![]() |
Greiciu dezes tepalai
Manau atejo laikas pasikeist greiciu dezes tepalus, nors ir sako, kad je amzini, bet cia nesamone. Mano masina jau ~130k km prabegus ir manau pats laikas tai padaryti. Silberyje kaina 850 lt, kuri nelabai dziugina :D kas galetu taip pat kokybiskai padaryti? nes net ir pats silberis nevisada gera viska padaro...
|
bet kuri specializuota tepalų keitykla tau juos pakeis
|
aplankyk merso muzieju per ta laik viskas bus pdaryta ;)
|
visai bet kam neduochiau,-geriau keisti,pas tuos kurie zhino ka daro,o to bus kad karteri pertemps ,poto jis susiskersuos, ar ta pati karteri su taukinu skuduru pravalys ir tt...
Nieko ten sudetingo nera, tik viska reikia daryti krupschiau,nei keichiant variklio tepala. |
is pigesniu variantu vilniuj tai pas techa kreipkis arba i rimo serviza. nu arba i kokia melga, kemi ar pan, kur tureje reikalu su brangesniom masinom
|
Itoda..tvarkingai,greitai ir uz gera kaina.
|
ar isvis reik keist zn tiksliai ? buna tipo nekeiciamu,paskui pakeiti tepalus ir deze uzlinksta
|
Citata:
Citata:
|
nu tai kam keist ? jeigu litais sninga tegu keicia
|
keichiau c203 2004metu, berods ten jau irgi amzhini ? Izhbego murzinas nebegrazhus tepalas,nors pravazhiavusi buvo apie 80.000km. dabar apie 12000km. bet pablogejimo nejauchiu,tik ant dushios ramiau,kad ten nauji originalus tepalai supilti.
|
Forumuose jau turbut simtai temu apie tas alyvu keitimus. Kartojames bet kagi here we go again - keisti REIKIA. Nori sutaupyti viskas OK. galima pasikeisti ir garazeli pas dieduka ar paciam, svarbiausia nusipirkti reikiamos specifikacijos (blatt) alyva ir tureti matuokle.
|
Rimo servise tai 120 uz pakeitima ir 20lt uz litra, tai kazkur iki400 lt su viskuom. Pas juos ne merso tepalai, o kazkokie kiti... O silbery 800-900. I silberi tikrai nevarysiu, nes kiti sako kad jie irgi tuos pacius tepalus naudoja... Tai nezinau ka daryt, keist ar ne. Nes deze dirba idealiai;)
|
kai pas mane viskas dirba idealiai, tai as neieskau uzpakaly pautu :)
|
Citata:
Jei nekeisi tepalu, susidursi su tokiomis bedomis, kad tepalu kaina tik ziedeliai pasirodys. Del rimo serviso kompetencijos suabejociau, yra pavyzdziu, ypac man patiko ju posakis kazkada, kai sake kad pilam tapalaus kokie priklauso, o paklausus apie blatt specifikacijas ir pan., buvo atsakyta, kad jie tokie kokie reikia... Nepamirsk, kad i tavo deze tinka tik vienos vieninteles specifikacijos tepalai, kurios gamina gal 5 gamintojai tik. Ir jei rimo servisas supils tau "ka priklauso kaip ir visiems" "juk ten nieko mandro" greitai pats vaziuosi i ta pati silberi, tik jau ne tepalu keist, bet APD remontuot. Tikrink pm., parasiau tau meistro is silberauto telefona, kuris po darbo pakeis tepalus tau per pus pigiau nei oficial silber kainos, ir supils tikrai ka reikia one ne "kaip ir visiems". |
Matai, jei po 60000 reikia keist, tai turbut jau turejo but pakeisti pries man perkant, nes masina buvo priziurima. Na pasiskambinsiu jam ir pasikeisiu :)
|
pakeitimas 120lt o kiek tepalas kainuoja silberi toks koks priklauso ,originalus ?
|
Citata:
|
Citata:
|
Mechanui mažiau pasireiškia požymiai. Tačiau tau jų reikia tik 1,5l. Geriau pakeisk, labai daug nekainuos, bet ramiau tau ir dėžei geriau
|
Citata:
|
Silbery litras man rodos apie 80 sake
|
speju pilas kokie 7l tai grazi sumele gaunas :xx:
|
jo, apie 7. Tai jie sake kaina nuo 850 Lt... draugas pirko tokiam kaip mano clui deze uz 2000. Cia vos ne puse dezes kainos :D
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
Aciu |
Galiu pasakyti tik tiek jog visos alyvos gaminamos iš tos pačios naftos ir tokiom pat technologijom t.y originali tarkim MB alyva ir kokia nors kita, skiriasi tik pakuotė kuri pakelia kainą keletą kartų t.y MB alyva yra tokia pati tarkim kaip Pemco tik bakelis su MB ženklu kainuoja daug brangiau. Mums taip dėstytojas pasakojo kuris dirba DAF servize principas tas pats su visais dileriniais servisais.
|
Citata:
|
Citata:
|
Feibis, kokia pas tave deze?
pvz 722.6 APD tinka sie tepalai: Fuchs TITAN ATF 4134 MB 236.14 ATF NAG2VSport A 001 989 68 03 Mercedes-Benz Automatik-Getriebeöl Blatt 236.14 Mobil ATF 134 OMV ATF M plus Shell ATF134 |
Citata:
|
kad nekurti naujos temos prie to pacio parasysiu....gal kas zinote kas kiek laiko reikia keisti c124 automatines dezes tepalus?kokius geriau pilti ir pan?...dekingas :)
|
Citata:
Beje, kai skambinau Giedriui, jis man pasiule pilti kazkokius tepalus is Neste po 20 litu/ltr :unreal: |
Citata:
Siaip WIS dokumente BF27.00-P-1000-01C rasoma, kad reikia pilti А001 989 68 03 i 722.6, bet i 722.5 irgi rekomenduojama pilti si tepala. Kadangi 5, 4 ir 3 serijos APD yra labai panasios, i jas lygiai taip at rekomenduojama pilti tuos pacius А001 989 68 03, arba Fuchs TITAN ATF 4134 Mobil ATF 134 OMV ATF M plus Shell ATF134 |
butu gerai kad zinociau dezes numeri:confused:
|
Citata:
|
tai rimo servisas man berods siule ta TITAN tepala.
|
Citata:
Ir karshto nenusukinek,-man susiraite :xx: |
Citata:
20 Lt uz litra gera kaina |
tiesa, dar yra prikolas. Visur uzsienio forumuose skaiciau, kad mano greiciu dezei, tepalus galima keisti tik 1 karta :) tai gaunasi, kad po 60k pasikeiti, 60 isvaziuoji dar ir ismeti deze pagal mb gamintojus? nelabai pagaunu :)
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:28. |