![]() |
Signalizacija su uzvedimu
Sveiki, gal kas dejotes ar kaska girdejot kur deda ir ar apsimoka deti signalizacija su uzvedimu nuo pultelio... butu malonu isgirsti jusu nuomones :)) sorry jei ne ten tema sukuriau, perkelkit jei ka ;):aciu:
|
nu tai deda visur kur signas deda, as irgi vis sito ciudo noriu, bet as mane yra signa tik nera tokios funkcijos
|
as kazkur pries gerus metus domejausi apie toki dalika, tai tada man pasake taip galim padarit, bet ta uzvedimo "rele - blokas" kainavo ~600lt plius darbas elektrikui apie ~150lt tad nusprendziau kad ziema apseisiu be uzvedimo :) cia kalba ajo apie automatine greiciu deze, del mechanines sake gali buti keblumu nes tas blokelis nelabai regavo i pavaras, gal dabar jau koks mandresnis ir pigesnis budas yra :)
Citata:
|
Kazkada sake elektrikas kad galima ir ant mechankes nesunkiai padaryt, tik prie raciago kazka burt reikia kad tipo blokas gautu srove tik kai imestas laisvas.
|
as kaskada nete buvau mates tipo signos komplektas pirkt su uzvedimu, gal 200lt tik kainuoj,a tipo yra viskas ko reikia, reikia tik sumontuot, o kaip su zvakiu pakaitinimu ten? per rele?
|
Kaip tik praeitą savaitę domėjausi (ne mersui) dėl dėjimo signos su užvedimu. Tai ten nieko nėra sunkaus iš principo. Neapsimoka pirkt lt, pirkent iš ebay su viskuo gaunasi apie 120lt (pilnas komplektas su 2 pulteliais, instrukcija kaip pajungt pagal atskirus modelius mašinos) Tik jei ne per sudėtingas aparatas (aš konkrečiai į 309 benzininį pežą domėjausi) Jei pvz dyzelis jau reikia žaist su žvakių šildymais (galima paprastai su rėle ir nustatytu laiku, bet jei nori kaip priklauso, pagal temperatūrą (kuo šalčiau - tuo ilgiau kaitina) tada jau sunkiau) Sunkiausia, kaip čia sakė, daviklius rankinio ir bėgių sustayt, kad užvedimas veiktų tik esant užtrauktam rankiniui ir ant laisvo. Bet toms pigiausioms jų nereikia, tai tiesiog reikia nepamiršt rankinio užtraukt:)
|
kad ziema geriau netampyt rankinio :)
|
Yra dvi nuomonės (kaip, beje, ir su xado:)
Viena, kad jei netampysi, tai ir neužrudy, geriau nekišt nagų. Bet jei rankinis ir trosai tvarkingi, tai manau kaip tik reikia naudot. O tai prisireiks paskui vienąkart per du mėnesius, ir sustot galiam vidury gatvės:) |
problema ne trosuose, o kad kaladeles prisala, nepajudesi is vietos ryte
|
A tiesa, pas mb gi taip.. Nu jo, rankinis visada kelia problemų žiemai atėjus. Pas mane, kai turėjau bx, tai jis priekinius ratus užtraukdavo, ir ten irgi konstrukcija truputį chrenova buvo. Tai man buvo kilus mintis, kodėl negali konstruktoriai padaryt šalia rankinio ryčiago, tokios mažos svirtelės, kad galėtum pats ir atitraukt kaladėles? Lygiai kaip užtrauki rankinį, tokį "atsarginį" dėl visa ko variantą, kad patrauki kitą mažesnę rankenėlę ir pats mechaniškai atitrauki.
|
Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 11:46. |