![]() |
W210 uzsidege EPC skydelyje
Tai va taip vyrai, motoras 2.5D, dega EPC, kartais uzkurus masina dega, kartais ir nedega, bet dazniau dega, prasidejo vakar, tuo pat metu prasidejo toks dalykas kad uzgesinus masina (uzsukus rakteli), masina uzgesta po poros sekundziu kazkur. bet tai irgi buna ne visada, buna uzgesta normaliai, o buna istrauki rakta ir uzgesta po 3sec ir nesvarbu ar EPC dega ar nedega. ant autoklimos yra mini diagnostika, rodo klaidas, iki vakar dienos buvo 6 klaidos nereiksmingos, dabar ju jau yra 14. Tiesa dar niuansas, nuo 3000rpm nebetraukia, ketvirtu begiu iki 3000rpm uzkeli ir viskas, jungi penkta begi vel vaziuoja toliau iki 3000rpm, ir irgi viskas vakar prasidejo, bet siandien atidarau oro filtra, tai nustebau kaip isvis dar masina vaziuoja :) iskraciau visas siuksles, atrodo trauka susitvarke, bet EPC vistiek dega. Akuma buvau atjunges, nepadejo.
klaidu numeriai: 226 227 228 229 230 231 232 233 234 416 419 459 422 424 Pateikiu ir lentele apie klaidu reiksmes, ten kur apie salono daviklius klaidos, tai jos visada buvo. Skambinau tech1, isvyksta ryt kazkur, priimt diagnostikai negali, o gal ir susitvarkys pacios bedos? http://s57.radikal.ru/i157/0809/08/3c9b8bfad2a4.jpg http://i002.radikal.ru/0809/34/113d71fd19e4.jpg |
nebendrausim? :)
|
niekas nenori tau padet :) o kas tas epc?
|
is kur man zinot :) ziba prie zvakiu pakaitinimo lemputes ir va. nzn ar labai cia blogai ar nieko baisaus
|
EPC- tai probloma yra oro, kuro tiekimo sutrikimas ir dar kazkas. Nelabai moku paaiskinti:geda:
|
o EPC negali būti susijęs su elektriniu kuro tiekimo valdymu? Ar aš maišau su EDC ?
|
epc- elektronic power control. nezinau ar taisiklingai parasiau :D kaip man aiskino su situo gedimu gali but susija labai daug kas nuo oro padavimo iki degalu padavimo ar tik kokio juntiklio neveikimo. man panasi problema buvo tik su 2.2cdi tai uzteko tik klaidas istrynt viskas tvarkoj
|
Citata:
Del ko mane tie CDI truputi ir atbaido, ieshkau paprasto 300turbininio traktoriaus :) |
Citata:
Nenorėčiau sutikt su tavim samagonai. CDI jau ganėtinai ilgai gyvuoja, kad parodytų visai neblogą ilgaamžiškumą. Be to čia jau naujesnės kartos dyzelis, kas taip pat reiškia geresnes sąnaudas, ekologiškumą ir komfortą. Be to ir kainą geresnę turėtų laikyt. O su tavo ieškoma rida tikrai labai abejoju ar reiks ką nors tvarkyt. ;) |
Citata:
|
Citata:
Aishku raschiau super tvarkinga, 320cdi, tai neatsisakychiau manau, bet man ramiau,kai viskas papraschiau. Kai gali atsuktuva ikishes po kapotu pats pakrapshtyti :xx: |
vyrai, pas mane ne CDI, o senas traktorius. pakeiciau kuro filtra, vistiek tas pat, uzglusinau EGR, trauka atsigavo iki 3000rpm, po 3000rpm ar pridusta ar suleteja nesuprantu. dar pakeisiu kuro filtra bake esanti, nes manau kad gali buti ten problema, labai jis purvinas buvo
|
Pas mane pagal Tomskio lentelę yra viena klaida B1231 - oro kondicionavimo sistemos aušinimo skysčio temperatūros daviklis. Bet kiek man teko susidurti su šaldymo įrengimais visi jie (jų radiatoriai-kondensatoriai) yra aušinamo oru, o ne skysčiu. Tai iš kur ten oro kondicionavimo sistemos aušinimo skysčio temperatūros daviklis?
|
Citata:
|
Šaldymo įrengimus šiek tiek žinau. Vadinasi ten freono temperatūros daviklis? Bet freono daviklis pas mane veikia - paspaudi REST palaikai ilgiau kaip 5 sekundes ir gali daug ką pažiūrėti, kokia paduodamo oro temperatūra, garintuvo temperatūra, freono temperatūra ir t.t. Kiek suprantu jei freono temperatūros daviklis būtų blogas nerodytų freono temperatūros, o ją rodo.
|
Citata:
|
Įdėmiau paskaičius lentelę:freno temperatūros daviklio klaidos Nr. pagal lentelę B1233, tada visai neaišku kas yra B1231 - panašu kad tai variklio aušinimo skysčio temperatūros daviklis (pagal užsienio forumus). Ar gali būti ta klaida užsilikusi po termostato keitimo?
|
KLA= automatine klima. B11/4 merso daviklio kodas, pamegink paieskoti googleje.
B1231 klaidos kodas kuria rodo KLA displejus. kai pasakei paskaiciau dar karta, galima suprasti kaip ir garintuvo (tikiuosi taip lietuviskai vadinasi, jis randasi salone kuris ausina pusiama veja) apsauginis daviklis, jaigu jis rodo blogai, tai klima issijungia anksciau,kad neuzsaltu, arba neissijungia ir saldo kol uzsala, bet tada jokio salto vejo, na pasitaiko kad netgi snaiges salone pasirodo :xx: reikia klausti tu kurie gerai rusiskai kerta ar vokiska lentele ikelia :) |
Verčiu iš rusų kalbos kurią labai gerai moku: oro kondicionavimo sistemos aušinimo skysčio temperatūros daviklis. Vis tik panašu kad tai aušinimo skysčio temperatūros daviklis, kuris stovi prie termostato, nes kaip jau sakiau kondicionavimo sistema aušinama oru, o ne skysčiu. Ką gi ištryniau tą klaidą ir žiūrėsiu ar ji neatsiras vėl.
Radau: 6 Температура двигателя (B11/4). (variklio temperatūra) |
Citata:
zinoma gali buti ir daviklis prie termostato, juk velniai zino is kur KLA ima duomenis. o tu cia sunerimai nes pamatei ta klaidos koda, ar neveikia klima? |
o kaip tu ta klaida istrynei?
|
Paspaudi abu AUTO mygtukus vienu metu ir palaikai apie 2 sekundes.
|
kur tu anksciau buvai :D o taip reikejo :)
|
Citata:
|
Tomski, taigi tavo duotame pirmame puslapyje rusiškai parašyta kaip tai padaryti.
|
nedaskaiciau :)
|
o čia forume radau: http://www.mb1.lt/showthread.php?t=1108 panašu, kad B11/4 daviklis, variklio temperatūros daviklis.
|
Citata:
|
ne, nusisypsojo laime, pateko masina i avarija, nebereikejo ieskot problemos, bet itariu siurblys i pabaiga buvo.
|
gal dar kazkas turi minciu, kur ieskoti bedos, kaip patikrinti?
|
jei nematai oro burbulu slanguose, tai daryt diagnostika, ji parodys
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:29. |