![]() |
W202 c220D užgesta šaltas variklis
Sveiki. Ryte ar kai automobilis pastovi kokias 4-5h esant vėsiam orui tik užvedus variklis trumpai padirba ir savaime užgesta. Užvedus, šiek tiek pagazavus viskas dirba normaliai, taip pat jei pavažinėji šiek tiek ilgiau kuriasi be problemų. Gal kas buvote susidūrę su tokia problema? Kur ieškoti problemos? Tiesa, pastebėjau, jog žarnelėmis kuras paduodamas su šiek tiek oro, ar gali būti viso šito problema? MB C220 95m. dyzelinas.
|
kuro žarnelėse oro būti neturi. W202 modeliuose kartais būna kad orą gaudo per išsidėvėjusius guminius žiedelius prie kuro filtro ieinančiuose štuceriuose, gali būti nesandari kuro sistema, taip pat užsinešęs papildomas filtriukas prie pagrindinio kuro filtro, problemos kuro bake (kuris w202 yra iš dviejų dalių su perpumpavimo sistema)
Pirmiausia reikia pašalinti oro burbulus sistemoje, o tada žiūrėti toliau. Kad isitikinti jog nėra problemos vamzdyne ir bake tai galima atjungus abi šlangeles nuo ateinančių iš bako vamzdelių jas sukišti į šalia variklio padėtą kanistriuką su kuru. Jei niekas nesikeičia tada sekam visą sistemą iki siurblio |
man tai panasiau i zvakes ar forsunkes, nesipurto variklis kai tik uzkuri, pries uzgestant?
|
Citata:
|
nei dėl žvakių nei dėl forsunkių variklis jeigu jau užsikūrė tai užgesti negali jei kuras yra paduodamas
|
nei nedirba pora zvakiu, ar forsunkes myza laisvai gali. abu tokie atvejai pas mane buvo, uzkuri ir iskart uzgesta, jei gazo neprilaikai
|
na jeigu nedirbtų pora forsunkių ar pora žvakių tai kaltų ir dūmytų šaltas kaip KAMAZas
|
Citata:
kokios remonto kainos jei butent zvakese ar forsunkese problema? del dumu tikrai nepastebejau, jog ju butu daugiau. |
Citata:
|
Citata:
|
aj nedaskaiciau, jei zvakes - balti dumai, jei forsunkes - melyni dumai, pas tave greiciausiai del oro bus, gal kuras gryzta atgal i baka, del to uzsikuria ir uzgesta, pagriebia kuro kiek yra slangelyje ir viskas. reiktu pradet nuo oro paiesku
|
Citata:
|
pamenu prieš kokį mėnesį ar du vienas kolega šiame forume dėl oro gaudymo į servisą mašiną nuvarė - rezultatas prastovėjo ji tenai gal dvi savaites ir pakeitė vos ne visą kuro sistemą eidami lengvesniu keliu, o ne ieškodami tikrosios priežasties.
nelinkiu tau pas tokius patekt :wavecry: |
Citata:
Iki galo taip ir nesutvarke, kaip jau rasiau is po nakties oro vistiek buna. Nors kolkas tai maza problema. |
na va siandien ta pati istorija, is po nakties uzvedziau pagazavau, bet pagiso vistiek ir uzsidege kontroline EDC lempute, galiausiai uzsivedziau gal tik is 3 karto.
|
Citata:
|
velniava, lyg skaiciau forume, jog brangus ju taisymas. Reik bandyt dar pakeist tarpines, slangutes, gal pades.
|
Na as cia tik taip, kad nebutu atmesta ir sita problema.
|
paskaitinejau internete, panaseja ir man i kuro siurbli :/ kur jis randasi?
|
vairuotojo puseje, variklio priekyje. Paieskosiu nuotraukos, gal rasiu kur.
|
paskaitinejau internete, panaseja ir man i kuro siurbli :/ kur jis randasi?
|
Dar patikslinu: uz vairo stiprintuvo siurblio jis stovi tam paciam mazdaug aukstyje, po isiurbimo kolektoriumi(juodas plasmasinis vamzdis)
|
o gal kas zinot nuo kuriu metu tiksliai ejo lucas siurbliai? nes man rodos, jog senesniuose buvo montuojami bosh.
