![]() |
W210 kondicionieriaus ventiliatoriai
kaip sako: viena beda ne beda..
Tai va islindo dar viena kliurka... nebesisuka kondicionieriaus ventiliatoriai, atjungiau siurblio fiske, nes bijau, kad sukilus spaudimui frionas per voztuvuka iseis. bandziau paduoti tiesiogine srove, mires, nesisuka... Persiskambijau po srotus - deficitas. I Silberi net bijau skambinti, nes jau srotuose nuo 300 lietuvisku kaina prasideda... Gal kas buvot susidures su tokia beda... Ir kaip issprendet? Dekoju uz patarimus... |
Citata:
|
as irgi vazinejau su neveikianciais, vietoj stovint biski siltesni ora pucia, o seip viskas normaliai. forumietis 400E parduoda tuos ventiliatorius uz 50lt berods, ar 100lt, neatsimenu
|
seip jaigu ventiliatorius neveikia, ir klimos kompresorius nedirba :)
na gal pas jumis koks gerietis padare kad kompresorius visada dirbtu, netgi ziema, ir netgi lenkiant ir netgi prie 6000 rmp |
Dekui uz patarimus, jau padaviau ventilika tvrakyti, gal ir galima vazineti be jo, bet vistiek smagiau, kai viskas veikia.:aciu:
|
Gal gali pasakyt kur tvarkei? ir ar sutvarke? Pas mane tokia pati beda, buvau vieniem elektrikam nuvezes tvarkyt, tai pralaike para pas save ir pasake, kad neardomas ir tiek ziniu...
|
ventiliatorius vos vos suka....
Sveiki,šiandien papildžiau freono.....pasirodo meistras pasakė kad,freono vos vos tetrūko ale kita beda,vos vos sukasi aušinimo ventiliatorius.Pas mane MB E220 CDI 2002metų ir iš priekio nera tu 2-jų ventiliatorių kaip kituose modeliuose,yra tik vienas vidaus variklio pusėje,jis aušina ir antifryzą ir kondicionieriaus radiatorių.Gal kam yra buvę panaši bėda? Sako kad per laiką išvarys per apsauginį vožtuva man freona,tada gali buti tas pats-nebešaldys...taip matyt ir buvo nutikę...Visada vazineju uždarytais langais ir kondicionierius pastoviai dirba,jo neišjunginėju.Ačiū iš anksto.:blush:
|
kaip suprast vos vos sukasi? kaista motoras tau ar kaip?
|
jei kam reikia pas mane lyg yra keli tie varikliai (reikia paziureti ar veikia) nuo w210 facelift 3.2 cdi
|
o ant w124 kada turi isijungti tie ventiliatoriai ? Turiu omeni,kai kondishinas ijungtas. Pas mane berods isijungia,kai temperatura sukyla iki 87 laipsniu.
|
pas vienu stovi du pas kitu vienas ventiliatoriai turiu omeni be didziojo kur antifriza saldo. o kur tavieji dingo? :) greiciau isigik ir pasijunk
Citata:
|
niekam jo dar nerodžiau,velu jau kad kažkas dirbtu...antifryzas nekaista temp normali virs 80 C. bet tas vamzdelis kondiskes kuris is lauko puses ,na kur diagnostikos pajungimas tas verdantis,todel kad nesisuka pakankamai greit ventiliatoriaus sparnuotė,sunku papasakot kol nepamatai...Kai ieškojau sau merso,tai is 4 tik viename tokiame buvo priekyje du ventiliatoriai,supratau kad ne visiems jie priklauso.....net fiškes jokios nera jam...net nezinau :(
|
padarik keleta fotkiu atidares kapota
Citata:
|
:)
ok,bet ko gero jau ne siandien
|
1 Attachment(s)
tai va toks vaizdas
|
kiek kainuotu freono pildymas gal zinot?:)
|
150
Citata:
|
tai kad pas tau truksta man rodo ventiliatoriu prieki, kazkaip tuscia ten visai, atrodo lyg ir kad nera net kondiskes radiatoriaus :)
|
1 Attachment(s)
na kas yra domėjęsi e klases mersais tai zino kad tie ventiliatoriai tik senesniu metu buvo,kituose patys isidedavo regis taip....vakar žiūrėjau autopliuse mersus po 2002 metu ne viename nemačiau tu ventiliatoriu.Kur apibrėžiau,ten tas vamzdelis ir diagnostikos vožtuvas jis neturi būti karštas,o yra.....
