MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W211 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Chip tuning dpf išprogramavimas (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=20076)

Andriukass 2017-05-07 19:03

Chip tuning dpf išprogramavimas

1 Attachment(s)
Taigi tokia situacija, išprogramavo ir išpjovė DPF ir pachipavo viena įmonė Kaune(kolkas neminėsiu kur) Nu prašiau, kad iki maksimumo jokiais būdais nekeltų. Atvažiuoju pasiimti sako: "Turėtų būti apie 180kw", nu gerai žiūrim ką turim, traukia įspūdingai, palyginus su originaliais 140kw. Po savaitėlės kaminai pasidarė juodi kaip naktis, kas man labai labai nepatinka. Prieš chipą ir dpf išprogramavimą jokio dūmo nebuvo. Mašina nuotraukoje neplauta gal dvi savaites, tai ne tik visas glušas juodas bet jau ir buferis. Daugiausiai dūmingumas pasireiškia kai pasivažinėji ypač ramiu rėžimu, kokius 30km, paskui pergazuoji. Reiškia dūmas kaupiasi gal būt tam pačiam dpf bakelyje, o paskui išspjauna, kai gerai pagazuoji. Važinėjant pastoviai agresyviu rėžimu, auto nedūmina. Grįžus atgal į tą pačią firmą, sakau prisukit kraną, sako kiek be prisuksim, vistiek taip pat dūmins, tipo net įrašius originalią programą, bus tas pats, nes čia suodžių filtras ir bla bla bla. Pažiūrėjau pas Darių, situacija su dūsliokais visai kitokia nei pas mane, nors darbas labai panašus. Ir po visko pas jį metai praėję, o pas mane kelios savaitės. Tai mano nuomone taip neturėtų tikrai būti..

Tada važiuoju į kitą chip tuning, padaro diagnostika ir pastebėjimai: gal būt jau vienas purkštukas streikuoja.. (tai ką atsuko pirmieji kuro padavimą (sakė 83g kuro) iki begalybės ir taip suėdė purškalą? Nors prieš chipą, sakė purkštukai idealūs, turbina idealiai dirba, viskas puiku, po chipo dar ir turbinos valdymą teko remontint, tai čia gal sutapimas o gal ir ne..), kad temperatūra išmetime 30laipsnių, o turėtų būti apie 500 nes pagainiojom kaip reikiant, tai vistik gal tas dpf netvarkingai išprogramuotas.. Egr - ok, mašina valit. Šeip sako, kad jokiais būdais negali taip dūminti, ir dpf filtro nebuvimas čia ne prie ko, o problema yra kuro ir oro mišinyje, kuris neteisingai sureguliuotas, tai kažkas negerai su progama... Prisiekė, kad po jų atliktų darbų taip nebūna.

Tai dabar kuom tikėti? kas susidūrę? Ką patartumėte? Gal pradėti nuo originalios programos atstatymo? Aišku, blogai tas, kad kas kart turi lupti platą, kuri yra labai trapi, nu bet nors bus aišku, ką kaltinti.:xx:

juoduxx 2017-05-07 20:59

Citata:

Pradžioje rašė Andriukass (Post 472484)
Taigi tokia situacija, išprogramavo ir išpjovė DPF ir pachipavo viena įmonė Kaune(kolkas neminėsiu kur) Nu prašiau, kad iki maksimumo jokiais būdais nekeltų. Atvažiuoju pasiimti sako: "Turėtų būti apie 180kw", nu gerai žiūrim ką turim, traukia įspūdingai, palyginus su originaliais 140kw. Po savaitėlės kaminai pasidarė juodi kaip naktis, kas man labai labai nepatinka. Mašina nuotraukoje neplauta gal dvi savaites, tai ne tik visas glušas juodas bet jau ir buferis. Daugiausiai dūmingumas pasireiškia kai pasivažinėji ypač ramiu rėžimu, kokius 30km, paskui pergazuoji. Reiškia dūmas kaupiasi gal būt tam pačiam dpf bakelyje, o paskui išspjauna, kai gerai pagazuoji. Važinėjant pastoviai agresyviu rėžimu, auto nedūmina. Grįžus atgal į tą pačią firmą, sakau prisukit kraną, sako kiek be prisuksim, vistiek taip pat dūmins, tipo net įrašius originalią programą, bus tas pats, nes čia suodžių filtras ir bla bla bla. Pažiūrėjau pas Darių, situacija su dūsliokais visai kitokia nei pas mane, nors darbas labai panašus. Ir po visko pas jį metai praėję, o pas mane kelios savaitės. Tai mano nuomone taip neturėtų tikrai būti..

