MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Off Topic (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Namų stereo sistemos (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=17289)

Mb 140 2010-11-12 08:37

Namų stereo sistemos

noreciau padiskutuot ta tema,gal kas daugiau susigaudo apie tai
idomu kas kokias firmas vertina,kam kokia kokybe tinka

ledas 2010-11-12 08:50

visu pirma tau reikia apsispresti i hi-fi ar i hi-end taikai ir kiek pinigu pasiryzes tam skirti :) plius reikia apsispresti ar CD ar vinilo klausysies, na o tada pradedam diskusija.

vejasg 2010-11-12 08:58

ar isvis namu kino sistemas turi omenyje

Mb 140 2010-11-12 09:00

na noriu padiskutuot apie viska,siaip daugiau i namu kina taikau ;) pas mane nera galimbiu statyt dideles pastatomas koloneles,as jau kaip ir nusipirkau sau mini namu kina,bet renkam broliui pas kuri labai didele kvadratura salono,cia ir prasideda visos problemos ;) kai nueini i parduotuve tai pasakai mazdaug kaina,tai renka renka,o po to nueina pradavejas ir rodo uz 3 kart didesne kaina koloneles ir kaip jos skamba,kad cia ir taip aiksu kad kuo brangiau tuo geriau ;)

vejasg 2010-11-12 09:08

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108712)
na noriu padiskutuot apie viska,siaip daugiau i namu kina taikau ;) pas mane nera galimbiu statyt dideles pastatomas koloneles,as jau kaip ir nusipirkau sau mini namu kina,bet renkam broliui pas kuri labai didele kvadratura salono,cia ir prasideda visos problemos ;) kai nueini i parduotuve tai pasakai mazdaug kaina,tai renka renka,o po to nueina pradavejas ir rodo uz 3 kart didesne kaina koloneles ir kaip jos skamba,kad cia ir taip aiksu kad kuo brangiau tuo geriau ;)

o i kokia suma taikot?

ledas 2010-11-12 09:19

Na del namu kino tai as nelabai kompetetingas ka patarti. man tai nesuvokiamas ir beprasmiskas pinigu metymas. kas kita- muzika.
jei didele patalpa lai pirma susigaudo aida, nes garantuoju, kad ten jis bus. ir kol bus aidas, tol niekas neskambes, net ir kinas :)

Mb 140 2010-11-12 09:20

Citata:

Pradžioje rašė vejasg (Post 108713)
o i kokia suma taikot?

bendra sistema (6 koloneles ir resiveris) iki 6000-7000lt

ledas 2010-11-12 09:31

Namu kinui as imciau Klipsh koloneles. muzikai jos nelabai (cia mano akimis ir ausimis), bet namu kinui pats tas.imanoma ju surasti nelabai brangiai, firma su savo istorija ir koloneles specifines, turesit idomu daikta.

vejasg 2010-11-12 09:45

dar pasiuliciau ziureti yamaha ir infinity
o kokia kvadratura ten yra

woodoooo 2010-11-12 09:48

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108712)

jei namu kina tai rinkis geriausia tospacios firmos kaip ir telikas, dabar jau siuliciau nepagailet lt ir pirkti beviele sistema.

Mb 140 2010-11-12 09:59

Citata:

Pradžioje rašė vejasg (Post 108720)
dar pasiuliciau ziureti yamaha ir infinity
o kokia kvadratura ten yra

yamaha man asmeniskai nei resiveiriai nepatiko nei koloneliu skambesys :) sau pasiimiau klipsch koloneliu systema ir onkyo resiveri
pas broli 80kv

ledas 2010-11-12 10:15

80m2 negerai.... ziauriai daug. pas mane 50m2 ir tai jau nelabai kas. faktiskai sitoj kainu kategorijoj nelabai yra kas tiktu. plius sakau, reikia atspindzius tvarkyti..

Mb 140 2010-11-12 10:35

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108726)
80m2 negerai.... ziauriai daug. pas mane 50m2 ir tai jau nelabai kas. faktiskai sitoj kainu kategorijoj nelabai yra kas tiktu. plius sakau, reikia atspindzius tvarkyti..