|
turi but karstas, pas mane irgi karstas kai kondiske ijungta
|
sutinku kad neturi buti šaltas,bet ne ant tiek kad pasjovus čirškia,o pas tave ventiliatorių -3 ???? Pas mane 1 ir sukas jis lėtai.............:(
|
Viskas ten gerai su tuo ventiliatoriumi - pas mane E220 CDI 2000m. 2.2.ltr. irgi vienas ventiliatorius ir dirba jis nepastoviai, o tik tada kai veikia kondicionieriaus kompresorius (intervalais). Ventiliatorius elektrinis ir sukasi pirmu greičiu, tik kai variklis pradeda smarkiai kaisti iki 107 C, tada įsijungia antras greitis (nors man nei karto taip nebuvo variklio temperatūra kaip ikalta 87 C ir prie didžiausių karščių), o ventiliatorius veikia taip pasisuka pora minučių, po to pauzė apie 1 min. ir vėl iš naujo. O kondicionieriaus vamzdelis aukšto slėgio turi būti karštas - rankos ten nepalaikysi, nes nuo slėgio (pas mane pvz. apie 16 atmosferų) jis kaista.
|
Citata:
|
nebezinau net iš tiesų kaip čia yra......Kai uzpylinejo freonu,meistras sake kad jo vos vos tetruko,paprasciausiai karštas tas radiatorius,jis užpylė šalto vandens ant jo tai jo prietaisas iš karto nusileido rodykle nes tipo taip turi buti o ne toks didelis spaudimas....Žodžiu važinėsiu,nebešaldys ir vėl užpildysiu,,,,,problema nesprendžizma..............:confused:
kiek žinau žiemą:ne: jis neveikia,nes stovi daviklis temperaturos kuris neduoda prie šalčio jo ijungti............. |
shiandien apzhiurinejau W107, pastebejau,kad irgi ant kondishino radijatoriaus nera ventiliatoriu,-tai prisiminiau ishkar tavo tema :)
|
Varapnis - tai koks tas spaudimas? Gali pažiūrėti per klimos valdymą - paspaudi REST mygtuką ir laikai kol ekrane pasirodys 1 ir pvz.22, tada spaudi kairį AUTO mygtuką kelis kartus kol kairėje pusėje bus skaičius 7, o dešinėje matysi freono slėgį atmosferomis. Jei slėgis bus iki 20 atm, tada normalu. Ir dar jei kondicionierius neveikia žiemą, kas, įjungus EC mygtuką, nudžiovina langus?
|
as buvau rašęs kad pas mane ne klima o paprastas elektrinis kondicionierius....spaudima tik pas meistrą galiu matyti :) o dėl žiemos tai aš nesigilinu,tik žinau vieninteli dalyka jei salono filtras senas tai langai rasos,pas mane jis naujas tai ir bedos dar nebuvo...Kondiskes mova žiema tikrai nesudirba,ne pirma mašina pas mane,tai 90procentu garantuoju,kad kondiškė nedirba :):wave:
|
Citata:
|
kai temperatura pas mane uzkildavo aukstai, tai tikrai labai karstas vamzdelis tas buvo, rankos nepridesi, dabar kai pakeiciau termomova, galesiu paziuret rytoj, ar karstas jis ar ne
|
Tada jus man paaiškinkit kaip rudenį ar žiemą, kai langai aprasoję, tik įjungus EC mygtuką, per 1-2 min. langai nudžiūna, o išjungus vėl rasoja? (ir visai nesvarbu salono filtrai ar nauji, ar seni, nors pas mane tik pakeisti.)
|
Citata:
|
O ką tada įjungia EC mygtukas, ne kondicionierių?
|
Citata:
|
O aš įsivaizdavau, kad kondicionierius sausindamas orą nudžiovina aprasojusius langus...
|
as maniau,kad EC yra kondyskes knopke...
|
EC - econominis rezimas, tada atjungia kondiske, kitaip tariant freono nenaudoja, o AC - yra kondiskes ijungimo mygtukas, bet ne pas visus jis buna
|
dekui uz info,Tomski:)
|
dar paklausiu...ec ijungimas isjungia kondyske ar atvirksciai?aciu:)
|
išjungia
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:31. |