MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   Mūsų Mercedes-Benz (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Jerry - C124 ir S124 (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=4593)

Jerry 2010-05-24 10:25

Jerry - C124 ir S124

1 Attachment(s)
Nevedžiau nuo pat pradžių dienoraščio, nes tik neseniai esu prisijunges čia.
Bet parašysiu trumpą reziume.
Šio merso užsinorėjau, nes norėjau kažko išskirtinio, truputi senoviško ir nebrangaus eksplotavimui.
Šis mersiukas buvo pirktas prieš kelis metelius iš Italijos su "nusprogusiu" varikliu.
Buvo pakeistas variklis ir visi tepalai filtrai ir tt., bet po kiek laiko sulūžo ir pakeistas varikliukas, tai buvo dar karteli pakeistas ir šį kartą nepagailėta pinigų ir įdėtas mažiau pravažiaves stipresnis 2.2 varikliukas.
Tada jau pradėjau po truputi restauruoti.
Autoservise pakeičiau beveik visą seną važiuoklę į naują, neliečiau tik tilto, amortizatorių su spyruoklėm ir diskų su suportais, nes dar buvo labai geri.
Po to pradėjau restauruoti išorę ir interjerą, nors ir į senas bet geriau išsilaikiusias originalias dalis.
Vieną dieną apturėjau autoįvykį ir teko keisti priekinį bamperį, žibintus, kapotą tuo pačiu perdažant ir defektą prie bagažinės.
Buvo uždėti kiti ratai.
Pakeisti prie variklio esantys mazgai(vandens pompa, oro srauto matuokle ir kt.)
sureguliuotas variklis.
Dar pakeistos įvairios smulkmenos po kapotu ir salone.
Idėtas kitas vairas, šildomos sėdynės,
aptrauktas stogas versta oda,
įdėta galinė užuolaida, pritvirtintas originalus gesintuvas, ratų atsukimo raktas; vaistinėlė.
Įdėti apšviečiami skydeliai nuo saules.

Anksčiau dar buvau numates dėti elektra valdomas sėdynes ir tempomatą, bet apsigalvojau.

dalelinijo 2010-05-24 10:28

bixenonai yra matau:)

liudas777 2010-05-24 10:29

Citata:

Pradžioje rašė Jerry (Post 83479)
Nevedžiau nuo pat pradžių dienoraščio, nes tik neseniai esu prisijunges čia.
Bet parašysiu trumpą reziume.
Šio merso užsinorėjau, nes norėjau kažko išskirtinio, truputi senoviško ir nebrangaus eksplotavimui.
Šis mersiukas buvo pirktas prieš kelis metelius iš Italijos su "nusprogusiu" varikliu.
Buvo pakeistas variklis ir visi tepalai filtrai ir tt., bet po kiek laiko sulūžo ir pakeistas varikliukas, tai buvo dar karteli pakeistas ir šį kartą nepagailėta pinigų ir įdėtas mažiau pravažiaves stipresnis 2.2 varikliukas.
Tada jau pradėjau po truputi restauruoti.
Autoservise pakeičiau beveik visą seną važiuoklę į naują, neliečiau tik tilto, amortizatorių su spyruoklėm ir diskų su suportais, nes dar buvo labai geri.
Po to pradėjau restauruoti išorę ir interjerą, nors ir į senas bet geriau išsilaikiusias originalias dalis.
Vieną dieną apturėjau autoįvykį ir teko keisti priekinį bamperį, žibintus, kapotą tuo pačiu perdažant ir defektą prie bagažinės.
Buvo uždėti kiti ratai.
Pakeisti prie variklio esantys mazgai(vandens pompa, oro srauto matuokle ir kt.)
sureguliuotas variklis.
Dar pakeistos įvairios smulkmenos po kapotu ir salone.
Idėtas kitas vairas.

Dabar dar liko įdėti šildomas sėdynes- jau yra nupirktos; aptraukti stogą versta oda; ir dar gauti tokių pačių ratų komplektą žiemai. Dar galima butu jau dairytis naujo duslintuvo vidurinio bakelio, nes jau stipriai aprudijas.
Tada viskas bus baigta ir teks susirasti kitokį užsiėmimą :)
Anksčiau dar buvau numates dėti elektra valdomas sėdynes ir tempomatą, bet apsigalvojau.