Tada važiuoju į kitą chip tuning, padaro diagnostika ir pastebėjimai: gal būt jau vienas purkštukas streikuoja.. (tai ką atsuko pirmieji kuro padavimą (sakė 83g kuro) iki begalybės ir taip suėdė purškalą? Nors prieš chipą, sakė purkštukai idealūs, turbina idealiai dirba, viskas puiku, po chipo dar ir turbinos valdymą teko remontint, tai čia gal sutapimas o gal ir ne..), kad temperatūra išmetime 30laipsnių, o turėtų būti apie 500 nes pagainiojom kaip reikiant, tai vistik gal tas dpf netvarkingai išprogramuotas.. Egr - ok, mašina valit. Šeip sako, kad jokiais būdais negali taip dūminti, ir dpf filtro nebuvimas čia ne prie ko, o problema yra kuro ir oro mišinyje, kuris neteisingai sureguliuotas, tai kažkas negerai su progama... Prisiekė, kad po jų atliktų darbų taip nebūna.

Tai dabar kuom tikėti? kas susidūrę? Ką patartumėte? Gal pradėti nuo originalios programos atstatymo? Aišku, blogai tas, kad kas kart turi lupti platą, kuri yra labai trapi, nu bet nors bus aišku, ką kaltinti.:xx:

pas mane isprogramuotas dpf,ir tikrai nedumina ramiai vaziuojant,duma ismeta kai varai dugnais nuo trecios pavaros,kol permeta i ketvirta,po to vel jokio dumo,dpf tikrai nie prieko del dumingumo

Andriukass 2017-05-07 21:03

Citata:

Pradžioje rašė juoduxx (Post 472500)
pas mane isprogramuotas dpf,ir tikrai nedumina ramiai vaziuojant,duma ismeta kai varai dugnais nuo trecios pavaros,kol permeta i ketvirta,po to vel jokio dumo,dpf tikrai nie prieko del dumingumo

ne tai realiai, kol gazo neduodi tai nedūmina, bet kaupiasi kažkur dūslėj, paskui kai gerai pergazuoji, viskas išvilpia lauk. Spėju ir glušakai taip neatrodo.

Apple 2017-05-07 21:05

Citata:

Pradžioje rašė Andriukass (Post 472501)
ne tai realiai, kol gazo neduodi tai nedūmina, bet kaupiasi kažkur dūslėj, paskui kai gerai pergazuoji, viskas išvilpia lauk. Spėju ir glušakai taip neatrodo.

Tu bent pats supranti ką rašai? :xx: kur tie dūmai pas tave kaupiasi?

Ar žinai iš kur atsiranda juodas dūmas?

Andriukass 2017-05-07 21:10

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 472502)
Tu bent pats supranti ką rašai? :xx: kur tie dūmai pas tave kaupiasi?

Ar žinai iš kur atsiranda juodas dūmas?

nu gerai ne taip išsireiškiau, išeina dūmas visą laiką, nu bet čia aš turiu omeny didelį juodą dūmų kamuolį. Tai ar tu matai kokie glušai ir pasakyk, kad taip turi būti?

mercedinis 2017-05-07 21:11

gal jis turejo omeni kad suodziai kaupiasi ir uzpaudus pedala, juos spjauna lauk

Andriukass 2017-05-07 21:13

Citata:

Pradžioje rašė mercedinis (Post 472505)
gal jis turejo omeni kad suodziai kaupiasi ir uzpaudus pedala, juos spjauna lauk

