Citata:
Pradžioje rašė Artunas
Nežinau kur ten buvo Aplle, bet man iš kart klausimas, kas jei ne gazas ištrauktu FVD ekstremalioj situacijoi? Stabdis? Laisvas? Čia be elektronikos kalbu.
Prieš pora metų buvau pasiėmes pamoką su FVD pas lenktyninką, kaip dabar atsimenu kelis dalykus, kuriuos naudoju gyvenime po šiai dienai. Pvz, niekad nenumesk gazo prie slydimo su fvd, spausk,ir vistiek tave ištrauks. Neperimetinek rankų ant vairo nedideliuose posukiuose, to nereikia, užtenka vairą laikyti tvirtai vienoje padetyje. Stabdymas efektyviausias posukio apendikse, stabdant geriausias sukibimas, kadangi dydžiausia apkrova ir prispaudimas priekiniams vairuojantiems ratams.
Jei su elektronika, tai iš kur ta nuomonė kad ESP nepadeda prie daugiau nei 100?
Jei kas pamenat mano atvejį šia vasarą Vokietijoje, tai tik ESP dėka dar čia rašinėju, nors veiksmas buvo prie 130-140. Kaip dabar pamenu draugelio nuostabą ir šuksnius kad neveikia stabdžiai 
|
Pirmas dalykas - fizika. Jei spaudi gaza, kurie ratai gauna apkrova? Galiniai. Jei slysta priekis, kuriuos ratus reikia apkraut? Priekinius. Kada gauna priekiniai ratai apkrovima? Kai stabdai. Realiai jei pabego priekis, svariausia neatleisti gazo, nes tada iskarto pabegs galas. Jei spausi gaza, dar labiau praras sukibima priekis. Didziausia klaida, kuria daro visi, tai kai pradeda slysti priekis (kai darai posuki) tai visi bando dar labiau uzsukti vaira, o tai tik pablogina situacija, nes automobiliui pasidaro dar sunkiau uzsukti. Reikia neatleisti gazo, bet ir neduoti daugiau, o zaisti su vairu ji siek tiek atsukant atgal ir tik pajautus sukibima vel sukti i posukio puse. Kai pagauna vel kelia, galima spausti gaza, kad greiciau isvaziuoti is posukio.
Iki 100 km/h esp gali iveikti fizikos desnius, virs 100 fizika padaro savo, iscentrines jegos pasidaro didesnes nei automobilio galimybes. Kai tau atsitiko nelaime tu neskridai posukyje (bent jau man taip atrodo). Jos padeda, bet kuriuo atveju ir plius dar jei turi patirties. Bet jei suvokimo apie vairavima neturi, tai jos jau taves neisgelbes. Vaziuok ant 90 ir pabandyk briedzio testa ir vaziuok ant 130 ir pabandyk ta pati briedzio testa  geriau jau nebandyk, o patikek tuo ka sakau
W211 E320 CDI
W203 C270 CDI
|