na gerai kad atspindzius o ne nama perdaryt :D nes kai kuriuose parduotuves tai siule mazint salona :D lubas perdaryt,kad nebutu lygios,nes garsas laikos centre,grindys netiko,nu vienu zodziu.... :D

ledas 2010-11-12 10:41

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108728)
na gerai kad atspindzius o ne nama perdaryt :D nes kai kuriuose parduotuves tai siule mazint salona :D lubas perdaryt,kad nebutu lygios,nes garsas laikos centre,grindys netiko,nu vienu zodziu.... :D

na kad teisybe sake:) dabar kur vilniuje gyvenu susitaikiau su tuo, kad neklausysiu normaliai muzikos, nes perdaryti patalpa ziauriai brangiai gaunasi, uzteks man kauno fazendos, gal kada vel sugrisiu :) matai, tokio dydzio patalpoj ziauriai sunku isgauti gera skambesi, tiesiog gaunasi, kad pinigus isleidi, o efekto nera..
tavo pasirinkimas namu kinui mano akimis yra tikrai neblogas, beje kurias Klipsh koloneles emei? o pas broli vis tiek niekas neskambes, tai labai lai ir nepersistengia su investicijom.

Mb 140 2010-11-12 11:08

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108729)
na kad teisybe sake:) dabar kur vilniuje gyvenu susitaikiau su tuo, kad neklausysiu normaliai muzikos, nes perdaryti patalpa ziauriai brangiai gaunasi, uzteks man kauno fazendos, gal kada vel sugrisiu :) matai, tokio dydzio patalpoj ziauriai sunku isgauti gera skambesi, tiesiog gaunasi, kad pinigus isleidi, o efekto nera..
tavo pasirinkimas namu kinui mano akimis yra tikrai neblogas, beje kurias Klipsh koloneles emei? o pas broli vis tiek niekas neskambes, tai labai lai ir nepersistengia su investicijom.

as emiau mazas synergy serijos quintet 2 modelis,plius sub10
dar nieko nesujungiau,bet manau man uzteks,ten jos ne garsui,daugiau kinui ;)
kiek domejausi,jos geriau negu BOSE skamba

ledas 2010-11-12 11:18

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108732)
as emiau mazas synergy serijos quintet 2 modelis,plius sub10
dar nieko nesujungiau,bet manau man uzteks,ten jos ne garsui,daugiau kinui ;)
kiek domejausi,jos geriau negu BOSE skamba

pas mane pries kokius 10m, stovejo Klipsh RF-3 II kaip priekines. sios serijos kolonos turi toki bjauru bruoza. kai ju trumpai klausai, viskas ok, bet ilgai klausantis, pradeda gulti ausis, nu kazkas negerai darytis:) bet namu kinui tai tinka idealiai, be to del ju jautrumo nereikia galingo stiprintuvo, tai muzikai drasiai galima jungti lempini.

http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-3-ii-overview/

p.s. ziuriu cia saite parasyta, kad jos nuo 2001 gamintos... nu zodziu, vis tiek senai :)

Mb 140 2010-11-12 11:21

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108736)
pas mane pries kokius 10m, nors jau daugiau :) stovejo Klipsh RF-3 II kaip priekines. sios serijos kolonos turi toki bjauru bruoza. kai ju trumpai klausai, viskas ok, bet ilgai klausantis, pradeda gulti ausis, nu kazkas negerai darytis:) bet namu kinui tai tinka idealiai, be to del ju jautrumo nereikia galingo stiprintuvo, tai muzikai drasiai galima jungti lempini.

http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-3-ii-overview/

man siulo rf 3 uz 2200lt pora,bet nezinau ar apsimoka (naujas)
del jautrumo,tai zinau,kad jom daug galingumo nereik,ypac RF-7,aplamai jautrios
siaip apie klipschus jau daug prisiskaites

ledas 2010-11-12 11:26

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108737)
man siulo rf 3 uz 2200lt pora,bet nezinau ar apsimoka (naujas)
del jautrumo,tai zinau,kad jom daug galingumo nereik,ypac RF-7,aplamai jautrios
siaip apie klipschus jau daug prisiskaites

na 2200 jei nenaujos tai gal brangoka, manau. as saviskes pardaviau uz 2000 bet, senai tai buvo ir be to tikrai ne kriziniai laikai. ar apsimoka?... nu viskas priklauso nuo tavo ausu. jei tau patinka caizus auksti ir siek tiek keistokas bosas, tada ok. priesingu atveju, jos tikrai skamba per astriai. bet jei namu kinui, tai nieko geriau tikrai nereikia.

