View Single Post
Old 2015-07-09, 20:13   #14202
vampyras
 
vampyras's Avatar
 
Statusas: MB1 Forumo Rėmėjas
Užsiregistravo: 2008-08-31
Pranešimai: 8,392

vampyras will become famous soon enoughvampyras will become famous soon enough



Standartinis

Turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, galima vairuoti 3500 kg svorio transporto priemonę ir vilkti 750 kg priekabą.

Turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą prie transporto priemonės galima prikabinti ir sunkesnę nei 750 kg priekabą, jeigu bendra transporto priemonės ir priekabos masė ne

didesnė kaip 4250 kg ir laikomasi tipo patvirtinimo taisyklių (pagal kurias nustatomas transporto priemonės ir priekabos ryšys).

Tačiau, jeigu turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą norima vairuoti tokį transporto priemonės ir priekabos derinį, kurio masė viršija 3500 kg, reikės išklausyti mokomąjį kursą arba išlaikyti egzaminą, arba reikės atlikti ir viena, ir kita. Dėl šios nuostatos ateityje, turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, bus galima vairuoti ir sunkesnius transporto priemonės ir priekabos derinius, jeigu išklausytas atitinkamas kursas ir (arba) išlaikytas egzaminas.

Turint BE kategorijos vairuotojo pažymėjimą bus galima vilkti didžiausios leistinos 3500 kg masės priekabas. B kategorijos transporto priemonių ir sunkesnių nei 3500 kg priekabų deriniai bus priskiriami C1E kategorijai.
arba as nebemoku skaityti, arba netaip interpretuoju

vampyras neprisijungęs   Cituoti