MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W211 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=202)
-   -   w211 e270cdi amortizatoriai (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=9994)

Svecias 2012-06-08 15:12

w211 e270cdi amortizatoriai

.

Apple 2012-06-08 15:43

Citata:

Pradžioje rašė Svecias (Post 216398)
Sveiki,
Pastebėjau, kai važiuoju per kalnelį „kleksi“ kažkas priekyje. Nuvažiavau į servisą, sako amortizatorius pramuštas, pasiūlė kelis variantus, bet įspėjo jei pirksiu pigesnius gali prieki iškelti. Gal kas esate keite, įdomu kiek kainuoja, ar gali po keitimo prieki iškelti pigesnių firmų? Mano mb 2002, avangard.

Ačiū

Tai kad nebrangūs tie originalūs amortikai :) SACHS firma. detales kodas - 312 563. Intercars kaina 321 LT + PVM. Pirkdabas ne originala sutaupysi 200 LT bet iš to naudos nelabai bus.

Svecias 2012-06-08 15:49

.

Apple 2012-06-08 16:16

Citata:

Pradžioje rašė Svecias (Post 216408)
Man siūloma kaina 480lt/vnt :) tai nusprendžiau perklausti

intercars apie 380 LT, pats nusiperki ir dar pakeitimas +- 100 LT :) o jei gerai paieškosi gal ir pigiau nusipirksi.

PetrasR 2012-06-13 16:32

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 216407)
Tai kad nebrangūs tie originalūs amortikai :) SACHS firma. detales kodas - 312 563. Intercars kaina 321 LT + PVM. Pirkdabas ne originala sutaupysi 200 LT bet iš to naudos nelabai bus.

Tai cia turbut 'beveik originalus' ? :) nes originalus OEM kainuoja 750Lt.. ?

Apple 2012-06-13 17:08

Citata:

Pradžioje rašė PetrasR (Post 217174)
Tai cia turbut 'beveik originalus' ? :) nes originalus OEM kainuoja 750Lt.. ?

Originalas, tai SACHS firmos su MB logotimu, o tas tavo beveik originalas, tas pats amortikas tik be MB zenklo. jei reikia zenkliuko, galiu ji uz 100 Lt su markeriu nupiesti, pigiau bus :D

Taip sakau, nes zinau. ka tik keiciau savo, tai seni buvo SACHS su MB nakleika, pasiemiau identiskus, tik be MB nakleikes. uz perpus mazesne kaina.

Dalius/68 2012-06-13 17:35

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 217182)
Originalas, tai SACHS firmos su MB logotimu, o tas tavo beveik originalas, tas pats amortikas tik be MB zenklo. jei reikia zenkliuko, galiu ji uz 100 Lt su markeriu nupiesti, pigiau bus :D

Taip sakau, nes zinau. ka tik keiciau savo, tai seni buvo SACHS su MB nakleika, pasiemiau identiskus, tik be MB nakleikes. uz perpus mazesne kaina.

Apple merso dileris stebuklinga markeri turi ir piešia :zenklas: ir šimtines skaičiuoja...Joke:)

PetrasR 2012-06-13 20:02

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 217182)

O nebus taip kad SACHS gamina versija LITE uz perpus pigiau ir versija LONG LIFE (OEM + zenkliukas) uz pilna kaina? :)

Finalfour 2012-06-13 20:20

Citata:

Pradžioje rašė PetrasR (Post 217224)
O nebus taip kad SACHS gamina versija LITE uz perpus pigiau ir versija LONG LIFE (OEM + zenkliukas) uz pilna kaina? :)

Versija is serijos - o nebus taip, kad amerikonai vis tik nebuvo menulyje? ;)

Apple 2012-06-13 20:27

Citata:

Pradžioje rašė PetrasR (Post 217224)

Visada yra galimybė rinktis :) jei atrodo, kad su MB zenkliuku produktas geresnis, tai tą ir pirkit.

Dalius/68 2012-06-13 20:31

:zenklas::thumbsup:

PetrasR 2012-06-13 22:15

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 217237)
Visada yra galimybė rinktis :) jei atrodo, kad su MB zenkliuku produktas geresnis, tai tą ir pirkit.

Zenkliukas siuo atveju dzin. Man idomu pats produktas. Ar koks nors kodas yra ant pigesnio amortiko? Ar jis sutampa su kodu ant oem?

T.y. pagal ka sprendziama kad daiktas tas pats? Vien tik pagal gamintoja?