|
2,2 dyzeliniams motorams LUCAS ėjo nuo pat 93 metų iki kol pradėjo gaminti 2,2CDI, o 2 litrų motorams BOSCH ėjo iki 95.10, o paskui ir jiems iprūdyjo LUCAS
|
jeigu EDC uzsidega, reiskias siurblio elektrinej daly problema. bus siurblys, remontuot kainuos tiek pat ar net brangiau nei pasikeist i bosch siurbly, todel siulyciau perverst foruma, yra kas keicia i bosch, jei gerai atsimenu tai apie 900lt, ir tavo problemos baigsis visiems laikams. nes nusipirkus kita Lucas siurbly (o reiks dar papluset kad rasti nusipirkti), nezinosi ar jis tau tarnaus metus, ar kita diena irgi suges.
|
Citata:
O EDC turbut uzsidega, nes uzgeso variklis ir tiek. |
teko vizualiai studijuoti LUCAS siurblį, tai ten tarpinių tarpinėlių o joi joi ir neatmetu galimybės kad gali ir siurblys oro prisitraukti per naktį, tačiau jei akivaizdžiai matosi šlangose oro burbulai tai ir pradėt reikia nuo oro burbulų šalinimo, o paskui kiti dalykai
|
EDC neuzsidega jei variklis uzgesta :) edc dega kai problema elektrinej daly, su oru nieka bendra. pas mane irgi dege EDC paskutiniu metu, bet oro nebuvo ir vaziavo tvarkingai, tik trauka sumazejo :)
|
ryt bandysiu uzsukt i servisa, ziuresim ka jie pasakys, siandien jau nebespejau. cia dar truputi "of topic" kaip del virsutinio kaires puses sarnyro keitimo? kokios kainos ar daug darbo? na, bent taip siandien kai variau techinikine pasake: siek tiek kliba virsutinis sarnyras, dar nerasysiu, bet del saves pasikeisk. :bounce:
Citata:
|
aš pas žmoną w202 restauravau viršutinį - nuėmus šakę su visu šarnyru restauravimas šarnyro kainavo 40 Lt
|
Citata:
Kai del oro kuro sistemoj uzgesdavo variklis pas mane jei neklystu EDC irgi uzsidegdavo. |
kaip gali uzsidegt lempute jei motoras uzgesta? kai motoras uzgesta, lieka degti degimas, tada visos lemputes sviecia :) gal pries uzgestant uzsidega? ar uzkurus uzsidega? tegu zmogus tvarkosi ora pradziai, poto ziuresim, bet as vistiek statau uz siurbli :) beje kaip pats sake, pro servisus tampe belenkiek laiko, niekas problemos neissprende, o pakeite beveik viska, tik ne siurbli
|
Citata:
Citata:
Ir dar karta uzduosiu ta pati klausima. Kodel pasilus varikliui viskas veikai gerai? :) Siurblys irgi pasyla? :) |
greičiausiai jam padirbus varikliui išsivarinėja per naktį susikaupęs oras ir matomai tas oro siurbimas nėra toks didelis, kad trukdytų paskui normaliai dirbti varikliui
|
Citata:
|
aj susibalamutinau , daug cia jusu, cia tu pasirodo po servisus tampei :D einu toliau gert
|
o as sakyciau kad per nakti kuras nuseda. po to uzkuria is keliu kartu kol vel uzpumpuoja ir kai jau uzpumpuoja uztai nebegesta
|
Na savo trigašį įkišiu. :) Pirma tai ar oras kuro sistemoje nekenkia siurbiui? Antra man irgi atrodo, kad siurblio problema bus, nes pas tuos 2.2 dyzelius vistiek visos bėdos sueina į siurblį. Trečias dalykas padirbus tikrai siurblys sušyla, jeigu išsidėvėjęs vidus ten, tai kol nesušyla tol neišpurškia normaliai kuro. O kai sušyla, metalas išsiplečia ir sudilimas minimalizuojasi. Bet visų pirma reikia pašalinti oro burbulus. :)
|
Citata:
|
tarp kitko neseniai žmonos w202 lindau prie vairo kolonėlės ir buvau nusiėmęs isiurbimo kolektorių, tai pastebėjau kad ant kuro ėmimo šlangutės stovi samadielkino irengtas atbulinis vožtuvėlis, kuris gamykliškai tikrai ten nebūna
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 09:16. |