Šaunus aprašymas! :) Jėga, kad nepagailėjai tiek jėgų ir pinigų MB atgaivinimui. Ir man patiko idėja aptraukti stogą versta oda. :) Tikrai išskirtinis turėtų atrodyt. ;) :zenklas:

Jerry 2010-05-24 11:33

Ai dar įdėta stipresnė audio aparatūra, priekyje įtalpino audiokolonėles, bet gale teko papjaustyti galinę palangę :( , bet profesionalai gražiai viską užmaskavo.
Dar įgyjau pora Mercedes cd playerių, "alpine" neskaitė neoriginalių cd todėl nupirkau kitą "becker".

Jerry 2010-05-24 11:55

Citata:

Pradžioje rašė dalelinijo (Post 83481)
bixenonai yra matau:)

reikėjo keisti reflektorius, nes buvo išbluke, bet nusprendžiau geriau įdėti bixsenonus.

Citata:

Pradžioje rašė liudas777 (Post 83482)
Šaunus aprašymas! :) Jėga, kad nepagailėjai tiek jėgų ir pinigų MB atgaivinimui. Ir man patiko idėja aptraukti stogą versta oda. :) Tikrai išskirtinis turėtų atrodyt. ;) :zenklas:

stogą aptrauksiu, nes po cheminio valymo nukrito, ir pas pažystamą ant kito auto pažiūrėjau, kad visai gražiai ir gerai ta oda atrodo, tai ir užsimaniau.

gintarinis 2010-05-24 13:30

124 Coupe - Geeeeris

dalelinijo 2010-05-25 15:31

http://www.autogidas.lt/skelbimai/me...119261634.html

Speed200 2010-05-25 15:39

Kas nors skambino? :D

dalelinijo 2010-05-25 15:43

Citata:

Pradžioje rašė Speed200 (Post 83695)
Kas nors skambino? :D

itariu nei vieno zvanoko nesulauke:xx::xx:

Melionas 2010-05-25 15:45

Eile norinciu rezervuot

Speed200 2010-05-25 15:45

As ir taip manau :D

Jerry 2010-05-25 15:56

Citata:

Pradžioje rašė dalelinijo (Post 83698)
itariu nei vieno zvanoko nesulauke:xx::xx:

galvojau kad nesulauksiu nei vieno skambucio, nes ant bairio siaip idejau.
Bet po keliu dienu jau pradejau sulaukti kurie siule 10 ar panasiai
bet nesileidau i derybas :D
nes ir parduoti nenoriu o isigyjau ir pasidariau sau papildoma automobili kurio ir norejau.
Jei parduociau vel reiktu toki pirkti o tokio stovio reta o ir kainuoja panasiai. :)

Mb 140 2010-05-25 16:01

vokietijoj rastum panasiom kainom nesunkiai ;)

Jerry 2010-05-25 16:08

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 83710)
vokietijoj rastum panasiom kainom nesunkiai ;)

tai jo bet kam man jieskoti kai savo susikonstravau.

Cia man buvo kaip vaikui zaislas koks.
Ir antra karta to pacio zaidimo zaisti nenoreciau, kaip ir vaikas nelabai noretu antra karta delioti ta pacia delione ar ta pati lego.
Jau si beveik baigiu ir vazinesiu sau nedrozdamas o jau pasiruosiau ir kita "delione"- pora sudroztu kartingu isigyjau, nors galvojau apie senovini moca bet pasirinkau kartus :).

