MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Apie Viską (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Del poliravimo (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=3965)

Marozas 2010-03-03 22:00

Del poliravimo

Sveiki, praejo gudi ziema (tikiuosi :) ) ir noreciau issipoliruoti savo mersiuka. Kada tai daryt? laukt tikro pavasario, ar laukt kol bus grazi diena tiesiog? :) Nes masina kai pirkau, nepoliravau dar, o tikrai reiktu :)

driuliauskas 2010-03-03 22:03

Citata:

Pradžioje rašė Feibis (Post 67973)
Sveiki, praejo gudi ziema (tikiuosi :) ) ir noreciau issipoliruoti savo mersiuka. Kada tai daryt? laukt tikro pavasario, ar laukt kol bus grazi diena tiesiog? :) Nes masina kai pirkau, nepoliravau dar, o tikrai reiktu :)

http://mb1.lt/showthread.php?t=1502&...ht=poliravimas

dalelinijo 2010-03-03 22:05

Citata:

Pradžioje rašė Feibis (Post 67973)

pono norai pono valia, tik pastebejimas jai vasara poliruoji masina turi but pavesyje jai sauleta diena, o jai siom dienom tai per puga nepatarciau:xx::xx::xx:

Marozas 2010-03-03 22:44

Nu as su rankutem nupoliruosiu. masineles neapsimoka leist i darba, nes puse masinos pries 3 men dazyta. o kita puse tiesiog tokie mikro pabraizymai. yra keli rimtesni, bet 10 min pasedesiu prie tu vietu ir ok bus :) Aciu :)

axn 2010-03-04 01:51

Citata:

Pradžioje rašė Feibis (Post 67992)
Nu as su rankutem nupoliruosiu. masineles neapsimoka leist i darba, nes puse masinos pries 3 men dazyta. o kita puse tiesiog tokie mikro pabraizymai. yra keli rimtesni, bet 10 min pasedesiu prie tu vietu ir ok bus :) Aciu :)

Su rankytem nieko gero ten nepripoliruosi. Seip reikia su svitriniu popierium visa masina praeit ir tada poliruot ne su rankom o su kampiniu slifuokliu + paralonas. Bet paciam geriau to nedaryt :D
http://www.senukai.lt/out/1/html/0/d...0702533_z1.jpg

Mb 140 2010-03-04 06:53

jei niekada nedares,geriau nelysk,ne taip paprasta ;)

cabrys 2010-03-04 06:57

Citata:

Pradžioje rašė axn (Post 68038)
Su rankytem nieko gero ten nepripoliruosi. Seip reikia su svitriniu popierium visa masina praeit ir tada poliruot ne su rankom o su kampiniu slifuokliu + paralonas. Bet paciam geriau to nedaryt :D
http://www.senukai.lt/out/1/html/0/d...0702533_z1.jpg

paralonas ir tavo imesta foto skirta vaskavimui :wave:

Mb 140 2010-03-04 07:14

Citata:

Pradžioje rašė cabrys (Post 68051)
paralonas ir tavo imesta foto skirta vaskavimui :wave:

yra spec.padai,skirtingu kietumu,poliravimui pakanakamai kietas naudojamas,bet nepoliraves zmogus niekad,tai daugiau bedos bus ;)

eSaS 2010-03-04 10:55

jau geriau nepagailet ten 400lt kokiu ir atiduot specams,nes pats kai nemoki gali pridaryt visokiu veju :D :wave:

Marozas 2010-03-04 12:48

su slifavimu tai nelabai pasitikiu. tevui ispoliravo tik su masinele, atrodo kaip naujai dazyta. su rankom esu poliraves kita masina, man tokio efekto pilnai uzteks :)

nissen29 2010-03-04 13:29

Citata:

Pradžioje rašė Feibis (Post 68086)
su slifavimu tai nelabai pasitikiu. tevui ispoliravo tik su masinele, atrodo kaip naujai dazyta. su rankom esu poliraves kita masina, man tokio efekto pilnai uzteks :)

as visada poliruoju pats su rankom, efektas buna kaip naujai dazytos, bet aisku reikia jau gerai paprakaituoti ir ne visi ibrezimai rankom uzsipoliruoja :)

Mb 140 2010-03-04 13:35

Citata:

Pradžioje rašė nissen29 (Post 68088)
as visada poliruoju pats su rankom, efektas buna kaip naujai dazytos, bet aisku reikia jau gerai paprakaituoti ir ne visi ibrezimai rankom uzsipoliruoja :)

tai su saiba ir yra poleravimas kad ibrezimus smulkius paslept,nublukimus ir t.t. su ja tu nuimi minimalu sluoksni lako,taip atsigauna spalva ir blizgesys,o su pieneliu tai tik pavirsutiniskai nusipoliruoja,kurio efektas iki 2sav max

nissen29 2010-03-04 13:39

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 68090)
tai su saiba ir yra poleravimas kad ibrezimus smulkius paslept,nublukimus ir t.t. su ja tu nuimi minimalu sluoksni lako,taip atsigauna spalva ir blizgesys,o su pieneliu tai tik pavirsutiniskai nusipoliruoja,kurio efektas iki 2sav max

su viskuo sutinku :) nesu profas, todel ir poliruoju su rankom :)

dalelinijo 2010-03-04 13:52

Citata:

Pradžioje rašė MB Fan Forever (Post 68073)
jau geriau nepagailet ten 400lt kokiu ir atiduot specams,nes pats kai nemoki gali pridaryt visokiu veju :D :wave:

kiek:unreal: pas mus svaros grupei 100lt:uuu:

hardas999 2010-03-04 14:05

Jei nupoliruoji ir poto dar nuvaškuoji tai efektas buna ilgiau, o jeigu tik nupoliruoji tai lietus ir vel nebeblizga ir dingsta tas šlapios mašinos efektas.

Aš savo irgi kaip Nissen29 blizginu rankomis :wave:

Tomskis 2010-03-04 14:25

ir as sode rankomis :) o kaip nuvaskuot rankomis?

dalelinijo 2010-03-04 14:27

kad lb atsibosta rankom, as tai birbinka pajungiu ir viskas, ir seip su birbinka gaunasi kaip kaulas. veidrodzio efektas:seile:

sec 2010-03-04 14:29

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 68090)

o kiek specu darbas laikosi? gal rimtai reiketu susimastyti, kad bent karat i metus pamalonint auto pas profesionalus. gal kas zinot koki gera speca. kur dirba uz protinga kaina ir po visko nereiketu ieskoti ar tikrai viska gerai padare??

dalelinijo 2010-03-04 14:33

Citata:

Pradžioje rašė sec (Post 68106)
o kiek specu darbas laikosi? gal rimtai reiketu susimastyti, kad bent karat i metus pamalonint auto pas profesionalus. gal kas zinot koki gera speca. kur dirba uz protinga kaina ir po visko nereiketu ieskoti ar tikrai viska gerai padare??

cia speco didelio nereik, tiesiog tas polirolis savaime nuo vandens dingsta, o beplaunant ir vel susibraizo lakas, vienu zodziu nenustebk kad nupoliraves po keliu menesiu vel noresi poliruot:wave:

Mb 140 2010-03-04 14:47

Citata:

Pradžioje rašė sec (Post 68106)

laiko gerai ,net labai,isivaizduok kiek laiko islieka nauja masina?tai cia tas pats principas,jei masina nebuvo pries tai labai baisi,tai ji atitinkamai ir atsipoliruoja,cia labai gerai kam pabluke nuo saules,prie rankenu subraizymai ir t.t.pirkom karta raudona e124,visas buvo nublukes,jis grynai raudonas,be lako net,tai akriline spalva,nu baisus buvo vienu zodziu,tai kai nupoliravom su saiba,tai net patys stebejomes,aisku saiba is kart raudona pasidare,bet atrode super ;) siaip poliravima pas normalius meistrus 200-250 lt,girdejau net su kazkokiu teflonu dengia,bet pats nebandziau :)

sec 2010-03-04 15:17

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 68108)
laiko gerai ,net labai,isivaizduok kiek laiko islieka nauja masina?tai cia tas pats principas,jei masina nebuvo pries tai labai baisi,tai ji atitinkamai ir atsipoliruoja,cia labai gerai kam pabluke nuo saules,prie rankenu subraizymai ir t.t.pirkom karta raudona e124,visas buvo nublukes,jis grynai raudonas,be lako net,tai akriline spalva,nu baisus buvo vienu zodziu,tai kai nupoliravom su saiba,tai net patys stebejomes,aisku saiba is kart raudona pasidare,bet atrode super ;) siaip poliravima pas normalius meistrus 200-250 lt,girdejau net su kazkokiu teflonu dengia,bet pats nebandziau :)

gal kas zinot koki kontakta vilniuj, isivesciau,nes paskui pasimirs ir vel reiks tema atkurineti, kai atsiltu ir pradziutu, uzsiimciau tuo.....