Bingo. Nu man aiškino, kad čia normalu ir taip turi būt :D

Audrius 2017-05-07 22:05

jei viskas normoi suodziu neturi buti.. pas mane buvo atsirade tai buvo trukes kolektorius.. suodziai dazniausiai del netvarkingos oro sistemos.. aisku pas tave cipuotas tai dumingumas turetu buti padidejas kazkiek bet kad net buferis juodas tai abejoju nebent ten.be galvos padare:)

beja siulau vis pagrezioti nes nuo suodziu man uzstrigo turbo geometrija ir suvare valdyma..

iDracus 2017-05-08 07:24

Pradėkim nuo pradžių. O kokio velnio tau tas "chip tuninkas" parūpo? Daug pinigų turi remontams? Ar vis tik jaunatviškas maksimalizmas suveikė, pavasaris juk :seile:
Spėju nuvarei auto chipuoti ne į normalią kontorą o kur pigiau. Štai rezultatas. O šiaip užuojauta. Nervų kainuos....

Darius 2017-05-08 07:46

Citata:

Pradžioje rašė iDracus (Post 472512)
Pradėkim nuo pradžių. O kokio velnio tau tas "chip tuninkas" parūpo? Daug pinigų turi remontams? Ar vis tik jaunatviškas maksimalizmas suveikė, pavasaris juk :seile:
Spėju nuvarei auto chipuoti ne į normalią kontorą o kur pigiau. Štai rezultatas. O šiaip užuojauta. Nervų kainuos....

Deja, kontora žinoma lt, bet kol kas neskelbiama kokia tai ;)

Mr. Chow 2017-05-08 07:56

butu idomu suzinoti ta kontora kad veliau antro tokio atvejo nebutu. Niekas nieko nepeikia ir neskleidzia tiesiog atsargiau ziureti butu galima.

Darius 2017-05-08 08:13

Tai vėliau paviešinta bus manau savininko.

Andriukass 2017-05-08 16:43

Citata:

Pradžioje rašė Darius (Post 472518)
Tai vėliau paviešinta bus manau savininko.

Taip, bus. Kolkas sutariau tiek, kad vešiu atgal, įpūs originalią programą ir tada pasivėžinsiu, matysim kas darosi.. Tik vat norėtūsi, kad ne man reiktų testuoti, o tam kas tuo užsiema, bet kaip jie sako, kas nedirba tas neklysta :D

Mr. Chow 2017-05-09 07:24

jei jau toks pareiskimas "kas nedirba tas neklysta" tai garantuoju nerimta chebra, o pradziamoksliai kokie uz 30e darantys ar pan...

DeeOne 2017-05-11 16:34

gal jau pasakyk kokia ta firma nes man aktualu planuoju kaune chipuot saviski :xx:

Darius 2017-05-11 16:44

Dar luktelk ;)

Andriukass 2017-05-11 21:09

Na ką supūtė originalų softa, tai dabar vėžinuos ir stebiu glušakus.. O su chipuotojais kai užbaigsim reikalą, tai ir papasakosiu. :bounce:

Andriukass 2017-05-11 21:12

Citata:

Pradžioje rašė DeeOne (Post 472687)
gal jau pasakyk kokia ta firma nes man aktualu planuoju kaune chipuot saviski :xx:

nečipuok geriau išvis, nes bus kaip man :xx:

mantass 2017-05-11 21:21

Firma is V raides vadinas manau :).

rocky 2017-05-11 21:43

Citata:

Pradžioje rašė mantass (Post 472712)
Firma is V raides vadinas manau :).

Kaune Vimotoj du mersus dares, kolkas jokiu problemu :) su vienu buvo nuvaziuota 100k km su dabartiniu 10k :)

samagonas 2017-05-11 22:11

Nesuprantu, jus chipuojat, ar perprogramuojat? Du skirtingi dalykai.

mantass 2017-05-11 22:13

Gal but ir klystu.

rocky 2017-05-11 22:28

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 472724)
Nesuprantu, jus chipuojat, ar perprogramuojat? Du skirtingi dalykai.

