![]() |
Draudimas
Sveiki, vakar truputį į mane įvažiavo (dureles prabrozdino). Esmė tokia: supildėm eismo įvykio deklaracijas ir išsiskirstėm. Dabar klausimas toks: kokiam draudimui turiu pranešti apie eismo įvykį? Savo ar ten to, kuris į mane įvažiavo (jis man turi žalą atlyginti)?
|
i kaltininko draudima turi kreiptis
|
Supratau. Taip ir padariau, užregistravau įvykį per kaltininko draudimo puslapį. Kaip suprantu, tai man dabar nieko daryti nereikia, tik laukti, kol jie man paskambins.
|
taip, galejai ir pats paskambint, seip informuos jie tave, pakvies atvaziuot parodyt masina jei vaziuojanti, ten parasyma paaiskinima, nukopins dokumentus ir tiek . is pradziu sms berods pareis kad ivykis uzregistruotas, bus nurodytas bylos nr.
|
na gal dabar ir internetu galima, bet anksčiau būdavo, kad reikėdavo per 3 darbo dienas kreiptis tiesiogiai į kaltininko draudimo bendrovę parašyti prašymą, tada jie nufotografuodavo mašiną ir toliau vykdavo visi kiti skaičiavimo reikalai.
|
Na kaltininko draudimas yra "Lietuvos draudimas". O skambinant į jų nurodytą numerį šiandien, tai pasakė, kad nedirba niekas ir, kad galima internetu užregistruoti. Tai nuėjau į www.ld.lt ir užpildžiau lentelę "užregistruokite įvykį". Manau tiks. Nieko ten baisaus labai nėr, tiesiog prabrėžė duris ir tiek, aikštelėj nematė manęs ar kaip ten gavos. Dar bandė vartytis, kad jis nekaltas, bet policiją iškvietus viskas atsistojo į vietas (policininkai supratingi, leido jam rinktis ar pildo, kad jis kaltas deklaraciją ar jie formina įvykį).
|
Manau ten kur užregistruoti įvykį internete, tai jei tu būtum LD apsidraudęs ir padaręs įvykį - tada reiktų. geriausia vistiek skambinti į kaltininko (LD) firmą.
|
ne geriausia, o privaloma per tris darbo dienas
|
Tai dar ir paskambinsiu antradienį.
|
1 Attachment(s)
Kažin kiek galima tikėtis pinigų už tokį nubrozdinimą? Abi durys ir prie rato ten truputuką.
|
iki 1000lt
|
Sakyčiau daugiau. 800lt buvo priskaičiavę audi 80, identiškai nubraukta, tik 1 durelės ir biškį sparno. Nors tai buvo prieš ~4 metus. Bet atsimink, kad skaičiuojama taip: detalės nuėmimas, apdailų nuėmimas nuo detalės, paruošimas darbams, darbai, visko uždėjimas, surengimas. Viskas kainuoja ne tik už darbą, bet ir už val.
Ta prasme jei tu imsi pinigus, tai kaip ir Tomskis sakė, gali neviršyt 1kLt, bet jei servisan varyt ir oficialią sąskaitą išrašytų, tai už kiekvieno sušikto varžtelio pasukimą bus atskiras punktas ir įkainotas jis. |
Citata:
|
nusidevejimas skaiciuojamas jei i naujas dalis keiti
|
Tai kaip manot, ką šioje situacijoje protingiau daryti, imti pinigus ir tvarkyti pačiam ar vežti į servisą, kad ten tvarkytų ir tegul moka draudimas už viską (man pačiam atrodo priimtinesnis pirmas variantas).
|
as visada uz pinigus. nesenai du ivykius turejau, VW LT35 nukale veidrodi, draudimas ismokejo 250lt, veidrodi nupirkau uz 100lt, ir VW Caddy boba duris galines ilenke, ismokejo 1100lt, sutvarkiau pakaba uz tuos pinigus, duris atkaliau :D
|
Na laukiam kitos savaitės. Žiūrėsiu kaip čia baigsis. :)
|
aš imčiau pinigus ;) nes susitvarkyti galima ir pigiau manau ;)
|
803lt atmojavo. Visai normaliai.
|
Citata:
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 06:28. |