Mb 140 2010-11-12 11:28

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108738)
na 2200 jei nenaujos tai gal brangoka, manau. as saviskes pardaviau uz 2000 bet, senai tai buvo ir be to tikrai ne kriziniai laikai. ar apsimoka?... nu viskas priklauso nuo tavo ausu. jei tau patinka caizus auksti ir siek tiek keistokas bosas, tada ok. priesingu atveju, jos tikrai skamba per astriai. bet jei namu kinui, tai nieko geriau tikrai nereikia.

jos naujos,tik senas modelis ;) yra daugiau tu klipschu,jas isparduoda,nes seni modeliai

ledas 2010-11-12 11:30

siaip jos jau nebegaminamos, bet sandeliuose ju yra ir jei turi USA pazistamu jas galima tikrai pigiai, manau, paimti. o po to su kokia nupirkta masina i bagazine ir laivu namo:) bent jau maniskes tai taip atkeliavo :) smagu kai nereikia jokiu mokesciu moket, sirdis dziaugiasi :D:D

Fanax 2010-11-12 11:33

http://www.gramofonas.lt/lt/klubas/diskusijos/

Paduok uzklausa ir zmones tau pasiulys kas geriausia uz tokia suma.

Mb 140 2010-11-12 11:33

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108742)
siaip jos jau nebegaminamos, bet sandeliuose ju yra ir jei turi USA pazistamu jas galima tikrai pigiai, manau, paimti. o po to su kokia nupirkta masina i bagazine ir laivu namo:) bent jau maniskes tai taip atkeliavo :)

na jos jau tikrai senai negaminamos,tame ir reikalas kad likuciai yra,del to ir kainos palankesnes daro ;)

Mb 140 2010-11-12 11:34

Citata:

Pradžioje rašė Fanax (Post 108743)
http://www.gramofonas.lt/lt/klubas/diskusijos/

Paduok uzklausa ir zmones tau pasiulys kas geriausia uz tokia suma.

jau cia geriau nesireiksti,nes ten tokie melomanai,kad sunku su jais sneket,kaip zmones per daug protingi savo srity,tai ne kazka ir suprasi

ledas 2010-11-12 11:48

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108745)
jau cia geriau nesireiksti,nes ten tokie melomanai,kad sunku su jais sneket,kaip zmones per daug protingi savo srity,tai ne kazka ir suprasi

:D:D:D nu baik, va tau normaliai pasistengiau zmonem suprantama kalba paaiskinti, ten beda yra tokia, kad yra tenai keli veikejai kurie zmoniu kalba jau senai pamirso :D:D
beje, dar reikia susitarti del savoku. yra audiofilai ir melomanai, tai skirtingi poziuriai i ta pati dalyka. be siu dvieju tipu yra dar audiodebilai, bet tuos jau tyrineja medicina :D:D

Mb 140 2010-11-12 11:55

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108747)
:D:D:D nu baik, va tau normaliai pasistengiau zmonem suprantama kalba paaiskinti, ten beda yra tokia, kad yra tenai keli veikejai kurie zmoniu kalba jau senai pamirso :D:D

ta beda kiekveinam forume yra ;) toks vaizdas,kad zmones sedintis forumuose viska zino,o zino geriausiau atveju tik savo sriti ;)

ShotGun 2010-11-12 11:59

Kazkaip pastebejau, kad garso aparaturos srityje, tai lygiai kaip ir su dviracio pirkimu:

Nueini i parduotuve, klausia koks biudzetas, sakai "nu taip apie 1500Lt", tai tau ten prades parint, kad cia uz tokias kainas nieko gero nebuna, visoki kiniski ir panasiai. Va, jei pirktum kazka uz 2300 Lt, tai jau daug maz normaliai butu.
Kitas zmogus uzejes i ta pacia parduotuve praso dviracio iki 3000, tai ji tada irgi parina, kad cia uz tris, tai nieko ten gero neiseina. Gal ir ne visiskai levas dviratis, bet tai jei su tokiu ivaziuosi i misko keliuka koki, tai jis tenkelias savaites telaikys. Atseit reikia uz 4500Lt dviracio.

Tai ir su aparatura siulau eit ir prasyt kad pasiulytu ~4000, tada uz 6500 nusipirks kazkokia sistema :)

Mb 140 2010-11-12 12:03

Citata:

Pradžioje rašė ShotGun (Post 108751)
Kazkaip pastebejau, kad garso aparaturos srityje, tai lygiai kaip ir su dviracio pirkimu:

Nueini i parduotuve, klausia koks biudzetas, sakai "nu taip apie 1500Lt", tai tau ten prades parint, kad cia uz tokias kainas nieko gero nebuna, visoki kiniski ir panasiai. Va, jei pirktum kazka uz 2300 Lt, tai jau daug maz normaliai butu.
Kitas zmogus uzejes i ta pacia parduotuve praso dviracio iki 3000, tai ji tada irgi parina, kad cia uz tris, tai nieko ten gero neiseina. Gal ir ne visiskai levas dviratis, bet tai jei su tokiu ivaziuosi i misko keliuka koki, tai jis tenkelias savaites telaikys. Atseit reikia uz 4500Lt dviracio.

