MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W210 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=201)
-   -   W210 320cdi ESP problema (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=887)

deimantaz 2008-12-01 11:22

W210 320cdi ESP problema

Sveiki mersistai:wave: turiu tokiu rupesciu del ESP (elektronine stabilizavimo kontrole) tai taip vyksta kai buna saltas variklis ESP neveikia ir kas keisciausia neveikia posukiai ir autopilotas, o kai variklis apsila iki darbines temperaturos uzgesini ir vel uzvedi tada veikia viskas ir nemeta ESP klaidos. Buvau kaune kad istryntu klaida TMT servise tai neistryne ji vis tiek yra ir negali pasalinti... Tai gal ir kas susidure su ta pacia beda tai pasidalinkite uz bet kokia info dekingas:uuu:...

arbuzas 2008-12-01 14:47

Gal man kas gali pasakyt ar pas mane yra ESP? As kaip suprantu - NE. Yra mygtumas ASR off, kur kitu ESP off. Ar budavo E50 amg komplektacijos be ESP?

yamato 2008-12-01 16:58

manau, kad YRA ;)
ant buvusios A140 nejo isjungti ESP, o tik ASR. Atseit, jei reikejo, galejai isjungti asr (atseit galejai prasikasti reikalui esant :D ) . O ESP isjungti neleidzia net ant musu w211 :mastau: irgi tik ASR...

Audrinas 2008-12-01 18:33

as manau kad pas tave yra ESP nes kur yra tavo filmukas kur dragini tai juk kazkas mirksejo skydelyje ir man rods ten esp sauktukas :) (cia arbuzui :))

yamato 2008-12-01 18:37

Citata:

Pradžioje rašė Audrinas (Post 9970)
as manau kad pas tave yra ESP nes kur yra tavo filmukas kur dragini tai juk kazkas mirksejo skydelyje ir man rods ten esp sauktukas :) (cia arbuzui :))

o ten ne ASR sauktukas? :mastau:

Audrinas 2008-12-01 18:42

nu pas mane toj vietoj esp sauktukas. nes kai isjungi esp jis uzsidega. nu del AMG as nezinau cia tik mano nuomone ir palyginimas su savo auto :)

yamato 2008-12-01 18:51

matau pradejom maisyti ESP su ASR :D
ESP - neleidzia vykti soniniam slydimui
ASR - prasikasti :mastau: taip? :huh:

Audrinas 2008-12-01 18:53

Maisai. atvirksciai. sita tikrai zinau :) nes pas mane asr nera. o kai esp isjunktas braizyk saules kaip nori o su yjungtu niekaip neprasisuka ratai :)

yamato 2008-12-01 19:00

Citata:

Pradžioje rašė Audrinas (Post 9975)
Maisai. atvirksciai. sita tikrai zinau :) nes pas mane asr nera. o kai esp isjunktas braizyk saules kaip nori o su yjungtu niekaip neprasisuka ratai :)

voj :geda:

bet kad A klasej buvo ASR off mygtukas, ji nuspaudi, ratai kasasi, bet sonu slysti mb nenori ( ziema! :ne: ) ant posukio i kaire iseini, uztrauki rankini, atleidi, sonu slysti, pristabdo priekini desini rata, po to lyg galini kairi, ir istiesina... :mastau:

mb001 2008-12-01 19:00

Citata:

Pradžioje rašė deimantaz (Post 9951)
Sveiki mersistai:wave: turiu tokiu rupesciu del ESP (elektronine stabilizavimo kontrole) tai taip vyksta kai buna saltas variklis ESP neveikia ir kas keisciausia neveikia posukiai ir autopilotas, o kai variklis apsila iki darbines temperaturos uzgesini ir vel uzvedi tada veikia viskas ir nemeta ESP klaidos. Buvau kaune kad istryntu klaida TMT servise tai neistryne ji vis tiek yra ir negali pasalinti... Tai gal ir kas susidure su ta pacia beda tai pasidalinkite uz bet kokia info dekingas:uuu:...

TMT servise man ne vienos klaidos nesugebejo istaisyti, net kalbos nesugebejo pakeisti skidelyje, paskui, nuvariau i melga ir viska puikiai sutvarke.

mb001 2008-12-01 19:06

Citata:

Pradžioje rašė arbuzas (Post 9955)
Gal man kas gali pasakyt ar pas mane yra ESP? As kaip suprantu - NE. Yra mygtumas ASR off, kur kitu ESP off. Ar budavo E50 amg komplektacijos be ESP?

ESP lyg ir nuo 98m. prasidejo, po to, kai zurnalistai tuomet naujausia A klases mb ant sono pagulde "briedziu" teste.

P.S. ESP - del soninio slydimo, ASR - del ratu praslydimo zemina variklio apsukas.

Audrinas 2008-12-01 19:11

nu zinok ir as jau susipainiojau :) gal ju ne viena rusys yra? nes va ka tik radau straipsniuka http://www.nr1.lt/NR1-Discovery/Syst...sc-esp-lt.html tai cia raso kad ir sonini slydima reguliuoja ir tuo paciu ratu prasisukima ir t.t tai va jau dabar pats nebezinau :)

mb001 2008-12-01 19:16

Citata:

Pradžioje rašė Audrinas (Post 9979)
nu zinok ir as jau susipainiojau :) gal ju ne viena rusys yra? nes va ka tik radau straipsniuka http://www.nr1.lt/NR1-Discovery/Syst...sc-esp-lt.html tai cia raso kad ir sonini slydima reguliuoja ir tuo paciu ratu prasisukima ir t.t tai va jau dabar pats nebezinau :)

teisingai, (ESP) sonini slydima istaiso ratu pagalba paskirstant jiems apkrovima

Audrinas 2008-12-01 19:16

Citata:

Pradžioje rašė Audrinas (Post 9979)

dar nete pasiskaitinejau ir susidariau toki supratima ASR reguliuoja tiktai ratu prabuksavima o ESP reguoliuoja ir soninius slydimus ir prabuksavima. (nu cia gal klaidingai manau bet kolkas mano tokia nuomone :) gal atsiras geriau zinanciu :)

mb001 2008-12-01 19:23

Citata:

Pradžioje rašė Audrinas (Post 9981)
dar nete pasiskaitinejau ir susidariau toki supratima ASR reguliuoja tiktai ratu prabuksavima o ESP reguoliuoja ir soninius slydimus ir prabuksavima. (nu cia gal klaidingai manau bet kolkas mano tokia nuomone :) gal atsiras geriau zinanciu :)

nesu as irgi didelis specas, bet bent ka cia parasiai, tai teisingai :)

Audrinas 2008-12-01 19:26

nu tarkim kad issiaiskinom :)

Joshua 2008-12-01 20:43

Zinau kame gali buti problema :) draugui su mb w210 tas pats buwo, ilgai suko galva kas cia galetu buti, jau ir pas elektrikus zadejo varyt rimtus, taigi pradekim nuo to, autopilotas ( abs) gali neveikti del skirtingu padangu aukscio pvz, pas ji buwo r16 205/55 priekyje ir r16 225/45 gale, gale gaunasi mazesnes, ir mb kompas pravaziavus kazkiek km fiksuoja ir neina autopiloto ijungt. Pasikeite jis padangas i visas keturias vienodas, liko esp beda tuomet tik, autopilotas atsigavo :) tada pasidare suvedima ir esp nebemeta klaidos :)) gal ir juokingai paskaicius gali pasirodyti, bet taip jau yra :)

deimantaz 2008-12-01 21:03

Citata:

Pradžioje rašė mb001 (Post 9977)
TMT servise man ne vienos klaidos nesugebejo istaisyti, net kalbos nesugebejo pakeisti skidelyje, paskui, nuvariau i melga ir viska puikiai sutvarke.

nu jo jie ten kazkaip vangiai pastebejau kovoja su tokiom klaidom, o gal girdejot kas apie www.lbm.lt kaune yra Butrimoniug netoli birzelio 23-osios g. sake kad jie neblogai kerta:confused: bet as tik girdejau:zenklas:
tai auto melgoj teko palikti ar greit jie sutvarke tau? Ir kaip kainos pas juos?:aciu:

deimantaz 2008-12-01 21:07

Citata:

Pradžioje rašė Joshua (Post 9985)
Zinau kame gali buti problema :) draugui su mb w210 tas pats buwo, ilgai suko galva kas cia galetu buti, jau ir pas elektrikus zadejo varyt rimtus, taigi pradekim nuo to, autopilotas ( abs) gali neveikti del skirtingu padangu aukscio pvz, pas ji buwo r16 205/55 priekyje ir r16 225/45 gale, gale gaunasi mazesnes, ir mb kompas pravaziavus kazkiek km fiksuoja ir neina autopiloto ijungt. Pasikeite jis padangas i visas keturias vienodas, liko esp beda tuomet tik, autopilotas atsigavo :) tada pasidare suvedima ir esp nebemeta klaidos :)) gal ir juokingai paskaicius gali pasirodyti, bet taip jau yra :)

na atkreipiau demesi kad daug kur uzsienio forumuose apie tai raso, bet padangu ismatavimai vienodi, tai gal tik suvedimo uzteks arba dar gali buti riele ar jungtis kzkokia prie vairo koloneles nusprogus ir nekontaktuoja, bet man kai saltas variklis buna tada isijungia ESP o kaip apsyla iki darbines temp tada viskas veikia:confused:

Joshua 2008-12-01 21:20

na kai rasi beda, butinai duok ziniu :)

pucenas 2008-12-01 21:27

ESP pas mane yra kai ijunkta nei ratu neprasuksi nei sonu nepaslysi o kai isjungi prasideda "fokusai" kaip nori is sonu ir vietoi :)

deimantaz 2008-12-01 21:27

nu jo butinai bet dar gal ir is bendraminciu suteiks kokiu duomenu

vampyras 2008-12-02 00:19

teisingai kalbate ESP tai stabilizavimo programa, ASR ratu pasukimo blokavimas...
ESP susideda is ABS ASR ir BAS,nauji w211 turi papildomai BAS+ ir pan...
taigi sugedus ABS sensor uzsidegs ABS lempute,sumazejus tabdziu skysciui uzsidegs BAS lempute,sumazejus slegiui padangose ESP mes klaidas...
A klasei isjungus ASR issijungia tik ratu praslidimas,kad netycia ant 50km/h neapvirstumet,AMG atjungia ir ESP kad jaustumet variklio jega,nepamirskit,kad ESP jus neatjungiat,o tik neleidziat jai kistis i vairavima,ir betkada gali ESP vel pradeti veikti,uzteks jai ant posukio stabdysit staigiai bet nepakankamai stipriai spausit stabdzio pedala,tada BAS jums pades auto pristabdyti,ir ESP posuki islauzti,o jai dar turit automata tai dar dazniau kisasi ESP i jusu vairavima,galbut jus to nepajauciat...

arbuzas 2008-12-02 11:45

Citata:

Pradžioje rašė vampyras (Post 9995)
teisingai kalbate ESP tai stabilizavimo programa, ASR ratu pasukimo blokavimas...
ESP susideda is ABS ASR ir BAS,nauji w211 turi papildomai BAS+ ir pan...
taigi sugedus ABS sensor uzsidegs ABS lempute,sumazejus tabdziu skysciui uzsidegs BAS lempute,sumazejus slegiui padangose ESP mes klaidas...
A klasei isjungus ASR issijungia tik ratu praslidimas,kad netycia ant 50km/h neapvirstumet,AMG atjungia ir ESP kad jaustumet variklio jega,nepamirskit,kad ESP jus neatjungiat,o tik neleidziat jai kistis i vairavima,ir betkada gali ESP vel pradeti veikti,uzteks jai ant posukio stabdysit staigiai bet nepakankamai stipriai spausit stabdzio pedala,tada BAS jums pades auto pristabdyti,ir ESP posuki islauzti,o jai dar turit automata tai dar dazniau kisasi ESP i jusu vairavima,galbut jus to nepajauciat...

Kaip supratau pas mane ESP nera :)

yamato 2008-12-02 12:17

Citata:

Pradžioje rašė arbuzas (Post 9999)
Kaip supratau pas mane ESP nera :)

ziema kokioj nors aikstelej vaziuodamas susuk vaira spustelk gazo ir uztrauk rankini. :D w211 is karto tiesina, manau pas Tave taip pat panasiai turetu but :)

arbuzas 2008-12-02 15:40

Citata:

Pradžioje rašė yamato (Post 10001)
ziema kokioj nors aikstelej vaziuodamas susuk vaira spustelk gazo ir uztrauk rankini. :D w211 is karto tiesina, manau pas Tave taip pat panasiai turetu but :)

O kaip tu ta rankini uztrauki? :) Pedala spaudi?