Mb 140 2010-05-25 16:15

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...7&pageNumber=1
man patinka tokio musimo,susiremontavai ir ramu

Jerry 2010-05-25 16:21

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 83718)

nu bet cia jau normaliai tampyt ir pjaustyt sikna reikia, visa persikreipus.
o poto vel visa vaziuokle aplink varikli interjieras ir tas pats zaidimas kuri as jau "zaidziau"
:)

Mb 140 2010-05-25 16:22

Citata:

Pradžioje rašė Jerry (Post 83723)
nu bet cia jau normaliai tampyt ir pjaustyt sikna reikia, visa persikreipus.
o poto vel visa vaziuokle aplink varikli interjieras ir ta pati dainele tai kuria as jau "zaidziau"
:)

na man visada patiko mustos masinos ;) atejai pasidarei bent jau didele galimybe kad visa kita tavrkoj ;)

Jerry 2010-05-25 16:27

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 83724)
na man visada patiko mustos masinos ;) atejai pasidarei bent jau didele galimybe kad visa kita tavrkoj ;)

tai va butent todel ir patariu kitiems imti musta ar su kitu defektu, tada nebuna siurprizu, bet tokiu metu senukai vistiek turi ir siurprizu kartais, o dar as norejau viska vos ne idealiai sutvarkyti tai tokiems senukams jau vos ne viska keisti reikia, o jei dar apsileides seimininkas buvo pries tai tai vapse mest lauk.
Kaikurie galvoja kad 95metu automobiliai dar buna nesudrozti :D
as tai manau kad ju tik kitas suvokimo lygis apie sudrozima ;)
kaikuriems geras dar auto jei uzsikuria, nesvarbu kad blogai stabdo :D

Mb 140 2010-05-25 16:29

Citata:

Pradžioje rašė Jerry (Post 83726)
tai va butent todel ir patariu kitiems imti musta ar su kitu defektu, tada nebuna siurprizu, bet tokiu metu senukai vistiek turi ir siurprizu kartais, o dar as norejau viska vos ne idealiai sutvarkyti tai tokiems senukams jau vos ne viska keisti reikia, o jei dar apsileides seimininkas buvo pries tai tai vapse mest lauk.
Kaikurie galvoja kad 95metu automobiliai dar buna nesudrozti :D
as tai manau kad ju tik kitas suvokimo lygis apie sudrozima ;)
kaikuriems geras dar auto jei uzsikuria, nesvarbu kad blogai stabdo :D

o as manau kad yra ir 95m metu masinu su superiniu stoviu ;) bet kaip tu sakai kieivienam savas superinis stovis :) siaip as niekad neprikciau tokio kupo uz 5k euru,man patinka kita kategorija,imciau CL uz panasia kaina ;) ir sunku butu jas lygint ;)

Speed200 2010-05-25 16:30

Patikekit dar netokiu lavonu buna....

Mb 140 2010-05-25 16:34

Citata:

Pradžioje rašė Speed200 (Post 83729)
Patikekit dar netokiu lavonu buna....

tu cia apie ka?

Edgis 2010-05-25 20:43

Citata:

Pradžioje rašė Mb 140 (Post 83718)

Nu čia jau gan riebiai muštas...mersas nemėgsta smūgių į galą...nenoriai stoja į vietas viskas:( Man labiau patinka mašinos su užkaltu motoru arba mirusia dėže:) Pakeitei ir vsio :D

Mb 140 2010-05-25 20:46

Citata:

Pradžioje rašė Edgis (Post 83747)
Nu čia jau gan riebiai muštas...mersas nemėgsta smūgių į galą...nenoriai stoja į vietas viskas:( Man labiau patinka mašinos su užkaltu motoru arba mirusia dėže:) Pakeitei ir vsio :D

as cia pirma paemiau kaip pavyzdi ;)

Jerry 2010-06-20 13:05

na va, jau įdėtos šildomos sėdynės, laukiu tik kol atsiūs mygtukus, dar užuolaida elektrine su mygtukais. Dar pradėjau ruošti kitus ratus žiemai :ralis: tada sumesiu naujų foto.