Nes jeigu neziureti i nieka isskyrus tai kad gamintojas tas pats, tai galima teigti kad visu mersu varikliai tokie patys. Nes gi mersas juos gamina :)

Apple 2012-06-14 07:55

Citata:

Pradžioje rašė PetrasR (Post 217283)
Zenkliukas siuo atveju dzin. Man idomu pats produktas. Ar koks nors kodas yra ant pigesnio amortiko? Ar jis sutampa su kodu ant oem?

T.y. pagal ka sprendziama kad daiktas tas pats? Vien tik pagal gamintoja?

Nes jeigu neziureti i nieka isskyrus tai kad gamintojas tas pats, tai galima teigti kad visu mersu varikliai tokie patys. Nes gi mersas juos gamina :)

Aš kodų netikrinau ir jau senus amortikus išmečiau. Kai pirkau - sakė SACHS gera firma, o kai pakeitė, tai sakė, pas tave tokie patys amortikai ir stovėjo gamykloj sudėti. Mačiau pats, kad ta pati firma ir identiškai atrodo. Kodų netikrinau, man neįdomu. Kadangi keitė rimtas meistras, kuriuo aš pasitikiu 100%, tai aš esu ramus :)

O tu manai, kad ta pati firma gamina skirtingus modelius MB gamyklai ir po to detalių pardavimui? Juk pirkau amortikus ne šiaip belenkokius, o skirtus MB automobiliu.

PetrasR 2012-06-14 08:16

Citata:

Pradžioje rašė Apple (Post 217309)
Aš kodų netikrinau ir jau senus amortikus išmečiau. Kai pirkau - sakė SACHS gera firma, o kai pakeitė, tai sakė, pas tave tokie patys amortikai ir stovėjo gamykloj sudėti. Mačiau pats, kad ta pati firma ir identiškai atrodo. Kodų netikrinau, man neįdomu. Kadangi keitė rimtas meistras, kuriuo aš pasitikiu 100%, tai aš esu ramus :)

O tu manai, kad ta pati firma gamina skirtingus modelius MB gamyklai ir po to detalių pardavimui? Juk pirkau amortikus ne šiaip belenkokius, o skirtus MB automobiliu.

Net neabejoju kad kai gamintojas gamina tam tikras dalis, ir poto partija ju uzsako mersas sau, tai tuo paciu mersas gali uzsakyti kitos specifikacijos ar kitokiu parametru detaliu. Velgi, del amortiku nieko nezinau, todel negaliu pasakyti bet teko ne karta susidurti su kitais gamintojas ir ivairiom ju oem dalim. Detale identiskai atrodo, gamintojas toks pats o paaiskeja kad biski kita specifikacija, biski kitoks tepalas viduje, biski kitoks gumos misinys ir t.t. (cia apie kitas dalis).

Todel ir idomu ar skiriasi ar ne. Nes jeigu kaina skiriasi tai gal ir sudetis kita.

Apple 2012-06-14 08:19

Citata:

Pradžioje rašė PetrasR (Post 217311)
Net neabejoju kad kai gamintojas gamina tam tikras dalis, ir poto partija ju uzsako mersas sau, tai tuo paciu mersas gali uzsakyti kitos specifikacijos ar kitokiu parametru detaliu. Velgi, del amortiku nieko nezinau, todel negaliu pasakyti bet teko ne karta susidurti su kitais gamintojas ir ivairiom ju oem dalim. Detale identiskai atrodo, gamintojas toks pats o paaiskeja kad biski kita specifikacija, biski kitoks tepalas viduje, biski kitoks gumos misinys ir t.t. (cia apie kitas dalis).

Todel ir idomu ar skiriasi ar ne. Nes jeigu kaina skiriasi tai gal ir sudetis kita.

Gaminiu esu patenkintas, efektas po keitimo pasijuto didelis. O kiek laiko tarnaus tai tik laikas parodys.

PetrasR 2012-06-14 08:51

Na taip, cia jau kitas klausimas.

Finalfour 2012-06-18 19:30

Sita pati - cia vienoj vietoj perskaiciau, kad auto mortizatoriai turi buti keiciami kas 80 000 km., nesvarbu kokia ju bukle, tiek pravaziavus tipo keist neziurint. Tai kilo klausimas, o ka gamintojas siuo klausimu teigia? Kas kiek laiko normalios eksploatacijs salygomis keiciami W211 amortikai?
O kainos tokios: http://deiremas.lt/index.php?page=d748962145635435
Idomu, KYB juk irgi rimta firma, gal sioje vietoje imanoma sutaupyiti ir neimti sachs?

