![]() |
W210 E290 baltas dumas
Sveiki, turiu tokia beda, W210 E290 meta balta/pilka duma kai saltas.
Pasidariau diagnostika nieko blogo neparode, tik sake kad purkstukas su laideliu idomiai dirba, nusipirkau kita isidejau, dumint pradejo dar labiau, islupau visus purkstukus nuveziau patikrint ir tas su laideliu "myzo" ji sutvarke sake viskas tvarkoi, surinkau atgal ir vistiek dumina, padarius dar kart diagnostika prie purkstuko nebeprikibo. Dumina kazkiek maziau bet dumina. nebezinau kur galu ieskot, gal turit ideju? Pastebejimas: Jei uzkuri ir iskart vaziuoji beveik nedumina, jei uzkuri pasildai ir pradedi vaziuot dumina ziauriai. Dumina tik saltas, kai variklis pasyla dumint nustoja. Antifrizas nedingsta! Laukiu ideju. |
1. Antifrizas nedingsta?
2. Dabar kai tokie orai, tai pas visus dumina kol saltas variklis, gali mieste pastebet, tik neaisku ant kiek daug pas tave dumina. Jei kondensatas eina tai normalu |
Citata:
1. Antifrizas TIKRAI nedingsta. 2. Dumina daug daugiau nei kondensatas, tiek kiek dumina yra tikrai nenormalu, pilnas kiemas dumu buna kai uzkuri masina. Arba jei spusteli dar salta, tai per veidrodeli nematai kas is galo vaziuoja. |
Citata:
|
tepalai dingsta, bet minimaliai, per 5000km gal koki 100ml truko. Beto nuo tepalu butu melynas dumas, o cia baltas.
Beto, saltas ant laisvu kartais pasipurto variklis. |
kai turba pareina tai dumas baltas, ne melynas, bet pagal davo tepalo sanaudos tai nedingsta tepalas, tada purkstukai belieka arba zvake neveikianti, smarkiai purtosi variklis? taip kad nedirbtu vienas cilindras ar tiesiog su permusimais?
|
Citata:
|
nu tai kazkas su kuro sistema, oro kuro sistemoj nera? del jo irgi buna padumina jei daugokai oro
|
užkurus auto (dabar šaltuoju metu laiku) pašildžius ir pradedant vaziuoti ,maždaug pora km bus baltas dumas ,nes kondensatas kol išeina is išmetimo ,užgesinus masina vel kol atvesta ,kondensuojasi dregme kuri seda rasos pavidalu ....manau ieškai ko nera....
|
bent jau zarnelese prie kuro filtro nera.
Gal kas Vilniui/Panevezy turit kaip patikrint purkstukus?? Nes vel kazkam vezt dar karta tikrint ir kad pasakys viskas normos ribose nebenoriu. |
Man su panašia bėda šią savaitę irgi vienas kolega skambino konsultacijai, bet tegalėjau pasakyti tik tiek, kad toks dūmijimas galėtų būti jei:
1. Nespėjęs sudegti kuras jau išmetamas iš cilindrų dėl vėlyvoko degimo. 2. Siurblys duoda per didelę kuro dozę ir gaunasi kad variklis "springsta" 3. Trūksta oro degimo mišiniui (per didelė koncentracija kuro su oru - oro mažiau nei reikia tvarkingam kuro sprogimui) Dar neatmetu galimybės, kad yra labai smarkiai priaugę cilindrai nuodegomis (apaugę vožtuvai ir stūmoklių degimo kameros nuodegomis. Reiktų pabandyt tą mašiną pravaikyti maksimaliomis apsūkomis ar apkrovomis. Taip kartais nutinka kai mašina eksploatuojama trumpais atstumais vien miesto režimu. Isiurbimo kolektorius neužneštas nuodegomis nuo dujų gražinimo per EGR vožtuvą? |
Citata:
http://www.youtube.com/watch?v=CQ2UOtQo8X0 mano duminimas panasus i sita, tik dar daugiau ir tirstesni dumai, o cia tikrai ne kondensatas. |
Citata:
|
o žinai aš dar kompresiją pas tave pramatuočiau ar nebus kokia tarpinė tarp cilindrų plyšusi
|
Citata:
2. Siurblys galimas, variantas, reiktu gal spaudima pamatuot, gal turi monometra? 3. Kaip tai issiaiskint? isiurbimo kolektorius pakankamai svarus, esu mates ir labiau apaugusiu, bet kiek buvo imanoma issiploviau. Del pravaikymo, tai ta masina tikrai nesivelka kaip vezlys per miesta. |
Citata:
|
Citata:
|
siurbliio dozatorių galima patikrinti tik ant stendo nuėmus siurblį nuo mašinos.
|
Citata:
|
Citata:
|
purkstukus patikrint jis neturi kuom, tik perrinkt gali, nenori jis manometro isigyt :) nu bet jo draugelis sake gali patikrint
|
na jei nesudega kuras ,turetu buti aitri smarve akis graužianti....
|
purkštukus galiu patikrinti tik primityviai dėl "myžimo" ar gražaus rūko skleidimo, bet neturiu galimybės nustatyt prie kokio slėgio pasikelia adata, Su kuro aparatūros remontu neužsiimu. Kompresiją pamatuot galiu be vargo tik vienas bet: pas mane garažo viduje merso kapotas stačiai neatsidaro dėl žemų lubų, todėl tą dalyką galėčiau tik padaryti lauke geru oru.
Skambink man 861813242 ir sutarsim |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
Dar klausimas: bake dyzelinis kuras ar aliejus? Ir ar negaudo kuro sistema oro? |
Citata:
|
senai tą marmalą pylei į kurą ir kaip pasikeitė variklio darbas iki to ir po to?
|
Citata:
|
idomus tavo variantas, idomus.
|
jei is kanistru pyle tai dar ir kaip gali but vandens, kai per lietu pili :) bet man niekad del to bedu nebuvo
|
Neiskanistru pyle :D normalus kuras buvo pilamas.
Netik kad idomus, bet jau uzknist pradeda. |
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Us_ZIEwCpbU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> kazkaz panasaus :)
|
Pastebejimas/klausimas/pamastymas.
Kadangi minejau, kad didziausias duminas vyksta stovint, kol sildoma masina, tai siandien bevaziuojant pagalvojau, kad visa tai gali buti susije ir su oro sistema, netik kuro. Tai tesiant minti, pas mane ant oro padavimo i kolektoriu slangos/vamzdzio stovi voztuvas valdomas vakumu, kuris darineja dureles, kiek oro praleist ir kiek ne (turbut visi zino apie kuria dali kalbu. Primenu 2.9TD). Tai va, pas mane tas voztuvas kiauras ir dureles visalaik atidarytos, tai stai klausimas ar gali del to kad ant laisvu per tas dureles praeina daugiau oro, nei priklauso, dumint? pasamprotaujam. |
praktiškai ne
|
Citata:
|
čia yra EGR vožtuvas, kurio paskirtis yra gražinti dalį išmetamųjų dujų antram perdirbimui dėl ekologijos. Ne viena mašina važinėja su užglušintais
|
Citata:
Sunku atrast nuotrauka kurioi gerai ta vieta matytusi, bet gal iziuresi, nes nevisuose 2.9 jis yra. http://img221.imageshack.us/img221/1272/p5702.jpg Uploaded with ImageShack.us |
deja kalbam apie tą daiktą, nebent mano akulioriai nebepritraukia :xx:
|
Citata:
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:28. |