Jerry 2010-06-20 13:09

Gal kam reikia tokios sirenos?
Nufotkinau
Nezinau cia ji originaliai ar papyldomai imontuota.
Galvoju isoperuoti ja.
http://img14.imageshack.us/img14/6351/sirenae.jpg

Jerry 2010-10-21 14:57

Uzmoviau naujas gumas :vairuot:
http://img526.imageshack.us/img526/1055/dscf3030w.jpg
dar purvina pafotkinau
http://img828.imageshack.us/img828/9746/dscf3031u.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/974/dscf3032.jpg
http://img686.imageshack.us/img686/7362/dscf3033f.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/51/dscf3035.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/5492/dscf3038a.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/1755/dscf3045w.jpg

mikis 2010-10-21 15:22

na stogas visai nieko atrodo :-) tikejaus blogesnio vaizdo, gaila kad pas mane liukas yra :/ neiseis taip lengvai pasidarit

Edgaras 2010-10-21 17:44

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 105009)
na stogas visai nieko atrodo :-) tikejaus blogesnio vaizdo, gaila kad pas mane liukas yra :/ neiseis taip lengvai pasidarit

pas mane su liuku irgi aptrauktas bet kreivai sleivai ir pylna rauksliu :confused:
klausiau pas odininka sake apie 300-400lt ir padarys naujai grazu

mikis 2010-10-21 18:43

na uz 400lt cia su medziaga ? ar tik darbas

Citata:

Pradžioje rašė Edgaras (Post 105029)
pas mane su liuku irgi aptrauktas bet kreivai sleivai ir pylna rauksliu :confused:

Edgaras 2010-10-21 18:50

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 105036)
na uz 400lt cia su medziaga ? ar tik darbas

su medziaga

mikis 2010-10-21 19:06

tai nera brangiai, jei ten versta oda

Jerry 2010-10-23 09:37

Citata:

Pradžioje rašė Edgaras (Post 105029)

na su liuku tai jau sunkiau butu, as nedrysciau sau daryt, reikia jau patirties.
o 400 tai cia gal tik darbas, nes man medziagos ~400lt kainavo.

Edgaras 2010-10-23 12:41

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 105045)
tai nera brangiai, jei ten versta oda

Citata:

Pradžioje rašė Jerry (Post 105189)
na su liuku tai jau sunkiau butu, as nedrysciau sau daryt, reikia jau patirties.
o 400 tai cia gal tik darbas, nes man medziagos ~400lt kainavo.

netikra ten versta pas ji buvo, pakaitalas kazkoks :confused:

woodoooo 2010-10-23 15:49

Citata:

Pradžioje rašė Edgaras (Post 105214)
netikra ten versta pas ji buvo, pakaitalas kazkoks :confused:

kazkada domejausi audi s8 pertraukt stoga versta oda su visais islankstymais gaunasi 2kvadratiniai metrai medziagos pakaitalas 80-120lt ziurint kur pirksi, tikra 500-600lt kvadratas. pakaitalu labai sunku apklijuot nes jis nesitampo ir susidaro klostes reikia speco pagalbos darbas toks kainuoja apie 200-400lt ir priklauso kur papulsi. dabar tiem kas nori juodo stogo, draugeliui i audi 90 (perechoda) apklijavom akustine medziaga kuri skirta subu dezem aptraukinet jinai kaip lipdukas tiesiog nulupi popieriu ir klijuoji labai gerai tamposi ir atgula ant islankstymu darbas uzeme apie 3val suejo du rulonai medziagos kiana po 40lt aisku ne oda bet geras juodas stogas atrodo super.

Pats geriausias 2010-11-16 01:56

Sveikas. Smagu kad atsiranda zmoniu gaivinanciu butent sita modeli. As ir galvoju gaivint savo aparata. Masina puki, labai tinka restauravimui, bet negaliu pakest vieno labai baisaus dalyko joje, sedyniu girgzdejimo :D Sitas dalykas man varo vezi. Gal yra kokiu minciu kaip sutvarkyt sita delikacia problema? Galvojau ir sedynes kitokias, bet labai nesinori keist stiliaus.Dar kai kas, kodel nedejai 3.2 variklio? Jo kuro sanaudos tikrai nedaug skiriasi nuo tavojo varianto, tik vaziavimas visai kitoks.

400E 2010-11-16 06:40

Citata:

Pradžioje rašė Pats geriausias (Post 109511)
Jo kuro sanaudos tikrai nedaug skiriasi nuo tavojo varianto, tik vaziavimas visai kitoks.

