![]() |
W211 270 CDI 2002, Susilpnėjo stabdžių pajėgumas
W211 270 CDI, 2002,
Sveiki, keletą mėnesių atgal turėjau problemų su elektronika. Išmetinėdavo užrašą Electric consumers switched off. Pakeičiau rėlę, mažąjį akumą ir generatorių. Problema buvo išspresta bet atsirado nauja. Stabdziai susilpnėjo, sakyčiau 30-40 % pajėgumu. Pedalu spustelnu tik siek tiek stipriau ir šis pasiekia dugną. Stabdžių skysčio netrūksta. Gal numanot kokia gali būti viso to priežastis? Iš anksto dėkui už atsakymus. |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
Bet - stabdziu pedalo vibravimas joks gedimo pozymis, tai normalus SBC sistemos darbas. Yra silpnu nervu pilieciu, kuriems kazkodel tas vibravimas kliuva - tam reikia nuvaziuoti i silberauto ir bus pakeista tam tikra zarnele i berods didesnio dametro, ar tiesiog kitokia, ir stabdziu pedalas nebevibruos. Man asmeniskai giliai vienodai, kad jis kartais vibruoja, nesuvokiu kaip kazkam tai gali kliuti, as net dar nezinodamas, kai nusipirkau mersa, maniau kad tai normalu. |
Citata:
SBC atnaujintas turi koda A005xxxxxxx atidarai kapota ir paziuri koks skaicius ir taps aisku |
Citata:
|
Citata:
|
Pakeliu kapota, paziuriu bloka ir pamatau A005 - Kaip akmuo nuo sirdies :)
buvau isitikines kad jis turi buti keistas nes iki paskutinio kilometro servisai daryti, tik va jokio balto tasko ant radiatoriaus as neradau :/ |
Citata:
Rytoj pasitikrinsiu serijinį bloko numerį, įdomu kas parašyta. Dėkui už atsakymus |
Nekuriant naujos temos, atsirado ir pas mane kazkokia beda su stabdziais, is ryto sedu i auto, stabdziu diskai aprudyja, nieko keisto tokiu oru, pirmu paspaudimu stabdziu visai jokiu nera, 2-3-4-5 paspaudimai, po biski atsiranda, manau del to, kad rudys nusivalo nuo disku, veliau pavazinejus po miesta tarkim 20km, stabdziai is leto stabdant atrodo viskas ok, duodi stabdi iki dugno vaziuojant ~50km/h stabdo gan padoriai, bet ratai nesiblokuoja(ne del abs'o) o tik stabdo riedant, ant sniego dabar pabandziau viskas ok abs'as dirba, ratai blokuojasi nuo silpno paspaudimo, stabdziu skysti tikrinau viskas ok pilnas bakelis, ratlankiai ne karsti, mazoj ikalnei auto rieda laisvai be jokiu trugdziu, stabdziu klaida meta, kad reikia pakeist kaladeles, bet jos visos keistos pries ziema, tik nepajungti dacikai... nezinau cia reikia pergyvent ar taip turi but?
|
Citata:
|
Citata:
Beja ant w209 CLK pagaminimo data 2004-05-21 berods, ar ejo sitie problematiski SBC blokai, ir jeigu ejo, kur ji galima rast ir patikrint jo koda? |
Citata:
SBC randasi po kapotu priekyje iš kairės pusės ir atrodo taip: http://www.revtronic.com/documents/W211_e_class_SBC.jpg |
http://imageshack.us/photo/my-images/6/1004049m.jpg/
yra kazkas panasaus, bet nesu tikras ar cia SBC blokas |
Citata:
|
Ant SBC bloko serijinis pas mane A005... Jei atvirai tai nusivyliau, nes buvau beveik tikras kad, blokas pas mane bus nekeistas ir gausiu naują kuris išspres mano problemą. Kadangi keistas, nežinau kur kitur priežasčių ieškoti.
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Pusiau beveik i tema:
Kaip zinia SBC yra papildoma 'tarpine' tarp vairuotojo ir stabdziu disko, kuri uzsiima stabdymo reguliavimu ir valdymu. To pasekoje jeigu sudirba ABS, tai per pedala nejauti jokiu vibraciju, kokios buna paprastose masinose. Logiska, nes galima sakyti nera tiesioginio rysio tarp pedalo ir disko (right?) O dabar toks pamastymo klausimas: o jeigu pas masina stabdziu diskai pasidaro siek tiek kreivi, ar jausis per pedala vibracija ar irgi nieko nejausi kaip kad nejauti kai ABS'as dirba? |
Citata:
|
Citata:
Nes kitose masinose buna kad jauciasi tik per pedala o ne per vaira. Jeigu nedaug kreivi diskai arba dar kokios kitos priezastys. |
Citata:
P.S. W211 kai suveikia abs, girdisi sbc burzgimas ir burzgimo dazniu labai labai svelniai vibruoja pedalas. Bent jau pas mane. Su plonais padais jauciasi, su zieminiais kaliosais gal ir nesijaustu. |
Citata:
|
Citata:
ABS'o irgi nejauti per kebula kai jis sudirba kitose masinose. |
Citata:
Beje, keista kad tu taip akcentuoji ir dziaugiesi kai benzininis variklis be jokio garso dirba stovint, ir tuo paciau tau dzin kad tame paciame stovejime burzgia SBC sistema :D |
Citata:
|
Citata:
O jeigu tu vaziuodamas (stovedamas) sudarai keleiviams salygas paklausti 'kur variklio garsas dingo', vadinasi buni visiskoje tyloje, todel atnaujinimo operacija turetum pasidaryti pats pirmasis :D |
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
|
Citata:
Tiesiog kai klausaisi muzika ir siaip nekreipi i tai demesio, tai ir nejauti bet jeigu specialiai to pasiklausai arba vazineji 'visiskoje tyloje', tada tas siek tiek girdisi. Kai kam dzin, kai kam ir barskanti pakaba dzin (nesigirdi), o kai kam nedzin. Tik tiek. Man keite nemokamai nes masina nera maciusi kitokio serviso apart oficialaus MB dylerio (tiek DE tiek LT). Uzklause vadybininkas merso centro, jie pagal rida, metus ir aptarnavimo istorija paziurejo ir dave 100% kompensacija. Bet jeigu siaip is gatves, tai detale apie ~500Lt, ir darbai dar kokie pora simtu gal. |
Citata:
Isjungus varikli aisku girdisi kai auto uzrakini nueinant. Bet vaziuojant, salone - tikrai labai tyliai ir retai ir jokio diskomforto nekelia :) |
Citata:
O del silberio, sudominai cia, mano auto pirkta nauja lt silberyje, tik jame aptarnauta buvo, reiks paskambint, gal ir man haliavai pakeis... nors man cia toks mazmozis, kad net tingesis haliavai vaziuot keist :) |
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:32. |