Hunter 2012-06-18 21:10

Kaikuriose markese KYB eina kaip originalas

PetrasR 2012-06-19 11:22

Dar yra Boge, kazkiek irgi pigiau (bet sako biski minkstesni gali buti).

O amortikus keisti reikia kai ju efektyvumas sumazeja. Ta galima nustatyi nuvaziavus ant amortiku test stendo ir procentaliai pasako kiek mazdaug dar jie gyvi. Plius minus.

Hunter 2012-06-19 12:41

BOGE yra tas pats ZF (kaip ir sachs ar lemforder) Daznai BOGE dezuteje guli Sachs arba lemforder detale
http://www.zf.com/corporate/en/produ...ct_brands.html

Finalfour 2012-06-19 13:38

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 218061)
BOGE yra tas pats ZF (kaip ir sachs ar lemforder) Daznai BOGE dezuteje guli Sachs arba lemforder detale

Na, tame pasiulyme tik KYB ir Sachs mortikai, tai ir idomu pasidare apie kyb, ar nebus negerai sioje vietoje sutaupius. Siaip, mintys apie keitima kilo, nes pas mane 190 000 km., o mortikai nekeisti niekada gyvenime...

FUN500 2012-06-19 14:31

2 kart jau buvau nuvares i vaziuokles diagnostika, ir du kartus diagnozavo man priekiniu amortizatoriu efektivuma ~46% tiksliai nepamenu. klausiu ka daryti? sako siaip keisti bet jeigu airmatikas tai jie nezino ka daryti reikia. priekines stoikes buvo keistos pries 65 000 km. kas zino, kaip su airmatikais? tos stendu reksmes reiskia ka nors?
P.S. abu kartai buvau ivares auto ant stendo max sukietinkta pakaba

PetrasR 2012-06-19 14:56

Citata:

Pradžioje rašė Hunter (Post 218061)

Ne Boge yra ZF, o ZF gamina ivairius brandus: Boge, Sachs ir t.t. Logiska kad brandai kazkiek tarpusavyje skiriasi nes nera jokios logikos gaminti ta pati, bet skirtingom linijom ir skirtingom kainom. O pakuoja i ka nori, kas patogiau i ta ir pakuoja.

pauliukas 2012-06-19 15:57

Citata:

Pradžioje rašė Finalfour (Post 218069)
Na, tame pasiulyme tik KYB ir Sachs mortikai, tai ir idomu pasidare apie kyb, ar nebus negerai sioje vietoje sutaupius. Siaip, mintys apie keitima kilo, nes pas mane 190 000 km., o mortikai nekeisti niekada gyvenime...

As tai siulau tau pirmiausia i koki tech.apziuru centra nuvaziuoti ir ten uz 20lt berods abi asis patikrins ir pamatysi ar gyvi pas tave jie ar ne. As kai savuosius keiciau, tai galas buvo pusgyvis, bet amortikai klibejo is saves, o priekis buvo normalios bukles. Bet su salyga, kad gera kaina gavau visus keturis Bilstein amortikus tai ir pasikeiciau visus :) Finalfour nebuk pensininkas ir neiskok savo automobiliui ligu bereikalo ;) Nes paskui ir spyruokles dar reiks keist :)

pauliukas 2012-06-19 15:59

Citata:

Pradžioje rašė FUN500 (Post 218070)
2 kart jau buvau nuvares i vaziuokles diagnostika, ir du kartus diagnozavo man priekiniu amortizatoriu efektivuma ~46% tiksliai nepamenu. klausiu ka daryti? sako siaip keisti bet jeigu airmatikas tai jie nezino ka daryti reikia. priekines stoikes buvo keistos pries 65 000 km. kas zino, kaip su airmatikais? tos stendu reksmes reiskia ka nors?
P.S. abu kartai buvau ivares auto ant stendo max sukietinkta pakaba

Siaip neesu tikras, bet pries pora metu girdejes esu, kad Bilstein'as berods gamina airmatic amortikus ir principe tokie pat, tik kaina skiriasi. Kiek tame tiesios nezinau, bet reiktu pasidometi situo klausimu.

Svecias 2012-06-22 09:37

.

Finalfour 2012-06-22 12:01

Citata:

Pradžioje rašė Svecias (Post 218524)
Nusipirkau SACHS, priekis 330/vnt, galas 230/vnt, pas mane buvo originalai, bet turbūt labai pavarge, nes efektas super :)

Kur radai uz tokia kaina sachs?

Svecias 2012-06-22 14:03

.

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 15:08.