Rafinuotas 2010-03-04 19:02

As prie to pacio prie sec prisidedu, nes pas mane lbj daug problematisku vietu atsirado ant masinos ir siaip yra vietomis nudauzyta, todel buciau labai dekingas uz rimtu zmoniu kontaktus,kurie galetu apziureti ir patarti ka daryti(gal neuztenka poliravimo,o gal ir padazymo reikia, arba gal galima ir be to apseiti) bei KOKYBISKAI atlikti darbus Kaune:) prasau be jokiu pasiuymu paciam nusipoliruoti su skudureliu(problemos jau didesnes) :)

dalelinijo 2010-03-04 19:06

Citata:

Pradžioje rašė Rafinuotas (Post 68136)
As prie to pacio prie sec prisidedu, nes pas mane lbj daug problematisku vietu atsirado ant masinos ir siaip yra vietomis nudauzyta, todel buciau labai dekingas uz rimtu zmoniu kontaktus,kurie galetu apziureti ir patarti ka daryti(gal neuztenka poliravimo,o gal ir padazymo reikia, arba gal galima ir be to apseiti) bei KOKYBISKAI atlikti darbus Kaune:) prasau be jokiu pasiuymu paciam nusipoliruoti su skudureliu(problemos jau didesnes) :)

jai didesnes reik lakuot:confused:

Mb 140 2010-03-04 20:26

Citata:

Pradžioje rašė Rafinuotas (Post 68136)

galiu duot koordinates ;) parasyk PM

buba 2010-03-06 08:38

Galetum ir visiem paskelbti, nes cia ne vienas yra susidomejes:)

juozavas 2012-03-20 18:50

Prikeliu temą, nes nusprendžiau įsigyti elektrinį poliruoklį (atkalbinėjimų kad "pats taip nepadarysi" nereikia - bandžiau ant bandomojo triušio, tai efektas pranoko lūkesčius) Kyla sekantys klausimai:
1. Jei ne kinpow iš senukų, tai kokį pirkt, gal kas iš praktikos galit patart? už makitą 1000lt daugoka (kalbu tik apie tuos su el. reguliavimu)
2. Gal kas esat išbandę ir lyginę, ar geriau pirkt atskirai pilstomą polirolį ir vašką iš auto-dažų parduotuvės (buvau Vilniuj Smolensko g. šalia dujų), ar pasirinkit kažką iš išreklamuotų Sonax produktų?

cabrys 2012-03-20 19:17

Sveikas, jokiu Sonax, Wurth ir t.t., tai geri produktai, bet jie megejiski. Pirk tik "3M" is auto-dazu parduotuves, jei nori ilgiau neblunkancio ir kokybisko poliravimo. Del masinkos: jei is poliravimo nezadi gyventi, tai tikrai uzteks ir paprastos "noname" bulgarkes (ne kitaiska, bet koks einhel tarnaus tau tikrai ilgai), ziurek kad tik garantija butu ir viskas, beje kas beko turi buti su reustatu.

Apple 2012-03-20 19:25

Jau matau, kas man masina ant vasaros sezono nupoliruos, ane Juozavai? :D

juozavas 2012-03-20 20:35

Gal ir aš matau, Apple, gal ir aš matau.. :beer:

juozavas 2012-03-20 20:36

Citata:

Pradžioje rašė cabrys (Post 201282)
Sveikas, jokiu Sonax, Wurth ir t.t., tai geri produktai, bet jie megejiski. Pirk tik "3M" is auto-dazu parduotuves, jei nori ilgiau neblunkancio ir kokybisko poliravimo. Del masinkos: jei is poliravimo nezadi gyventi, tai tikrai uzteks ir paprastos "noname" bulgarkes (ne kitaiska, bet koks einhel tarnaus tau tikrai ilgai), ziurek kad tik garantija butu ir viskas, beje kas beko turi buti su reustatu.

Dėl mašinkos aišku, bet dėl produktų, tai jie ten pilstomi, sakė tikrai vokiški, bet neprisimenu pavadinimo, bet tikrai ne 3M. Cabry, o kur tu perki tuos pilstomus marmalus?

Apple 2012-03-20 20:38

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 201318)
Gal ir aš matau, Apple, gal ir aš matau.. :beer:

Aš manau ne taip - :beer: , o taip :isveik: o gal ir taip :isgert: :D

O jeigu rimciau, tai kai turesi masina poliravimo - pasakyk, tikrai pasipoliruočiau :) skolingas neliksiu

juozavas 2012-03-20 20:49

Galvoju savaitgalį palėkt į gariūnus, pažiūrėt ką ten siūlo. Tada beliks sulaukt gero oro:isveik:

Finalfour 2012-03-20 20:53

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 201328)
Galvoju savaitgalį palėkt į gariūnus, pažiūrėt ką ten siūlo. Tada beliks sulaukt gero oro:isveik:

Jei galvon neduosit, su malonumu prisijungciau, ir smagiau butu, ir juozavui pigiau, kai mes su apple ant medziagu sumestume ir visi su spindinciom auto isvaziuotume :)

cabrys 2012-03-20 20:54

Jei reikia mazo kiekio tai perku Kaune pries aleksoto turgu, o kai reikia visa banke, tai internete yra. O kur Vilniuje, tai nezinau, bet tikrai turi tureti kokioj auto-dazu parduotuvej. Bei prie to pacio siulyciau perkant pasta, nusipirkti ir 3M poliravimo pagalvele ant masinkos. Kelias pagalveles paminkyk ir issirink kieciausia.
Beje sveisi laka ar poliruose nesveista? (cia as apie auto)

cabrys 2012-03-20 20:58

Pasta:
http://e-tobis.lt/product.php?id_product=182
http://e-tobis.lt/product.php?id_product=179
http://e-tobis.lt/product.php?id_product=73

Poliravimo padai:
http://e-tobis.lt/product.php?id_product=185
http://e-tobis.lt/product.php?id_product=183

Jei artimu metu vaziuosiu i Vilniu - pranesiu, galeciau ipilti tavajam mersiukui.

Melionas 2012-03-20 21:06

Citata:

Pradžioje rašė cabrys (Post 201331)

Eina sau kaip brangu, kazkada pamenu 100lt max kainuodavo ta banke :)

juozavas 2012-03-20 21:06

Jei važiuosi - pranešk, tik mano "mersiukas" ilgas universalas, tai kaži kiek ten pilt reikės:) už tokias kainas tai tikrai keliese mestis reikia. Ant mašynkos jau su uošviu mesiuos, o su forumiečiais jei išdegtų meetuką kokį padaryt, tai ir medžiagos ženkliai atpigtų:) O tos pagalvėlės ne vienkartinės tikiuosi? Ir dar, kaip suprast su lako šveitimu? Man kaip aiškino toj krautuvėj, tai pirma pervarai viską "žemais apsukais" (iš šito žvengiau) su stambesne pasta, paskui su smulkesne, ir tik tada vaškuoji.

Finalfour 2012-03-20 21:14

Kai tokios kainos, ar ne pigiau pagaut kokia supergeras.lt akcija ir uz koki 100 lt. nesiparinant nusipoliruoti? Ir ar to buteliuko tarkime uzteks 3 masinoms?

juozavas 2012-03-20 21:20

Dėl išeigos nežinau, tik žinau, kad man, niekas taip nepadarys kaip aš pats. O be to, po antro poliravimo mašynka jau atsiperka.

cabrys 2012-03-20 21:23

Citata:

Pradžioje rašė juozavas (Post 201334)
Jei važiuosi - pranešk, tik mano "mersiukas" ilgas universalas, tai kaži kiek ten pilt reikės:) už tokias kainas tai tikrai keliese mestis reikia. Ant mašynkos jau su uošviu mesiuos, o su forumiečiais jei išdegtų meetuką kokį padaryt, tai ir medžiagos ženkliai atpigtų:) O tos pagalvėlės ne vienkartinės tikiuosi? Ir dar, kaip suprast su lako šveitimu? Man kaip aiškino toj krautuvėj, tai pirma pervarai viską "žemais apsukais" (iš šito žvengiau) su stambesne pasta, paskui su smulkesne, ir tik tada vaškuoji.

zemais apsukais :D

Ta prasme, jei yra pabraizymu, naujai dazytu vietu, dulkiu lake ir pan, - tada reikia sveisti laka pries poliruojant (as tai visada pasiausiu laka, nes daug geresnis efektas gaunasi).
Poliravimo eiga tai kaip ir pats minejai: mazais apsukais itrini pasta po truputi greitindamas apsukas ir sildydamas laka, svarbiausia nelaikyk vienoj vietoj, nes iskart gali uzdeginti laka.

Jei dar nori ir vaskuoti, tai patarciau vaskuoti kiekviena detale atskirai iskart nupoliravus (ant silto lako), pries tai nuvalius detale spec servetele polirolio likuciams nuvalyti (ja irgi gausi auto-dazu parduotuvej). Vaskavimo pada imk kuo didesnio diametro ir kuo svelnesni. Vaskuojant apsukos turi buti i didziaja puse.
Ir vasko ir polirolio tikrai yra pilstomu, dazniausiai buna parduotuvese kur gamina auto dazus pagal koda. Na pvz: (tikrai manau kad pilsto)
http://www.atradau.lt/imone/duomenys/daviauto/1065882
Rimtos firmos tau patars rinktis TIK 3M, neklausyk ka turginiai kalba.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 08:09.