![]() |
Kavos gurmanai
Na ka, sumaniau paburti tema kofeincikams, juk dazna musu liecia si tema kasdien.
Kas kokia kava geriat? Koks regionas pupeliu uzkabino, kaip ruosiat (randelukas, aparatas, kapsules)? Kiek ismaukiat? Mano top1 Sidamo regionas, ruosiu su JURA C5 namuose, JURA C5 kituose namuose, KRUPS orchestra darbe. Ismaukiu apie 4-5 puodelius dienos eigoje. Perku Blue eye rostery svieziai skrudintas, mastau per kavos banka prasinest, gal ka idomaus atrasiu. |
Tik espresso.Maukiu kur papuola.Bandau visur.Ryskiausi prisiminimai- 1- Italija.Beveik visur kur teko gaivintis, daro normaliai.2 vieta Puloj,Kroatija,3 vieta - Kauno akropoly,2am aukste ,zabegalka su stilingais retro foteliukais.Visos kitos - dalinasi 4 - 548565897854 vietomis.Paskutine vieta -Lukoilo dagaline prie Lenkijos - Cekijos sienos.Tiesa,dabar atradau siuos http://www.tastemap.lt/ ,bandau surasti man patinkancia ,svelniu rugstumu ,be svilesiu kvapo ,atominio juslinio ir skoninio intensyvumo kava.
|
Citata:
|
tiksliau - gyvenu be kavos aparato.
|
250 ir stovi Jura C5 pas tave pogarantinis su pratesta 6men
|
Dekui,bet man geriau suteikt sau proga isnest uzpakali i kokia kavinuke.Tuo paciu ismaukt stikla viskio...
|
Citata:
|
geriau jau viskio aparats.Issirenki sau regiona,brandinima,backas,stipruma....As imu Ailos regiona :1:
|
Citata:
|
Citata:
|
buvau kavos mėgėjas, bet eksperimentavimo dėka, atradau, kad kavą reguliariai vartojant labai numuša energiją :( dabar tik itin retais atvejais išgeriu, kai būnu mažai miegojęs, aišku be cukraus. skanus dalykas, bet nenaudingas :)
|
Citata:
|
Sveiki, reikia kavos aparato. Gal kas patars?
Reikalavimai: Kavos ruošimas iš maltų ir nemaltų pupelių Pieno atskira talpa, be jokių vazmdelių, kad nieko nereikėtų plauti. Biudžetas 600 EUR P.S. nusižiūrėjau Philips LatteGo. |
Apple, reikes plauti viska prie ko prisiliecia pienas, siuo atveju pieno talpa ;)
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Kažką iš saeco aparatų ?
|
Citata:
|
Pas namie namie stovi saeco picobaristo modelis už 700eur. Aparatas kaip aparatas, veikia gerai, daug ten visokiu kavu galima pasidaryt. Dizainas man labiausiai patinka gaggia, bet jie jau brangūs. Tėvai jau daug metų turi saeco aparatą irgi veikia be priekaištų. Pats brandas priklauso phillipsui.
|
Tai realiai bus tas pats Phillips tik kito dizaino :)
|
Saeco yra italų brandas, kurį nusipirko phillipsas. Kokie skirtumai tarp jų nepasakysiu :)
|
Nivona naudoju 5metai,viskas ardosi,viskas plaunasi atskirai
|
Sveiki. Jau 9 metai naudoju Delonghi Magnifika,be gedimu,jokiu priekaistu.Viskas ardosi,viskas plaunasi. Kava megstu tik espreso ir skaniase tai robustos,arabikos misinys,rugscios nemegsu kokia ira gryna arabika.
|
Citata:
|
Apple paklausk KK apie kavos aparatus, jis su tuo dirba, pakonsultuos, parekomenduos.
Mano patirtis: rinkausi už panašią sumą. Jura atkrito dėl kainos, nors tikrai geri aparatai, Galvojau imti Melitta, bet paskaitęs apžvalgas paėmiau Siemens EQ6.S700. Siunčiausi iš DE, tilpau į tavo paminėta biudžetą. Esmė tame, kad kavos spaudimo - gaminimo mechanizmus Jurai, miele, Siemens/Bosch, Melittai ir kitiems gamina ta pati šveicarų kompanija Eugster/Frismag. Jura ten pat ir gaminama, dėl kitų nžn.Tai realiai gauni ta pati gaminimo procesą, tik skiriasi malimo malūnėlis ir vandens paruošimas. Juroj Kavos gaminimo blokas neišsiima, todėl jam užstrigus teks vežti taisyti, pas kitus išsiima, ji galima praplauti ir pan. Pirk su keramikiniu malimo malūnėliu, nes jis tylesnis. Kiek domėjausi kita kompanija gamina italų aparatams mechanizmus, ten Gaggia, saeco, ir pan. Gaunasi taip, kad ir ką besirinktum mechanizmus gamina tik 2 kompanijos europoj. Dėl pieno šlangų, tai mažiausiai jaudinkis, šiuolaikiniai aparatai turi praplovimo programas, jie patys prasiplauna automatiškai. Bent mes kol kas neturėjome problemų su tuo. |
Geras Valdo postas, tik pakoreguosiu info del Jura, kavos presas išsiima, ji laiko 6 varžtai
|
Citata:
|
Citata:
|
Jaučiu mano DeLonghi jau artėja pabaigtuvės..... Kas geriau ekonominis jura ar premium saeco/Philips/Bosch ir t.t.?
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata: