek ta pati puse nedega, tai visdelto bus blokelis turbut, varysiu pas elektrikus...

Bandei blokelius sukeisti pusem?

400E 2014-02-25 07:37

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 316588)
Bandei blokelius sukeisti pusem?

Ne, ne man tokie darbai, tegu meistrai ziuri ;)

munde8 2014-02-25 10:25

uzdegejas arba blokelis po lempa kur prisuktas bus nukepes

400E 2014-02-25 13:17

Tai jo, greiciausiai taip ir bus.

400E 2014-03-02 18:38

Grysiu dar prie xenonu, tik si kart apie ju spalvas klausimas, zodziu kaip daug kas patare nusipirkau iskart du xenonus pakeitem, pirkau originalius pagal kodus gavo ir t.t., bet sitie naujieji sviecia baltai praktiskai, susinervinau juodai, nes senieji sviete melynai, nerealiai graziai, tai dabar klausimas, tipo tas kodas lempos, kur ant jos parasytas nieko nereiskia, reikia zek pagal kelvinus dar atskirai spalva, ar as kazko cia nesuprantu, nes ant dezutes nei ant lempos nieko nera apie kelvinus parasyta, tai kaip zinot ka man dabar nusipirkt, nes tie balti manes visiskai netenkina, tikrai kitu ieskosiu melynu. Tai kaip cia yra paaiskinkit ir kur ieskot???

Apple 2014-03-02 18:48

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 317579)
Grysiu dar prie xenonu, tik si kart apie ju spalvas klausimas, zodziu kaip daug kas patare nusipirkau iskart du xenonus pakeitem, pirkau originalius pagal kodus gavo ir t.t., bet sitie naujieji sviecia baltai praktiskai, susinervinau juodai, nes senieji sviete melynai, nerealiai graziai, tai dabar klausimas, tipo tas kodas lempos, kur ant jos parasytas nieko nereiskia, reikia zek pagal kelvinus dar atskirai spalva, ar as kazko cia nesuprantu, nes ant dezutes nei ant lempos nieko nera apie kelvinus parasyta, tai kaip zinot ka man dabar nusipirkt, nes tie balti manes visiskai netenkina, tikrai kitu ieskosiu melynu. Tai kaip cia yra paaiskinkit ir kur ieskot???

xenon lemputes keicia spalva, naujos jos visada sviecia baltai, po to pamelsta. Reiekjo pirkti 5000k spalvos, dabar pas tave bus 4300k, pasidarys melsvesnes po keliu menesiu. (jeigu nepaemei nekeiciancios spalvos) Kas per lempute?

Artunas 2014-03-02 19:36

Baltai ir turi šviesti. Rinktis tau, gražiai šviečia, ar gerai.

Apple 2014-03-02 19:42

jei nori tikrai labai gražios spalvos, bet apsvietimas tau nesvarbu, turiu 2 lemputes 6000K spalvos, naudotos puse metų, galiu padovanot :)

400E 2014-03-02 20:11

Pas mane sviete melynai labai graziai ir sviesos kokybe tikrai nesiskundziau, nzn gal cia buvo ir neoriginalios, bet buvo sudeti philips d2s, nupirko tokias pacias lygiai, bet sitos baltos beveik, del tu kelvinu kaip ir sakiau, nzn kiek buvo ir kiek yra dabar ir nzn kaip zinot ka perki, nes neraso kelvinu. Del lempuciu priglausciau, uz dyka nereikia, del kainos sutartumem, bent isideciau, kad matyciau skirtuma kaip kas sviecia. O kas ten per lemputes?

Apple 2014-03-02 20:22

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 317613)
Pas mane sviete melynai labai graziai ir sviesos kokybe tikrai nesiskundziau, nzn gal cia buvo ir neoriginalios, bet buvo sudeti philips d2s, nupirko tokias pacias lygiai, bet sitos baltos beveik, del tu kelvinu kaip ir sakiau, nzn kiek buvo ir kiek yra dabar ir nzn kaip zinot ka perki, nes neraso kelvinu. Del lempuciu priglausciau, uz dyka nereikia, del kainos sutartumem, bent isideciau, kad matyciau skirtuma kaip kas sviecia. O kas ten per lemputes?

kitaicai ten. 6000k spalvos :) man pinigų už jas tikrai nereikia, geda už toki daugta imti pinigus, man ju visvien nereikia, nebent ei prašysi, kad paštu permesčiau, tai už pašta susimokėsi.

Pasakyk lemputes koda ir as tau pasakysiu spalva. Gal neismetei pakuotes?
O sviete melynai nes buvo senos, visos naujos 4300k spalvos sviecia baltai, o po to su laiku pamelsta. Cia normalu, taip ir turi buti ir kuo senesne lempa tuo melyniau sviecia.

Va lemputes, kuriu tau reikia, rinkis pagal spalvą:
4300k - http://xenonaihid.lt/prekiu-kategori...ginali-lempute originali lempute, kuri šviečia baltai, tik po to šiek tiek pamelsta. Lemputes kodas 85122 (dar buna 85122+, tai ji nekeičia spalvos, visa savo tarnavimo laika išlieka balta ir maksimaliai apšviečia kelia)
5000k - http://xenonaihid.lt/philips-colormatch-d2s-5000k šviečia baltai melsvai. Lemputes kodas 85122 CM
6000k - http://xenonaihid.lt/prekiu-kategori...tra-blue-6000k šviečia melynai, bet apšvietimas mažesnis nei pirmų dviejų. Lemputes kodas 85410UB

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:26.