Citata:
Pradžioje rašė mariukaz
39 lt i valanda = 6400 lt i menesi = 1850 euru
mergina is knygyno kalbejo apie 1500 euru, skirtumas tikrai nedidelis, be to galbut ji dirba maziau valandu...
manau oliverio pasakojimas puikiai atspindi esama lietuviu padeti norvegioje 
|
Kaip supratau 39 Lt per valanda yra minimumas. Virejas ko gero gauna daugiau nei minimuma.
Pats esu buves Norvegijoje kelis kartus. Pirmas kartas irgi mane sokiravo (del nerealiai aukstu kainu). Bet pabuves ilgiau ir pabendraves su vietiniais (tiek norvegais, tiek lietuviais), supratau kad jiems tai visikai priimtina. Norvegija nera ES nare. Jau 2 referendumuose del stojimo, zmones pasisake pries. O ir kam jiem ta ES? Jie viena is turtingiausiu saliu pasaulyje (gamtiniai istekliai, nafta, miskas, zuvis ir t.t.). Pernai man atrodo Norvegija buvo antroj vietoj pasaulyje pagal BVP procenta tenkanti vienam gyventojui.
Taip, kainos aukstos, bet jiems nera perbrangu. Darbo ikainiai beveik visuose sektoriuose skaiciuojami uz valanda. Taip kad gudresni ten vadovaujasi principu: "Солдат спит — служба идёт" (Karys miega - tarnyba eina  )
Patikekit manim, Norvegijoj zmones gyvena puikiai. Net svedai vaziuoja dirbt i Norvegija.
P.S. 1500 euru ta studente turetu gaut arba uz puse etato, arba cia isvis stipendija