Sveiki, kolegos. Šiandien paskyriau dieną salono oro filtrų keitimui. Tuo pačiu - visapusiškam valytuvo valymui ir tepimui. Jei pamenat, praeitą vasarą skundžiausi, kad po stipresnio lietaus šlampa vairuotojo pusėj, priekyje, po kolonėlės grotelėmis. Šiandien pažiūrėjau, kad gumos, plastmasės pas mane nesilaiko, taip kaip turėtų. Prašau paaiškint, ar nieko netrūksta, ir kaip turi užsidengt priekis nuo vandens, nes man toks vaizdas kad ten kažko trūksta
Žodžiu taip:
priekinio lango apačioj, per visą ilgį, ant stiklo briaunos užsideda toks palstikinis lovelis, profiliukas. Pas mane jis buvo nusmukęs, ir prinešta purvo ant juodų klijų jame.
Ant to plastikinio lovelio (kuris užsimaunau ant stiklo apačios) užsideda plati guma iš viršaus, matoma iš lauko stiklo apačioj. Esmė, kad ta plati guma nėra prisispaudus pas mane.
Ta plati guma įsistato į variklio skyriaus pertvaros plastmases su guminiu profiliu kaip valytuvo. Bet jis eina tik iki žaliai pažymėtos linijos. Lovelis po juo irgi baigiasi, o gumos kraštai turi mėlynom rodyklėm pažymėtus tarsi aliuminio profiliukus, bet pas mane toks tik vienoj pusėj, ir jis vėlgi nieko neužspaudžia
Taigi sudėjus gumas kaip atrodytų, kad priklauso, toks vaizdas, kad vanduo gali laisvai patekt į variklio skyrių, nors niekad to nepastebėjau. Dabar dėl ko manau šlampa tas kampas vairuotojo pusėj, dėl raudonai apvestos skylutės
Jos, einant nuo centro, toj skardoj yra kelios, bet šita kraštinė eina kiaurai į vidų (tos arčiau centro tai tiesiog per skardą kiaurai, o čia po skylute jau uždara, vidus) Ir kadangi tos gumos (man taip atrodo) nesandarios, tai pro ją vanduo ir varo tiesiai vidun.
Žodžiu pasakykit kąnors apie tas sandarinimo gumas/plastikus ir apie skylutę. Rytoj planuoju nusipirkt juodo mašininio silikono iš senukų, priklijuot ant lango tą plastikinį lovį, o daugiau nežinau ką daryt.