Tai ir su aparatura siulau eit ir prasyt kad pasiulytu ~4000, tada uz 6500 nusipirks kazkokia sistema :)

cia visose srityse taip,cia pardvaveju klasifikacija labai atspindi,ypac kai siulo konkretu isikande modeli ar firma ;)

as ziurinejau namu kina uz 2500lt,siaip del idomumo,jis mane nuvede ir rodo kaip groja koloneles uz 4000lt,net nezinai ka jam pasakyt po to
isivaziduok ateitu zmogus masina pirkt,koki golfa uz 2000e o as jam siulyciau mersa uz 4000e

ledas 2010-11-12 12:04

zodziu, reziumuojant, namu kinui sitoj kainu kategorijoj nelabai ka geriau ir paiimsi uz Klipsh, cia mano subjektyvi nuomone. onkyo resyveris irgi gerai, tai nishinis gamintojas, o man tokie patinka. vel gi, tai subjektyvu. labiausiai kas mane gasdina tai patalpa. is esmes i toki dydi reikia statyti ne koloneles, o profisionalius monitorius. bet geri jie kosmosa kainuoja. beje kaip ir buitines koloneles tokio dydzio patalpai. jei einam i kompromisa, tai lai kloja stora kilima, dar ka nos prigalvoja, nes garsas bus tikrai negeras.
beje pas mane pati siuo metu stovi Tannoy System 12dmt monitoriai http://spectradesign.com/Equipment/tann_sys12ii.html vel gi tai kompromisinis variantas, realiai tai ne buitines koloneles, jos dazniausiai naudojamos garso irasymo studijose kaip pagrindines koloneles.

Mb 140 2010-11-12 12:16

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108753)
zodziu, reziumuojant, namu kinui sitoj kainu kategorijoj nelabai ka geriau ir paiimsi uz Klipsh, cia mano subjektyvi nuomone. onkyo resyveris irgi gerai, tai nishinis gamintojas, o man tokie patinka. vel gi, tai subjektyvu. labiausiai kas mane gasdina tai patalpa. is esmes i toki dydi reikia statyti ne koloneles, o profisionalius monitorius. bet geri jie kosmosa kainuoja. beje kaip ir buitines koloneles tokio dydzio patalpai. jei einam i kompromisa, tai lai kloja stora kilima, dar ka nos prigalvoja, nes garsas bus tikrai negeras.
beje pas mane pati siuo metu stovi Tannoy System 12dmt monitoriai http://spectradesign.com/Equipment/tann_sys12ii.html vel gi tai kompromisinis variantas, realiai tai ne buitines koloneles, jos dazniausiai naudojamos garso irasymo studijose kaip pagrindines koloneles.

paaiskinsiu savo pasirinkima,del klipschu,pirmoj eilej tai kaina kuria gavau,toje kategorijoje net arti nebuvo kazko,kitas dalykas resiveris normalus bus,tai kad ateiti jei ka noresiu keist,priekines koloneles galima bus dasipirkt ;)
onkyo turi dvi zonas,gal ateiti panaudosiu,nes kas terasa turi geras dalykas :) o siaip nebuvo man ipatingu reikalavimu,nenorejau tik tu samsungo namu kino :D sakau,viskas remiasi i kaina,uz tokius pinigus ka as sumokejau uz naujus daiktus,tai nieko nebuciau padoraus nusipirkes,o eit ir klausyt tu pardaveju nesamoniu,tai ne man ;) jau telika rinkaus,kol nesidomejua tai tiek pripasakojo,kad pasimetes buvau,o apsikaiciau,tapau protingu ir nusipirkau to ko norejau ir nieko nereik nei girt nei kaltint ;)

ledas 2010-11-12 12:21

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 108754)
paaiskinsiu savo pasirinkima,del klipschu,pirmoj eilej tai kaina kuria gavau,toje kategorijoje net arti nebuvo kazko,kitas dalykas resiveris normalus bus,tai kad ateiti jei ka noresiu keist,priekines koloneles galima bus dasipirkt ;)
onkyo turi dvi zonas,gal ateiti panaudosiu,nes kas terasa turi geras dalykas :) o siaip nebuvo man ipatingu reikalavimu,nenorejau tik tu samsungo namu kino :D sakau,viskas remiasi i kaina,uz tokius pinigus ka as sumokejau uz naujus daiktus,tai nieko nebuciau padoraus nusipirkes,o eit ir klausyt tu pardaveju nesamoniu,tai ne man ;) jau telika rinkaus,kol nesidomejua tai tiek pripasakojo,kad pasimetes buvau,o apsikaiciau,tapau protingu ir nusipirkau to ko norejau ir nieko nereik nei girt nei kaltint ;)

