View Single Post
Old 2014-03-19, 13:37   #104
Gregas

Statusas: Ištikimas MB1 Narys
Gyvenamoji Vieta: Kaunas

Gregas is on a distinguished road

Standartinis

Truputį pasipasakosiu, nes geresnės temos tam neradau.
Vakar atėjo APD tepalo lygio matuoklė, tai nusprendžiau iškart ją panaudoti pagal paskirtį. Variklio temperatūra buvo + - 50C, tai teoriškai tepalo lygis turėtų būti per vidurį matuoklės (nesiekti +80 ribos). Pajunginėju kelis kartus P,R,N,D ir atgal, palaukiu minutę ir pamatuoju - APD tepalo lygis virš 80C ribos per 3cm. (!!), nors variklis dar net nesušilęs iki darbinės temperatūros.
Kame reikalas? Kažkas (prieš mane vienas savininkas buvo FR) pripylė per daug tepalo?
Taigi nusiėmiau apsaugą ir išleidau 2L. (!!) tepalo iš APD. Tepalas ganėtinai švarus iš pirmo žvilgsnio, jokių pašalinių šiukšlių ar antifrizo nėra. Nepanašu kad būtų susimaišęs su antifrizu. Po visos šios procedūros pabandžiau pavažiuoti - viskas O.K..
Šiandien iš ryto APD veikė geriau nei ankščiau. Švelniai jungia visas pavaras, o ankščiau kol nepašildavo truputį iš 1 į 2 pavarą jungdavo grubokai. Logiškai spėju, kad buvo kaltas per didelis tepalo lygis APD.
Ir pabaigai turiu pasiųst SilberAuto - kol neturėjau matuoklės buvau nuvažiavęs į Silberį (prieš mėnesį) kad pamatuotų APD tepalo lygį - pamatavo per 10s ir pasakė, cituoju:
Silber: "Viskas gerai. Tepalo netrūksta, net šiek tiek per daug."
Aš: "Ką daryt jei per daug? Nuleist gal reikėtų iki teisingo lygio?"
Silberis: "Nieko nedaryt. Viskas gerai."
Nu , 2L. virš normos jiems čia "šiek tiek per daug"?? Na ir požiūris....

Paskutinį kartą redagavo Apple; 2014-03-19 15:28 val.
Gregas neprisijungęs   Cituoti