Tikrai daug skiriasi, gali nepasakot.

Pats geriausias 2010-11-16 23:09

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 109513)
Tikrai daug skiriasi, gali nepasakot.

Na jei 2 litru skirtumas yra daug tada gal :) Paciam teko vazinet su 320 1995m. ir dabar labai gailiiuosi kad pas mane ne 3.2

400E 2010-11-17 07:01

Citata:

Pradžioje rašė Pats geriausias (Post 109698)
Na jei 2 litru skirtumas yra daug tada gal :) Paciam teko vazinet su 320 1995m. ir dabar labai gailiiuosi kad pas mane ne 3.2

Jei 2.0 smaugsi, o su 3.2 važiuosi pensininko režimu tada gal ir du litrai, čia vėl įsivels tema kam imt tą jei galima imt aną ir tik litro skirtumas ir gausis ant galo, kad reik imt 4.2 kuris ims 18, o ant kiekvieno variklio kiek yra mažesnių už jį numesk po litrą daeisi iki 2.0 kuris ima 10 ir gausis belenkaip didelis skirtumas ir išvis, gal būtų nusipirkęs lėva variklį arba šiaip kažkas nesigautu ir imtų belenkiek, nu čia žodžiu ginčas be galo, bet su tavim nesutinku dėl sąnaudu, nes visi žinom, kad tos sąnaudos priklauso nuo n dalykų ir svyruoja nuo iki pas kiekvieną mašiną ir kiekvieną vairuotoją.

Jerry 2010-11-17 08:53

Citata:

Pradžioje rašė Pats geriausias (Post 109511)
Sveikas. Smagu kad atsiranda zmoniu gaivinanciu butent sita modeli. As ir galvoju gaivint savo aparata. Masina puki, labai tinka restauravimui, bet negaliu pakest vieno labai baisaus dalyko joje, sedyniu girgzdejimo :D Sitas dalykas man varo vezi. Gal yra kokiu minciu kaip sutvarkyt sita delikacia problema? Galvojau ir sedynes kitokias, bet labai nesinori keist stiliaus.Dar kai kas, kodel nedejai 3.2 variklio? Jo kuro sanaudos tikrai nedaug skiriasi nuo tavojo varianto, tik vaziavimas visai kitoks.

Istikro gailiuosi, kad nedejau 3.2, galvojau 2ltr gerai, kad nekiltu pagundos palakstyti ir pradeti sportiskai tiuninguoti automobilio ir drozti, bet kai pavazineju su pazystamo 3.2 24v tai po to nesinori su savo vaziuoti, nes 3.2 labai smagiai. Su 2ltr varikliuku uzmiesto turi jau is anksto uzsimesti greicio, kad ka nors saugiai aplenkti.

Pats geriausias 2010-11-17 18:29

Citata:

Pradžioje rašė 400E (Post 109705)
Jei 2.0 smaugsi, o su 3.2 važiuosi pensininko režimu tada gal ir du litrai, čia vėl įsivels tema kam imt tą jei galima imt aną ir tik litro skirtumas ir gausis ant galo, kad reik imt 4.2 kuris ims 18, o ant kiekvieno variklio kiek yra mažesnių už jį numesk po litrą daeisi iki 2.0 kuris ima 10 ir gausis belenkaip didelis skirtumas ir išvis, gal būtų nusipirkęs lėva variklį arba šiaip kažkas nesigautu ir imtų belenkiek, nu čia žodžiu ginčas be galo, bet su tavim nesutinku dėl sąnaudu, nes visi žinom, kad tos sąnaudos priklauso nuo n dalykų ir svyruoja nuo iki pas kiekvieną mašiną ir kiekvieną vairuotoją.

Sutinku kad neverta diskutuot del sanaudu, tai tikrai priklauso nuo n faktoriu, tiiesiog manau kad 2 litrai sitam mersui per silpnas variklis nors ir pats su tokiu judu. O pagrindinis klausimas mano buvo apie sedynes :)

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:28.