View Single Post
Old 2011-04-12, 16:41   #9
justoshis
 
justoshis's Avatar
 
Statusas: Pastovus MB1 Narys
Užsiregistravo: 2008-09-05
Gyvenamoji Vieta: Vilnius
Pranešimai: 150

justoshis is on a distinguished road



Standartinis

Dėžę pasikeisti galima, bet kai tas variklis nėjo su automatais, tai ar tikrai mechaninės tvirtinimai atitiks? Nes šiaip ardyti ir bandyti menkas malonumas. Aišku keičiant reiktų keisti kardano pusę, sankaos pedalas su stabdžių padalu, vamzdeliai sankabos, variklio kompa teoriškai reikia programuoti, nes priklausomai nuo pavarų dėžės viena droselinės sklendės laidų pora apsiverčia, radiatorius turi keistis, nes jame ATF'as aušinamas ir kaip vienas forumietis sakė - ar atlaikys apkrovas dėžė? nes visgi 3.0td tai turi tų NM normaliai...

Pats savo w210 pasikeičiau mechaninę į automatą, nes nu daug maloniau važiuoti, o ir visas procesas buvo daug paprastesnis nei visiems atrodo. Keičiamas radiatorius, kardabo pusė, bėgių perjungimo selektorius, statomas automato kompas, pravedami laidai (kurių nėra taip daug), aišku pats automatas, o tuo pačiu filtras ir tepalai, bei pedalas stabdžių keičiamas, nes prie jo pritvirtintas sankabos pedalas. Kadangi turėjau donorą, tai ir variklio kompą bei droselinę sklendę pakeičiau, nes identiški varikliai.

Beje, pasikeitus tepalą automate ir filtrą rekomenduočiau nuresetinti adaptacijas pavarų dėžės. Tada pavažinėjus automatas atsireguliuos visas savo sankabas ir kitus vidurius naujai, tai rezultatas būna geresnis. Aišku adaptacijas galima resetinti ir šiaip sau, bandant ar padės jei yra problemų. taipogi, hidrauliniame bloke automate, kur visi vožtuvai stovi, yra kelios spyruoklės, kurios linkusios lūžti, dėl šio defekto juntamas nešvelnus pavarų perjungimas (dažniausiai jos kaltos), tos spyruoklės pigios, todėl verta ir jas pasižiūrėti keičiant tepalus. Aišku diagnostika pasakytų irgi daug. Tačiau tas adaptacijas ir jos reikšmes (kurios parodo ar dėžė dar sveika ar jau reikalauja kapitalinio) galima pamatyti ne su bet kokia įranga, o su MB STAR arba kitaip žinoma DAS. Jei kam įdomu būtų pasižiūrėti ar pasibandyti su tom adaptacijomis tai rašykit į pm, nes turiu tą MB DAS Xentry diagnostikos įrangą, tai galima su bet kuriuo mb bandyt. Ir šiaip jei kas nori diagnostiką pasidaryti tai rašykit susitarsim, nes kaip sakiau turiu tą pačią įrangą kaip tie mb servisai, net po diagnostikos tokią pat ataskaitą galiu duoti kaip kad servisai.

justoshis neprisijungęs   Cituoti