Chip tuning refers to changing or modifying an erasable programmable read only memory chip in an automobile's or other vehicle's electronic control unit (ECU)

samagonas 2017-05-11 22:41

Citata:

Pradžioje rašė rocky (Post 472728)
Chip tuning refers to changing or modifying an erasable programmable read only memory chip in an automobile's or other vehicle's electronic control unit (ECU)

Tikriausiai. Tik chipa visada isivaizduoju, kaip svetimkuni. Kalbu niuansai vienu zhodzhiu :)

rocky 2017-05-11 23:17

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 472730)
Tikriausiai. Tik chipa visada isivaizduoju, kaip svetimkuni. Kalbu niuansai vienu zhodzhiu :)

tiesiog chipavimas atsirado anksciau nei buvo galima neislituojant cipo supusti programa, bet vistiek ir liko chipavimu :)

Valdas 2017-05-12 06:34

Anksciau reikejo keisti pati eproma, nes buvo non erasable, todel reikejo islituoti. Dabar kai kuriems ECU uztenka per OBD prisijungti ir perpusti.

Gadget 2017-05-12 07:11

Pvz w202, w210 ir tuose kur 36pin jungtis diagnostine- butina jungtis tiesiai prie eepromo. Diagnostine jungtis beverte chiptuningui.

Mr. Chow 2017-05-12 08:21

Ne Diesel Animals? nes yra keletas neigiamu atsiliepimu. Aisku daug kas rekomenduoja norejau ir as ten varyt bet kai paskaiciau kad lb primityviai sukelia galia ir dumu kamuoliai man nepatinka tai atpurte. Na bet gal as klystu.

Darius 2017-05-12 09:44

Kantrybės kolegos, kantrybės. Neskubėkim, viskam savo laikas ;)

pucenas 2017-05-12 09:46

nesuprantu tik vieno, kodel reikia slepti "kontora" kuri cia taip padare? man atrodo cia bus darius pasidarbaves nauja kontorele atidares :D :D :D :D (juokauju)

Darius 2017-05-12 10:03

:xx::xx::xx:

rafis 2017-05-12 10:06

Jei ispjauni dpf ir cipuoji - faktas kad dumins. Vieniem daugiau, kitiem maziau.
Apskritai nei viernos nesu mates cipuotos masinos kuri nedumintu. Nebent cipuota kelis kw gamykliskai.
Ir siaip, dumina visi dyzeliai,kurie neturi dpf. Tavo modelis nebeturi - todel ir dumina. As mersui islupau dpf ir nieko necipavau - dumint siek tiek pradejo.
Gi senais trantais vazinejam, po 300-500t km pravaziavusiais, tai naturalu kad nei vienas is mazgu nebus naujas.

Andriukass 2017-05-12 17:09

Citata:

Pradžioje rašė pucenas (Post 472745)
nesuprantu tik vieno, kodel reikia slepti "kontora" kuri cia taip padare? man atrodo cia bus darius pasidarbaves nauja kontorele atidares :D :D :D :D (juokauju)

Tam, kad jeigu tu draugelis su jais, paskambinsi ir papasakosi, kad skundžias forume. O kai aš paskambinsiu, pasakys, kad nu kam nepapuola, kitą kartą pavyks geriau. :xx:

Beto gal viskas buvo padaryta teisingai, gal mašinoj yra(ar atsirado) mechaninis gedimas, ko pasekoje padidėjo dūmingumas, tada jau čia aš kaltas lieku.

Dabar tiesiog šeip pamąstymui: jei eisi pričipavęs nu tarkim 1000 tų pačių modelių ir visiem tą patį - kw sukeli ir dpf išprogramuoji, tai negi tai ne copy/paste principu vyksta? Nes visos įmonės tuom užsiimančios sako kad, visi automobiliai yra skirtingi, nes buvo skirtingai eksploatuoti, kaip ir negali lyginti dviejų vienodų, nes jie skirtingai buvo naudoti, todėl kiekvieną chipuoja individualiai.

