![]() |
MB C220 zvakiu lempute uzsidega tik po uzvedimo
Sveiki,
Gal kas gali man paaiskinti? Pas mane MB C220 1994 metu dyzelis, ijungus degima nedega pakaitinimo zvakiu lempute, o kai uzvedi varikli tada sita lempute uzsidega ir po poros minuciu uzgesta. Ar neturetu buti atvirkciai :) Gal kas zino kur ieskot problemos? |
o užsikuria gerai? Pas mane taip buvo, problema buvo, tai, kad neveikė viena pakaitinimo žvakė.
|
būtent yra perdegusi kol kas viena, o gal net ir dvi pakaitinimo žvakės
|
Bet manau vistiek turetu uzsidegti spirale pries kuriant. Gali buti ir rele. Reikia tikrinti.
|
pagal visą indikaciją rėlė yra tvarkinga. O jei ji būtų bloga tai net ir likusios žvakės negautų įtampos ir mašinos visai neužkurtum.
Kiek esu realiai susidūręs su MB pakaitinimu tai jei nedega prieš tai, o paskui užsidega ir užgesta tai mirusi viena žvakė, o jei užkūrus užsidega ir nebeužgesta visai tada jau būna mirusios dvi. Bet w202 modeliuose man asmeniškai nepatinka vienas dalykas su tom žvakėm: Visiems kitiems senesniems modeliams laidai ant žvakių prisisuka veržle, o čia yra užmaunami antgaliai ant žvakių. Jie turi tendenciją oksiduotis ir atsilaisvinti, o srovės ten visgi vaikšto nemažos. Mano žmonos C250 buvo taip pradėję kvailioti. Matau jau viena neveikia - numaunu nuo relės fiškę ir tikrinu - rodo visos geros. pajungiu kartais gerai kartais vėl rodo kad viena mirusi. Paskui pamačiau ties 1 cilindro žvake apsvilusią įzoliaciją ant laido prie antgalio - viskas aišku, kad ten nėra kontakto. Viską sutvarkiau ir dabar jau antras mėnuo jokio pavojaus ženklo. Nors čia aprašiau "plytos" variklio variantą, o kadangi 2,2 motoras yra vieno paskirstymo veleno senesnės laidos nes kaip rašo pas jį 94 metai, tai gal ten dar stovi trumpos žvakės kur laidai veržlėm prisisuka? |
Nu aš žvakė viena pakeičiau ir tada viskas susitvarkė, o kai viena žvakė nedirbo, tai irgi nedege pakaitinimo žvakės lemputė, ijungus degima. o užvedus degadavo kelias minutes.
|
Aciu uz informacija,
Siandien cia tokia problema atsirado. Rytoi varysiu i servisa, kad patirkintu zvakes ir pakeistu kuria reikia. Tik idomu ar uzsives, jai neveikia kokia viena zvake, nes masina lauke stovi :bounce: |
užsives, tik pasipurtyti gali kol šaltas variklis bus, nes bus pradžioj toks jausmas lyg nedirbtų vienas cilindras.
O kai degimą ijungsi palauk kokias 5 sekundes ir tada kurk |
Buvot teisus del zvakes :)
Pas pazistama garaze pakeiciau viena zvake, dabar vel viskas gerai. |
O imanomas toks dalykas, jog kazkuri zvake nedirba, bet indikacija skydelyje to nerodo? nes uzvedus masina variklis pasipurto veliau pasiles nustoja. o gal cia tiesiog oras kuro sistemoj.
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 19:36. |