![]() |
Kur Kaune CDI varikliui susireguliuoti degima?
Sveiki. Iskilo tokia problemele: pastebejau, kad mano mb per daug kuro vartoja. Nuvaziavus pas meistra, kuris tvarke man varikli, pasake, kad issiderines degimas, t.y. veluoja. Jis pats tokiais darbais neuzsiima, reikia nuvesti sureguliuoti degima. Tik nezinau kur. Silberis lieka kaip krastutinis variantas, TMT servisas netraukia del prastu atsiliepimu apie darbu kokybes. Gal kas patartumete ar parekomenduotumete, kur ar kas galetu gerai sureguliuoti mano E320 CDI degima?
|
o kaip nustate kad degimas veluoja ? diagnostika? kompa junge ar kazkaip?
|
Kompas mato degimo išsiderinimą. Bet tikiu, kad reguliuojamas jis vis dar rankiniu būdu:)
|
Citata:
Citata:
|
o reiks ir man kada kai diagnostika darys pasakyt kad pazetu degima , nes speju jei jis per velyvas ar kazka tai jokios klaidos nemeta , tiesiog reik parametrus ziuret ...
|
Citata:
|
Citata:
|
pameginam speti kodel jis zino, kad degimas veluoja? ogi todel kad blogai uzdejo grandine :D
nera tem kam veluoti, tie varikliai arba dirba arba ne, lygiai taip pat kaip nebuna pusiau nesciu moteru, jos turi vaika pilve arba neturi :D |
Citata:
|
Citata:
gal tiesiog turbinos slegio daviklis rodo klaidingus parametrus, ir pripucia per daug slegio, nors cia praktiskai neimanomas dalykas dazniausiai buna atvirksciai :) daugiau nieko nepriburiau nebedirba galva :) |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
tai kaip baigesi su tuo degimo reguliavimu ?
|
Sveiki, kadangi esu naujokas nekursiu naujos temos ir paklausiu cia, taigi noriu padeti uosviui, jo mersas yra W210 baltos sp. ir galinis buferis yra juodas nuo ismetamu duju zodziu variklis 270cdi dumina, kur butu galima rasti gera meistra kuris patvarkytu motora ir netrintu i vata, buvo padaryta diagnostika ji klaidu nerodo parametrai kaip ir geri, kas galetu buti ar tai turbina ar purkstukai interkuleris, buciau labai dekingas veiksmas kaune :aciu::aciu:
|
Citata:
|
Citata:
|
o kas buvo forsunkei ? ir kokios buvo sanaudos db ir pot to ? kokie pozymiai buvo purtesi duso ? kaip nustate gedima ?
|
Citata:
Citata:
|
buvo bloga tarpine po purkstuku ? ar nedaverzta ?
|
priverzimas jaigu nemeluoju tai 7Nm ir 2x 90°
zinoma kad perdegusi tarpine, blogiausiu atveju, lizdas buvo daugiau negu 3 kartus frezuotas, ir merso tarpine per plona, tada reikes kreiptis i bosch arba renault servisa ir bandyti kitus storius. mersas turi tik 3 storiu, storiausias turi peugeot ir renault.n detaliu kodu neklauskit :) |
o frezuoti reikia kas kart keiciant purkstuka? nes niekaip nesiseka vieno purkstuko uzsandarint...
|
Vampyrai, papasakok daugiau apie kaip sutvarkyti purkstuka, kad jis neleistu oro. Nes pas mane ta pati beda tik kad du purkstukai burbuliuoja... Nesinoretu palikus pas meistra mersiuko grizti ir susimoketi kaip uz galvos nukelima...
|
nemanau kad ten ka pati pasitvarkysi. na jaigu labai nori.
variklis ikaitinamas iki darbines temp, geriausiai po valandinio vaziavimo, jaigu buvo juodu sodziu, tada valosi su spiritu ir variklui leidziama dirbti, tas rusas palieka kaip kose. nuimam vamzdeli. varztas nusiima ir tvirtinimo kojele, atjungi tvirtinimo stekeri, istrauki atgalinio kuro apsaugine speruoklike, istrauki atbulinio kuro slangute, ir tada jau kaip pasiseks, issitrauks lengvai su ranka, ar reikes iskalti. keiciasi, sandarinimo varine tarpine, naujas varztas, ir tvirtinimo kojele, naujas vamzdelis nebutinas,jaigu po surinkimo viskas sandaru. darbo su isvalimu be juodu sodziu apie 50 min vienam, arba 1val 40min keturiems injektoriams. nezinau kokios lietuvoje. kainos, vokieciuose varztas 0.64€, kojele 2,29€, tarpine 0,64€ plius PVM. aplamai darbu kaina 255,99€ su viskuom. |
Citata:
Zodziu, o buvo taip: 1. Pakelus masina, pamatem, kad MB apacia visa slapia. 2. Patikrinom uosles pagalba - dyzelis. 3. Atidarom kapota, nuimam apsauga - o ten "lovys" (kuriame forsunkes isrikiuotos) pilnas dyzelio. 4. Issiardom visas is eiles (vienos varztas prasisuko - teko grezt, sriegt). 5. Pravalom nuo suodziu. 6. Nuperkam naujus varinius ziedelius. 7. Sudedam viska atgal. 8. Uzkuriam, tikrinam ar neleidzia dyzelio. 9. Dyzelio neleidzia nei viena - valio. 10. Bet.... leidzia ora 1a ir 4a. Panasu, kad is degimo kameros ar kas ten tokia :geda: (tikrinom ipyle skyscio i "lovy", kilo burbulai). 11. Bandem paverzt - deja tas pats. Su verzimu nepersistengem - kad nebutu blogiau... Isemus viena is forsunkiu, ji buvo "priburta" - pardavimui ryskiai... Kaip manai, ka galima butu padaryti kad pagydyt mano mersiuka? |
Citata:
tik tada prisisuka auksto slegio vamzdelis 22Nm galiausiai stekeris, ir atbulinies eigos slangutes, atsargiai su tom apsauginem spiruoklikem, jos megsta sokineti ir viena apie 7€ kainuoja. tiek is mano kampo, reikia pamatyti, kad galeciau daugiau padeti,beja varzto priverzimas labai svarbu, ir vazrto skyles sriegiai turi buti isvalyti, nes ten prisikaupia purvu, ir neina priverzti, atrodo priverzei, o varztas jau atsiremes purvuose |
Aciu, bandysim pagal instrukcijas. Bet nepazadu, kad greitai atsakymas bus :)
|
sveiki, isigijau MB cdi, pavazinejus pora dienu pradejo leisti kompresija pro forsunke, ziedelis varinis pradeges, bet cia ne esmine beda, varztas kuris turi priverzti forsunke prasisuko, kas galite patarti,:confused:
|
Važiuoti pas motoristą, pageidautina pas gerą motoristą.
|
Beda yra kad ne lietuvoje, kaip rase saulyte auksciau kad buvo tas pats tai greze ir sriege :confused:
|
Be reikiamų žinių, patirties, įrankų pats nepasidarysi nieko. Reikia serviso.
|
na ziniu yra pakankamai ior turiu priemima prie serviso yrangos tik tiek kad darba daryciau pats
|
Citata:
|
na manaugal dar kam buvo tas pats ir dare tai, tai ir pasidalintu patarimais juk
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:31. |