Artunas 2017-05-12 18:36

Citata:

Pradžioje rašė Andriukass (Post 472765)
Tam, kad jeigu tu draugelis su jais, paskambinsi ir papasakosi, kad skundžias forumiuke. O kai aš paskambinsiu, pasakys, kad nu kam nepapuola, kitą kartą pavyks geriau. :xx:

Beto gal viskas buvo padaryta teisingai, gal mašinoj yra(ar atsirado) mechaninis gedimas, ko pasekoje padidėjo dūmingumas, tada jau čia aš kaltas lieku.

Dabar tiesiog šeip pamąstymui: jei eisi pričipavęs nu tarkim 1000 tų pačių modelių ir visiem tą patį - kw sukeli ir dpf išprogramuoji, tai negi tai ne copy/paste principu vyksta? Nes visos įmonės tuom užsiimančios sako kad, visi automobiliai yra skirtingi, nes buvo skirtingai eksploatuoti, kaip ir negali lyginti dviejų vienodų, nes jie skirtingai buvo naudoti, todėl kiekvieną chipuoja individualiai.

Forume, ne forumiuke ;)

Yra buvę net taip kad turėjau skubos tvarka trinti forumiečio postus jo pačio prašymu, kaip kad jam buvo pagrasinta teismais už šmeižta.
Senai tai buvo, nei nepamenu kas prašė, bet buvo toks variantas. Taip kad....

Gadget 2017-05-12 18:38

Patirtis su galingas.lt programa nuskaite ir irase kita per mazdaug 15 min. Nemanau, kad kazka dare butent originaliai programai.

Andriukass 2017-05-12 21:03

Citata:

Pradžioje rašė Artunas (Post 472773)
Forume, ne forumiuke ;)

Yra buvę net taip kad turėjau skubos tvarka trinti forumiečio postus jo pačio prašymu, kaip kad jam buvo pagrasinta teismais už šmeižta.
Senai tai buvo, nei nepamenu kas prašė, bet buvo toks variantas. Taip kad....

Tai aš nešmeižiu, tiesiog pasakoju situaciją..

Mr. Chow 2017-05-15 08:04

Visi jie ten buria skirtingos masinos ir tt. bapkes kala kuo greiciau nes jei sedet prie kiekvienos masinos reiktu po 2-3h tai eiles menesiais butu. ta pacia kala ir net neziuri, a vdrug pasiseks. Paskui taip ir buna kad tai dumina tai purkstukai tai siurbliai eina. O jei pamato kad nepasiseke kaltina masina arba tada bando koreguot.

Andriukass 2017-05-15 21:01

1 Attachment(s)
Vimota. Su originalia programa biški dūmoja, tai kaip ir išeitų, kad mašinoj reiktų ieškot sliekų, arba susitaikyt ir pamiršt ir dar paprašyt, kad atgal atsuktų kraną :xx:

MrJuodasvilkas 2018-03-07 09:51

sveiki, įsivėliau į kvailą situaciją nuvariau auto (S211 2.2cdi 125kw) išprogramuot dpf, egr na ir tuo pačiu pakeltį galią . kaip visada "už kelių valandų paskambinsiu, galėsi pasiimt ..." bet.. vakare skambinu, na ir prasidėjo, šimtus dariau visur boshai pas tave Delphi, nenuskaitau reik to reik ano... kelios dienos laukiu, nei pykt , nei juoktis ... čia man vienam tokie bajeriai ar yra kam buvę ?

DeeOne 2018-03-07 11:17

Citata:

Pradžioje rašė MrJuodasvilkas (Post 494277)
sveiki, įsivėliau į kvailą situaciją nuvariau auto (S211 2.2cdi 125kw) išprogramuot dpf, egr na ir tuo pačiu pakeltį galią . kaip visada "už kelių valandų paskambinsiu, galėsi pasiimt ..." bet.. vakare skambinu, na ir prasidėjo, šimtus dariau visur boshai pas tave Delphi, nenuskaitau reik to reik ano... kelios dienos laukiu, nei pykt , nei juoktis ... čia man vienam tokie bajeriai ar yra kam buvę ?

ir pas ka cia nuvariai?

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:29.