yamato 2008-12-02 15:42

Citata:

Pradžioje rašė arbuzas (Post 10006)
O kaip tu ta rankini uztrauki? :) Pedala spaudi?

taip :D

Marijampolej tokia uzdara atokiau aikstele yra, tai biski jau praktikavausi tiek su 124 tiek su 211 :) pirmu sniegu dziaugemes :D

jau ismokau greitai uztraukt trumpam rankini, greitai ji atleist, ir kai pradeda nest i sona dar biski gazo... :D su 124 idomiau, nes nera ESP, ASR ir kitokiu niekuciu :xx:

mb001 2008-12-02 18:53

Citata:

Pradžioje rašė deimantaz (Post 9987)
tai auto melgoj teko palikti ar greit jie sutvarke tau? Ir kaip kainos pas juos?:aciu:

jau rasiau anksciau, tai kopija savo posto idedu :)

Melgoj Kaune man patiko, kai nusipirkau tvarke silumos reguliatoriu, kondicionieriaus ventiletorius, klaidas pratrine, kalba pakeite is italu i anglu, tai uz 3val. darbo sumokejau 110Lt. + 40Lt. detale (pats turejau susirast). Tai tokia kaina buvo beveik pries 2 metus, gal dabar pabrango... nzn

mb001 2008-12-02 18:56

Citata:

Pradžioje rašė Joshua (Post 9985)

su padangom man tas pats buvo, tik pas mane priekyje zemesnes buvo, o gale truputi aukstesnes, tai autopilotas iki 50 ar 60 km/h veikdavo :)

deimantaz 2008-12-02 21:27

Na va palikau LMB servise siandien mersa skambinsiu ryt klausiu kokios pasekmes, bet kzka minejo kad kompas nesusirisa su greicio deze nes tokia klaida rado, bet man kzkaip itartinai na nebent tai kartu risasi ar kzkas panasaus bus matyt, ryt skambinsiu nes tikr ryt prades konkreciau ieskoti bedos....

deimantaz 2008-12-16 12:13

na nieko gero del ESP pasake, kad kzkoks greicio dezes kompo kodingas issitrynes ir ji reikia perrasyti tai tas servisas to reikalo neapsieme daryt tai tipo arba kompa keisti arba ieskoti to kodingo kuris ten is kazkokiu skaiciu kombinacijos susideda :( tai ryt uzsirasiau i Silberauto nes kitos jau iseities nematau....

pawliunia 2008-12-17 11:17

na galiu pasidalyti ziniom
ESP sistema veikia nevisa laika. Priekiniuose ratuose stovi daviklis kuris atjungia sistema ESP kaip tik masina pasiekia rodos 58 km\h (tiksliai greicio nepamenu). Taigi ESP veikia tik iki tokio greicio. Po to ta sistema (jei daviklai veikia) turetu atsijungti. Gal su davikliais kazkas netaip??

deimantaz 2008-12-17 22:32

Citata:

Pradžioje rašė pawliunia (Post 10349)
na galiu pasidalyti ziniom
ESP sistema veikia nevisa laika. Priekiniuose ratuose stovi daviklis kuris atjungia sistema ESP kaip tik masina pasiekia rodos 58 km\h (tiksliai greicio nepamenu). Taigi ESP veikia tik iki tokio greicio. Po to ta sistema (jei daviklai veikia) turetu atsijungti. Gal su davikliais kazkas netaip??

na nzn is kur tokios info esi gaves apie tai nes jokio logiskumo nematau tame :ne::unreal: ir pats geriau pagalvok ir isiskaityk ka parasiai ir bent geriau susipazink su jos veikimu

deimantaz 2009-01-12 20:32

na siuo metu laukiu kada is vokieciu atsius uzvedimo spyneles nes po diagnostikos siberauto yra nustatytas spyneles gedimas ir ja reikia keisti. Nes joks greicio dezes kompas nei stabdziu pedalo varlytes kalte... Laikinai padare kad veiktu posukiai ir nemestu ESP klaidos sake kzka tai pakrapste, bet jau pora savaiciu vazineju ir viskas ok, bet silberije sake geriau tipo keisti nes tai tik laikinas pakrapstymas, tad ir keisiu tas malonumas +-1600lt kiek is tikro parasysiu kai sutvarkys ;)

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:34.