pritariu:) as irgi taip megstu, pats issiaskini ir pasiimi kas patinka. esminis privalumas, kad kaltu nelieka, pasimokai ant savu , o tai yra realus tobulejimas:)
na o del prekybininku, na ka darysi, vargsam vadybininkam reikia gyventi ir kazka isiulyt, juk nuo to tiesiogiai priklauso ju atlyginimas. bet, zinoma, makaronu galetu maziau kabinti:)

Mb 140 2010-11-12 12:28

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 108755)
pritariu:) as irgi taip megstu, pats issiaskini ir pasiimi kas patinka. esminis privalumas, kad kaltu nelieka, pasimokai ant savu , o tai yra realus tobulejimas:)
na o del prekybininku, na ka darysi, vargsam vadybininkam reikia gyventi ir kazka isiulyt, juk nuo to tiesiogiai priklauso ju atlyginimas. bet, zinoma, makaronu galetu maziau kabinti:)

na kai esi visai zalias,tai viskas tinka ka jie sako,bet jei nors kiek pasidomejes esi,tai kai ju klausai,tai nesupranti kuris durnas

Mb 140 2010-11-20 07:24

susjinugiau,pastuksenau truputi,vos spejau isiklausyt ir dumai is boso paruko :D grazino pinigus,reik ieskot kito boso :(

augi$ 2010-11-20 08:16

Na va ir premium aparatura:) reikejo koki panasonix nusiprkti 1000w ir butum vargo nemates:)

Mb 140 2010-11-20 10:15

Citata:

Pradžioje rašė augi$ (Post 110301)
Na va ir premium aparatura:) reikejo koki panasonix nusiprkti 1000w ir butum vargo nemates:)

1000w? nenusikalbam ;)

sausainius 2010-11-20 10:56

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 110306)
1000w? nenusikalbam ;)

gali sneket nesnekejes, bet ant dezes raso 1000w ant tu PANASONIX visokiu :D nesvarbu kad ten ju nera, arba zymejimas kitoks.

Mb 140 2010-11-20 11:20

Citata:

Pradžioje rašė sausainius (Post 110310)
gali sneket nesnekejes, bet ant dezes raso 1000w ant tu PANASONIX visokiu :D nesvarbu kad ten ju nera, arba zymejimas kitoks.

rasyt neudrausta ant deziu,bet reik savo galva turet ir matyt kur yra realybe ;)

sausainius 2010-11-20 14:03

ir reikia skirt kur zmogus juokauja :)

augi$ 2010-11-20 14:52

Citata:

Pradžioje rašė sausainius (Post 110332)
ir reikia skirt kur zmogus juokauja :)

Va , va as ir apie ta pati :bounce:

ledas 2010-11-20 17:21

as apie watus nieko nepaaiskinsiu, nes mokykloj blogai fizika mokiausi:). bet lempinis DIY stiprintuvas kuris ilga laika pas mane stovejo gryna klase A buvo 4 vatai ant kanalo. dabar stovi tranzistorinis DIY irgi svarus klase A, tai turi 8 vatus ant kanalo. nzn, to pilnai pakanka, kad ne tik tavo, bet ir kaimynu sienos drebetu jei yra noras :) zodziu tie vatai niekaip su garsumu nesusije, o apie 1kw tai is vis patyliu:)

Mb 140 2010-11-20 17:33

Citata:

Pradžioje rašė ledas (Post 110361)
as apie watus nieko nepaaiskinsiu, nes mokykloj blogai fizika mokiausi:). bet lempinis DIY stiprintuvas kuris ilga laika pas mane stovejo gryna klase A buvo 4 vatai ant kanalo. dabar stovi tranzistorinis DIY irgi svarus klase A, tai turi 8 vatus ant kanalo. nzn, to pilnai pakanka, kad ne tik tavo, bet ir kainu sienos drebetu jei yra noras :) zodziu tie vatai niekaip su garsumu nesusije, o apie 1kw tai is vis patyliu:)

butent ir man watai maziausiai rupi ;)

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 22:38.